Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 07.02.2006 10:25 Viestin aihe: |
|
|
Eipähän noita nyt vielä keskellä talvea... maaliskuulle ootellaan. Eipä siinä naudan sydämessä mitään ihmeellistä ole, tiukkaa lihaahan se on, rasvat vaan tarkkaan pois.. Karkeessa suolassa yön yli ja sitten putsataan lihat. Viime vuonna meni hieman liikaa suolaa. 42 kiloa oli aineksia, olisko jotain vajaa 30 kiloa jäänyt käsittelyn jälkeen. Niille pistettiin vajaa kaks kiloa suolaa yötä vasten ja liikaa tuli osaan lihoista. Osa oli taas sitten oikeinkin hyviä. _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
pasitai Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Syy 2005 Viestejä: 323
|
Lähetetty: 16.02.2006 07:00 Viestin aihe: |
|
|
10% suolavesi jossa ripaus sokeria, keitetynä ja vaahot kuorittuna pois, yön yli jäähdytys ja hirven sydän suikaleet sinne 4-5 päiväksi ja kerrostalon parvekkeelle laitoin männäviikolla kuivumaan. Pääsiäisen aikoihin varmaanki pääsee maistelemaan. Kylläpä on taas kesän kala reissuille naposteltavaa ja siihen päälle sitte maistuu KARHUN III joki törmällä hyvälle, aijaijai. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 16.02.2006 10:07 Viestin aihe: |
|
|
Makuasioitahan nämä on tietenkin, mutta kuulostaa hirvittävän suolaiselta tuo edellinen ohje. Itse tykkään sellaisesta kevyestä suolasta eli tuollainen 6-7% suolaliemi ja vuorokausi vain siellä, sitten riippumaan. Ja lihat saavat olla melko ohuita, jotta valmistuvat noin 3-4 viikon aikana. Riippumaan laitetaan tuolla maaliskuun puolen välin paikkeilla täällä ylhäällä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 16.02.2006 10:34 Viestin aihe: |
|
|
Pasitain reseptille on helpompikin vaihtoehto. Ostaa kilon suolaa kaupasta ja syö sitä jokitörmällä Liian suolaista kyllä tuolla reseptillä tulee. _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
pasitai Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Syy 2005 Viestejä: 323
|
Lähetetty: 17.02.2006 06:06 Viestin aihe: |
|
|
Toinen tykkää tytöstä, toinen äitistä. Minä tykkään suolasesta ja tuolla ohjeella lihasta tulee minulle sopivaa. Kyllä se suolapussi on muutenni joella mukana. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Powerhead Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Hel 2006 Viestejä: 820
|
Lähetetty: 17.02.2006 14:27 Viestin aihe: |
|
|
5-6 tuntia umpisuolassa ja roikkumaan. Turha kastella lihoja kun tarkotus on kuivattaa ne. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 17.02.2006 22:54 Viestin aihe: |
|
|
Powerhead kirjoitti: | Turha kastella lihoja kun tarkotus on kuivattaa ne. |
Hyvä pointti Kuinka ajattelit saada paksumpiin lihoihin tuolla ajalla suolaa riittävästi? Vai teetkö ihan ohutta slaissia? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 18.02.2006 12:41 Viestin aihe: |
|
|
Retonkimies kirjoitti: | Powerhead kirjoitti: | Turha kastella lihoja kun tarkotus on kuivattaa ne. |
Hyvä pointti Kuinka ajattelit saada paksumpiin lihoihin tuolla ajalla suolaa riittävästi? Vai teetkö ihan ohutta slaissia? |
Minusta se tuo suola kyllä tasoittuu ajanmyötä. Syksyllä paksummatkin lihat on jo tasaisia... jos vaan säästyvät siihen saakka.
Paistaa muuten nasakasti tuo arska jo. Mutta varrotaanhan pari viikkoa ainakin... _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
koilliskaira ***
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 1717 Paikkakunta: Ivalo
|
Lähetetty: 18.02.2006 19:08 Viestin aihe: |
|
|
En taida saada kuivalihaa tänä vuonna _________________ Ne on saamamiehet ja pyytömiehet erikseen... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Mippi Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Lok 2005 Viestejä: 1384 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 18.02.2006 22:23 Viestin aihe: |
|
|
koilliskaira kirjoitti: | En taida saada kuivalihaa tänä vuonna |
No mikä onko hampaat varisseet vai mikä on? Tule välillä takasin jänkhälle, täälä sitä piisaa _________________ Eihän sitä kukhan jaksa... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
koilliskaira ***
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 1717 Paikkakunta: Ivalo
|
Lähetetty: 20.02.2006 19:12 Viestin aihe: |
|
|
Mippi kirjoitti: | koilliskaira kirjoitti: | En taida saada kuivalihaa tänä vuonna |
No mikä onko hampaat varisseet vai mikä on? Tule välillä takasin jänkhälle, täälä sitä piisaa |
Pitää vissiin tulla
No juu. Ei vaan päässy/pääse nyt täältä merihelevetistä laittamaan lihaa kuivamaan, ni sit on varmaan oltava ilman. _________________ Ne on saamamiehet ja pyytömiehet erikseen... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Simo52 Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Huh 2005 Viestejä: 590
|
Lähetetty: 20.02.2006 23:49 Viestin aihe: |
|
|
Kysymys palstan kuivalihaspesialisteille: Voiko kuivalihasta (biltong) laittaa ruokaa, esimerkiksi keittoja? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Powerhead Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Hel 2006 Viestejä: 820
|
Lähetetty: 20.02.2006 23:53 Viestin aihe: |
|
|
Kuivalihavelli on kyllä tosi hyvää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 20.02.2006 23:54 Viestin aihe: |
|
|
Traditionaalinen eväs on kuivalihavelli... toisille maistaa, toisille ei. _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6245 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 21.02.2006 12:28 Viestin aihe: |
|
|
Kuivalihavellistä on opiskeluvuosilta jäänyt muuan muisto: tein nimittäin ensimmäisen opiskeluwappuni alla kunnon kattilallisen kuivalihavelliä sillä silmälläpitäen, että joku päivä menee senverran teekkarimeiningillä ettei kerkiä ruokaa laittelemaan. Taisin alkuun keretä jonkunverran sitä syömäänkin mutta loppuwappu meni täysin liemiruuilla. Pari päivää sitten makoilin kohmassa ja kävin aina välillä sisuksia tyhjäämässä yläkautta. Lopulta sitten alkoi siltä tuntumaan, että alkais ehkä ruokakin varovaisesti maistumaan ja lähdin jääkaapille. Jotenkin keiton liemi oli päässy jatkumaan wappuhulinoissa kaljalla ja asianhaarat huomioiden se arvatenkin jäi syömättä. Syön kyllä vieläkin kuivalihavelliä mutta aivan yhtä hyvälle se ei enää maistu kuin ennen tuota episodia. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|