OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Perussuomalaiset hallitukseen?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Aris60
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2004
Viestejä: 3295

LähetäLähetetty: 09.07.2011 12:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

sasu olet ymmärtänyt kansalaispalkan ihan väärin.

Se ei ole kustannusneutraali. Riippuen mille tasolle se nyt laitettaisiin niin kustannukset olisivat valtiolle lisää vähintää satoja miljoonia. Eli rahaa tarvittaisiin lisää. En halua lähteä mukaan arvailuihin mikä lopullinen summa olisi. Tästä VM on tehnyt lakelmia useaankin otteeseen. Mitenkä lapsiperheiden kansalaispalkka? Maksettaisiinko sitä lapsillekkin? Vai jäisikö heille edelleen erillinen tukijärjestelmä. Entä päihteiden käyttäjät? Nyt heidän asumismenonsa maksetaan suoraan. Jos raha kiertäisi heidän kauttansa ei se asumiseen menisi. Silloin asumismenot maksettaisiin toistamiseen kunnan varoista vuokraajille. Tai sitten asuntoja ei vuokrattaisi enää ihmisille ilman työpaikkaa ollenkaa. Ehkä jonkun mielestä tämä olisi toivottavaa kehitystä.

Suomessa perustulon kannattajien esittämillä perusteilla Suomessa saisi KELA:n tilaston mukaan 550000 henkilöä jollakin perusteella. Osa näistä saisi tukea kahdella tai useammalla perusteella. Eli kun tämä huomioidaan ehdot täyttäviä ihmisiä on 280000-350000. Jos perustulo olisi 1000€/kk, joka pudottaisi nykyisten tuensaajien tulotasoa rajusti suurelta osaa lapsiperheitä. Tämä maksaisi noin 3,3-4,2 miljardia. Nyt tukiin, mitä tällä oltaisiin korvaamassa maksetaan noin 1,8 miljardia. Jos asumistukikin sisällytetään lukuihin on tukisumma tällöin 3,0 miljardia. Kelan palkat ovat muutamia kymmeniä miljoonia. Eli lisälaskua tulisi 300-1200 miljoonaa. Sasu joku on käyttänyt ymmärtämättömyyttäsi hyväkseen. Eli sitten muusta KELA:n toiminnasta (avustuksista muilta ryhmiltä) pitäisikin säästää 2-3 miljardia. Tuosta edellisestä laskusta puuttuvat kokonaan vielä opiskelijat. Heitäkin on ehdotettu perustulon piiriin. Mutta jos olen väärässä niin pistä laskusi tänne perusteluineen niin keskustellaan. Nämä asiat voi laskea karkeasti. Päättäminen niistä on vaikeaa.

Yleinen asumistuki on keskimäärin asiakasta kohden juuri alle 150€/kk. Osalla asakkaista tuki on kuitenkin huomattavasti suurempi. Päidekäyttäjien tuettu laitosasuminen maksaa yhdessä ratkaisussa 56€/vrk eli yli 1600€/kk. Eikä varmasti ole kallein ratkaisu. Onko järkeä? Ei perustulo poistaisi näitä kustannuksia. Asumistukea saavien talouksien asuntojen koko on keskimäärin noin 29m2. Puolustaa paikkansa varmasti yksinäisen tarvitseman yksiön tilatarvetta tai kokoa. Mutta 5h perheen 150m2 asunto tuettuna vaikuttaa mun arvomaailmassa suurelta.

Mun mielestä KELA:n kannattaa palkata lisää väkeä poistamaan tukien väärinkäyttöä ja etsimään edullisempiä asuntoja tukiasumiseen. Jos henkilöllä ei ole työtä ja ei ole todennäköistä, että hän työllistyy ei ole mitään syytä asua kaupungin keskustassa kalliissa asunossa.

FnMag

Mitä on "poliitikkojen kasinopelin megatappioineen" ?

"Jos päätämme luopua hyvinvointivaltion statuksesta niin sitten valtiovallan pitää tehdä politiikkaa jossa ihmisillä olisi OIKEASTI joku toinen mahdollisuus saada elantonsa ja elää ihmisarvoista elämää." Jos halutaan säästää ja veroja laskea on ryhmä joka menettää. Ei valtiovallan tehtävä ole ottaa vastuuta ihmisen elämästä. Valtiovalta luo sille edellytyksiä, ihminen tekee ratkaisunsa itse ja käyttää mahdollisuudet tai ei. Ihan heikoimpia pitää tukea, se ei tarkoita että tukea saavia on 20% väestöstä. Tästä on kysymys. Mun mielestä vastikkeetonta työmarkkinatukea ei pitäisi olla ollenkaa 12kk ajan jälkeen muuten kuin poikkeustapauksessa ja -oloissa. Työn tekemisen kannustavuus on heikko. Olen vahvasti kannattamassa vain työtulosta otettavan esim 5000€ vuosittaisen euron verovähennyksen käyttöönottoa. Se kannustaisi lyhyenkin työsuhteen vastaanottamisen, koska siitä jäisi enemmän käteen kun tuesta verotuksen jälkeen.

"Nykyinen hallitus tekee ratkaisevat päätökset." Ei pidä paikkaansa. Hallituksen ääniosuus ei eduskunnassa tähän riitä. Monet päätökset vaativat 2/3 määräenemmistön ja osa perusturvan laikkauksista vaatii jopa 4/5 enemmistön päätöksen viemiseksi läpi tällä vaalikaudella. Ja edellisen eduskunnan päätökset syövät jo nyt budjetista 3/4. Nykyinen hallitus kykenee todellisuudessa vaikuttamaan vain 1/5 (arviolta) kustannuksista vuosina 2011-2012.

"On järjetöntä korottaa kansaneläkettä tai pienituloisen veroja." Tämä ryhmä on Eurooppalaisessa vertailussa Suomessa kevyesti verotettu ryhmä. Vanhusten hoito on retuperällä. Keneltä siirrämme rahaa heidän hoitoonsa? Emme ole Kiinassa on totta. Mutta kun viemme tavaroita kilpailemme kiinassa valmistettujen tavaroiden kanssa. Olet unahtanut tämän kokonaan. Ei Suomi ole eristyksissä elävä saari muuta kuin tuonnissa ja ihmisten palkkaodotuksissa.

"Mitä tukipakettien takaamiseen tulee niin muistaakseni joku artikkla sanoo näin, että valtion velan takeena voi olla vain verotuotto." Eipä taida sanoa tuota mikään muu kuin Wikipedia. Valtion velka on vakuudetonta, sillä ei ole muuta vakuutta kuin valtion veronkanto-oikeus maan omien lakien mukaan. Suomen viennin kannalta Kreikalla ei ole mitään merkitystä. Jos jotakin velkojen lyhentämiseksi halutaan tehdä niin se on yksinkertaista. Kaikki rahasiirrot Kreikkaan ja Kreikasta on tehtävä EKP:n kautta. Kaikista siirroista peritään "vero". Suorat käteisen siirrot kielletään ja sitä valvotaan rajavalvonnan yhteydessä. Jos Kreikka ei tähän suostu niin eristetään maa talouspakotteilla. Tappiota tulee EU-maille, pankeille ja yrityksille. Kreikan maksuhalun se herättää tai sitten edessä on Kuuban tie. Jokainen Kreikan rajan ylittävä henkilö maksaa 50€ valvontamaksun ja sillä rahoitetaan valvontakustannuksia. Keinoja on käytössä. Kaikki on taas kiinni poliittisesta halusta ja tarpeesta. Ei kuitenkaan halvin vaihtoehto.

Soini taitaa mielipiteineen olla edelleen aika yksin ja kaukana eurooppalaisen päätöksenteon ytimestä. Tähän saakka Soinille menny ääni on kuin Kreikan tuki - sille ei löydy katetta ja se on epävarma sijoitus. Vaalivoitto ei johtanut tilipäivään. Ja eivät Soinin kaikki ajatukset ole huonoja. Mutta aika yksin Timo näyttää olevan puolueensa sisälläkin kun yhteisiä vastuullisia päätöksiä joudutaan tekemään.

Se mitan täyttyminen voi pikkuisen aiheuttaa kohinaa yhteiskunnassa. Luonnollista normaalia elämää. Ja persujen vaalimenestyksen huomio ulkomailla on jo kuollut. Ei Haideria kukaan enää muista. Hänenkin piti muuttaa Eurooppa. Vähän perspektiiviä näihin uskomuksiinne.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Aris60
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2004
Viestejä: 3295

LähetäLähetetty: 09.07.2011 13:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin jäi sanomatta tuossa edellä. Neuvostoliitossa oli käytössä kansalaispalkka. Ihmisille osoitettiin työpaikka johon oli mentävä. Töitä ei tarvinnut tehdä. Maaseudulla niitä kutsuttiin kolhooseiksi. Ja niissä vasta sitten niitä poliittisia päälliköitä oli. Avustuksia ei maksettu ja työttömyyttä ei ollut. Miksihän ihmiset niistä pyrkivät huomattavan tarmokkaasti eroon? No sasulla on tähänkin fiksu uskomus. Mun mielestä vastikkeeton kansalaispalkka on vihreiden ajama tapa parantaa oman kannattajakuntansa taloudellista asemaa huomattavasti. Ihan samoin demareilla, kokoomuksella ja kepulla on omat ajatuksensa jakaa rahaa kannattajilleen. Persut yrittävät löytää tavan jakaa kaikille noille edellisille ryhmille ostaakseen kannatusta. Eikö vain Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
sasu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Lok 2006
Viestejä: 3487

LähetäLähetetty: 09.07.2011 13:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aris60 kirjoitti:
Kelan palkat ovat muutamia kymmeniä miljoonia.

Wikipedia mukaan Kelalla on 6 000 työntekijää.

6 000 työntekijää x 12 kuukautta x 4 000 euroa = 288 miljoonaa euroa
6 000 työntekijää x 12 kuukautta x 3 000 euroa = 216 miljoonaa euroa

Kyllä Kelan palkkakustannusten on pakko olla enemmän kuin kymmeniä miljoonia. Lisäksi pitää laskea menetetyksi rahaksi kaikki Kelan papereihin liittyvä työ apteekeissa, työnantajilla, terveysasemilla, yksityillä ihmisillä. Esim. meidän firmaan piti aikanaan palkata osa-aikainen työntekijä täyttämään rästiin jääneitä Kela-hakemuksia, kun ilmeni että työterveysasemamme ei ollut niitä tehnyt.

Kansalaispalkan tultua voitaisiin myös Sosiaaliministeriö supistaa aivan minimiin henkilökunnaltaan ja rahat jaettaisiin verottajan kautta, jokaiselle täysi-ikäiselle kansalaiselle joka kuukausi sama summa.

Kansalaispalkkaan liittymättömiä säästökohteita ovat Opetusministeriö. Ei voi olla että tarvitaan sellainen jättilaitos Suomen opetusta ohjailemaan. Kaikki yritystuet tulisi lopettaa markkinoita vääristävinä, tästä tulisi miljardien säästöt vuosittain. Maataloustuet tulisi lopettaa markkinoita vääristävinä, tästäkin tulisi miljardien säästöt. Tänään jostain luin että maataloutta varten on tällä hetkellä kolme virkamiestä per maatila - jos tämä pitää paikkansa niin huimaa on byrokratia.

Kansalaispalkan ehkä suurin hyöty olisi se, että ihmisen jokainen itse tienaama euro nostaisi omaa elintasoa. Tämä kannustaisi ihmisiä aktiivisuuteen ja tuottavaan työhön. Tämä ns. dynaaminen vaikutus ei ilmene suoraan mistään budjettilaskelmista, ja jälkeenpäinkin sen vaikutusta kansantalouteen voisi vain arvioida.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aris60
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2004
Viestejä: 3295

LähetäLähetetty: 09.07.2011 13:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sasu

Kelan vakuutuskäsittelijä saa palkkaa 2000-3000€/kk. Sosiaalikuluineen noin 2600-2800€/kk eli ota pois luvuistasi pois 30% aluksi.

Kelan ihmisistä 30% ovat keskushallinnossa, hoitavat mm. maksatukset, veronpidätykset etuuksista, tilastointi, raportointi ja tutkimus ym. eli eivät vähene vaikka kansalaispalkka tulisikin.

Oletetaan nyt asian yksinkertaistamiseksi että kelan työt jakautuisivat osapuilleen jaettujen avustusten arvon suhteessa. Silloin kelan työntekijämääräatä noin 30% käsittelisi siis kansalaispalkkaan sidottuja asioita.

Jos kansalaispalkka vähentäisi keskushallinnosta smassa suhteessa niin pyöreästi kansalaispalkka vaikuttaisi noin 2000 ihmisen työn loppumiseen. Todellisuudessa huomattavasti vähemmän, koska esim. asumistuki on toituva tuki josta päätös tehdään kerran ja yksittäisestä lääkekorvauksestakin yksi päätös.

Eli säästö ei voi koskaan olla isompi kuin 70milj. euroa.

Eihän teidän työnantajan tarvinnut työntekijää palkata tekemään KELA:n hommia. Se palkattiin anomaan KELA:n avustuksia eli halusitte saada rahaa. Ei niitä ole pakko anoa. Tulonsiirtoja työterveysjärjestelmän sisällä. KELA maksaa tuon järjestelmän kustannuksista suurimman osan työnantajalle. Ei tällä ole mitään tekemistä kansalaispalkan kanssa. Tuo järjestelmä ei loppuisi kansalaispalkan kautta.

Sairaskulut, hoito ja apteekkien tekemä työ säilyy kansalaispalkka-ajatuksessa ihan kuten ennenkin.

Eli sasu olet taas aika metsässä uskomuksinesi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
sasu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Lok 2006
Viestejä: 3487

LähetäLähetetty: 09.07.2011 13:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kelan aiheuttamissa kuluissa tulee ottaa huomioon myös se paperityö, joka tehdään Kelan ulkopuolella tukien hakemiseksi. Sekä se, miten Kelan myöntämät tuet vaikuttavat nostavasti hintatasoon.

Suomi ei tästä suosta nouse muuten kuin trimmaamalla yhteiskunnan oheistoiminnot optimaalisen pieniksi. Kaikki turha paperinpyörittely ja valvonta heikentää Suomen kilpailukykyä ja kansantalouden tuottokykyä.

Koska meillä ei ole luonnonvaroja, ei erityistä osaamista eikä muitakaan kilpailuetuja, Suomen tulisi optimoida yhteiskunnan toiminnot siten, että täällä tehtäisiin paljon tuottavaa työtä ja erittäin hyvällä hyötysuhteella.

Jos näin osattaisiin toimia, Suomi olisi vauras maa ja Suomella olisi varaa huolehtia myös vähäosaisista. Nykyisellä poliitikalla taas päinvastoin kansa ja sen työinto imetään kuiviin ja yhteiskunnan tarjoamat avut ja palvelut kuihtuvat olemattomiin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aris60
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2004
Viestejä: 3295

LähetäLähetetty: 09.07.2011 14:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eli pitääkin kirjoittaa: Asuntotukihakemuksen kirjoittaminen KELA:lle 60€/h.
Työttömyyskorvauksen ilmoituksen kirjoitus kelalle 60€/h etc... Ei niitä paperitöitä synny ollenkaan kun ei jaeta tuollaisia noin kalliiksi hakijalle tulevia avustuksia.

Työinto imetään kuiviin? Taitaa paremmin olla kyllä nykyään innottomuus. Se into asuu niissä ihmisissä tehdä työtä, jotka homman rahoittavat. Ei työintoinen avustuksia hae. Hän tekee pikkuisen pitempää päivää.

Täysin samaa mieltä olen julkisensektorin työn tehostamisen tarpeesta, kuten myös yksityisen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
FnMag
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Huh 2010
Viestejä: 811

LähetäLähetetty: 09.07.2011 14:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

"Mitä on "poliitikkojen kasinopelin megatappioineen" ?

"Jos päätämme luopua hyvinvointivaltion statuksesta niin sitten valtiovallan pitää tehdä politiikkaa jossa ihmisillä olisi OIKEASTI joku toinen mahdollisuus saada elantonsa ja elää ihmisarvoista elämää." Jos halutaan säästää ja veroja laskea on ryhmä joka menettää. Ei valtiovallan tehtävä ole ottaa vastuuta ihmisen elämästä. Valtiovalta luo sille edellytyksiä, ihminen tekee ratkaisunsa itse ja käyttää mahdollisuudet tai ei. Ihan heikoimpia pitää tukea, se ei tarkoita että tukea saavia on 20% väestöstä. Tästä on kysymys. Mun mielestä vastikkeetonta työmarkkinatukea ei pitäisi olla ollenkaa 12kk ajan jälkeen muuten kuin poikkeustapauksessa ja -oloissa. Työn tekemisen kannustavuus on heikko. Olen vahvasti kannattamassa vain työtulosta otettavan esim 5000€ vuosittaisen euron verovähennyksen käyttöönottoa. Se kannustaisi lyhyenkin työsuhteen vastaanottamisen, koska siitä jäisi enemmän käteen kun tuesta verotuksen jälkeen.

"Nykyinen hallitus tekee ratkaisevat päätökset." Ei pidä paikkaansa. Hallituksen ääniosuus ei eduskunnassa tähän riitä. Monet päätökset vaativat 2/3 määräenemmistön ja osa perusturvan laikkauksista vaatii jopa 4/5 enemmistön päätöksen viemiseksi läpi tällä vaalikaudella. Ja edellisen eduskunnan päätökset syövät jo nyt budjetista 3/4. Nykyinen hallitus kykenee todellisuudessa vaikuttamaan vain 1/5 (arviolta) kustannuksista vuosina 2011-2012.

"On järjetöntä korottaa kansaneläkettä tai pienituloisen veroja." Tämä ryhmä on Eurooppalaisessa vertailussa Suomessa kevyesti verotettu ryhmä. Vanhusten hoito on retuperällä. Keneltä siirrämme rahaa heidän hoitoonsa? Emme ole Kiinassa on totta. Mutta kun viemme tavaroita kilpailemme kiinassa valmistettujen tavaroiden kanssa. Olet unahtanut tämän kokonaan. Ei Suomi ole eristyksissä elävä saari muuta kuin tuonnissa ja ihmisten palkkaodotuksissa.

"Mitä tukipakettien takaamiseen tulee niin muistaakseni joku artikkla sanoo näin, että valtion velan takeena voi olla vain verotuotto." Eipä taida sanoa tuota mikään muu kuin Wikipedia. Valtion velka on vakuudetonta, sillä ei ole muuta vakuutta kuin valtion veronkanto-oikeus maan omien lakien mukaan. Suomen viennin kannalta Kreikalla ei ole mitään merkitystä. Jos jotakin velkojen lyhentämiseksi halutaan tehdä niin se on yksinkertaista. Kaikki rahasiirrot Kreikkaan ja Kreikasta on tehtävä EKP:n kautta. Kaikista siirroista peritään "vero". Suorat käteisen siirrot kielletään ja sitä valvotaan rajavalvonnan yhteydessä. Jos Kreikka ei tähän suostu niin eristetään maa talouspakotteilla. Tappiota tulee EU-maille, pankeille ja yrityksille. Kreikan maksuhalun se herättää tai sitten edessä on Kuuban tie. Jokainen Kreikan rajan ylittävä henkilö maksaa 50€ valvontamaksun ja sillä rahoitetaan valvontakustannuksia. Keinoja on käytössä. Kaikki on taas kiinni poliittisesta halusta ja tarpeesta. Ei kuitenkaan halvin vaihtoehto.

Soini taitaa mielipiteineen olla edelleen aika yksin ja kaukana eurooppalaisen päätöksenteon ytimestä. Tähän saakka Soinille menny ääni on kuin Kreikan tuki - sille ei löydy katetta ja se on epävarma sijoitus. Vaalivoitto ei johtanut tilipäivään. Ja eivät Soinin kaikki ajatukset ole huonoja. Mutta aika yksin Timo näyttää olevan puolueensa sisälläkin kun yhteisiä vastuullisia päätöksiä joudutaan tekemään.

Se mitan täyttyminen voi pikkuisen aiheuttaa kohinaa yhteiskunnassa. Luonnollista normaalia elämää. Ja persujen vaalimenestyksen huomio ulkomailla on jo kuollut. Ei Haideria kukaan enää muista. Hänenkin piti muuttaa Eurooppa. Vähän perspektiiviä näihin uskomuksiinne."





Valtiovalta nimenomaan haluaa ottaa vastuuta ihmisen elämästä, mutta väärällä tavalla. Lakeja kiristetään joka vuosi. Se mikä tänään on sallittua on huomenna kiellettyä jne.
Valtiovallan ei tarvitse huolehtia ihmisen elämästä, mutta sen pitää antaa realistisen mahdollisuuden elää ihmisarvoista elämää länsimaisen oikeustajun mukaan ja näillä veroilla Suomessa PITÄÄ pystyä huolehtimaan vanhuksista ja työttömistä.

Kiinan kortilla pelataan usein. Unohdetaan taas, että Kiinassa ei ole Suomen veroja ja hintoja. Kiinassa voi elää ihmisarvoista elämää murto-osalla siitä mitä Suomessa tarvitaan. Kapitalistit ei näe muuta kuin työn kustannukset. Muu ei näitä rahan perässä juoksioita kiinnosta. Onko se niin vaikeaa ymmärtää? Tiedätkö mitä tarkoittaa ostovoima? No se on se rahamäärä joka jää kansalaisella käteen verojen ja muiden pakollisten kustannusten jälkeen. Tässä asiassa olemme melkein Kiinan tasolla. Naailman lähes kalliimmassa maassa sekä verotetuimmassa ei kohta mikään duunarin palkka riitä.

EU tukipakettien vastustus lisääntyy kovaa vauhtia EU:ssa. Mm. Menkel sanoi Saksassa, että näin ei voi kauaa enää jatkua. Pistin tästä linkin hiljattain. Wikipediasta en lukenut sitä, että verotuotto on käytännössä valtion ainoa mahdollinen takuu valtion velasta. Tämän sanoi joku professori (nimeä en muista) Ylen puhe radiohaastattelussa. Hän on tutkinut EU lainsäädäntöä. Enempää en voi ottaa kantaa asiaan.
Nyt annettavalla tukipaketilla Kreikalle Kreikka maksaa vain erääntyvän velkasummansa. Järjetöntä. Eli IMF maksaa itse antamaansa lainaa omista rahoistaan Kreikalle. Fantastista. Voisiko tätä laajentaa yksityisille velalliselle? Jos perhe ei pysty maksamaan asuntolainaansa niin pankki antaisi lisää lainaa jotta he voisivat maksaa erääntyvän lainalaskun. Ja takuumiehinä olisi veronmaksajat. Voi olla, että en käsitä ihan kaikkea, mutta minusta tämä tukipakettien maksu Kreikalle on sirkusta kansan rahoilla. Voisin lyödä vetoa siitä, että me ja muut veronmaksajat maksamme kreikan velat ja samalla tuhoamme oman taloutemme vuosikymmeniksi. Lapsenlapsemme maksavat näitä idioottimaisuuksia viellä. Tämä on juurikin sitä poliitikkojen kasinopeliä. Valheellista peliä josta annetaan täysin erilainen kuva kansalle mitä tilanne todellisuudessa on. Katainenkin meni valehtelemaan edellisen hallituksen aikana, että jos tukipaketteja ei makseta ja pankkeja kaatuu niin siinä vaarantuu meidän eläkevarat. Oliko se urpilainen vai kuka kun soitti läpi eläkesäätiöt ja kaikki sanoivat, että heillä ei ole sijoituksia Kreikassa eikä muuallakaan näissä rosvovaltioissa. Eläkerahasto on kuulemma paremmalla kantilla kuin koskaan ennen halpojen osakkeiden oston takia.

Muistaakseni EU lainsäädännössä sanotaan, että se valtio joka ei noudata EU:n määräämää talouslinjaa niin se voidaan pudottaa pois Euro-valuutasta omaan vanhaan valuuttaansa. Kreikalle tulisi tehdä näin. Leikkiköön sitten Dragmojensa kanssa niin kuin haluaa. Alunperinkin on käsittämätöntä, että EU ei rangaissut Kreikka mitenkään vaikka se oli vuosia antanut ylioptimistisia lukuja omasta taloudestaan. Eli Kreikka valehteli. Se palkittiin lukuisilla tukipaketeilla. Käsittämätöntä. Tämä jos joku todistaa pankkimaailman mädäntyneen moraalin ja poliitikkojen lammasmainen asenne pankki oligarkkeihin. Tähän on tultava muutos tai koko EU on vaarassa muuttua epävakaaksi kuin etelä-Ameriikka. Hulluudellakin pitää olla rajat.

Minä en usko persujen olevan mikään tähdenlento. Moinissa muissakin EU-maissa tulee vastustus ja muutoksentarve kasvamaan. Espanja mm. on ääritilanteessa. Bisnesmaailma ei heitä pelasta. yli 20% työttömyys jne. Korruptio on myös yleinen käytäntö EU:ssa Mm. Latvian parlamentti laati lain, missä poliisi ei saa tutkia parlamentaarikkojen tilejä jne. EU on Rooman valtakunnan tiellä. Täytyy olla todellinen optimismi jos luulee tämän sirkuksen voivan jatkua loputtomiin. Persuja ei ole unohdettu missään muualla kuin pankkiholveja palvovassa ahneuden piireissä. Persut ovat vahvistuneet galluppien mukaan kokoajan. Mikään ei viittaa siihen, että seuraavissa vaaleissa persut olisi ollut vain painajainen oligarkkipiirien unissa ja kaikki voisi jatkua kuten ennenkin. Verot vaan ylös, hinnat ylös ja palkat alas. Onhan Kiinassakin pienet palkat. Heh heh heee. Haastetaan me melkein maailman kalleimpana maana ja verotetuimpana Kiina palkkakilpailuun koska kiina kilpailee meidän tuotannon kanssa. Hurraa. Mikä neronleimaus. Se latvuston purujen vaihto kannattaisi tehdä useammin monissa piireissä. Joskus olisi hyvä myös ajatella yhteiskuntaa kokonaisuutena eikä vaan HEX-indeksin kautta.
_________________
Sokeiden valtakunnassa yksisilmäinen on Kuningas.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aris60
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2004
Viestejä: 3295

LähetäLähetetty: 09.07.2011 15:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

FnMag

Kysyt minulta tiedänkö mikä on ostovoima.



Lainaus:
Tiedätkö mitä tarkoittaa ostovoima? No se on se rahamäärä joka jää kansalaisella käteen verojen ja muiden pakollisten kustannusten jälkeen.
Tuo olisi 0/6 pistettä kansantaloustieteen tentissä.

Hiukan lähemmäksi päästään jopa Wikipedian määritelmällä. Unohdat hyödykkeiden hintatason, hyödykkeiden saatavuuden ja joissakin tilanteissa muitakin elementtejä. Rahamäärällä ei ole mitään merkitystä yksistään jos ei tiedetä myös hintatasoa. Hyvinvointiin ostovoiman suuntautumisella eri hyödykeryhmiin on myös merkitystä.

Puhut Kiina-kortista. Kiinassa verojen osuus on pieni. Niin on myös sosiaaliturvan. Ja elintaso on matala. Mutta ei se poista ongelmaa missä vientiteollisuutemme kilpailee samoilla markkinoilla. Ei kukaan maksa meidän paperista enempää kuin kiinalaisesta koska meillä on asumistukijärjestelmä. Tämä ymmärtävät vähemmänkin kouluja käyneetkin.

Lainaus:
Muistaakseni EU lainsäädännössä sanotaan, että se valtio joka ei noudata EU:n määräämää talouslinjaa niin se voidaan pudottaa pois Euro-valuutasta omaan vanhaan valuuttaansa.
Heh Laughing Älä nyt meitä idioottina pidä. Tuollaista sieltä ei löydy. Eikä yksikään valtio ole saanut todellista rangaistusta liian suuresta budjettivajeesta, vaikka se EU:n mukaan on tietyn rajan jälkeen tuomittavaa.

Lainaus:
Joskus olisi hyvä myös ajatella yhteiskuntaa kokonaisuutena eikä vaan HEX-indeksin kautta.
Taitavat ajatuksesi olla yhtä pölyyntyneet kuin HEX-indeksi. Se ei ole enää ollut käytössä vuosiin.

Minunkin mielestä Suomessa on vanhuksista kyettävä huolehtimaan. Mutta se edellyttää ihan erilaista tukipolitiikkaa kun Sinä ehdotat. Verojakin on maksettava, mielestäni nyt niitä maksetaan ihan liikaa. Ei voida tällä yhteiskuntarakenteella (liian vähän vientiteollisuuden palveluksessa olevia muihin verrattuna) pitää yllä nykyistä elintasoa. Raha ei riitä. Yksinkertaista. Se kun myönnetään ja aloitetaan jakamaan vain kakkua joka on jaettavissa niin homma voi korjaantua.

Lainaus:
Minä en usko persujen olevan mikään tähdenlento.
Moni uskoo myös neitseelliseen sikiämiseen. En tiedä varmasti ovatko oikeassa. Minä en siihen usko. Uskon puolueesta riippumatta ainoastaan tekoihin, niiden vaikutuksiin ja muutoksiin todellisessa elämässä. Puolueen tarkoitus on ajaa jonkin ryhman etua. Ei se koskaan aja kansakunnan etua.

Ne Kreikkalaiset työttömät on halvempi elättää siellä kun täällä Suomessa.

Ja kyllä se kumma on kun Helsingissäkin on työttömiä jatkuvasti. Täältä pojat lähtevät taas sunnuntaina 5-6 kuukauden keikalle sinne rautarakennehommiin. Ihan kunnon ansiolle. Muutama kaveri olisi tarvittu lisää paikallisia. Halu tulla heti töihin on vaimeaa, haluavat pitää lomaa ensiksi. Asuntoa vain on vaikea löytää - kuusi jätkää samaan yksiöön Kallioon nyt aluksi. Elokuun alusta sitten löytyi talo vuokralle. Helpompaa olisi ilmeisesti ollut jos KELA olisi vuokran maksanut. Uskovat sen olevan varmempi maksaja kun keikkamies. Tämä on sitä suomalaista keikkatyöläisen arkea vieläkin. Moni on mielummin kotona, ero elintasossa on suuri kotioloihin verrattuna.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
FnMag
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Huh 2010
Viestejä: 811

LähetäLähetetty: 09.07.2011 16:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aris60 kirjoitti:
FnMag

Kysyt minulta tiedänkö mikä on ostovoima.



Lainaus:
Tiedätkö mitä tarkoittaa ostovoima? No se on se rahamäärä joka jää kansalaisella käteen verojen ja muiden pakollisten kustannusten jälkeen.
Tuo olisi 0/6 pistettä kansantaloustieteen tentissä.

Hiukan lähemmäksi päästään jopa Wikipedian määritelmällä. Unohdat hyödykkeiden hintatason, hyödykkeiden saatavuuden ja joissakin tilanteissa muitakin elementtejä. Rahamäärällä ei ole mitään merkitystä yksistään jos ei tiedetä myös hintatasoa. Hyvinvointiin ostovoiman suuntautumisella eri hyödykeryhmiin on myös merkitystä.

Puhut Kiina-kortista. Kiinassa verojen osuus on pieni. Niin on myös sosiaaliturvan. Ja elintaso on matala. Mutta ei se poista ongelmaa missä vientiteollisuutemme kilpailee samoilla markkinoilla. Ei kukaan maksa meidän paperista enempää kuin kiinalaisesta koska meillä on asumistukijärjestelmä. Tämä ymmärtävät vähemmänkin kouluja käyneetkin.

Lainaus:
Muistaakseni EU lainsäädännössä sanotaan, että se valtio joka ei noudata EU:n määräämää talouslinjaa niin se voidaan pudottaa pois Euro-valuutasta omaan vanhaan valuuttaansa.
Heh Laughing Älä nyt meitä idioottina pidä. Tuollaista sieltä ei löydy. Eikä yksikään valtio ole saanut todellista rangaistusta liian suuresta budjettivajeesta, vaikka se EU:n mukaan on tietyn rajan jälkeen tuomittavaa.

Lainaus:
Joskus olisi hyvä myös ajatella yhteiskuntaa kokonaisuutena eikä vaan HEX-indeksin kautta.
Taitavat ajatuksesi olla yhtä pölyyntyneet kuin HEX-indeksi. Se ei ole enää ollut käytössä vuosiin.

Minunkin mielestä Suomessa on vanhuksista kyettävä huolehtimaan. Mutta se edellyttää ihan erilaista tukipolitiikkaa kun Sinä ehdotat. Verojakin on maksettava, mielestäni nyt niitä maksetaan ihan liikaa. Ei voida tällä yhteiskuntarakenteella (liian vähän vientiteollisuuden palveluksessa olevia muihin verrattuna) pitää yllä nykyistä elintasoa. Raha ei riitä. Yksinkertaista. Se kun myönnetään ja aloitetaan jakamaan vain kakkua joka on jaettavissa niin homma voi korjaantua.

Lainaus:
Minä en usko persujen olevan mikään tähdenlento.
Moni uskoo myös neitseelliseen sikiämiseen. En tiedä varmasti ovatko oikeassa. Minä en siihen usko. Uskon puolueesta riippumatta ainoastaan tekoihin, niiden vaikutuksiin ja muutoksiin todellisessa elämässä. Puolueen tarkoitus on ajaa jonkin ryhman etua. Ei se koskaan aja kansakunnan etua.

Ne Kreikkalaiset työttömät on halvempi elättää siellä kun täällä Suomessa.

Ja kyllä se kumma on kun Helsingissäkin on työttömiä jatkuvasti. Täältä pojat lähtevät taas sunnuntaina 5-6 kuukauden keikalle sinne rautarakennehommiin. Ihan kunnon ansiolle. Muutama kaveri olisi tarvittu lisää paikallisia. Halu tulla heti töihin on vaimeaa, haluavat pitää lomaa ensiksi. Asuntoa vain on vaikea löytää - kuusi jätkää samaan yksiöön Kallioon nyt aluksi. Elokuun alusta sitten löytyi talo vuokralle. Helpompaa olisi ilmeisesti ollut jos KELA olisi vuokran maksanut. Uskovat sen olevan varmempi maksaja kun keikkamies. Tämä on sitä suomalaista keikkatyöläisen arkea vieläkin. Moni on mielummin kotona, ero elintasossa on suuri kotioloihin verrattuna.





No nyt sitä alettiin sitten hiuksia halkomaan ja viisastelemaan. HEX indeksi on tosiaan hiljattain korvattu OMX helsinki indeksillä, mutta se ei muuta viestini sisältöä mitenkään. Tuntuu olevan paljonkin ihmisiä jotka näkevät yhteiskunnan vain pörssikurssien kautta. Sääliksi käy heitä.

Tietysti ostovoimaan vaikuttaa myös hinnat. Pidin sitä itsestään selvänä ja siksi en sitä kirjoittanut.

Oletko lukenut EU-lainsäädännön läpi kun uskallat sanoa, että siellä ei ole mitään sanktioita valtioille jotka elävät kuin siat vatukoissa? Se on totta, että sanktioita ei ole käytetty kertaakaan. Tähänkin voidaan vielä päätyä. Kreikkakin hyväksyi vain veitsi kurkulla uhaten EU:n vaatimat ehdot tukipaketilleen. Silti joudumme maksamaan Kreikan sikailut. Me joudumme... josmaksat veroja tänne Suomeen niin sinäkin joudut ja olet varmaan ylpeä siitä.

No mitä ehdotat? Neropatti kun olet mitä sille kiinan kortille sitten pitäisi tehdä? Poistaa sosiaaliturva ja pistää työttömät oligarkkien orjiksi mahapalkalla? Vai miten ratkaisisit kiinan ja suomen välisen kuilun työvoimakustannuksista? Jos palkkatasoa (joka Suomessa on EU:n keskitasoa) pitää alentaa jotta mekin voimme taas valmistaa kännykänkuoria niin myö verojen ja hintojen olisi pudottava samassa suhteessa vähintään. Miten se onnistuisi? Kiinalaisen palkalla ei Suomessa eläisi päivääkään.

Kuten kerroin persujen kannatus on vaan kasvanut kun he eivät menneet tähän surkuhupaisaan hallitukseen mukaan. Persut ei ole yhden asian puolue vaikka sen tärkeä tehtävä on olla EU-kriittinen. EU-kritiikko on voimistunut paljon myös muissa EU-maissa. Nimen omaan kansan syvissä riveissä. EU on nykyään valtaisa byrokratian ja direktiivien kehto. Rahanpolttolaitos jne. Edes Mao:n punaisessa kiinassa ei ollut näin kehittynyttä ja monimutkaista byrokratiaa.
Persut edustavat ns. kansan syviä rivejä eli peruskansalaisia jotka tätä yhteiskuntaa oikeasti pitää pystyssä. Persut ovat itse peruskansalaisia ja näkevät asiat omalta kantiltaan. Jos kansa vaan jaksaa äänestää seuraavissa vaaleissa niin tulet näkemään ihmeitä. Neitsyyllistä raskautta en voi luvata, mutta niin Suomessa kuin muuallakin kansa alkaa saamaan tarpeekseen tästä yhden totuuden oligarkkipolitiikasta. Mihin se johtaa on toinen juttu. Muutos on kuitenkin ovella. Näin minä uskon.

Soinia on myös haukuttu presidenttipelistä. Soini varmaan osallistuu vaaleihin, mutta ei tule pääsemään presidentiksi. Peruskansa mieltää hänet toisenlaiseksi johtajaksi. Ei miksikään mannekiiniksi edustustilaisuuksiin. Soini on hörppinyt shamppanjaa Brysselissä jo ihan tarpeeksi. Ei hänen edukseen ole se, että hän tekisi sitä globaalisti. Minä en aio äänestää Soinia presidentinvaaleissa. Veikkaan, että ei persuista kovinkaan moni muukaan. Tosiaan en tiedä sitä kun en ole itse puolueen jäsen enkä tunne persuja paljon henk. koht.
_________________
Sokeiden valtakunnassa yksisilmäinen on Kuningas.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
veetee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 5938

LähetäLähetetty: 09.07.2011 16:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aris60 kirjoitti:

Lainaus:
Minä en usko persujen olevan mikään tähdenlento.
Moni uskoo myös neitseelliseen sikiämiseen. En tiedä varmasti ovatko oikeassa. Minä en siihen usko. Uskon puolueesta riippumatta ainoastaan tekoihin, niiden vaikutuksiin ja muutoksiin todellisessa elämässä. Puolueen tarkoitus on ajaa jonkin ryhman etua. Ei se koskaan aja kansakunnan etua.


Niin. Persujen nousu kolmen entisen suuren rinnalle on nostanut myös antipatioita. Tulevaisuus näyttää onko persuista jatkoon.

Itse luulen FnMagin tavoin, että persut pysyys neljän suuren joukossa, sen verta pahoin nuo kolme suurta ovat takavuosina ryssineet omat hommansa.
Nimittäin, se puolueen valinta äänestytilanteessa on kuin auton tai vaimon valinta, siinä painaa myös muut syyt kuin objektiisuus.

Ps. Aris, muistelisin, että vaalipaneeleissa Keskusta ja nyt kanssa demarit olivat sitä mieltä, että budejettivaje hoidetaan talouskasvulla, muistaakseni itse käytit pelkästään persuja esimerkkinä tuosta?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
FnMag
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Huh 2010
Viestejä: 811

LähetäLähetetty: 10.07.2011 00:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

veetee kirjoitti:
Aris60 kirjoitti:

Lainaus:
Minä en usko persujen olevan mikään tähdenlento.
Moni uskoo myös neitseelliseen sikiämiseen. En tiedä varmasti ovatko oikeassa. Minä en siihen usko. Uskon puolueesta riippumatta ainoastaan tekoihin, niiden vaikutuksiin ja muutoksiin todellisessa elämässä. Puolueen tarkoitus on ajaa jonkin ryhman etua. Ei se koskaan aja kansakunnan etua.


Niin. Persujen nousu kolmen entisen suuren rinnalle on nostanut myös antipatioita. Tulevaisuus näyttää onko persuista jatkoon.

Itse luulen FnMagin tavoin, että persut pysyys neljän suuren joukossa, sen verta pahoin nuo kolme suurta ovat takavuosina ryssineet omat hommansa.
Nimittäin, se puolueen valinta äänestytilanteessa on kuin auton tai vaimon valinta, siinä painaa myös muut syyt kuin objektiisuus.

Ps. Aris, muistelisin, että vaalipaneeleissa Keskusta ja nyt kanssa demarit olivat sitä mieltä, että budejettivaje hoidetaan talouskasvulla, muistaakseni itse käytit pelkästään persuja esimerkkinä tuosta?



Maailma muuttuu kokoajan. Se mikä tänään on kova juttu voi huomenna olla roskiskamaa. Emme voi tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Mikä on Suomen ja EU:n kohtalo. Minua kuitenkin ärsyttää hieman tollainen ylimielinen asenne ja uuden puolueen halveeraaminen aivan kuin kyse olisi jostakin sirkuksesta. Iltalehti on ottanut persut ja Soinin eritoteen hampaihinsa. Syytä en tiedä. Jatkuva pilkkaaminen ja jopa Soinin valokuvan muokkaaminen hirviömäiseksi kertoo paljon ko. lehden politiikasta ja tavasta kohdata uusia haasteita.

Fakta on kuitenkin se, että koko Eurostoliitto on nyt kriisissä. Kreikka on käytännössä jo konkurssissa. Kansan antipatia hallituksia kohtaan on lisääntynyt monessakin EU-maassa. Ruotsin keskustapuolue lopetti yhteistyön oikeiston kanssa ja kosii nyt vihreitä tositarkoituksella jne. Muutosta tapahtuu kokoajan. Mikään asia ei ole itsestään selvää enää. Siksi pidän nykymenon silmittömästi puolustajia ja muutoksen halveksijoita kovin vähälahjaisena ja putkinäköisenä hölmöinä. He eivät usko edes sitä mitä omilla silmillään näkevät.

Persuja mollataan kun eivät menneet hallitukseen, mutta keskustapuolue saa olla oppositiossa sankarin asemassa. Kepun pitäisi ottaa mallia veljespuolueestaan Ruotsissa. Sillä tavalla he voivat pärjätä tulevaisuudessa. Suomen vihreitä ei kyllä kannata kosiskella. Heillä on pallo hukassa ja he keskittyvät enemmän homojen oikeuksiin kuin oikeaan vihreään politiikkaan. Suomessa vihreä aate on raiskattu. Kokoomuksen puistotäteinä ja oikean luonnonsujelun unohtanut puolue tulisi vaihtaa nimeään. Se voisi olla vaikka suvaitsevaisuuspuolue tai Suomen veropuolue.

Antakaa persuille nyt työrauha. Kärsivällisyys on hyve jota ei voi korvata millään. Kärsivällinen ihminen on vahva. Hosuva ja sponttaani ihminen on hölmö. Äärikapitalistit pelaavat peliä jossa on "kaikki minulle nyt ja heti". Tämä tie on yhtä lyhyt kuin heidän kärsivällisyys on. Oikeassa oikeusvaltiossa on ihminen aina ykkösasia. Ei viranomainen tai pankkiiri. Puolueen tulisi olla ihmistä- eli kansalaista varten. Ei ylikansallisten oligarkkien bisneksiä varten. Onneksi monissa maissa ja eritoteen Suomessa on kansa herännyt vastustamaan yhä enemmän rahan valtaa. Monet lehdet kirjoittavat asioista niiden oikeilla nimillä. Yhä useammat professorit ja talouden asiantuntijat puhuvat selkokieltä. Kansakin on alkanut ymmärtämään, että nyt on asiat pahasti pielessä.

Jos seuraavissa vaaleissa äänestysprosentti kohoaa yli 80% niin muutos tulee. Persut hävisivät demareille vain marginaalisesti ja kepulipuolue jäi taakse. Kunhan nämä sateenkaari munapäät vähän ryssii lisää tässä vuosien kuluessa niin potti on kansalla. Ei enää rahan perässä joksevalla Audi-porukalla joka pitää kansaa lähinnä pilkkanaan. Aika näyttää.
_________________
Sokeiden valtakunnassa yksisilmäinen on Kuningas.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aris60
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2004
Viestejä: 3295

LähetäLähetetty: 10.07.2011 22:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Maailma muuttuu kokoajan. Se mikä tänään on kova juttu voi huomenna olla roskiskamaa. Emme voi tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Mikä on Suomen ja EU:n kohtalo. Minua kuitenkin ärsyttää hieman tollainen ylimielinen asenne ja uuden puolueen halveeraaminen aivan kuin kyse olisi jostakin sirkuksesta. Iltalehti on ottanut persut ja Soinin eritoteen hampaihinsa. Syytä en tiedä. Jatkuva pilkkaaminen ja jopa Soinin valokuvan muokkaaminen hirviömäiseksi kertoo paljon ko. lehden politiikasta ja tavasta kohdata uusia haasteita.


Ei lehdistö ole ottanut mitään puoluetta hampaisiinsa tai pyrkinyt sitä nostamaan kokonaisuutena. Tuo on lehdistön rooli yhteiskunnassa. Jatkuva poliitikkojen pilkkaaminen, arvostelu, valvonta ja kritisointi tuo toimittajalle leivän. Sillä hän pyrkii luomaan tarpeen roolilleen. Lukija sen hyväksyy tai hylkää kuten päivän esimerkki näyttää. Ei toimittaja kirjoita kuin äärimmäisessä hädässä kritiikkiä, mitä lukijakunta ei odota. Todellista "laatulehdistöä" on vähän. Persuja on mielestäni käsitelty aika kiltisti verrattuna joihinkin muihin puolueisiin. Perussuomalaisten sisäiset erimielisyydet on uutisoitu monessa lehdessä mm. http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011062713955342_uu.shtml . Timo Soinin lausunto Timo Soini: "Hallitusta ei synny ilman meitä" uutisoitiin maan ykköslehdessä tasan kuukausi sitten. http://www.talouselama.fi/uutiset/soini+ylelle+perussuomalaisia+ei+voi+ohittaa+hallitusneuvotteluissa/a639080 Peli meni pieleen. Nämä ovat uutisia, eivät ne ole persujen ivaamista. Sinäkin uskot joidenkin lehtien kirjoittavan positiivisesti persuista. Ehkä ne samat lehdet kirjoittavat kriittisesti ankkalammen onnesta. Tältäkin foorumilta löytynee runsaasti esimerkkejä, missä Soinin kannattajat ivaavat muita puoluejohtajia. Se on heidän mielipiteensä ja ratkaisunsa. En usko sortuneeni samaan esim. Soinin suhteen, oma suhtautumiseni lienee aika neutraalia. Kyllä Timon kaatoivat hallitusneuvotteluissa tämänkaltaiset lausunnot ”Nyt alkaa Lyyti kirjoittamaan. Muut tulevat linjoilleni. Vastaantuloa on tapahduttava, koska minä olin oikeassa. Ei se riitä vaikka olisi oikeassa - hetkikin pitää olla oikea.

Ja mitä noihin vaalitentteihin tulee niin niiden totuusarvo lienee ainoastaan viihdearvo. Nyt istuva kansanedustaja vakuutti persujen olevan vaalien jälkeen hallituksessa. Taisi olla katteeton lupaus, mutta ei kukaan häntä ole siitä käräjille viemässä. Sama edustaja lupasi vaalien jälkeen eläkeläisten indeksin muuttuvan. Ihan samanlaisia lupauksia löytyy jokaiselta puolueelta. Ilman katetta. Ja persut nousivat esille esimerkkinä, koska se oli ainut joiden puolueohjelmassa ei säästöistä puhuttu mitään. Vain hankkeista, jotka nostaisivat valtion menoja.

Miksi persujen pitäisi saada työrauha? Eihän sitä saa antaa millekkään muullekkaan puolueelle. Poliitikkojen päätöksiin on pyrittävä vaikuttamaan jatkuvasti ja valvonta ei saisi herpaantua hetkeksikään. Muistakaa vain Selkämeren kansallispuisto.

Miksi tässä puhutaan persuista. Koska Kaikki alkoi kysymyksestä Perussuomalaiset hallitukseen? Perusuomalaisilta vaalit menivät hyvin. Hallitusneuvottelut epäonnistuivat täydellisesti.

Ja ketjun aloittaja antoi Soinille viisaita neuvoja:

Lainaus:
Soinille tervettä maalaisjärkeä. Älä hukkaa elämäsi tilaisuutta. Pelaa korttisi oikein. Muista kansa. Muista rehellisyys. Muista totuus. Muista se, että kukaan tässä maassa ei elä sinua varten. Sinä elät meitä varten.
Me haluamme kuulla siitä meitä varten elettävästä elämästä. Silloinkin kun se menee vähän toisin kun odotettiin. Lehdistöstä ilman mitään satuja työrauhasta. Miksi meidän olisi oltava kärsivällisiä? Eihän sellaista ylellisyyttä ole totuttu politiikassa odottamaan saati vaatimaan. Ei persua pitää käsitellä kuten kaikkia muitakin. Kun edustaja möhlää puheissaan ja vetää kännit siitä pitää kirjottaa, kun edustaja äänestää kuinka sattuu niin se on kiinnostavaa, kun edustaja erotetaan ryhmästä on siitä saatava puhua YLE:n uutisissa, kun ministeri sekoa miljoonissa ja miljardeissa se on herkullista. Ja kyllä haluan tietää kuinka fiksuna pitämäni edustaja äänestää esim. uudesta sateenkaariperheiden avioliittolain esityksestä, jos sellainen tulee.

Nyt tilaisuus tulee ehkä joskus myöhemmin. Ei siihen mene neljää vuotta. Jos menee niin Soinin kynttilä on palanut loppuun. Ei politikko "pala" niin pitkään. "Se mikä tänään on kova juttu voi huomenna olla roskiskamaa." Saattaa osua oikeampaan kuin kukaan osaa aavistaa.

Soinin lupaus 141 ja 142 -tukien puolustamisesta oli kovaa valuuttaa maaseudulla, samoin KEMERA-tukirahojen lisääminen, puhumattakaan lisärahasta maaseudun tieverkolle. Kotimaiselle bioenergiatuotannolle liputettu tuki odottaa edelleen ohjelmaa. Auton käyttökustannuksia alentavat aloitteet lienevät Timolla vielä ihan idean asteella? Turvetuotantoa on tuettava. Äänestäjät odottavat lupauksien lunastamista. Perussuomalaiset ovat nyt iso puolue. Heillä pitäisi olla vaikutusvaltaa. Onko sitä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Aris60
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2004
Viestejä: 3295

LähetäLähetetty: 11.07.2011 01:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Odotteli että joku muu korjaisi tai kysyisi hiukan tarkemmmin mutta ei kuulu mitään....

FnMag kirjoitti..

Lainaus:
Oliko se urpilainen vai kuka kun soitti läpi eläkesäätiöt ja kaikki sanoivat, että heillä ei ole sijoituksia Kreikassa eikä muuallakaan näissä rosvovaltioissa.


Noin vuosi sitten suomalaisilla eläkevakuutusyhtiöillä oli vastuita noissa kriisivaltioissa noin pyöreästi 4,8 miljardia. Kreikassa noin 700-800 miljoonaa ja pelkästään kuntatyöntekijoiden eläkevakuutusyhtiöllä noin 400 milj. netin tietojen mukaan. Tämä sama tieto oli Soininvaaran blokissa http://www.soininvaara.fi/2010/05/12/demarit-haluavat-kunnat-maksamaan-kreikan-tuen/ . Ilmarisella 160-170 miljoonaa . Nuo ovat vain pari kaikkiaan noin runsaasta 40 eläkelaitoksesta. Jos nämä yhtiöt ovat vastuistaan päässeet eroon niin ei saatavista kunnon hintaa ole saatu eli tainnut turskaa tulla pari kertaa Kreikan takuiden verran. Näinhän se Jutan sijoittajavastuu pelaa parhainmillaan. Pienihän tuo meidän vastuu on Saksaan verrattuna vain 1/31 osa.

Muuten nyt puhutaan Italiasta. http://www.iltalehti.fi/talous/2011071014036794_ta.shtml Timo Soini on Iltalehden guru. Kuitenkin asiasta kirjoitettiin täällä keskustelussa 5.5.2010. Asian sivusta/Kreikan meininkiä, pistin päivän muistiin.

4.5.2011 ihan piruuttani kirjoitin Seuraavan kerran Italian lainasta.
Italian lainat ovat jopa viisinkertaiset, heillä on myös rahaa kiinni Kreikassa, rahoituskriisi on vaarassa levitä. . Ei kukaan tainnut kommentoida edes sivulauseessa.

Soinikin veikkasi seuraavaksi romahtajaksi Espanjaa 9.5.2011 http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Soini+tyrm%C3%A4%C3%A4+EUn+kriisitoimet+Wall+Street+Journalissa/1135266003326 ja kohahdutti rahamarkkinoita.

Ja totuushan on kuitenkin että jo helmikuussa 2010 Ulkoministeriö nosti asian raportissaan pöydälle. http://www.kauppapolitiikka.fi/public/default.aspx?contentid=186572&nodeid=41393&contentlan=1&culture=fi-FI

Talouselämä kirjoitti samasta asiasta jo 2009 kesällä. http://www.taloussanomat.fi/raha/2009/07/14/italialaisten-tienestit-kateissa/200916273/139



Älkää antako pettää itseänne. Nämä talouden pohjakosketukset ovat olleet tiedossa ja pari vuotta. Niihin ei ole haluttu vakavasti varautua, koska haluttiin hoitaa työllisyyttä. Ja vaalit olivat tulossa. Nyt jos tämä Italia todella alkaa sakkaamaan niin silloin Suomenkin lainahanat ovat aika tiukalla. Italian valtionvelan korkomenot ovat vuodessa 85 miljardia. Suuruusluokka on sama kuin oman lilliputtivaltiomme ulkomaanvelka.

Ja pojat kukaan ei puhu vielä Belgiasta. Muistakaa että senkin riskeistä kirjoitettiin jo 4.5.2011. Pelkään pahasti sieltä ikävää joululahjaa.

Tätä foorumia ei ollut vielä 2002 kun euro syntyi. Silloin D-markka todellisuudessa devalvoitui 25-30% dollariin verrattuna. Frangi oli sidottu käytännön pakosta D-markkaan - siitäkin olisi jotakin sanottavaa. Saksan ja myös Ranskan teollisuus saivat valtavan kilpailuedun. Silloin jo silloisista EU-maista vain Alankomaat, Tanska, Ranska, Saksa ja Britannia täyttivät EMU-indikaattorilla ilmaistun euro-kunnon eli niiden lukema oli alle 20. Belgian lukema oli 23, Espanjan 26, Italian 30 - mutta Kreikan 51,8! Eli ongelmien synty oli odotettavissa jo 2002. Tämä tunnettiin hyvin myös Suomen metsäteollisuuden johdossa. Ja huolestuneita oltiin etenkin Ranskan ja Saksan kilpailukyvyn suhteen. Ja oikeassa oltiin. Ja Kreikan tilastoviilaukset ovat vain silmälumetta, asioiden tila oli tiedossa jo 2000- luvun alussa kuten edellä olevista luvuista näkyy.

Ei teistä varmasti kukaan muista tätäkään.. ongelmien takia tätä suunniteltiin.

Saksan Bundesbankissa pelättiin pahinta. Valtiovarainministeri Waigelin vaatimuksesta Dublinin huippukokouksessa 1996 sovittiin vakaussopimuksesta EMU:n kriteerien lukitsemiseksi. Ilmaan oli myös heitetty ajatus kahdesta yhteisvaluutasta: Pohjois-Euroopan kurinalaiset jäsenmaat saisivat rahakseen neuron, Etelä-Euroopan koijareille perustettaisiin rahayksiköksi sudo. Mutta Ranska vaati kilpailijoiden kytkemistä tiukasti yhteisiin euro-valjaisiin, peläten merkityksensä vähenemistä Euroopassa. Ranskan Välimeren-politiikka edellytti myös Kreikan mukaantuloa rahaliittoon. Saksa antoi periksi. Tästä kirjoitti mm. Erkki Toivonen, Ylen kirjeenvaihtaja.

Ja muistetaan nyt ihan yksi asia. Vaikka emme saisi euroakaan noista kriisimaista on koko p..n vaikutus noin pyöreästi puolet meidän oman pankkikriisin kustannuksista. Kun otetaan huomioon rahanarvon muutoksen vaikutus. Mutta, mutta mitä tähän sanoo Ooppelin onnellinen omistaja itse? Silloin ei valtion talous ollut näin alijäämäinen kun nyt. Se tekee tilanteen pirulliseksi. Varaa elvyttää ei oikein ole. Jos budjetti olisi tasapainossa homma olisi hoidettavissa. Käytännössä noi takuut eivät vaikuta oikeastaan mitenkään suomalaisten rahojen nettovirtaan maan rajan yli, jos lainatut summat kriisimaille ovat suhteessa kansantalouksien kokoon ja takuut käytetään todella velkojen lyhentämiseen. Kuinka suomalaisten lainaeurot kohdistuvat eri maihin? Tätä laskelmaa ei ole julkisesti kukaan tehnyt. Se pitäisi tehdä ennen kun takuiden järkevyyttä todellisessa totaalisessa romahduksessa voi arvioida.

Mutta jos nuo kriisimaat todella romahtavat niin eivät silloin muidenkaan EU-alueen ulkopuolisten maiden lyhennykset tule aikataulussa eurolueen pankeille. Silloin -20-luvun lama on kevyttä legendaa. Silloin perunamaata vahditaan yötäpäivää kiväärin kanssa. Ainoastaan iso sota saa talouskasvun taas jaloilleen. Jos historiaa tarkastelee, synkistelyä näin illan vaihtuessa yöksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
BaikalIJ54
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Kes 2005
Viestejä: 23921

LähetäLähetetty: 11.07.2011 08:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aris60 kirjoitta aihan asiaa. Kriisien syyt ovat olleet pitkän aikaa tiedossa. Niitä ei ole suoranaisesti pimitetty, muttei niistä paljoa ole puhuttu. Pakko tuoda esille, että erityisesti Ranskan johtavat poliitikot ovat kovasti nähneet vaivaa lehdistön "avustamisessa oikeilla tiedoilla" eli suoraan sanoen sensuroinnissa ja asioiden tilan peittelyssä. Eikös olekin hieno sanavalinta? Kyllä se fransmanni tämän pelin osaa. Ranskan huippupoliitikot eivät puhu sensuroinnista. Eihän nyt mitenkään.
Tosiasiassa on käynyt useankin kerran niin, että Ranska on käskenyt suomalaisia "sijoittamaan", kuten he ovat halunneet. Ydinvoimalakauppakin tehtiin ranskalaisten käskettyä suomalaisia ostamaan voimalan Ranskasta. Airbus-hommat olisivat muuten jääneet posi ja paljon, paljon muuta. Nythän fransamnni hamuaa Suomen sähköverkkoja. Sitten fransmanni myy ne venäläisille tai kuka nyt kovimman hinnan maksaa...tai sitten olemme jatkuvassa velkavankeudessa Ranskaan? Se on toki Ranskan tavoite, en muuten epäile sitä yhtään.
Portugalia koskevassa viestiketjussa totean tänään 11.7.2011, että kriisi alkaa kulminoitua. Kreikka-mani kestää heinäkuun loppuun. Italian manit ovat loppu eikä se tule velkojaan maksamaan. Espanja ei maksa. Nämä maat ovat ottaneet rahat, mutta eivät maksa.
Totean myös, että asiat ovat olleet tiedossa jo vuoden 2008 syksyllä. Tosiasioita ei haluttu tunnustaa.
Arsi60 toteaa aivan oikein, että Timo Soini tuli pitäneeksi itseään tärkeämpänä kuin mihin vaalitulos antoi myöten. 20 % osuus äänistä on 20 %, ei 80 %. Hallitusohjelman sisältöä ei 20 % osuudella pääse sanelemaan. Sodan jälkeen SKDL sai runsaat 20 % äänistä, muttei se sen enempiä edellyttänyt. NL edellytti, että Suomi maksaa sotavelkansa eikä lakkoile, kuten pakkasi sodan jälkeen käymään. Oli siinä varmaan tovereilla selittämistä, että "ei me nyt voida palkkaa vaatia, kun tarttee maksaa sotavelat..." ja nyt muuten käy vastaavasti. Kuhinaa alkaa olla.
Olen samaa mieltä vihreiden kansalaispalkan markkinoinnissa Ariksen kanssa. Pipertäjille pikkuisen teetä ja vapautta elää muiden rahoilla. Olen alkanut lämmetä itse ajatukselle, mutta käytännön sovelluksen pitäisi tuoda säästöjä Kelan menoihin. Sitä ei tapahdu. Olen kyllä sitä mieltä, että jonkinlainen työvelvoite pitää asettaa ihmisille, koska ei voi olla oikein, että terveet nuoret kansalaisemme eivät tee työtä, mutta saavat silti rahaa valtiolta eli kuppaavat yksityisen sektorin kansainvälisiltä markkinoilta keräämää rahaa pois niiden tekijöiltä. Soininvaaran ajatuksia keskittämisen eduista pidän tarkemman tutkimisen arvoisena. Edellisten hallitusten hajasijoittamispolitiikka ei taatusti toimi, koska ne nielevät rahaa, mutteivat auta lainkaan vientiteollisuutta. Tyypillinen esimerkki on Poliisivarikon siirto Helsingistä jonnekin Kouvolan lähelle. Kyllä muuten maksoi ja maksaa edelleen. Emme voi toimia niin, että aina menee enemmän rahaa. Tämä hallitus joutuu päättämään varuskuntien lopettamisista taloudellisesten syiden vuoksi. Varuskunnat ovat olleet tyypillinen kepulandian kuppaus maamme keskeisten talousalueiden asukkailta, mutta nyt ovat rahat loppu. Loppu on näillä alueilla myös asevelvollisten nuorukaisten osuus väestöstä, joten pakko ne on lopettaa.
PS:n suuri tragedia on siinä, että puolueen valitut kansanedustajat eivät kykene yhteistyöhön muiden puolueiden kansanedustajien kanssa. He eivät vielä osaa hahmottaa kokonaisuuksia eivätkä ymmärrä tosiasiaa, että EU:ssa ei Suomella sanansijaa ole. He eivät myöskään ymmärrä mm. Ranskan sananvaltaa EU:n kilpailupolitiikassa. Suomen vienti loppuu kuin seinään, jos Ranska niin haluaa. Venäjä ei myy öljyä Suomeen, ellei Ranska halua. Arabimaissa Ranskalla on suuri poliittinnen vaikutusvalta ja lopulta tosissaan päähänpotkittuina laahustamme Pariisiin toiviomatkalle kummisedän luokse pyytämään apua ahdinkoomme ja saamme sieltä ystävällisen neuvon ja hienon vastaanoton ja Ranskan presidentin ystävällismielisen lauseen "kysykää minusta ystäviltänne, olen kunnian mies..." ja siinä me sitten raapaustamme nimen paperiin.
Pelko ja epätoivo ovat huonoja neuvonantajia.
Venäjän pelko on aiheuttanut meille itsenäisyytemme menetyksen Ranskalle. Onko se parempi vaiko huonompi meille? Aika näyttää. Itse ennustan, että maksun puolelle jäämme. EU:n ulkopuolella jäämme vielä enemmän maksun puolelle, sillä pieni maa ei kykene puoliaan pitämään taloussodan kovilla rintamilla.
Maamme väestön taisteluhalua taloussodan rintamilla on pakko epäillä. Yrittäjien taakka on tolkuton. Yrittäjän kukkarolla käydään koko ajan, mutta Viron pieni ja olematon kansantalous päättää isosta osaa metalliteollisuutemme palkkatasoa ja venäläiset ajavat rahtimme vuonna 2020. Siitä huolimatta, että verotulot käytännössä supistuvat, ei näy mitään toimia julkisen sektorin budjettien tasapainottamisessa. Hyvän taloustilanteen vallitessa kaupunkimme ottaa velkaa lisää! Siis hyvä taloustilanne ja velkaa lisää? Mikä tätä maata ja sen onnetonta ja ajattelematonta väestöä oikein vaivaa? Se on pelko, joka vaivaa. Pelko siitä, että joudumme sopeutumaan kansainvälisen työnjaon edellyttämään palkkatasoon ja se merkitsee nykyisellään 40 % leikkausta palkkoihin julkisella sektorilla. Yksityinen sektori menee jo alaspäin. Pekka Perä maksanee mainareilleen noin 9 egee tunnilta? En tunne asiaa, mutta olisiko tuon verran? Mitä saa mainarin maksama opettaja palkkaa? Kysykää itseltänne.
Vuonna 2015 on konepajateollisuuden tuntipalkka noin 7-8 egee tunnissa nykyeväillä mentäessä. Työtähän riittää, ei se maailmasta lopu. Työn hinnasta tässä kyse on. Aris60 aivan oikein toteaa, että poliittisen kuhinan EU:ssa alkaessa Suomen käy todella huonosti. Talous romahtaa siinä tilanteessa parissa kuukaudessa. Tämän kuukauden menemme näillä eväillä, mutta elokuussa on isoja ongelmia, koska Italia ei maksa. Kreikka ei maksa, Iralnti ei maksa eikä Espanja maksa. Olemmeko valmiit koviin toimiin?
Valtio ja kunnat eivät saa velkaantua. Se on asian ydin.
Aris60 mainitsi metsäteollisuuden huolesta kilpailukykynsä suhteen euron käyttöönoton yhteydessä. Asia oli juuri näin, mutta se oli tiedossa jo ennen EU-neuvotteluja. Kilpailukyvyn tiedettiin tuhoutuvan ja se oli alan sisäisissä raporteissa jo 1990-luvun alussa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 13010

LähetäLähetetty: 11.07.2011 09:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

xJoku tuossa väitti että tätä palstaa ei olisi ollut 2002 kun euroa syntyi. Väite ei pidä paikkaansa. Itse ainakin olin vuonna 2001 ja sitä ennenkin palstalla. Nimimerkki oli tosin toinen silloin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Seuraava
Sivu 7 Yht. 8

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com