Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 34956
|
Lähetetty: 12.12.2012 12:10 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: | En muista, mahtoiko joku jo seuraavasta asiasta mainitakin.
Saavuin siinä hyvissä ajoissa sunnuntaina jahtisuulille ja siivoilin vähän paikkoja ja pesin noita leikkuutasoja. Mielessä kävi, että semmoinen ”ikkunalasta” voisi olla tosi kova sana, jolla saisi vetää nuo tasot kuiviksi. |
Meillä on käytössä lastat niin tasojen kuin lattioidenkin kuivaukseen,käteviä vehkeitä,täytyy vain pitää vivusti huoli ettei lattialastaa käytä pöytien kuivaamiseen ja päinvastoin,toki eripituiset varret antavat osviittaa käyttötarkoituksesta. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 15356
|
Lähetetty: 20.01.2013 16:43 Viestin aihe: |
|
|
Giesserin 15 senttisellä 2125:llä (stark) pilkoin viikolla villisian etuneljänneksen, ihraa oli senttejä, jäykkä veitsi tuntui pätevältä siivoamisessa. 13 senttisiä tilasin nipun, niitäkin olen kokeillut (lihanleikkuuarvonnassa otetaan ensimmäinen veitsi mikä laatikosta käteen tule), vielä ainakin kotisiistimisessä tuntuu 15 senttinen tutummalta, tiedä sitten jos ruhoja pitäisi enempi leikata. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vanhakarju Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Mar 2011 Viestejä: 2499
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 34956
|
Lähetetty: 07.05.2013 17:54 Viestin aihe: |
|
|
Ei myydä,sillä tuosta selviää. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vanhakarju Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Mar 2011 Viestejä: 2499
|
Lähetetty: 07.05.2013 18:03 Viestin aihe: |
|
|
heiluri kirjoitti: | Ei myydä,sillä tuosta selviää. |
Mitenkäs "heiluri"kun uudessa määräyksessä lukee näin:
lainaus:Riistankäsittelylaitoksessa kaikkien riistaeläinten lihalle – myös omaan käyttöön tarkoitetulle – tulee suorittaa lihantarkastus. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pohjola Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Kes 2009 Viestejä: 26295
|
Lähetetty: 07.05.2013 18:15 Viestin aihe: |
|
|
Tämä on meidän maamme taattua hölmöilyä millon mitenki, asiat tahtoo keikahella päälaelleen. Voiko tälle muutakuin nauraa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 15356
|
Lähetetty: 07.05.2013 18:33 Viestin aihe: |
|
|
Jos oikein tarkkaan tuolta lukee niin tuolla on myös Lainaus: | Hyväksymättömät lahtivajat säilyvät muuten ennallaan, mutta niissä ei voi enää suorittaa lihantarkastusta. Eli niissä liha käsitellään tarkastamattomana.
|
Eli ei hae lahtivajalle hyväksyntää riistankäsittelylaitokseksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tapmar Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Hei 2006 Viestejä: 2712 Paikkakunta: polulla
|
Lähetetty: 07.05.2013 19:05 Viestin aihe: |
|
|
Täs on nyt jotain outoa...
SML:n tiedote kirjoitti: | Riistankäsittelylaitoksessa kaikkien riistaeläinten lihalle – myös omaan käyttöön tarkoitetulle – tulee suorittaa lihantarkastus. Luonnonvaraista riistaa saa tarkastaa myös poroteurastamossa, mikäli teurastamo on hyväksytty luonnonvaraisen riistan tarkastamiseen. |
http://www.metsastajaliitto.fi/?q=node/1199
ja Eviran tiedote puolestaan kirjoitti: | Oma käyttö tarkoittaa itse metsästetyn riistaeläimen ja sellaisen riistaeläimen lihan käyttöä, jonka metsästämiseen henkilö on osallistunut metsästysseurueen jäsenenä. Tällaista lihaa ei tarvitse tarkastuttaa eikä sen käsittelystä ja siihen käytetyistä tiloista tarvitse tehdä mitään ilmoitusta. |
http://www.evira.fi/files/attachments/fi/evira/lomakkeet_ja_ohjeet/elintarvikkeet/elintarvikehuoneistot/eviran_ohje16027_1.pdf
Tuosta Eviran tiedotteesta ei löydy minusta sellaista kohtaa, joka tukisi tuota SML:n viestiä. _________________ http://www.tapiolantakamailla.com/ - Ulkoilmaelämän tunnelmapaloja |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 07.05.2013 19:43 Viestin aihe: |
|
|
Minun käsittääkseni määräys ei koske sitä tavallista lahtivajalla omatoimisesti käsiteltyä ja porukan kesken jaettua lihaa. Se hygieniapassijuttu on minulle jäänyt vähän hämäräksi... kai siinä tavoiteltiin sitä, ettei porukka ja peijaisväki tuota varpusparvea huomenissa.
Ymmärrykseni: Jos porukka vie ruhon kaupallisen lihankäsittelijän leikattavaksi ja pakattavaksi ynnä jakaa lihat keskenään, ei lihantarkastusta vielä tarvita. Käsittelijän tilojen tulee taas täyttää mainitut "rahtitoiminnan" vaatimukset.
Myytävä liha on tietysti tarkastettava ja toimijalla oltava tuo riistankäsittelylaitoksen status.
Jos yritys tekee ns rahtitoimintaa ja myyntitoimintaa, on sillä oltava noille eri tuotantolinjat. _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
DPM Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Elo 2008 Viestejä: 972
|
Lähetetty: 07.05.2013 19:48 Viestin aihe: |
|
|
Koukkupolovi kirjoitti: |
Ymmärrykseni: Jos porukka vie ruhon kaupallisen lihankäsittelijän leikattavaksi ja pakattavaksi ynnä jakaa lihat keskenään, ei lihantarkastusta vielä tarvita. Käsittelijän tilojen tulee taas täyttää mainitut "rahtitoiminnan" vaatimukset.
Myytävä liha on tietysti tarkastettava ja toimijalla oltava tuo riistankäsittelylaitoksen status.
Jos yritys tekee ns rahtitoimintaa ja myyntitoimintaa, on sillä oltava noille eri tuotantolinjat. |
Tuo kaupallinen leikkaaja ei saa käsitellä ruhoa tiloissa joissa käsitellään myöskin tarkistettavia lihoja. Se on jokotai.. Joko tarkistetaan kaikki lihat mitä kyseisen tilan läpi menee, tai sitten ei mitään.
Kai.
Viimeinen muokkaaja, DPM pvm 07.05.2013 19:53, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vanhakarju Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Mar 2011 Viestejä: 2499
|
Lähetetty: 07.05.2013 19:49 Viestin aihe: |
|
|
Koukkupolovi kirjoitti: | Minun käsittääkseni määräys ei koske sitä tavallista lahtivajalla omatoimisesti käsiteltyä ja porukan kesken jaettua lihaa. Se hygieniapassijuttu on minulle jäänyt vähän hämäräksi... kai siinä tavoiteltiin sitä, ettei porukka ja peijaisväki tuota varpusparvea huomenissa.
Ymmärrykseni: Jos porukka vie ruhon kaupallisen lihankäsittelijän leikattavaksi ja pakattavaksi ynnä jakaa lihat keskenään, ei lihantarkastusta vielä tarvita. Käsittelijän tilojen tulee taas täyttää mainitut "rahtitoiminnan" vaatimukset.
Myytävä liha on tietysti tarkastettava ja toimijalla oltava tuo riistankäsittelylaitoksen status.
Jos yritys tekee ns rahtitoimintaa ja myyntitoimintaa, on sillä oltava noille eri tuotantolinjat. |
Niinpä :mitenkäs maanomistajille perinteisesti jaetut lihat tai
peijais käristys tai peijaisissa myynnissä oleva liha. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 34956
|
Lähetetty: 07.05.2013 19:58 Viestin aihe: |
|
|
Vanhakarju kirjoitti: | heiluri kirjoitti: | Ei myydä,sillä tuosta selviää. |
Mitenkäs "heiluri"kun uudessa määräyksessä lukee näin:
lainaus:Riistankäsittelylaitoksessa kaikkien riistaeläinten lihalle – myös omaan käyttöön tarkoitetulle – tulee suorittaa lihantarkastus. |
Tarkemmin kun perehtyy niin huomaa jotta jatkossakin saa omaan käyttöön tulevan lihan leikata niissä vanhoissa tiloissa. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petri.kotilainen Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Elo 2010 Viestejä: 223 Paikkakunta: kivijärvi
|
Lähetetty: 07.05.2013 21:02 Viestin aihe: |
|
|
Lahtivajasta saa edelleen käyttää lihat omaan käyttöön ja peijaisiin ilman tarkastusta.jos lahtivaja ilmoitetaan elintarvikehuoneistoksi saa myydä lihaa eteenpäin ilman tarkastusta mutta lihan käsittelijöillä pitää olla metsästäjän hygienia koulutus suoritettuna.riistan käsittely laitoksella on kovat vaatimukset ja tulee kalliiksi lihat jos semmoiseksi hakee hyväksynnän kun kaikki omatkin lihat pitää tarkistuttaa.
elintarvikehuoneistoksi kannattaa hakea hyväksyntä jos meinaa myydä ilman nahkaa ja paikat täyttää vaatimukset.lihan käsittelijöillä pitää olla terveys ja hygienia koulutus käytynä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 34956
|
Lähetetty: 08.05.2013 07:20 Viestin aihe: |
|
|
Tulee monelle hirvieläinten lihan myynnillä menonsa kattavalle seuralle mietinnän paikka,investoidakko lisää vai "markkinoidakko" lihat lähipiirille.
Tässäkin taas ihan turhaa byrokratiaa ja ohjeistusta. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pohjola Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Kes 2009 Viestejä: 26295
|
Lähetetty: 08.05.2013 07:28 Viestin aihe: |
|
|
porukkan joka on elätettävä (tuottamaton työ) on keksittävä kaikkea pientä kivaa ettei iteltä lopu leipä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|