OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

ilmakuivalihat
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 25.03.2006 09:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kovasti on kuivaalihhaa syöty jo, ja osa oottelee vielä kuivumistaan räystäällä. Hyvvää tuli, kun suolan määrää vähennettiin ja sokeri pistettiin sekkaan! Razz Jääkaapissa on kasa tasottumassa.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mk2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Syy 2005
Viestejä: 810
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 03.04.2006 13:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuulemma Lapin Kansassaki ollu se jääkaappikuivalihajuttu. Äiti oli kokeillu ja ihan syötävää oli ollu. Meniköhän niin että sentin suikaleita lihoista. Ne suolataan. Tyhjennetään jääkaapista yks taso kokonaan ja sinne lihat viikoksi. En tiedä tarkempia ohjeita.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
koilliskaira
***


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 1717
Paikkakunta: Ivalo

LähetäLähetetty: 03.04.2006 15:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sallassa taas joka vuotinen vitsaus. Kuivaliha varkaita ollu liikenteessä. PRKL.
Ketähän lienee...
_________________
Ne on saamamiehet ja pyytömiehet erikseen...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 05.04.2006 12:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Retonkimies kirjoitti:
No niin, henkaamassa ovat. Savustin lihat ensin kevyesti erittäin miedolla lämmöllä, että pinnasta tuli sellainen palvatun näköinen ja makuinen. Sitten katolle kuivumaan. Katellaan tuossa kuukauden päästä mitä tuli Very Happy


No niin, jonkun päivän olen jo ohuimpia lihoja maistellut ja muillekin maistattanut. Eipä ole tullut muita kuin kehuja tuosta kevyestä savun mausta ja suolaus osui kerta kaikkiaan nappiin. Taidan unohtaa tästä lähtien tuon suolaliuoksessa suolauksen, kun kuivalla suolalla tuli kerralla noin hyvä. Ja muutama päivä pussissa jääkaapissa tasoitti kuivauksen ja kypyyden tasoa melkoisesti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
J.B



Liittynyt: 08 Hel 2006
Viestejä: 3
Paikkakunta: Vaala

LähetäLähetetty: 07.04.2006 18:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä kyllä kyllä on hyvää.. Razz

Tuo kuivasuolaus oli kyllä oikea valinta!

Mutta mitenkäs tästä nyt sitä keittoo kannattas tehä? Keitelläänkö lihaa kauan vai vähä aikaa...?

Ei ole niin paljoa lihaa että kestäs alkaa eri variaatioita koittamaan... Confused
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
*Konna*
***


Liittynyt: 30 Huh 2005
Viestejä: 921

LähetäLähetetty: 07.04.2006 20:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Perskuta, eihän tuota edes muistanut kuinka hyvää tämä voi olla. Wink Se vain että ei tästä kovin pitkä huvi ole kuin meinaa mennä aikasta herkästi napostelun puolelle. Ja itselläkin kuivasuolauksessa olivat. Ja hyvä pakkaa tulemaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 07.04.2006 21:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Razz

Tässäpä kolmasosa tälle vuotta kuivatetuista.


_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
*Konna*
***


Liittynyt: 30 Huh 2005
Viestejä: 921

LähetäLähetetty: 08.04.2006 12:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Shocked Shocked Shocked Voi Pojat! Jopas on rastinsahilla lihaa. Nuo ei kyllä ihan heti lopu. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heguli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Hel 2005
Viestejä: 5666

LähetäLähetetty: 08.04.2006 13:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Evil or Very Mad jätkät kehuu kuivalihojen makua, ei täällä etelässä niitten kuivaamisesta mitään tule tai jos tulee niin aromina taitaa olla toi tehtaan kitkerä haju. Evil or Very Mad jääkaappia en ole koittanut taitaa olla kokeiltava ensi syksyn lihoista jos sillä pääsis jonkunlaiseen tulokseen. Idea
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
eo1101
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Elo 2004
Viestejä: 371

LähetäLähetetty: 08.04.2006 13:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Heguli olet väärässäja niin maan perusteellisesti, kyllä onnistuu, ja ilman sivumakuja. Tuli vain laitettua liian vähän, semminkin, kun katselen kuolaten tuota rastinsahin kasaa, ja sekin vasta kolmasosa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heguli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Hel 2005
Viestejä: 5666

LähetäLähetetty: 08.04.2006 15:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

eo1101 kirjoitti:
Heguli olet väärässäja niin maan perusteellisesti, kyllä onnistuu, ja ilman sivumakuja. Tuli vain laitettua liian vähän, semminkin, kun katselen kuolaten tuota rastinsahin kasaa, ja sekin vasta kolmasosa.


toi ruukin seinä on tossa 50m päässä ja sopivalla kelillä sen tuoksut todella tarttuu pyykkeihinkin, en viitsi ees kokeilla mitä aromeja tulis lihoihin Crying or Very sad
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
esteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3918

LähetäLähetetty: 19.04.2006 21:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tähän vielä tyhjä kämppä ja kylymää olutta...

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Repesorsa
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9356
Paikkakunta: Sieltä

LähetäLähetetty: 19.04.2006 21:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Älä välitä hekuli. Eihän tollanen kelpaa edes raatokärpäsellekään. Kyllä tollasen syöminen se barbaarien hommaa, ei oikeiden kulinaristien.

Wink
_________________
I'm back!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 19.04.2006 21:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Repesorsa kirjoitti:
Älä välitä hekuli. Eihän tollanen kelpaa edes raatokärpäsellekään. Kyllä tollasen syöminen se barbaarien hommaa, ei oikeiden kulinaristien.

Wink


Juu, ne "oikeet kulinaristit" eivät osaa tehdä edes punkkukastiketta vaan ostavat pussimössöjä... Wink
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Repesorsa
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9356
Paikkakunta: Sieltä

LähetäLähetetty: 19.04.2006 21:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä ne osaa. Pomokairankiertäjät oli vaan sillon vetässy kaiken mahdollisen ja mahdottoman punkun naamariinsa hirveessä kanuunassaan...

Wink
_________________
I'm back!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Seuraava
Sivu 8 Yht. 10

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com