OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kuksan käsittely

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
arttu
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Mar 2004
Viestejä: 20

LähetäLähetetty: 03.04.2005 14:37    Viestin aihe: Kuksan käsittely Vastaa lainaamalla viestiä

Eli millähän aineella pihlajasta tehty pahkakuksa tulisi käsitellä?
Question
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Petteri_N
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 1180

LähetäLähetetty: 03.04.2005 14:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hierot suodatinkahvin käytettyjä puruja kuksan pintaan. Käsittely on sitä parempi mitä pidempään jaksat hieroskella. Kun purut ovat kuivia, vaihda märkiä puruja tilalle.
_________________
Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
arttu
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Mar 2004
Viestejä: 20

LähetäLähetetty: 03.04.2005 14:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hierotaanko puruja myös kuksan ulkopintaan?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kalastaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Jou 2004
Viestejä: 511
Paikkakunta: Läntinen rannikkoalue

LähetäLähetetty: 03.04.2005 18:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sisäpinnan käsittely;

- otat pullon hyvää konjakkia
- kaadat kuksan "piripintaan"
- annat "imeytyä" 8-24 tuntia
- tyhjennät juomalla kuksan samalla foorumissa "surffaillen"

Näin pysyy kuksasi kunnossa, ei tule pöpöjä eikä muitakaan ongelmia. Sisäinen minäsi myös suorastaan valaistuu Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 03.04.2005 18:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo viimeinen "käsittelyohje" oli ihan hyvä, mutta perinteisesti puuastioita ei ole käsitelty sisältä millään aineella. Puuastiat tehdään sellaisesta puulajista joka ei anna ruualle tai juomalle omaa makuaan. Miten lienee pihlajan laita?. Olennainen asia puuastian käytössä on huuhtoa se aina käytön jälkeen kuumalla tai jos sitä ei ole, niin sitten kylmällä vedellä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
A-P
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Lok 2004
Viestejä: 543

LähetäLähetetty: 03.04.2005 23:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuksan valmistajalta olen saanut tuon saman "kahvinporo" käsittelyohjeen.... lienee siis hyvä..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
FJM
Kanta-asiakas


Liittynyt: 03 Maa 2005
Viestejä: 127

LähetäLähetetty: 04.04.2005 00:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kalastajan ohje o yksi parhaimmista..igorrock,saakos udella,mitä perinnettä sun ohjees oikeen on?kai tiedät että puu"elää"vaikka on kuksanmuodossa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jäsen
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Huh 2004
Viestejä: 80
Paikkakunta: Valkeala

LähetäLähetetty: 04.04.2005 11:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse keitän omatekemät kuksat vahvassa merisuolaliuoksessa nelisen tuntia. JOKU väitti, ettei ainakaan halkeamisen vaaraa ole. Hyvin ovat toimineet.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Petteri_N
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 1180

LähetäLähetetty: 04.04.2005 14:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voihan niitä hieroa ulkopintaankin, muttei se välttämätöntä ole.

Sisäpinta on varmaan pakko käsitellä sellaiseksi, ettei se ime mitään itseensä, eikä luovuta mitään itsestään. Voi nimittäin olla melko jännän makuisia juomia kun kuksa on pihlajasta tehty...
_________________
Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 04.04.2005 18:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo, tuo suolajuttu on tietysti "asia erikseen". On vain yleensä niin että kuksa jo tekovaiheessa kyllästetään suolalla (ts. keitetään suolavedessä ja työn aikana pidetään suolaan haudattuna). Tämä käsittely pitää huolen siitä että puu ei jatkossakaan koskaan kuivu liikaa ja halkea. Olen hommaa seuraillut useammankin kerran sillä isäukko hankki aikoinaan kuksan teolla lisätienistejä.

Samaa keinoa käytettiin muuten myös vanhoissa purjelaivoissa. Ne juomat, joita pahkakupista perinteisesti nautitaan (eli kahvi, tee ja alkoholijuomat) eivät kärsi siitä aavistuksenomaisesta suolan mausta mikä kunnon kuksassa on.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Paavo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Hei 2004
Viestejä: 2855

LähetäLähetetty: 05.04.2005 15:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oliiviöljyllä on valmiita kuksia käsitelty. Suolakäsittely pitää tehdä jo palalle mistä kuksaa aletaan muotoilemaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
arttu
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Mar 2004
Viestejä: 20

LähetäLähetetty: 05.04.2005 18:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitos kaikille vastauksista Very Happy . Täytyy tästä lähteä "käsittelemään" Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
geratherm
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2004
Viestejä: 1501
Paikkakunta: Oulun lääni

LähetäLähetetty: 23.05.2005 17:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itsekin ostin viimein itselle uuden kuksan, vanha onkin jo vähän pieni kun sain sen 6 vuotiaana. Laughing Tommonen ihan peruskuksa, miten kannattaisi käsitellä? Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com