Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 27.09.2011 23:42 Viestin aihe: Omenahillo |
|
|
Alkoi kyllästyttämään (lue; loppui kaupan) mansikkahillo ja kun omenoita oli riittävästi + muitakin tarvittavia aineksia, niin eiku väsäämään!
Astiaston valinnasta homma alkoi kun kaasuliesi on täällä mökillä käytössä; eli kattila jonka sisälle vähän vettä ja kulho joka sopii sitten kattilan sisälle siten että kannnen saa tiiviiksi. Näin vältetään pohjaanpalaminen.
Omppuja sitten kuorimaan ja siemenkotia poistamaan jotta paras mahdollinen lopputulos saadaan aikaiseksi.
Välillä hillosokeria joukkoon ja hiukan hunajata:
Hommaa jatkettiin kunnes astia oli täyteen ja päälle vielä sokrua ja hinaajaa ja eiku tulta perään:
Vesi kun saatiin kiehumaan, niin lämmöt pienelle ja rättiä päälle ettei lämpö karkaa:
Tunnin verran liedellä ja vaikka tarkoitus oli välttää nestettä, niin pieleen meni; niin paljon ompuissa oli vettä että notkeaa hilloa oli tiedossa:
Hyvin pestyt purkit sitten mikrettiin tilkka vettä pohjilla ja tehot täysille:
Äijälle muussikoussukka kouraan ja sattumia vähentämään:
Aikansa temmeltyä niin tulos alkoi näyttää hillolta:
Joten purkitusvaihe käyntiin ja täytetyt purkit vielä mikrettiin:
Tehot taas täysille ja sitä mukaa purkkeja pois mikrosta kun meinas kuohahtaa yli, kannet kiinni ja väärinpäin kattilaan:
Kansi päälle ja ulos jäähtymään:
Aikansa jäähdyttyä siirto jääkaappiin ja edelleen väärinpäin; eipä pääse pasiliskot sisälle!
Seuraavana päivänähän tuotetta piti tietenkin testata; köyhiä ritareita hyvin oli purkki sisäänpäin lommolla vaikka kuvassa ei näykään kunnolla:
Kermavaahtoakin piti vielä laitella sivutuotteena:
Hilloa päälle:
Ja kunnolla valkoista sen päälle ja eiku syömään:
Plätyikin piti yhtenä päivänä väännellä:
Kevyt kenttälounas kera omppuhillon :
Jonkun sadepäivän harrastukseksi tuollainen hillonteko välttää ja onhan siinä ihan oma makunsa kaupan tuotteisiin verrattuna, mutta rehellisesti sanottuna käy lähiputiikissa ja osta hillos sieltä jos vähänkään kiireinen olet! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Aris60 Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Huh 2004 Viestejä: 3295
|
Lähetetty: 27.09.2011 23:57 Viestin aihe: |
|
|
Tee tuo omenahillo uunissa. Ei tarvitse keitellä. Kuoritut lohkotut omenat uunivuokaan sokerin kanssa, kansi päälle ja 175 astetta pari tuntia. Sekoita ja valmista on. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 28.09.2011 00:01 Viestin aihe: |
|
|
On vakaasti harkinnassa ja harmittelin vähän jälkeenpäin kun en tuota hoksannut!
Olis jopa kuvienkin suhteen säästänyt pari fotoa. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Aris60 Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Huh 2004 Viestejä: 3295
|
Lähetetty: 28.09.2011 00:21 Viestin aihe: |
|
|
Ja maku vain paranee kun kiloon jäähtynyttä hilloa lisää desilitran konjamiinia. Sitten ehkä kannattaa säilyttää pakastimessa pakastusrasiassa. Luumu- tai kirsikkahillosta tulee konjakin kanssa myös tosi hyvää. Meillä lapset sitä söi jätskin kanssa ilman suurempia jälkipuheita. Ja ihan kunnon ihmisiä niistä näyttää tulleen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 28.09.2011 00:42 Viestin aihe: |
|
|
Kun en erityisemmin konjamiinin mausta välitä, niin mun puolesta saapi olla, mutta kanelia olis voinu kyllä ruokalusikallisen verran laittaa muusausvaiheessa sekaan, niin olis ehkä poistanut liikaa makeutta!?
Kyllähän konjakkikin varmaan kävis jos jättäis sen ihan sulkemisvaiheeseen poistamaan sen ilman!? Kansi tiukkaan kiinni ja käsissä vähän vatkausta, niin mihkä se sieltä haihtuis? _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 28.09.2011 08:30 Viestin aihe: |
|
|
Huolella tehdyt hillot säilyy vaikka huoneenlämmössä yhden vuoden.
Minä olen monesti pannut hillon pinnalle lirauksen kirkasta viinaa.
En tiedä varmaksi parantaako toimi säilyvyyttä, mutta hauskaa on ollut.... _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Aris60 Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Huh 2004 Viestejä: 3295
|
Lähetetty: 28.09.2011 11:06 Viestin aihe: |
|
|
Jutut alkavat olemaan kuin Huovisen "Hamsterit" kirjassa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
marvin the martian Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Huh 2010 Viestejä: 2463 Paikkakunta: Sirius C3
|
Lähetetty: 28.09.2011 14:38 Viestin aihe: |
|
|
Miten olet saanut Vilperi sillin hajun pois lasipurkeista?
Vaikka sata kertaa pesisi, niin haju jää. _________________ Kaukana jossain on Kapakanmäki, siellä rähjää keletappiväki. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 28.09.2011 16:11 Viestin aihe: |
|
|
Kun ensin huolella pesee ja liottaa sen kannenkin pesuaineessa ja kuumalla vedellä sitten huuhtelee, niin mitään hajuja ei mun kokemuksen mukaan jää.
Kansien suhteen pitää olla vähän varovaisempi; tulikuumasta vedestä ne ei tykkää tiivisteiden takia; jos tiiviste vioittuu, niin roskiin!!
Kannet mä pyöräytän uudestaan juuri ennen sulkemista kiehuvassa vedessä muutaman sekunnin verran.
Varovaisuutta sitten niiden purkkien ja hillon kanssa kun niitä täyttelee ja sulkee!!! (tulikuuma hillo ei tee yhtään gutaa paljaalla iholla)
Ps. Mulla purkit on pestyinä n. vuoden päivät suljetussa kaapissa ilman kansia ja kun niitä sitten tarvitaan, niin ne pestään uudestaan juuri ennen käyttöä ja lisäksi tuo mikrokäsittely. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 01.10.2011 21:53 Viestin aihe: |
|
|
marvin the martian kirjoitti: | Miten olet saanut Vilperi sillin hajun pois lasipurkeista?
Vaikka sata kertaa pesisi, niin haju jää. |
vanha hyvä konsti: täytä purkki kahvinporoilla ja pidä niitä purkissa jonkun´aikaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|