Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
optimikko Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Kes 2007 Viestejä: 2785 Paikkakunta: Ala-Lapin kuusi
|
Lähetetty: 21.06.2011 23:13 Viestin aihe: |
|
|
me pestään ruhot kossulla, ei oo niin paljon bakteereita ja makukin paranee kummasti _________________ Hallittu kaaos = selkeä epäjärjestys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
var jägare Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Tam 2006 Viestejä: 1755 Paikkakunta: pohjola
|
Lähetetty: 21.06.2011 23:14 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä se siinä terveen lihan pinnassa on se kalvo, jonka pinnalta voi hyvin huuhella runsaalla vedellä net maholliset moskat poies ja jopa tiskiharijan kanssa. Ei net pasllilitkaan sen kalvon läpite juuri kovin heleposti mene.
Ampumakohdat ja rikkinäisten lihasten kohdat ja muut mustikkasopat tietenki leikataan koirille, jotta vain terveet lihakset jääpi jälelle.
Kyllä se käytännösä näin on pelannu ihan hyvin. Eikä ole kukaan ainakaan vielä kuollu.
Paitsi että kuitenki sen kymmenen vuujen aikana, mitä tässä porukassa oon ollu mukana, niin vajaa kymmenkunta ukkoo on jo hautaan kannettu. Että en sitte tiijä, että mikä ?
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Quezone Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Elo 2007 Viestejä: 135 Paikkakunta: Päiviön mailla
|
Lähetetty: 22.06.2011 06:36 Viestin aihe: |
|
|
Meilläpäin suurin osa kaadoista tehdään marras-joulukuun aikana jotka ovat tasaisen varmoja pakkaskuukausia. Lihat ehtii hätnäppiä sisältä haalenemaan kun pinta on jo jäässä. Osa porukasta haluaa vielä riiputtaa näitä -20 asteisia murikoita pari viikkoa tai jopa kuukauden jolloin ainoa mitkä pehmenee on narut ja kannatusorret.
Toisaalta parinkympin pakkasessa ei oo kovin kiire niitä lihoja pieniksi sahaamaan, tintit ei hakkaa paisteja ja palokärkikin pystyy vain sisäkuihin...
Eristetty, lämmitettävä/jäähdytettävä lihakontti on hankintalistalla. _________________ "Julma on nylkytanner, puukko ja hanki punertaa..." |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 22.06.2011 08:54 Viestin aihe: |
|
|
nettijussi kirjoitti: |
Mites tuollasen hirven, jota on pommitettu Afrikamagnumilla. keuhkoille, suolille ja lopuksi persuuksille.
Pitäiskö heittää suoraan kuoppaan, verta ja rapaa kun on koko sisuskunta täynnä?
Met oomme kyllä pesseet ja syöneet. Ei oo vielä ruokamyrkytykseen kukaan toistaiseksi kuollu, vaan saattaahan tuokin joskus tulevaisuudessa olla mahdollista.
Saattepa sitten lööpistä lukea: Hirviporukka joutui ruokamyrkytyksen uhriksi, syötyään pestyä hirveä.
Nettijussi |
No jos se hirvi on tollaiseen kuntoon ammuttu niin silloin peseminen varmasti on ainut ratkaisu, mutta sen perään ei kyllä voi kovin monen päivän riiputusta suositella.
Toki varmasti useimmissa tapauksissa syötävää pidemmänkin riipuksen jälkeen - mutta sitten jos se sattuukin olemaan huonompaa ja menee peijaisissa tarjoiluun ja puoli kyllä paskoo viikon putkeen saattaa olla vuokra-alueet tiukassa seuraavana syksynä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16758
|
Lähetetty: 22.06.2011 09:06 Viestin aihe: |
|
|
Lainattu lihojen käsittelyohjeesta, mutta ei tarvitse uskoa.
Jos ruho likaantuu esim. suolille ammuttaessa, ulostesaastuneet kohdat pitäisi ottaa leikkaamalla pois. Vedellä huuhtomalla saadaan vain asia pois silmistä ja mielestä. Vesi saa usein bakteerit leviämään tasaisemmin ruhon pintaan, myös aiemmin puhtaille alueille, vaikka silmin nähden suolensisältöä ei enää olisikaan. Lisäksi kosteus lisää huomattavasti bakteerien lisääntymistä. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 22.06.2011 09:41 Viestin aihe: |
|
|
Harvoin tällä foorumilla asiapuhetta uskotaan
Keskustelu täällä tahtoo usein kääntyä inttämiseksi siitä miten meillä aina on tehty eikä kukaan koskaan kuollut... Totta kai moni ihminen ja porukka tekee omia sovellutuksiaan, milloin pakon edessä milloin jostain muusta syystä. MUTTA jos joku kysyy neuvoa tai vinkkejä niin sillloin olisi keskusteluissa hyvä erottaa faktat ja omat käytännöt. Ainakaan omasta mielestäni ei ole kovinkaan fiksua opettaa toisille asioita tieten tahtoen päin helvettiä.
Palataakseni 9.3x622 kommenttiin veitsen käytöstä niin siinä olen tosiaan aivan samaa mieltä, se on valitettavasti ainut "oikea" tapa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pohjola Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Kes 2009 Viestejä: 26731
|
Lähetetty: 22.06.2011 09:56 Viestin aihe: |
|
|
miten se leikkaus suoritetaan ku koko sisusta on jonkinverran sotkeutunut, kuten yleensä käy jos ravoille on turautettu ja elukka on päässyt kulkemaan ja muutaman voltin viellä tehny.
tämä keskustelu on taas hiekkalaatikko tasoa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16758
|
Lähetetty: 22.06.2011 10:08 Viestin aihe: |
|
|
Pohjola kirjoitti: | miten se leikkaus suoritetaan ku koko sisusta on jonkinverran sotkeutunut, kuten yleensä käy jos ravoille on turautettu ja elukka on päässyt kulkemaan ja muutaman voltin viellä tehny.
tämä keskustelu on taas hiekkalaatikko tasoa |
No, keskusteluntasoa voi nostaa omilla asiallisilla neuvoilla..eikö. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
Lähetetty: 22.06.2011 10:36 Viestin aihe: |
|
|
Ihan hyvin voitaisiin hygieniapassikoulutus vaatia osana metsästäjäntutkintoa. Suosittelen lämpimästi kaikille. Tarvetta tuntuu olevan… _________________ http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jyrkkä D Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Lok 2008 Viestejä: 6242
|
Lähetetty: 22.06.2011 10:59 Viestin aihe: |
|
|
Pohjola kirjoitti: | miten se leikkaus suoritetaan ku koko sisusta on jonkinverran sotkeutunut, kuten yleensä käy jos ravoille on turautettu ja elukka on päässyt kulkemaan ja muutaman voltin viellä tehny.
tämä keskustelu on taas hiekkalaatikko tasoa |
Ihan hyvä kysymys. Ei sitä millään saa puukolla pois. Ei myöskään isoa vertymää. Kysyin tätä taannoin oikealta asiantuntijalta (Viikin lihamies ja alan kirjoittaja/kouluttaja) ja hänen kommenttinsa oli, että jos verta/kakkaa/likaa ei saa muuten pois niin pesu vedellä on parempi kuin jättää pesemättä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16758
|
Lähetetty: 22.06.2011 11:25 Viestin aihe: |
|
|
Kaarle Martel kirjoitti: | Ihan hyvin voitaisiin hygieniapassikoulutus vaatia osana metsästäjäntutkintoa. Suosittelen lämpimästi kaikille. Tarvetta tuntuu olevan… |
Tämä olisi hyvä idea. No, jokainen taaplaa tyylillään ja meidän tyyli on, että sontoo ei syödä ja vedellä ei läträtä. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pohjola Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Kes 2009 Viestejä: 26731
|
Lähetetty: 22.06.2011 11:35 Viestin aihe: |
|
|
Niinpä, kuten JD:ki ilmaisee, järjenkäyttö sallittu ja jopa joskus pakkokin käyttää |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16758
|
Lähetetty: 22.06.2011 12:12 Viestin aihe: |
|
|
Yleensähän se ensimmäinen pesu tapahtuu metsässä ja vesi kannetaan sieltä mistä saadaan, vaikkapa vesiojasta. Joskus olen nähnyt, kun ukot epätoivon vimmalla kantaa muovikasseilla vettä hirven pesua varten, kun mahan sisältöä on vähän siellä ja täällä. Väitän, että puhdasta ei tule, vaikka vajalla sitten jatketaan pesemistä, mutta onpahan marinadi jo valmiina. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
latvalaturi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Huh 2004 Viestejä: 454
|
Lähetetty: 22.06.2011 12:27 Viestin aihe: |
|
|
"Elä veikkonen pese, lähthee hyvä riisthan maku" sano lapin mies turistinaiselle kun tämä hankki suihkuun menoa aktin jälkeen |
|
Takaisin alkuun |
|
|
flatazat Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Maa 2011 Viestejä: 1460
|
Lähetetty: 22.06.2011 16:46 Viestin aihe: |
|
|
Juu,suosittelen hygieniapassia kaikille.Itseltäkin moinen löytyy,siitä huolimatta tullaan varmastikkin shaisset pesemään vedellä tuolla nylkytallin puolella |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|