OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Luvattomia aseita luovutettu poliisille odotettua vähemmän
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
App
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Maa 2004
Viestejä: 806

LähetäLähetetty: 02.06.2005 22:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

eero kirjoitti:
jokaisella on varmaan ollut tilanteita missä aseen piippu on osoittanut ihmistä.


No huh huh. Eipä oo vielä semmoista tilannetta ollut. On vaan tapana ollut pitää piipun suu jossain ihan muualla kuin ihmistä kohti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juse
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Jou 2004
Viestejä: 4723

LähetäLähetetty: 02.06.2005 22:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ei vit.. kyllä eero sano asian niinku se on. kyllä täytyy pikku mielinen olla, että tommosesta ruveta meuhkaamaan. peilin kauttako sen poliisin ois pitänyt aseen piipun suuta tutkia? Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hammer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Maa 2004
Viestejä: 2795
Paikkakunta: Kaarina

LähetäLähetetty: 02.06.2005 23:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

niin no... ilkka muutenkaan mitään pyssyistä tiedä... Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Silli.S
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2005
Viestejä: 856

LähetäLähetetty: 03.06.2005 01:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

...

Viimeinen muokkaaja, Silli.S pvm 02.06.2006 00:27, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
täppä
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 27 Huh 2005
Viestejä: 60
Paikkakunta: Tsadi

LähetäLähetetty: 03.06.2005 07:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Öö tuota, miksi ton aseen pitää olla sulku kiinni, kun sitä esitellään? Eikös voisi vaikkapa vetäistä nippusiteen hylsynpoistoaukon ja rungon välistä, jolloin ei näyttäisi niin rivolta ja katsojatkin näkisivät, että aseella ei voi ampua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
CeeCee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Jou 2004
Viestejä: 4562
Paikkakunta: Siellä missä mooses löysi ensimäisen kiven.

LähetäLähetetty: 03.06.2005 09:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä sitä tulee varsinkin aseita puunattaessa itseään osoiteltua. Tuosta kuvasta on vaikeata sanoa osoittaako se meklari sillä juuri itseänsä vai esimerkiksi ohitse kasvojensa.

Toisia ihmisiä ei ainakaan saa eikä pidä koskaan osoitella oli sitten aseessa sulku kiinni tai ei.

Tästä tulikin mieleen tapaus intissä parisen vuotta sitten. Aiheena alokasajan harjoituksissa oli liikkuminen, niin että vihollisen on vaikeampi osua. Skappari havainnollisti tilannetta käskien koko joukkueen riviin ja itse asteli noin 50 metrin päähän, käskien samalla jokaisen yrittävän "ampuman" häntä kun hän lähtisi kohti tulemaan erillaisia kulkutapoja käyttäen. Olisi siinä ollut sivullisilla ihmettelemistä kun 30 jamppaa kliksii rynkyillä persepystyssä möyrivää kapiaista. Tämäkö oli sitten sitä tornin turvallista ampuma-ase koulutusta?
_________________
Jos sinulla ei ole koiraa, ei edes yhtä, sinussa ei välttämättä ole mitään vikaa, mutta elämässäsi saattaa olla
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Väiski
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Huh 2004
Viestejä: 790

LähetäLähetetty: 03.06.2005 10:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näitä "ei saa osoittaa" sääntöjä vieläkin tärkeämpi tekijä on "tieto & taito", eli tietää mitä tekee...voisin kuvitella että yleisöllä on luottamus poliisin puolella vaikka piippu nyt osoittaakin vähän minne sattuu.
_________________
The difference between a Socialist and a Communist? Socialist doesn't have all the guns yet.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
MtJ
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tou 2004
Viestejä: 10001

LähetäLähetetty: 03.06.2005 23:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Muistanpa ikimuistettavan pienoiskiväärikilpailun, jossa kilpailijalle sattui laukeamaton ja me muut kisaajat olimme takamaastossa odottamassa. Tämä kilpailija sitten kääntyi piippu osoittaen vaaka-asennossa kohti muita kilpailijoita, jossa joukossa tapahtui nopeahko maastoutuminen.

Eipä onneksi tullut se tyhjää naksahtanut patruuna sieltä myöhäsytytteisenä kohti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
App
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Maa 2004
Viestejä: 806

LähetäLähetetty: 03.06.2005 23:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Täppä sen sanoi. Liikkuvat taakse jos on tarve osoitella itseään/kanssaihmisiä.
Kyllä tosiaan itekin osoittelen aseen piipulla naamaani puhdistustilanteessa vaan silloin on kans liikkuvat takana.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
E_h_e
***


Liittynyt: 12 Jou 2004
Viestejä: 2169
Paikkakunta: Maarianhaminasta itään

LähetäLähetetty: 25.06.2005 00:11    Viestin aihe: Poliisin haltuun viime vuonna 8614 luvatonta asetta... Vastaa lainaamalla viestiä

Tässä tämä tiedote kokonaisuudessaan:

Poliisin haltuun viime vuonna 8 614 luvatonta asetta ja suuri määrä räjähteitä
09.06.2005


Vuoden 2004 alusta käynnistyneen armovuosilainsäädännön aikana poliisille luovutettiin yhteensä 8 614 luvatonta asetta. Näistä sotilasaseiksi katsottavia aseita oli 815, mukaan luettuna 46 sarjatuliasetta. Asekätkentään liittyviä asekätköjä ei ole tullut ilmi. Luovutetuista aseista käsiaseita oli 3 506 sekä kivääreitä ja haulikoita 5 052 kappaletta. Ampuma-aseiden patruunoita poliisin haltuun tuli noin 100 000 kappaletta ja tämän lisäksi noin 20 000 kiloa patruunoita, joita ei ole erikseen lajiteltu ja laskettu.

Myös räjähteitä poliisin haltuun kertyi paljon. Siviiliräjähteitä poliisille luovutettiin noin 70 000 kpl sekä materiaalin huonokuntoisuuden vuoksi laskematta jätettyä materiaalia massaltaan yhteensä 4 500 kg. Siviiliräjähteistä yli 50 000 kappaletta oli erilaisia nalleja. Lukuihin sisältyy kuitenkin myös yli 2 000 kg dynamiittia, noin 1 000 kantopommia ja noin 3 000 hätärakettia. Sotilasräjähteitäkin poliisin haltuun tuli noin 450 kpl sisältäen yli 170 käsikranaattia sekä kymmeniä muita kranaatteja. Lisäksi erittelemätöntä sotilasräjähdemateriaalia kertyi yhteensä 230 kg. Yhteensä poliisi suoritti 5 874 armovuosisääntelyyn liittyvää tehtävää. Räjähdekeräykset tehtiin yhdessä puolustusvoimien kanssa.

Poliisin haltuun vuonna 2004 tulleiden ampuma-aseiden osalta alkuperäiselle oikealle omistajalle luovutettiin 0,5 % aseista. 12 % aseista annettiin takaisin aseen luovuttajalle, kun tämä oli hankkinut hallussapidon edellyttämän luvan. 15% aseista luovutettiin toiselle luvan omaavalle henkilölle ja 4,5% aseista tehtiin pysyvästi toimintakelvottomaksi. Huutokaupoissa omistajansa lukuun myytiin noin 10% aseista. Suurin osa (57%) poliisin haltuun tulleista ampuma-aseista, luovutettiin valtiolle.

Kerätyn materiaalinen siirtyminen pois luvattoman hallussapidon piiristä parantaa merkittävästi yleistä järjestystä ja turvallisuutta. Erityisesti kerätyn räjähdemateriaalin määrää voidaan pitää erittäin suurena. Myös ampuma-aseiden määrä on suuri, vaikkakin se alittaa ennakkoarviot.

Aseita ja räjähteitä voi jatkossakin luovuttaa poliisille

Armovuosilainsäädäntö astui voimaan 1.1.2004 ampuma-aselain, rikoslain sekä poliisilain muutoksilla. Sen keskeisenä sisältönä on, että luvattomat ampuma-aseet, niiden osat, patruunat ja erityisen vaaralliset ammukset sekä räjähteet voi luovuttaa poliisille ilman seuraamuksia. Rangaistusuhasta vapautumisen ehtona on, että henkilö ilmoittaa esineestä oma-aloitteisesti poliisille eikä esineillä ole tehty luvattoman hallussapidon lisäksi muita rikoksia.

Armovuosijärjestely jatkuu edelleen, joten kansalaiset voivat tehdä ilmoituksia hallussaan olevista luvattomista räjähteistä poliisille. Erityisesti luvattomista ampuma-aseista ilmoitetaan edelleen vilkkaasti. Sisäasiainministeriön tietoon ei ole tullut, että keräysten yhteydessä olisi tapahtunut onnettomuuksia.

Poliisin haltuun tulleet aseet, niiden osat, patruunat ja erityisen vaaralliset ammukset palautetaan alkuperäiselle, lailliselle omistajalle, jos tällä on tai tämä saa luvan hallussapitoon. Jos ampuma-aseen luovuttaja ei saa lupaa esineen hallussapitoon, on hänellä kolme kuukautta aikaa etsiä aseelle uusi omistaja, jolla on aseen hankkimiseen oikeuttava lupa.

Jos uutta omistajaa ei löydy, poliisi voi myydä aseet julkisella huutokaupalla ampuma-aseen omistajan lukuun. Huutokaupatusta aseesta tilitetään asiakkaalle käsittelykulut ylittävä osuus. Jos ampuma-ase jää myymättä, siirtyy se lunastuksetta valtion omaisuudeksi. Ampuma-ase voidaan myös tehdä pysyvästi ampumakelvottomaksi eli deaktivoida. Deaktivoinnista löytyy lisätietoa poliisin internetsivuilta http://www.poliisi.fi/. Ampuma-aseen omistaja voi halutessaan myös luovuttaa esineen korvauksetta valtiolle. Aseen osat, patruunat ja erityisen vaaralliset ammukset siirtyvät kuitenkin aina valtiolle, ellei niitä luovuteta alkuperäiselle, lailliselle omistajalleen. Varastetut tai rikoksen tekemisessä käytetyt aseet, aseen osat, patruunat, erityisen vaaralliset ammukset ja räjähteet poliisi takavarikoi. Vaaralliseksi arvioidut räjähteet hävitetään.

Lähde: www.poliisi.fi
_________________
Errare humanum est
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
E_h_e
***


Liittynyt: 12 Jou 2004
Viestejä: 2169
Paikkakunta: Maarianhaminasta itään

LähetäLähetetty: 25.06.2005 16:14    Viestin aihe: A Valtion omistukseen siirtyneiden ampuma-aseiden ja Vastaa lainaamalla viestiä

Tämäliittynee yllä olevaan:

Sisäasiain ministeriön asetus Valtion omistukseen siirtyneiden ampuma-aseiden ja - tarvikkeiden käsittelystä17.12.2003

Löytyy myös: www.intermin.fi sivuilta
_________________
Errare humanum est
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com