Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 15.07.2012 14:44 Viestin aihe: Vilperin muussi ja ryynärit! :) |
|
|
Eikös ryynimakkara joissain oloissa kelvannut riistaruuaksi!??
Tässä eräs teelmä siitä tuotteesta.
Kuka on sanonu ettei uusista perunoista saa kunnon muusia tehtyä!??
Oli aika vilkaista mitä tuo kanarialta tuotu Beso-penkki pitää sisällään (nimi on peräisin eräältä toiselta espanjan foorumilta) ja olihan siellä nättejä perunoita, tosin lajikkeenomaiset pusuhuulet puuttuivat vielä!
Maastanoston ja muussaustyökalun käyttöön ottamisen väliä oli n. 30 minsaa, joten tuskin sen nopeammin muussin tekoa voi aloittaa!?
Kun etukäteen oli tiedossa perunoiden lyhyt keittoaika niin aloitin homman ryynäreiden perusvalmisteluista:
Tässä tilpehöörit esillä:
Dynamiittiä pohjalle ja valkosipulin varsia pätkittynä sen perään:
Puolikas pikkusipuli siivuina ja makkaroiden raakaa levitystä ja tässävaiheessa varovasti kermaa vakoon että kosteutta tulee lisää:
Kermajuustoa vielä päälle:
Pakataan puoliavoimeksi folioon ja 200 asteiseen uuniin n. puoleksi tunniksi:
Kanarianperunat kattilassa pestynä ja tulipa aika jännä efekti kattilan reunoista kun peilikuvaa potuista otti! :
Maitoo ei ollu joten kerman sekaan vähän vettä ja lämpeemään kattilan päälle:
Merisuolaa, sokeria ja pattisalvaa jonniinverran sekaan ja muussaus niillä emmeillä alkajaisiksi:
Siinä muussatessa sitten vesikermapurkki mikrettiin kuumenemaan ja siitä mikron jälkiputsauksesta ei sitten huudella kun joku uroskokki jätti valvonnan vähän heikolle tolalle!!!!
Onneksi kaikki ei kiehunut ylitse joten kermaa riitti muussiinkin! :
Tuotos alkais olla valmis ja nestettä olis voinut olla hiukasen verran vähemmän:
Oli vielä pari valkkarin lehteä jäljellä ja pilkoin nekin muussin joukkoon ja nyt oli aika ottaa ryynärit uunista ulos; pakettia varovasti auki:
Siirto lautaselle ja kun Vilperi on laiska tiskaamaan, niin kertakäyttöiset riittävät hyvin! :
Muusi vielä perään ja bon appetii:
Olis taas pitäny muistaa annoksen vaarat; vaikka tuosta söin minä ja koiruus, niin tavallisen ähky olo tuli kummallekin ja tätäkin stooria rustatessani kolmen aikaan iltapäivällä ei ole vielä tarvinnut mitään kiinteää ravintoa suuhun laittaa!
Kommentit olisivat suotavia!
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
tukelius Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Elo 2008 Viestejä: 3311 Paikkakunta: Mynämäki
|
Lähetetty: 15.07.2012 15:00 Viestin aihe: |
|
|
Vilperi se on tuollainen hifistelijä.
Aivan loistavasti passaa pottumuussi ja palviryynäri juustolla höystettynä ilman nuita ihmisen mahassa sulamattomia vihreitä ym aineksia. Puoli litraa kylmää maitoo ja ääntä kohen ni 4 tunnin päikkärit on varma juttu. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
CeeCee Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Jou 2004 Viestejä: 4562 Paikkakunta: Siellä missä mooses löysi ensimäisen kiven.
|
Lähetetty: 15.07.2012 16:06 Viestin aihe: |
|
|
Onpas taas hyvä valkosipuli pilattu tollasella makkaralla.
Ei vaan, näyttää oikein herkulliselta. _________________ Jos sinulla ei ole koiraa, ei edes yhtä, sinussa ei välttämättä ole mitään vikaa, mutta elämässäsi saattaa olla |
|
Takaisin alkuun |
|
|
teamjakari Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Elo 2010 Viestejä: 376 Paikkakunta: Keskisuomen korvet
|
Lähetetty: 16.07.2012 13:53 Viestin aihe: |
|
|
maksimi homma, joutuu koeajaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
rihlajorma Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Hei 2007 Viestejä: 120 Paikkakunta: Vengasaho
|
Lähetetty: 19.07.2012 19:36 Viestin aihe: |
|
|
Nam!
Mehtuupäivänpäälle tuollaisen annoksen kun nielaisee niin koko yön kooma on varma asia _________________ aina roiskuu kun rapataan |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Juunas Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Maa 2004 Viestejä: 2397 Paikkakunta: Joensuu
|
Lähetetty: 20.07.2012 21:27 Viestin aihe: |
|
|
Pakko sanoa, että eihän nämä Vilperin eväkset mitään houkuttelevan näköisiä ole, mutta kun rohkeasti kokeilee niin kyllä maistuu _________________ Ei se ota jos ei annakkaan |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 20.07.2012 21:37 Viestin aihe: |
|
|
Juunas kirjoitti: | Pakko sanoa, että eihän nämä Vilperin eväkset mitään houkuttelevan näköisiä ole, mutta kun rohkeasti kokeilee niin kyllä maistuu |
Ulkonäöllä o mun nähdäkseni paljoa merkitystä, vaan maulla; en mä mihkään kokkikisaan lähtiskään, mutta ainaskin monen mielestä mun tekemät sapuskat on maistuvia ja täyttäviä, ettei heti tartte jääkaapin oven saranoita kuluttaa syönnin jälkeen.
Jokainenhan voi sitten fiilistellä tarjonnalla laittamalla rehuja tai muuta tilpehööriä siihen lautaselle lisukkeeksi, mutta nk. äijäeväs on äijäevästä ja tarkoituksena on olla täyttävää ja ravitsevaa. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tursas ***
Liittynyt: 06 Syy 2004 Viestejä: 2643
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 08.08.2012 08:17 Viestin aihe: |
|
|
Tuotu, mikä tuotu ja nyt jo täysin suomalaista kantaa kun toista kesää täällä kasvaa, joten Tursas painukoon helevettiin pilikunnusaskeluineen!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tursas ***
Liittynyt: 06 Syy 2004 Viestejä: 2643
|
Lähetetty: 08.08.2012 11:37 Viestin aihe: |
|
|
Kenties naapuriasi kiinnostaisi tietää, mitä pottumaassasi kasvaa... _________________ Totuus löytyy Elovenasta. Ongelmana on vain se, ettei kukaan tiedä, mistä paketista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 08.08.2012 11:50 Viestin aihe: |
|
|
Senkun tulee tutkimaan; oikein puhdasta ja hyvää tavaraa on!
Tuossa foto "Beso" perunoista:
Tursas menee vaan sinne nurkan taakke ja käyttäköön nyrkkikyllikkiä, niin saa pahimmat paineensa purettua!!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9501
|
Lähetetty: 08.08.2012 13:51 Viestin aihe: |
|
|
"Kermaa vakoon" Joo, kyllä toisinaan kunnon palviryynäri lisukkeineensa maittaa kun päivän ulkona temmeltänyt. Sitten onkin paria kaljaa ja pierasua vailla valmis orrelle... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 09.08.2012 00:08 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä on Vilperi hienon ruuan väsänny.... _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 09.08.2012 14:08 Viestin aihe: |
|
|
Vilperi kirjoitti: |
Tursas menee vaan sinne nurkan taakke ja käyttäköön nyrkkikyllikkiä, niin saa pahimmat paineensa purettua!!! |
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
simppeli Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2008 Viestejä: 1643
|
Lähetetty: 11.08.2012 22:58 Viestin aihe: |
|
|
Vilperi kirjoitti: | Senkun tulee tutkimaan; oikein puhdasta ja hyvää tavaraa on!
Tuossa foto "Beso" perunoista:
|
Onkohan ristetyksessä käytetty Asterixia vai peräti Posmoa vai päinvastoin, kun on noin punakat posket potuilla
Yritin tuota Besoa kuuklettaa mutta aina jäljet johti Viperiin... eri käyttäjänimillä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|