Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6267 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 01.03.2011 21:49 Viestin aihe: |
|
|
Omat lihat sain just suolattua ja jämäpalat tirisee pannulla parast'aikaa. Olin niin leikkuuiskussa, että palottelin samaa kuumaa possun etuneljännestäkin käristykseksi. Tarttu kauppareissulla matkaan kun oli niin rikollisen halapaa. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Fraga Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Tam 2008 Viestejä: 1883 Paikkakunta: 100kunta
|
Lähetetty: 02.03.2011 00:01 Viestin aihe: |
|
|
Sämpy kirjoitti: | Omat lihat sain just suolattua ja jämäpalat tirisee pannulla parast'aikaa. Olin niin leikkuuiskussa, että palottelin samaa kuumaa possun etuneljännestäkin käristykseksi. Tarttu kauppareissulla matkaan kun oli niin rikollisen halapaa. |
Keskisellä käyty _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9473
|
Lähetetty: 02.03.2011 07:42 Viestin aihe: |
|
|
Koukkupolovi kirjoitti: | Maksaa en ole kuullut kenenkään ilmakuivanneen.
Leivinuunissa siitä itse olen joskus melko koppuran saanut
|
Mutsi kuivattelee keitettyjä maksa paloja ihan tavan kuivurissa. Joskin kyllä koirille namipaloiksi... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6267 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 02.03.2011 08:55 Viestin aihe: |
|
|
Fraga kirjoitti: | Sämpy kirjoitti: | Omat lihat sain just suolattua ja jämäpalat tirisee pannulla parast'aikaa. Olin niin leikkuuiskussa, että palottelin samaa kuumaa possun etuneljännestäkin käristykseksi. Tarttu kauppareissulla matkaan kun oli niin rikollisen halapaa. |
Keskisellä käyty |
Ei vaan pohjoisen Oulun seudun kuivaliha- ja sikatarpeitten Mekassa eli Haukiputaan Säästökuopassa. Kotimainen etuneljännes maksaa 1,99€ kilo. Ei kallista pannunvoijetta, ihmetyttää kuinka sillä hinnalla voi edes lihaa kasvattaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ent.ap Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Tam 2005 Viestejä: 1666
|
Lähetetty: 02.03.2011 21:38 Viestin aihe: |
|
|
Onko kukaan kuivattanu hevosenlihaa? On nimittäin meikällä pakkasessa "riitävästi".
Lämminsavuna olen syöny ja kylmäsavua on tulossa... purkkilihaa olen maistanu ja hyvää on. Tuo seinäkuivakin vois olla hyvää?? _________________ Jokanen eletty päivä, on lähenpänä kuolemaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ark Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Elo 2010 Viestejä: 206
|
Lähetetty: 02.03.2011 21:45 Viestin aihe: |
|
|
Itekki eilen löin kuivalihatarpeet suolautumaan, pitää ilmeisesti ensyön yli pakkaseen heittää varulta ku vaikuttaa nollaa ensyöksi nja plussaa huomiseksi tänne Ouluun lupailevan, vai lieneenkö vastaavaa hyötyä?
Lihojen sekaan nakeltu n. 3% suolaa.
Mitenkähän semmonen toimis että leikkaa ja suolaa(painoon perustuen) lihat syksyllä, heittää pakkaseen ja H-hetken koittaessa pakkasesta suoraan roikkumaan? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Snaipperi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Kes 2007 Viestejä: 163 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 02.03.2011 22:00 Viestin aihe: |
|
|
Saahan ARK nuo sun lihat olla suolassa vilä muutaman päivän. Jos oot laittanu 3 pinnaa suolaa niin tarkoitushan on että kaikki suola imeytyy lihaan. Tuohon prosessiin menee muutama vuorokausi mikäli lihat ei ihan huoneenlämmössä ole. _________________ Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ark Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Elo 2010 Viestejä: 206
|
Lähetetty: 02.03.2011 22:55 Viestin aihe: |
|
|
Jääkaapissahan nuo, mulla tahtoo vaan olla kohtalona saada liha pilaatumaan juuri sinne jääkaappiin
Vaan antaapa olla ainaki huomiseen kupissa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6267 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 03.03.2011 08:47 Viestin aihe: |
|
|
Välillä on hyvä pesasta kädet ja käännellä lihoja, niin että ylimmät painuu astiassa alemmas ja päinvastoin. Lämmintä ulkoilmaa on ihan turha pelätä, sehän se just kuivattaa lihaa, esim. nyt on oikein hyvä ilma kuivamiseen. Toki tämmöinen tuuli voi jossakin paikassa nakella roskaa märkään lihaan, että se kannattaa huomioida. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6267 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 06.03.2011 14:16 Viestin aihe: |
|
|
Kuivalihahaiku
Aurinko paistaa ja ahava puree,
tuuli lihan tummentaa
Tulee lihasta muree
Tippuu vesi jääpuikosta,
pöllyää tie
Kohta on huikosta.
Huikonen miehen turvottaa,
lisää juomaa
Kohta mies penkillä urvottaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sampa Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2004 Viestejä: 425
|
Lähetetty: 06.03.2011 20:16 Viestin aihe: |
|
|
Jo vain kutistuvat ihan silmissä näillä keleillä. Kolme päivää ja pinta on jo ihan kuiva. Ei kait tuossa nyt sellaista pelkoa ole, kun noin äkkiä pintaan tulee kuori, että läpi kuivuminen huonontuis? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9473
|
Lähetetty: 06.03.2011 20:51 Viestin aihe: |
|
|
Sämpy kirjoitti: |
Tulee lihasta muree
|
Tuleeko? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6267 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 06.03.2011 20:55 Viestin aihe: |
|
|
Tulee, tulee, sampan epäilyistä huolimatta. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kiimahauki Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Hei 2008 Viestejä: 222 Paikkakunta: Etelä-Lappi
|
Lähetetty: 06.03.2011 22:02 Viestin aihe: |
|
|
Tänään nostin lihat seinälle. Jos kelit pysyy tällaisena niin parin viikon päästä syödään! _________________ Äkkiäkös se riski mies tunnin kävelee... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 06.03.2011 22:09 Viestin aihe: |
|
|
Nythän on tulossa oikein hyvä kuiviskeli.
Yöllä pikkusen pakastaa, mikä mureuttaa lihaa ja päivällä sen verran lämmintä ja tuulta, että pintaan sulava vesi haihtuu saman tien.
Kaksi viikkoa tätä ja tömäkän jäykät, sisältä vielä hitusen punertavat, mutta ei pehmeät lihat saa evakuoida pakastimeen,
jos ei loppusäilytystä halua umpisuolassa tehdä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|