Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 08.11.2011 19:26 Viestin aihe: |
|
|
Et näköjään tajunnut pointtia!??
Peruna on lisäke jota laitetaan sekaan jokaisen oman mielihalun mukaan ja mulla tuo määrä on n. 1/3 osa koska se on osoittautunut parhaaksi.
Ja mun jokaisessa ohjeessa on maininta; soveltakaa makutottumustenne mukaisesti.
Voihan perunan korvata vaikka nauriilla tai ohraryyneillä jos joku perunasta ei tykkää syystä tai toisesta. Joskus tullut mieleen kokeilla kokonaisilla ruissuurimoilla, mutta ei ole missään kaupassa silmään osunut, niin testi on suorittamatta.
Joten mielikuvitusta kehiin ja ne tomaatitkin sopii hyvin lihakeittoon!!  _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
6mm br rem Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Syy 2006 Viestejä: 1636 Paikkakunta: Hämeen reunalla
|
Lähetetty: 08.11.2011 23:02 Viestin aihe: |
|
|
kyllähän tuota peuranlihaa tässä taloudessa syödään jokunen kymmenen kiloa vuodessa.. en vaan pidä sen talin mausta..en kyllä pidä villasukistakaan keitossa joten lammaskin saa jäädä rauhaan.. onneksi vanha sananlasku on väärässä.. makuasiat ovat ainut asia joista voi kiistellä,muut ovat faktoja. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Rakke Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 10 Maa 2008 Viestejä: 29 Paikkakunta: kutasanta!
|
Lähetetty: 10.11.2011 21:18 Viestin aihe: |
|
|
jepulis,päädyttiin hirven liha keittoon,sitä kun on pakastin piukassa. , ja kun ei ole kerinnyt peura jahtiin vielä ollenkaan. hirven lihat on esikeitettynä ajan säästämiseksi. ja empäs kyllä kerinnyt tekemään edes koe keittoa mutta eiköhän se siitä valmistu keittäjiä kumminkin joku 3-5 kappaletta joten sunnuntaina ollaan viisaampia mitä keitoksesta tulee.
kiitoksia vinkeistä.
eikä pientä määrää peuran rasvaa ees huomaisi tuossa määrässä vaikka oliskin,mutta ite tykkään suurinpiirtein kaikki poistella. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 10.11.2011 21:27 Viestin aihe: |
|
|
Kait säilytit keitinliemen; se maku on siinä?  _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Rakke Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 10 Maa 2008 Viestejä: 29 Paikkakunta: kutasanta!
|
Lähetetty: 15.11.2011 18:36 Viestin aihe: |
|
|
kyllä tuli taivaallisen hyvää soppaa. moni olis ottanut monta kertaa lisääkin mutta kyllä niistä huomas että ei kehdattu. pikkusen jäi vielä noin 35 litraa meni ihan vähän yli tuo määrä mitä piti olla. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 15.11.2011 21:08 Viestin aihe: |
|
|
Hyvä jos oli ohjeista apua!!
Voisitko noin suunnilleen kertoa käyttämäsi aineet ja niiden määrän tuohon 35 litraan; se on likipitäen se määrä kuin usein hirvipeijaisiin tehdään, joten siitä voisi hyötyä jollekin hirviporukalle? _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Rakke Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 10 Maa 2008 Viestejä: 29 Paikkakunta: kutasanta!
|
Lähetetty: 15.11.2011 21:20 Viestin aihe: |
|
|
oho olipas hassusti selitetty,siis soppaa tuli noin 55 litraa ja jäi noin 35 litraa.
joten tuo 20+-5 litraa meni noin 30 hengen syöminkeihin.
ja olisko lihaa ollut noin 8,5 kiloa
perunoita noin 10-15kg, porkkanaa3 kiloo- lanttua pari kiloo-pari palsternakkaa,sipulia joku kilon verran.
muutama laakerin lehti,pippuria pussillinen, ja suolaa tarkisteltiin välillä kun joutu nestettä lisäämään.
pääpiirteittäin meni näin määristä en ihan varma ole mutta jotenkin noin varmaan suurinpiirtein.
se ainakin huomattiin että ei kannata heti kaikkia ainaita kaataa kattilaan vaan mieluummin pikkuhiljaa lisäilee ja katselee millasta tulee.
ja tämä oli LIHA soppa ei kasvis keitto.
ehkä olis voinut vielä purjoa lisätä mutta pää on ku haminan kaupunki niin ei kaikki aina tule mieleen. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Karppinen Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 22 Mar 2006 Viestejä: 56 Paikkakunta: PohjoisSavo
|
Lähetetty: 30.11.2011 19:23 Viestin aihe: |
|
|
Söitkö ite loput? |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|