OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

ilmakuivalihat
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 07.02.2006 10:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eipähän noita nyt vielä keskellä talvea... maaliskuulle ootellaan. Eipä siinä naudan sydämessä mitään ihmeellistä ole, tiukkaa lihaahan se on, rasvat vaan tarkkaan pois.. Karkeessa suolassa yön yli ja sitten putsataan lihat. Viime vuonna meni hieman liikaa suolaa. 42 kiloa oli aineksia, olisko jotain vajaa 30 kiloa jäänyt käsittelyn jälkeen. Niille pistettiin vajaa kaks kiloa suolaa yötä vasten ja liikaa tuli osaan lihoista. Osa oli taas sitten oikeinkin hyviä.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pasitai
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Syy 2005
Viestejä: 323

LähetäLähetetty: 16.02.2006 07:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

10% suolavesi jossa ripaus sokeria, keitetynä ja vaahot kuorittuna pois, yön yli jäähdytys ja hirven sydän suikaleet sinne 4-5 päiväksi ja kerrostalon parvekkeelle laitoin männäviikolla kuivumaan. Pääsiäisen aikoihin varmaanki pääsee maistelemaan. Kylläpä on taas kesän kala reissuille naposteltavaa ja siihen päälle sitte maistuu KARHUN III joki törmällä hyvälle, aijaijai.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 16.02.2006 10:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Makuasioitahan nämä on tietenkin, mutta kuulostaa hirvittävän suolaiselta tuo edellinen ohje. Itse tykkään sellaisesta kevyestä suolasta eli tuollainen 6-7% suolaliemi ja vuorokausi vain siellä, sitten riippumaan. Ja lihat saavat olla melko ohuita, jotta valmistuvat noin 3-4 viikon aikana. Riippumaan laitetaan tuolla maaliskuun puolen välin paikkeilla täällä ylhäällä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 16.02.2006 10:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pasitain reseptille on helpompikin vaihtoehto. Ostaa kilon suolaa kaupasta ja syö sitä jokitörmällä Wink Liian suolaista kyllä tuolla reseptillä tulee.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pasitai
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Syy 2005
Viestejä: 323

LähetäLähetetty: 17.02.2006 06:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Toinen tykkää tytöstä, toinen äitistä. Minä tykkään suolasesta ja tuolla ohjeella lihasta tulee minulle sopivaa. Kyllä se suolapussi on muutenni joella mukana.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Powerhead
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Hel 2006
Viestejä: 820

LähetäLähetetty: 17.02.2006 14:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

5-6 tuntia umpisuolassa ja roikkumaan. Turha kastella lihoja kun tarkotus on kuivattaa ne.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 17.02.2006 22:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Powerhead kirjoitti:
Turha kastella lihoja kun tarkotus on kuivattaa ne.


Hyvä pointti Wink Kuinka ajattelit saada paksumpiin lihoihin tuolla ajalla suolaa riittävästi? Vai teetkö ihan ohutta slaissia?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 18.02.2006 12:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Retonkimies kirjoitti:
Powerhead kirjoitti:
Turha kastella lihoja kun tarkotus on kuivattaa ne.


Hyvä pointti Wink Kuinka ajattelit saada paksumpiin lihoihin tuolla ajalla suolaa riittävästi? Vai teetkö ihan ohutta slaissia?


Minusta se tuo suola kyllä tasoittuu ajanmyötä. Syksyllä paksummatkin lihat on jo tasaisia... jos vaan säästyvät siihen saakka.

Paistaa muuten nasakasti tuo arska jo. Mutta varrotaanhan pari viikkoa ainakin...
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
koilliskaira
***


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 1717
Paikkakunta: Ivalo

LähetäLähetetty: 18.02.2006 19:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En taida saada kuivalihaa tänä vuonna Sad
_________________
Ne on saamamiehet ja pyytömiehet erikseen...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Mippi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Lok 2005
Viestejä: 1384
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 18.02.2006 22:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

koilliskaira kirjoitti:
En taida saada kuivalihaa tänä vuonna Sad

No mikä onko hampaat varisseet vai mikä on? Tule välillä takasin jänkhälle, täälä sitä piisaa Very Happy
_________________
Eihän sitä kukhan jaksa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
koilliskaira
***


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 1717
Paikkakunta: Ivalo

LähetäLähetetty: 20.02.2006 19:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mippi kirjoitti:
koilliskaira kirjoitti:
En taida saada kuivalihaa tänä vuonna Sad

No mikä onko hampaat varisseet vai mikä on? Tule välillä takasin jänkhälle, täälä sitä piisaa Very Happy


Pitää vissiin tulla Razz

No juu. Ei vaan päässy/pääse nyt täältä merihelevetistä laittamaan lihaa kuivamaan, ni sit on varmaan oltava ilman. Confused
_________________
Ne on saamamiehet ja pyytömiehet erikseen...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Simo52
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Huh 2005
Viestejä: 590

LähetäLähetetty: 20.02.2006 23:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kysymys palstan kuivalihaspesialisteille: Voiko kuivalihasta (biltong) laittaa ruokaa, esimerkiksi keittoja?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Powerhead
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Hel 2006
Viestejä: 820

LähetäLähetetty: 20.02.2006 23:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuivalihavelli on kyllä tosi hyvää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 20.02.2006 23:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Traditionaalinen eväs on kuivalihavelli... toisille maistaa, toisille ei.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6245
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 21.02.2006 12:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuivalihavellistä on opiskeluvuosilta jäänyt muuan muisto: tein nimittäin ensimmäisen opiskeluwappuni alla kunnon kattilallisen kuivalihavelliä sillä silmälläpitäen, että joku päivä menee senverran teekkarimeiningillä ettei kerkiä ruokaa laittelemaan. Taisin alkuun keretä jonkunverran sitä syömäänkin mutta loppuwappu meni täysin liemiruuilla. Pari päivää sitten makoilin kohmassa ja kävin aina välillä sisuksia tyhjäämässä yläkautta. Lopulta sitten alkoi siltä tuntumaan, että alkais ehkä ruokakin varovaisesti maistumaan ja lähdin jääkaapille. Jotenkin keiton liemi oli päässy jatkumaan wappuhulinoissa kaljalla ja asianhaarat huomioiden se arvatenkin jäi syömättä. Syön kyllä vieläkin kuivalihavelliä mutta aivan yhtä hyvälle se ei enää maistu kuin ennen tuota episodia.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Seuraava
Sivu 5 Yht. 10

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com