OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Chilin käyttö riistaruoassa
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
juru
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Kes 2014
Viestejä: 42

LähetäLähetetty: 23.09.2014 05:55    Viestin aihe: Chilin käyttö riistaruoassa Vastaa lainaamalla viestiä

Koitin etsiskellä foorumilta chilin käytöstä riistaruoassa, ja muutamia chiliketjuja löytyikin mutta keskittyivät enemmän chilien kasvattamiseen. Smile

Kysynkin nyt teiltä arvon toverit että mitä olette mieltä chilin käytöstä riistaruoan valmistamisessa?

Riistassahan on vahva maku monesti itsessään, joissain lajeissa vahvempi ja joissain vain vahva. Smile Suola, pippuri ja sipuli toimivat lähes kaiken kanssa, mutta mitä olette mieltä chilin käytöstä riistan kanssa? Erityisesti valmiiden chilimausteiden tai -kastikkeiden suhteen? Saa antaa myös tuorechili-vinkkejä! Twisted Evil
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34909

LähetäLähetetty: 23.09.2014 05:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Saattaa sopia kuivattuun lihaan,itse en pidä yhtään mutta muistelen jonkun kehuneen.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juru
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Kes 2014
Viestejä: 42

LähetäLähetetty: 23.09.2014 06:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Varmasti jakaa mielipiteitä. Riistan makua en haluaisi peittää, mutta sanotaanko että hirven lihaan voisi tuoda ehkä omanlaisensa säväyksen?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tapmar
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hei 2006
Viestejä: 2712
Paikkakunta: polulla

LähetäLähetetty: 23.09.2014 07:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kauko-Idän maissa, varsinkin Kiinassa, tehdään ankkaa, hanhea ja sorsaa resepteillä, jotka tuntuvat suomalaiseen suolapippurimeininkiin tottuneesta hurjilta. Chiliä Kannattaa ilman muuta kokeilla! Joku itämainen wokkiateria sorsasta uppoaa ihan varmasti.
_________________
http://www.tapiolantakamailla.com/ - Ulkoilmaelämän tunnelmapaloja
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Supe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Tou 2014
Viestejä: 4812

LähetäLähetetty: 23.09.2014 08:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Johonkin hirvenlihaan sopii joskus vaihteluna hyvin. Pahempana pidän itse kun riistalintu maustetaan pekonisiivuilla sian makuiseksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juru
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Kes 2014
Viestejä: 42

LähetäLähetetty: 23.09.2014 08:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo ei missään nimessä pidä mennä maustamaan riistaa pilalle.

Isommissa riistaeläimissä olisi ehkä potentiaa maustaa chilillä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Fighterman
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Tam 2013
Viestejä: 1118
Paikkakunta: 100kunta

LähetäLähetetty: 23.09.2014 08:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lihaa se vain on se riistankin liha, itseä ainakin kyllästyttää helposti samat ruuat päivästä toiseen. Jos peuran jauhiksista esim tulee hyvä lasagne, niin miksi siitä pitäisi aina väkisin vääntää joku kokkikolmos soppa johon tulee vain pippuria ja suolaa? Silti sekin ihan hyvää on, ja Jaakko the keittiögurua pidän suuressa arvossa, ja hänen ohjeilla olen kokannut vuosienvarrella pienen rekkakuormallisen riistaa.

Itse olen joskus tehnyt sorsaa kiinalaisella reseptillä johon tuli esim. makeaa chilikastiketta, ja voin kertoa että oli hyvää. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12170

LähetäLähetetty: 23.09.2014 08:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse käytän lihana lähes pelkästään riistaa, lukuunottamatta meetvurstia ja makkaraa jne. Kesällä saattaa tulla ostettua alennuslihoja griilliin myös.

Että jos nyt ylipäätään haluaa chiliä liharuokiinsa, niin riistaruokiin sitä on sitten melkeinpä laitettava. Ja sopii siinä missä muullekin lihalle. Fiiliksen mukaan, joskus menee pelkän suolankin kanssa ilman mustapippuriakin fileet. Vaan monesti menee chiliä ja ties mitä muutakin maustetta eväkseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 23.09.2014 09:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Chilihän ei sinänsä maistu oikein millekään, niin ei se makua varsinaisesti peitä. Jos tykkää tulisesta, niin miksei.

Joku billtong ja braaing (siis etelä-afrikkalaista) ovat mainioita esimerkkejä siitä kuinka mausteita voi ja _tulee_ käyttää riistaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
juru
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Kes 2014
Viestejä: 42

LähetäLähetetty: 23.09.2014 09:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jep. Tulee käytettyä chiliä melko reilusti sekä kanan että naudanlihassa, joten mietin että riistassakin sitä voisi käyttää jos kaipaa vaihtelua.

Antakaa vain tulla lisää ehdotuksia, täällä kynä sauhuaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
LG1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Lok 2004
Viestejä: 8291

LähetäLähetetty: 23.09.2014 09:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eiköhän vaihteluna ihan sopiva. Itselle "perinteiset vanhankansan" teerireseptit tökkii aika reilusti. Jotain täytyy niille keksiä, viimekin vuonna jätin teeret ja mettot rauhaan juuri maun takia, en ampunut yhtäkään. Seisojaakaan ei enää ole. En vain pidä niiden mausta. Pyy poikkeus.

Hirveä tulee käytetty kuten nautaa, eli monenlaista ja vaihtelevia mausteita.

Ei se chilin laittaminen aina tarkoita sitä, että chiliä laitetaan niin paljon ja niin tulista, että hiki valuu ja seuraavana päivänä puonsilmä tulessa. Sitä en itsekään ymmärrä, että sitä laitetaan peittämään kaikki muut maut. Ennen chilillä ja muilla kovilla mausteilla on peitetty pilaantuneen lihan maku. Siihen ei nyt meillä ainakaan ole ollut tarvetta. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 23.09.2014 12:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

LG1 kirjoitti:
Ennen chilillä ja muilla kovilla mausteilla on peitetty pilaantuneen lihan maku. Siihen ei nyt meillä ainakaan ole ollut tarvetta. Wink


Toki siinä on se ero ettei chili kyllä varsinaisesti peitä makuja, tosin jos tottumaton niitä liikaa käyttää niin suu on sen verran tulessa ettei makuja maista.

Itse laitan chiliä kyllä niin riistan kun muun ruuan sekaan, milloin missäkin muodossa ja määrissä. Toki ihan perinteinen hernekeitto, hirvikeitto tai vaikka poronkäristys myös maistuu - enkä niitä (yleensä) lähde tuunamaan. Mutta kyllä ainakin riistaa grillatessa se tulee melkein poikkeuksetta maustettua chilillä, samoin riistatortilla ja burgerit ym...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tapmar
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hei 2006
Viestejä: 2712
Paikkakunta: polulla

LähetäLähetetty: 23.09.2014 12:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tulipa vieleen mieleen näistä chili-asioista, että chimichurri tuntuu passaavan aivan huippuhyvin heinäsorsan rinnan kanssa.

http://www.maku.fi/reseptit/argentiinalainen-chimichurri-kastike
_________________
http://www.tapiolantakamailla.com/ - Ulkoilmaelämän tunnelmapaloja
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 23.09.2014 13:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miedot lajikkeet sopivat hyvin erilaisiin pataruokiin, jolloin pointtina ei ole niinkään tulisuus vaan saada paprikan makua. Erityisen lämpimästi muistelen kautta 2008/9, kun enovainaan savustamat keskikoiset chilit/paprikat olivat vakiomausteena pörköltissä ja gulassissa. Näin sai ruokaan hieman tulisuutta ja savuisuutta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34909

LähetäLähetetty: 23.09.2014 13:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ahh,siitä se chilin vastenmielinen maku,inhoan paprikaa ja niin inhoaa mahakin,kuin happoa kypsennettynäkin.
Ole ajatellutkaan tuota...
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com