Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
LG1 Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Lok 2004 Viestejä: 8291
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
dxman ***
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 7516
|
Lähetetty: 28.10.2011 18:49 Viestin aihe: |
|
|
Tein viikonloppuna satsin hirvenlihaa tarkoituksena ottaa mukaan tämän viikonlopun jahtiin. Säilyvyysongelmien vuoksi, eli tuli syötyä jo alkuviikosta, piti hätäratkaisuna ostaa valmiiksi marinoitu naudanpaisti ihan kokeeksi. Sillä ei ole mitään merkitystä, että oli tarjoúksessa.... Millin siivuiksi ja uudet mausteet kehiin. Joko tuli lorautettua Worchester kastiketta liikaa tai sitten originaalimauste, mitä lie glutamaattia lienee, paistoi läpi. Maistui koko lailla paskalle. Arvelin jo, että koirille tuli joulu ennen aikojaan, mutta mutta..... pari päivää jääkaapin ylähyllyllä teki ihmeitä. Maku tasoittui ja muuttui makeamman pyöreäksi. Nyt rutisee leuvoissa jo siihen malliin, että ei taida huomiseksikaan jäädä mitään jäljelle... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Morjensta Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Mar 2010 Viestejä: 359
|
Lähetetty: 15.12.2011 15:39 Viestin aihe: |
|
|
Siinäpä on Peuran sisäfile siivutettuna n.3-5mm siivuiksi, marinaatina ihan perus merisuola ja savuaromi. Työpäivän ajaksi valmistumaan.
Siinähän ne nyt koneessa. Ei muuta kuin kansi päälle, ja töitten jälkeen tsiigataan tilanne...
.... Voivoi, kun kuolavaluu, olisipa kello jo 4 ja pääsisi kenties maistelemaan. _________________ Okke... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
pQgE Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Mar 2009 Viestejä: 420 Paikkakunta: Hyvinkää
|
Lähetetty: 17.12.2011 10:18 Viestin aihe: |
|
|
Morjensta kirjoitti: |
.... Voivoi, kun kuolavaluu, olisipa kello jo 4 ja pääsisi kenties maistelemaan. |
Noh onkos valmiista satsista kuvaa vai upposiko jo parempiin suihin? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Morjensta Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Mar 2010 Viestejä: 359
|
Lähetetty: 17.12.2011 10:42 Viestin aihe: |
|
|
pQgE kirjoitti: | Morjensta kirjoitti: |
.... Voivoi, kun kuolavaluu, olisipa kello jo 4 ja pääsisi kenties maistelemaan. |
Noh onkos valmiista satsista kuvaa vai upposiko jo parempiin suihin? |
Jos olen rehellinen, niin yöhön mennessä olivat menneet parempiin suihin, ja kuvia ei tullut otettua..
Liiankin hyvää tuo tavara kun ei säily! : _________________ Okke... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Mettäkana Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Mar 2004 Viestejä: 489 Paikkakunta: Rovaniemi
|
Lähetetty: 08.09.2012 18:55 Viestin aihe: |
|
|
Pit pistää kokeillen ja nyt on satsi laitettu uuniin, saa nähä miten onnistuu. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
pjtk Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Maa 2004 Viestejä: 199 Paikkakunta: pirkanmaa
|
Lähetetty: 09.09.2012 00:58 Viestin aihe: |
|
|
Muutaman kerran tehny löytyvillä ohjeilla. Totaalisen hyvää järsittävää. Marinointi oman maun mukaan, suolalla, pippurilla ja savuchilillä. Kun ei ole kiertoilma uunia, niin pitää jättää aina luukku raolleen. Hyväks pönkäks käy puolen litran olut tölkki, joka on juonut tyhjäks kun on seivästelly lihanpaloja. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Glen Scanlan Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Syy 2012 Viestejä: 250 Paikkakunta: pitäjillä
|
Lähetetty: 11.09.2012 18:51 Viestin aihe: |
|
|
Kuola valuu näppikselle näitä katsellessa
Ostin kokeilumielessä lihakaupasta kilon hevosen sisäpaistia (14,90€/ kg) jerkytarpeiksi. Ja alkosta pullon whiskiä marinadin valmistamiseksi.
Väänsin marinadin seuraavista aineksista:
1 dl whiskiä
1 rl juoksevaa hunajaa
2 rl hedelmäsokeria
1 tl valkosipulijauhetta (kynnet oli kotoa loppu)
1 tl sipulijauhetta (nekin oli loppu)
4 rl merisuolaa myllystä
2 rl van houten kaakaojauhetta
1 tl jauhettuja chilin siemeniä
1/2 tl ceyennepippuria
3 tippaa tabasco habaneroa
sitten ainekset keskenään sekaisin...onpa hyvät tuoksut
Lihat syiden suuntaisesti noin 1 cm paksuisiksi soiroiksi ja marinadiin pariksi päiväksi.
Kokeilen jerkyn tekoa leivin uunissa yön yli laskevalla lämmöllä ritilällä syvän uuni pellin päällä.
Ps. meinasi unohtua tuo tuotoksen kehuminen, valitettavasti en osaa laittaa nuita mehukkaita kiusaus kuvia tänne. seuraavaksi kokeilen samalla reseptillä ja kuivurilla, niin selviää ero sähköllä ja tulella tehdyn välillä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Mäyristelijä Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Maa 2012 Viestejä: 814 Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa
|
Lähetetty: 07.11.2012 21:20 Viestin aihe: |
|
|
Omnomnonm... Ensimmäiset kuivalihat kuivatettu kuivurilla ja hyvää tuli! Ensi kerralla vain vähemmän suolaa _________________ -Karkeakarvainen mäyräkoira- x2 |
|
Takaisin alkuun |
|
|
BarnesXX Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 27 Tam 2008 Viestejä: 80 Paikkakunta: Espoo
|
Lähetetty: 12.11.2012 15:20 Viestin aihe: |
|
|
Näiden vinkkien innostamana kokeilin jerkyn tekoa. Siivottu hirven sydän ohuiksi viipaleiksi, pari päivää kylvyssä wiskin, tabaskon ja mausteiden kanssa ja pari päivää kuivatusta pannuhuoneessa (+32 astetta). Aivan loistavaa naposteltavaa.
Sydän, joka muuten on melko haastava ruuanlaittomateriaali, käy kuivalihaksi hienosti, koska se on niin hienosyistä. Kokeilkaa !
Joku tuossa aiemmin kirjoitteli botuliinista, niin luulisin, että alkoholi tappaa pöpöt tehokkaasti. Tosin itse olen kyllä säilyttänyt valmista tavaraa pakastimessa. Ihan varmuuden vuoksi.... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
Lähetetty: 14.08.2013 13:35 Viestin aihe: |
|
|
Nostetaanpa hiukan tätäkin aihetta
Näin uuden kauden kynnyksellä kannattaa vanhat riistajauhelihat käyttää pakastimen pohjalta pois. Beef Jerkyn, eli kuivalihapalojen teko onnistuu hyvin myös jauhelista. Jerkyjä voi toki tehdä kaupasta ostetuista (naudan)lihoistakin, mutta vähärasvainen riista, kuten hirvi ja peura ovat tähän tarkoitukseen parhaita.
Laitoin blogauksen jauhelihajerkyistä _________________ http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 16.08.2013 08:48 Viestin aihe: |
|
|
Bradleyllinen (3 5 kg) lihaa viileäsavustumassa -> iltapäivällä kuivaukseen. Kait näillä yhden sorsa-aloituksen jaksaa passailla.
Tällä kertaa suolasin vain varovasti kun ei erityistä säilytystarvetta. Suolaus perinteisänä kuivasuolauksena n. 50 g karkeaa per kg. Mausteena Spanish NoMu. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jyräys Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Lok 2006 Viestejä: 3171 Paikkakunta: SS
|
Lähetetty: 16.08.2013 11:45 Viestin aihe: |
|
|
Duck Jerky _________________ Save a tree - eat a beaver |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 17.08.2013 23:52 Viestin aihe: |
|
|
Laitetaas vaikka tänne ketjuun tämä...
Tuli tehtyä pieni koe-erä jonkinlaista hirvijerkyä palvauskaapissa. Veistelin kohmeisesta lihasta ohuita siivuja ja laitoin ne ritilälle. Mausteeksi pelkkää herbamare suolaa.
Sain pidettyä lämpötilan 40-50 asteessa pienillä leppäklapeilla, ja antamalla tulen hiipua pariin otteeseen. Pilvinen keli ja +16 C lämpötila auttoivat pitämään lämpötilan riittävän alhaalla.
Noin viidessä tunnissa tuli tämän näköistä.
Aika tiukasti olivat jääneet ritilään kiinni.
Savun maku oli ainakin suoraan kaapista otettaessa aika vahva, mikä on tietysti loogista kun käryttää useamman tunnin tuollasia ohuita liuskoja. Mutta kummasti ne vaan alko jo häviämään lautaselta Huomenna maistetaan uudestaan kun ovat oleentuneet yön yli jääkaapissa.
Voi olla että pitää hakea kaupasta joku kasviskuivuri. Pari-kolme tuntia savua ja sen jälkeen kuivaimeen vois olla hyvä resepti. Tai sitten vaan paksumpia siivuja, mutta ne tarttis enempi aikaa kuivumiseen... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kuhmon Ahma Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Syy 2010 Viestejä: 3252 Paikkakunta: Syrjäkylä
|
Lähetetty: 18.08.2013 00:49 Viestin aihe: |
|
|
Kaverilla oli kerran eräällä talvivaelluksella iso jerkypussi mukana. Oli jotan jenkkiläistä tavaraa ja pirun maustettua. Taisi olla viimeinen ilta kämpällä kun pussin aukaisi ja tarjosi muille. Ei siinä pitkin nokka tuhissu kun oli pussi tyhjä. Ja voi hitto sitä pierun hajua seuraavana yönä!!! _________________ Metsästys ei ole harrastus vaan elämäntapa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|