Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Sigamees Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2008 Viestejä: 11274
|
Lähetetty: 28.11.2013 21:14 Viestin aihe: |
|
|
Minäkin tein vissyyn pippuri, suola ja kevyt chili marinadit, 1-2vrk siinä ja sitten kuivaukseen. Öljystä ainakin netin ohjeissa varoiteltiin. _________________ Running target! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 28.11.2013 21:38 Viestin aihe: |
|
|
Monta vuotta tullut tätäkin suunniteltua, mutta nyt vihdoin pari kiloa naudan paahtopaistia marinaadissa. Soijaa, balsamikoa, savuaromia, pippuri, suolaa, valkosipulijauhetta ja paljon chiliä. Huomenna kuivuriin ja sitten pääsee ihmettelemään lopputulosta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 28.11.2013 21:59 Viestin aihe: |
|
|
Weatherby kirjoitti: | Monta vuotta tullut tätäkin suunniteltua, mutta nyt vihdoin pari kiloa naudan paahtopaistia marinaadissa. Soijaa, balsamikoa, savuaromia, pippuri, suolaa, valkosipulijauhetta ja paljon chiliä. Huomenna kuivuriin ja sitten pääsee ihmettelemään lopputulosta. |
Hyi sättänä---
Mitä tekoa tuossa maustepommissa enää on lihalla?
Eikö se ala olla sama jo lappaa nuo mausteet paljaaltaan lusikalla naamaan ja jättää lihat muiden syötäväksi????? _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 28.11.2013 22:04 Viestin aihe: |
|
|
Koukkupolovi kirjoitti: | Weatherby kirjoitti: | Monta vuotta tullut tätäkin suunniteltua, mutta nyt vihdoin pari kiloa naudan paahtopaistia marinaadissa. Soijaa, balsamikoa, savuaromia, pippuri, suolaa, valkosipulijauhetta ja paljon chiliä. Huomenna kuivuriin ja sitten pääsee ihmettelemään lopputulosta. |
Hyi sättänä---
Mitä tekoa tuossa maustepommissa enää on lihalla?
Eikö se ala olla sama jo lappaa nuo mausteet paljaaltaan lusikalla naamaan ja jättää lihat muiden syötäväksi????? |
Kannattaa sunkin kokeilla joskus maustaa lihaa vähän rohkeammin eikä vaan mennä sillä ikuisella karjalanpaisti ja poronkäristyslinjalla |
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
dxman ***
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 7527
|
Lähetetty: 28.11.2013 22:11 Viestin aihe: |
|
|
Less is more. Nimenomaan kuivalihan tapauksessa ei kannata lähteä huimasti maustamaan. Itse palailin takaisin suola ja pippuri linjalle erilaisten maustekokeilujen jälkeen. Kuivalihassa se lihan oma makeus on se juttu. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
mikkohal
Liittynyt: 15 Hei 2013 Viestejä: 2
|
Lähetetty: 30.11.2013 10:09 Viestin aihe: |
|
|
Naudan sisäpaistia viitisen kiloa, kaksi erilaista marinaadia
Toiseen laitoin suolaa, pippurisekoitusta ja worchester kastiketta maltillisesti
Toiseen suola, pippuri ja mieto chilisekoitus
OBH nordican kuivuri pöhisee, taitaa viikonloppu mennä kuivaus hommissa. Valmista tavaraa on hyvä odotella oluen kera |
|
Takaisin alkuun |
|
|
asdjnn Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 29 Lok 2013 Viestejä: 23
|
Lähetetty: 03.12.2013 23:35 Viestin aihe: |
|
|
Testasin ku löyty jotain ylivuotisia sorsia muutama vielä pakasteesta. Oli ekat kuivalihat mitkä oon tehny ja en kyllä ollu lopputulokseen täysin tyytyväinen. Vähä jäi semmonen outo sivumaku.. No, ajattelin tällä viikolla koittaa nautaa verrokiksi että uppoaisko se itelle paremmin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
AnttiSn Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2010 Viestejä: 2120
|
Lähetetty: 27.01.2014 11:44 Viestin aihe: |
|
|
Erä kaksi köllöttelee nyt pusseissa pakkasessa. Joku reilu kaksi kiloa sisäpaistia. Kaksi marinadia tein. Edellisen kerran sovellus eli soijaa, suolaa, pippuria ja kolme kappaletta naga morichia. Toiseen marinadiin soijaa, suolaa, pippuria ja valkosipuliyrttiseosta. Tähän vielä aattelin kokeilla tilkkasen rommia, joten sinne meni.
Lopputulemana ihan jännä. Ensinnäkin tuo chilimarinadi, johon käytin varmaan 1.5 kg lihoista meni vähän turhan tuliseksi. Kyllä niitä syö, mutta omaan makuun kyllä liikaa poltetta ja alkaa peittämään lihan makua. Tuo rommi sen sijaan oli kyllä pirun mielenkiintoinen lisämaku. Todella makea vivahde, eikä kyllä heti rommiksi uskoisi! En vielä oikein osaa sanoa tykkäänkö vaiko enkö, kun vasta yhden lastun suuhuni tungin. Nyt yritän pysyä tässä tiukkana ja säästää ainaskin suurimman osan noista reissukäyttöön! Saas nähdä miten äijän käy... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Glen Scanlan Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Syy 2012 Viestejä: 250 Paikkakunta: pitäjillä
|
Lähetetty: 27.01.2014 12:18 Viestin aihe: |
|
|
Annat poltella sen ensin kunnolla, sitten niitä makuja vasta alkaakin aistimaan |
|
Takaisin alkuun |
|
|
trip Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 17 Jou 2012 Viestejä: 32
|
Lähetetty: 27.01.2014 13:57 Viestin aihe: |
|
|
Ripla
Viimeinen muokkaaja, trip pvm 27.01.2014 20:19, muokattu 2 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
trip Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 17 Jou 2012 Viestejä: 32
|
Lähetetty: 27.01.2014 14:00 Viestin aihe: |
|
|
ripla
Viimeinen muokkaaja, trip pvm 27.01.2014 20:16, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|