OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Jänisreseptejä, kiitos...
Siirry sivulle 1, 2, 3  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Tursas
***


Liittynyt: 06 Syy 2004
Viestejä: 2643

LähetäLähetetty: 12.01.2005 22:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

www.suomenajokoira.info
Siellä on reseptejä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Haemaelainen
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 03 Tam 2005
Viestejä: 42
Paikkakunta: Pohjoishäme

LähetäLähetetty: 13.01.2005 10:28    Viestin aihe: Jänispata Vastaa lainaamalla viestiä

Tässä yksi "legendaarinen":
1 jänis
200g silavaa
Sieniä maun mukaan
Kuorittuja perunoita maun mukaan
5 kpl pienehköä sipulia
1 valkosipulin kynsi
2 rkl silputtua persiljaa
3rkl margariinia
punaviiniä (tai etikkaa absolutistille)
kermaa
3tl suolaa
1/2 tl maustepippuri

Jänis puhdistetaan ja paloitellaan, palaset kuivataa hyvin ja ruskistetaan viipaloidun silavan, silputtujen sienien ja kokonaisten sipulien kanssa.
Reilunkokoiseen kattilaan kaadetaan punaviini ja ruskistetut lihat niin että ne peittyvät, (etikankäyttäjät laimentavat vedellä suhteessa 1 etikka 2 vettä) antaa kiehua n. 1/2 h .
Lisätään kuoritut perunat, persilja, pippuri ja suola.
Annetaan kiehua niin kauan, kunnes liha on kypsä n.20-30 min
Liemi suurustetaan kermalla ja tarjotaan pihlajanmarjahillon kera.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Paavo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Hei 2004
Viestejä: 2855

LähetäLähetetty: 14.01.2005 14:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos etikan laimentaa kuten sanoit, niin aika hapan on sörsseli.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Haemaelainen
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 03 Tam 2005
Viestejä: 42
Paikkakunta: Pohjoishäme

LähetäLähetetty: 14.01.2005 23:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mitenkäs paljon etikkaa laimennetaan? Pöytäetikaksi 2 osaa etikkaa 3 vettä
jos on hapanta "sörsseliä", lisätään vettä höh!
Tässä linkki jossa lisää jänisruokia:
http://www.metsastys.net/reseptit.htm
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vista
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 27 Jou 2004
Viestejä: 47

LähetäLähetetty: 11.02.2005 15:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tässä pari jänisreseptiä. Nämä ovat ainakin meikäläisen suosikkeja...
Ensinnäkin suosittelen, että aina lihojen paloittelun yhteydessä päästelet lihat irti luista ja paksatat vain luut.

Jäniskäristys:
Vuole kohmeisesta luuttomasta jäniskimpaleesta lastuja ja ruskista lastut voissa kuumalla pannulla. Varo jäähdyttämästä pannua laittamalla liikaa jäistä lihaa keraallaan pannulle. Laita ruskistetut jänislastut pataan. Ruskista myös silputtu sipuli ja hiukan paloiteltua pekonia/sian kylkeä. Lisää ruskistetut sipulit ja pekonit pataan. Mausta soulalla ja mustapippurilla. Jos pidät sienistä niin lisää esim. herkkusienipurkillinen liemineen pataan. Parempi vaihtoehto on lisätä kuivattuja herkkutatteja tai suppilovahveroita liotusliemineen. Lisää pataan purkki kermaa ja hiukan olutta, anna hautua kevyesti poreillen. Noin tunnin hauduttamisen jälkeen lisää tarvittaessa mausteita (suola+pippuri) sekä hiukan aurajuustoa. Lisää mausteita välillä maistellen ja säädä maku mieleiseksesi.
Lisukkena sopii erittäin hyvin perunamuusi ja puolukat.

Karjalanpaisti:
Paloittele luuttomat jäniksen lihat kuutioiksi. Laita sekaan noin 1/3 jäniksen määrästä rasvaista sian lihaa kuutioina. Laita ainekset pataan ja pata 300 asteiseksi kuumennettuun uuniin. Anna lihojen ruskistua ja sekoita välillä niin, että lihat ruskistuvat jokapuolelta. Paloittele myös yksi sipuli mukaan. Lisää vettä niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät ja laske uunin lämpö noin 150 asteeseen. Anna paistin hautua kannen alla lisää tarvittaessa vettä. Maustetaan suolalla ja kokonaisilla mustapippureilla. Lisukkeeksi esim keitetyt perunat, puolukat ja mustaherukkahyytelö.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lomat syksyllä
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 28 Huh 2004
Viestejä: 73
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 11.02.2005 22:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miksi sikaa sekoitetaan riistaruokaan ????
_________________
Tämänkin tekstin arvo on vähintään 2 centtiä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
A.Y
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 26
Paikkakunta: Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 02.04.2005 21:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Heissan herkkusuut!
Meikäläisen oiva jänisresepti kuullostaa tältä:
Tarvitaan 1 jänis
Nauris
Porkkanaa
Voita
Sipulia
Suolaa ja/tai aromisuolaa
Pippuria
Grillaus-ja yleismaustetta ( Santa-Maria)

Nyljetty jänis pienitään neljään osaan. Eli kintut erilleen ja selkä kahtia. Ruskistetaan pannulla voissa. Laitetaan pataan ja paistinrasva mukaan. Lisätään vettä, nauris, porkkana, sipulia ja mausteet.
Annetaan hautua uunissa miedolla lämmöllä kunnes liha irtoaa luista.
Liemestä voi suurustaa kastikkeen. Lisäkkeeksi pottuvoita, puolukkahilloa ja kunnon ruisleipää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
waldo
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 27 Elo 2005
Viestejä: 72
Paikkakunta: Sahalahti

LähetäLähetetty: 31.08.2005 18:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tässä olisi meidän perheen tykkäämä resepti. Siihen tarvitaan:
1 kpl jänis
2 sipulia
3 porkkanaa
1 prk säilyke herkkusieniä-kokonaisia
4 kpl laakerinlehteä
n. 10 kpl katajanmarjoja
1 prk ruoka gremeä
riistafondia,suolaa maun mukaan.
Ruskista jäniksen palat pannulla ja kaada kokkipataan ruskistuneet palat,huuhtele pannua välillä vedellä ja lisää myös huuhdeliemi pataan.
Kuori ja pilpo sipulit ja porkkanat pataan.
Kaada sienistä säilykeliemi pois ja lisää sekaan.
Lisää sitten kerma, fondi ym. mausteet.
Laita uuniin 200`c kypsymään n. 2h ja tarkista maku ja mureus.
Keitä perunoita seuraksi. Tarjoa salaatin ja puolukkahillon kera.
Eikuin syömään. Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nazi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Hel 2005
Viestejä: 544
Paikkakunta: suomi

LähetäLähetetty: 08.11.2005 15:01    Viestin aihe: vielä kerran.. Vastaa lainaamalla viestiä

Keitä jänistä vedessä 1.5 tuntia ja vaihda vesi välillä. Kuori vaahdot alusta asti pois. Tämän jälkeen revi lihat irti luista ja poista kalvot ja jänteet. Pilko liha palasiksi ja paista nopeasti voissa sipulin kanssa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
_________________
- Pumppu on kanakoiramiehen ase -
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 08.11.2005 19:19    Viestin aihe: Re: vielä kerran.. Vastaa lainaamalla viestiä

Nazi kirjoitti:
Keitä jänistä vedessä 1.5 tuntia ja vaihda vesi välillä. Kuori vaahdot alusta asti pois. Tämän jälkeen revi lihat irti luista ja poista kalvot ja jänteet. Pilko liha palasiksi ja paista nopeasti voissa sipulin kanssa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.


Onko tuossa ideana keittää lihoista maku kokonaan pois kun oikein vesikin välillä vaihdetaan?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tursas
***


Liittynyt: 06 Syy 2004
Viestejä: 2643

LähetäLähetetty: 09.11.2005 00:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Varmaan. Ei se mitään. Tuolla keittely ja vedenvaihtoreseptillähän voi jo varmaan syödä supin- ja minkinraadotkin luullen niitä Citymarketin broileriksi Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tino
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 29 Syy 2005
Viestejä: 25
Paikkakunta: Pöljä

LähetäLähetetty: 09.11.2005 00:32    Viestin aihe: resetit Vastaa lainaamalla viestiä

Vista on löytänyt sen ehkä parhaan( omasta mielestä). Mutta ei ole kun kaks resettiä toinen toimii koskelolle ja jänikselle, toinen on salaatti (kannatta oikeasti kokeilla vaan toista)
No, koskelo eli kalakeitto, yks lintu litra vettä keitetään kiehuvaks, vesi heitetään pois, lisätään maitoa vajaa litra, keitetään ja heitetään molemmat pois. otetaan perhekossu pannaa kattilaan ei keitetä vaan juodaan pois. Kukaan vieraista ei valita riistan mausta ainakaan aamulla.
Se toinen jota kannattaa kokeilla on eri vaikea salaatti.
Raaka-aineet: Yhtä henkilöä kohti
Sipuli ja banaani
Sipuli kuoritaan ja bannaani kuoritaan, leikataan samanpaksuisiksi siivuiks.
Pannaa sammaa astiaan ja vähän sekotettaan. Tehhään illalla jotta on valamista seuraavana iltana. Ku bannaani on mustunna ja sipuli pehmennä ee ku astia pöötään, liharuuan kanssa. Peettää hyvin riistan mavun eekä oo pahhoo, kannattoo koettoo minkä äkässemmät o maasteet nin parempoo tulloo. Kannottoo tosissaa koettoo vaekka velemulle kuulostaa. Jos satut alkossa käämää nin ota Masi viintä italiasta
se o pehmeetä ja suun mukasta vaekka oes vieraeta nin kehuvat. Päeset kokisk mutta elä kutu liian usseen vieraeta ku se ee oo sinu ommoo hommoo ni keäpt raskaaks.
Haaskoo jatkoo jos oma ee satu riittämää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vista
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 27 Jou 2004
Viestejä: 47

LähetäLähetetty: 23.11.2005 19:25    Viestin aihe: Yrttikuorrutettu jänis Vastaa lainaamalla viestiä

Onko kukaan kokeillut, mille MTV 3 Ruokala -ohjelmassa 23.11. tehty jänis maistuu? Näyttää ja kuulostaa ainakin hyvälle... Kertokaa kokemuksia.

Yrttikuorrutettu jänis
4 jäniksen fileetä à 130g
voita paistamiseen
suolaa
valkopippuria

kuorrute:
50 g yrttejä (persilja, basilika, timjami)
50 g voita
1 siivu paahtoleipää kantattuna
20 g parmesaanijuustoa
1 valkosipulin kynsi
valkopippuria

Mittaa kaikki kuorrutteen ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä niin, että ainekset hienontuvat sileäksi tahnaksi.

Kauli kuorrute kahden leivinpaperin väliin noin 2 mm paksuiseksi levyksi. Laita kuorrute pakkaseen jäähtymään.

Puhdista jäniksen fileet kalvoista ja mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Ruskista fileet nopeasti kuumalla pannulla voin kera.

Nosta fileet uunipellille ja leikkaa jäähtyneestä kuorrutteesta sopivan kokoinen pala fileen päälle. Kypsennä 180 asteisessa uunissa 6 minuuttia.


Portviinikastike
0,5 l lihalientä
2 dl punaviiniä
0,5 dl portviiniä
0,5 dl punaviinietikkaa
1 sipuli
1 porkkana
100 g selleriä
suolaa
valkopippuria

Kuori ja paloittele kasvikset. Paahda niitä kattilassa hetken aikaa ja lisää etikka. Keitä kunnes etikka on lähes kokonaan haihtunut.

Lisää punaviini ja keitä hetken aikaa. Lisää lihaliemi ja mausteet. Keitä kunnes jäljellä on puolet.

Lisää portviini ja keitä kunnes jäljellä on puolet. Suurusta tarvittaessa maizenalla.

Perunamuffinssit
200 g soseutettua perunaa
50 g voita
2 valkuaista
suolaa
valkopippuria

Mausta perunasose suolalla, vastajauhetulla valkopippurilla ja voilla.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää perunasoseeseen. Voit maustaa muffinssit erilaisilla yrteillä, sienillä tai kasviksilla.

Laita massaa voideltuun muffinssivuokaan puoleen väliin ja paista 180 asteisessa uunissa kypsäksi.

Reseptit: Keittiömestari Arto Rastas ja Teresa Välimäki / Ruokala
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tursas
***


Liittynyt: 06 Syy 2004
Viestejä: 2643

LähetäLähetetty: 23.11.2005 21:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jäneksen fileet, voe helevetti!

Varsinaista riistan tuhlausta!
Joskus näiden "kurmee"reseptien perusteella tuntuu, että luulevatkohan reseptinikkarit ihan oikeasti sisäfileen juoksentelevan ajokoiran edessä?

Nyt joku sanoo, että voihan loput käyttää toiseen ruokaan, mutta... jäniskin on vielä sen verta pieni elukka, että mielestäni se on valmistettava kerralla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
316S
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 24 Mar 2005
Viestejä: 19

LähetäLähetetty: 24.11.2005 16:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Merkillinen toi Tursaan viesti: mielestäni mieluummin on tuhlausta haudutella fileistä makua pois pari tuntia padassa muiden lihojen kanssa. Eipä niitä fileitä silloin erota paistipaloista.

Ainakin jos on toiveita saada useampia jäniksiä pakkaseen on parempi paloitella jänis esim. kolmeen osaan: paistit, fileet ja etuosa. Sitten voi valita samalle sapuskalle samanlaista kypsentämistä vaativia osia. Fileitä on aivan turha haudutella tuntikaupalla, maku vain häviää. Pataruokiin voi käyttää näitä muita osia (millään tavalla patoja ja paistilihoja moittimatta).
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2, 3  Seuraava
Sivu 1 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com