Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Kalastaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Jou 2004 Viestejä: 511 Paikkakunta: Läntinen rannikkoalue
|
Lähetetty: 10.03.2005 00:07 Viestin aihe: "Paras" lintu pöytään? |
|
|
Mikäs se on ykkönen kun pitää arvojärjestykseen pistää riistalinnut?
Siis tarkennuksena nyt puhumme "kulinaristisistä arvoista" = parasta pöydässä oikein valmistettuna!
A) "Vesilinnuista"
B) "Muut"
Tässä oikein piti asiaa alkaa pohtimaan
Tämähän on tietysti makuasia mutta kysympähän kuitenkin arvon veljien/siskojen mietteitä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RovaniemiHunter Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Mar 2004 Viestejä: 785 Paikkakunta: Rovaniemi
|
Lähetetty: 10.03.2005 00:39 Viestin aihe: |
|
|
Eiköhän se pyy ole maultaan parasta... Mun mielestä ainaki. Pottumuusin kanssa ja rasvan alla uunissa paistettuna... Ah! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Repesorsa ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 9356 Paikkakunta: Sieltä
|
Lähetetty: 10.03.2005 01:03 Viestin aihe: |
|
|
Se, että tietää syövänsä jotakin tiettyä lintua on varmasti jo puolet sen mausta. Sen voi helposti todeta vaikkapa lukemalla tällä palstalla kirjoiteltuja juttuja. Jonkun mielestä vaikkapa haahka on herkullista ja toinen sanoo, että sitä en söisi suurin surminkaan. Sama pätee monen muunkin linnun kohdalla.
Esimerkiksi yksi tuttavani oli syöttänyt sorsastusaikana anopilleen harmaalokin täkkälihoja ja tämä oli luullut syövänsä sorsaa. Hyvää oli ollut.
Eli jos et tiedä syöväsi jotakin tiettyä lintua, ei ennakkoluulot/asenteet pääse vaikuttamaan.
Omalta kohdaltani sanoisin sen suurella vaivalla saadun metson olevan maukkainta. Myös räkättirastas on maukasta.
_________________ I'm back! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Petteri_N Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 1180
|
Lähetetty: 10.03.2005 09:08 Viestin aihe: |
|
|
Jos ette ole vielä huomanneet, niin reaaliaikainen eräkeittiö ei erottele parasta lintua. Kyllä niistä kaikista saadaan aivan karsean makuista kun kokki on tarpeeksi tohelo. _________________ Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
santeri ***
Liittynyt: 31 Maa 2004 Viestejä: 396 Paikkakunta: Satakunta
|
Lähetetty: 10.03.2005 09:14 Viestin aihe: |
|
|
Ylläoleva kommentti on eittämättä täyttä asiaa. Kun käyttää samoja mausteita kuin esim. spagettikastiketta tehdessä, 15v. vanhaa chilijauhetta, runsaasti soijakastiketta ja jauhelihamaustetta, on aivan sama onko mausteita höystämässä metso, kana vai haukka. Pääasia että kaikki maistuu samalta. Se tuo tiettyä turvallisuutta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
PetNie Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Huh 2004 Viestejä: 119
|
Lähetetty: 10.03.2005 09:18 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä pyy on maalinnuista paras, ja heinäsorsasta saa loihdittua aivan uskomattoman makuista herkkua kun kokki on tarpeeksi tohelo. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Petteri_N Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 1180
|
Lähetetty: 10.03.2005 09:23 Viestin aihe: |
|
|
Hieno idea! Alan tästä lähtien käyttämään spagettikastikkeessa myös katajanmarjaa, persikkaa, päärynää, omenaa, savustuspussia, ilmakuivatusta, maitoa, hunajaa, tuorejuustoja, sulatejuustoja, laakerinlehtiä, siitakesieniä ja herkkusieniä ja tietysti yhä enemmän OLUTTA!
Ainiin, ja pippuria ja suolaa. _________________ Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kalastaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Jou 2004 Viestejä: 511 Paikkakunta: Läntinen rannikkoalue
|
Lähetetty: 10.03.2005 13:07 Viestin aihe: |
|
|
Täällähän on porukkaan suoraan valmiina studiolle; "Handu Pumpulla", "Speden parhaat", "Uuno Turhapuro" jne.
Nyt vaan oli niin että osasto "Erävitsit" taisi olla muualla |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vieras
|
Lähetetty: 10.03.2005 14:05 Viestin aihe: |
|
|
Pyssymies tekee lintupaistin mieluiten koppelosta, poikametosta tai ukkoteerestä. Pyy on herkkuva mutta niitä pitää olla puolenkymmentä kerralla että saa kunnon paistin. Ukkometon tuhoamiseen tarvitaan jo apujoukkoja.
Mausteeksi suolaa (sopivasti), voita (riittävästi), sipulia (paljon) ja vettä. Linnut ym. töppeet ruskistellaan ja nakataan valurautapannuun ja uuniin. Sielläpä paistia sitten haudutellaan monta tuntia, kunnes lihat irtoavat luista.
Kyytipojaksi keitettyjä pottuja ja kaljoo. Röyh! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lyrurus Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Jou 2004 Viestejä: 2003 Paikkakunta: Muurame
|
Lähetetty: 10.03.2005 14:32 Viestin aihe: |
|
|
A: Haapana. (Tällä on ilmeisesti jotain tekemistä sen kanssa, että haapana on lähes puhtaasti kasvissyöjä.)
B: Nuori teeri tai riekko. (Ovat tasaveroisia. Pyy on pidemmän päälle vähän mitäänsanomattoman makuinen.)
Tämä ei muuten ole mitään "mutua," vaan viimeisen muutaman kymmenen vuoden aikana jalostunut tieto. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wildgame Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Hei 2004 Viestejä: 968 Paikkakunta: Itäinen Uusimaa ja keski-pohjanmaa
|
Lähetetty: 10.03.2005 15:02 Viestin aihe: |
|
|
Pyssymiehen kanssa samoilla linjoilla varsinkin valmistuksen kanssa. Minun mieleinen riista-ruoka on juuri tuollainen perussetti, ei mitään liian hienoa ravintolamössöä _________________ Respect the Game.... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vieras
|
Lähetetty: 10.03.2005 15:14 Viestin aihe: |
|
|
Juu. Ei siitä tarvitse tehdä taidetta. Varsinaisia mausteita en nykyään laita muuta kuin suolaa. Aikaisemmin saatoin laittaa vähän sikaa sekaan mutta en enää. Sopivan iso kimpale voita, niin siinä on rasvaa ihan riittävästi. Sipulilohkot hajoavat kokonaan paistin sekaan haudutettaessa ja sakeuttavat sopivasti lientä. Isommat linnut tulee pilkottua useampiin osiin että kypsyvät nopeammin.
Tuommoisissa paisteissa tuntuu se "riistanmaku" joka on erilainen joka linnussa. Ja on muuten hyvvää! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RaDeK69 Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2004 Viestejä: 1256 Paikkakunta: Jyväskylän lähellä
|
Lähetetty: 10.03.2005 16:05 Viestin aihe: |
|
|
A.Sinisorsa
B.Pyy |
|
Takaisin alkuun |
|
|
deadline Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Mar 2004 Viestejä: 2904
|
Lähetetty: 10.03.2005 16:50 Viestin aihe: |
|
|
sanoisin, että PELTOpyy. Tosin se on, jos mahdollista, vieläkin mitättömämpi kuin oikea pyy.
Toisaalta minä olen kyllä riistan suhteen kaikkiruokainen; tarpeeksi vaan kermaa ja voita ja suolaa (niissä ei riistan kanssa säästellä, muuten kyllä) niin johan... _________________ "Hän oli mahtava metsämies Herran edessä" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Niätämies Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Jou 2004 Viestejä: 711 Paikkakunta: etelä-suomi
|
Lähetetty: 10.03.2005 18:38 Viestin aihe: |
|
|
A)Heinäsorsa
B)Teeri
Kummatkin käy esimerkiksi kermakastikkeeseen perunoiden kanssa. _________________ God dammed. What a fuck is that, is that a squirrel. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|