OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kokki kolmosen korneri-------->

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
wannabetuner
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 11 Elo 2007
Viestejä: 45

LähetäLähetetty: 07.10.2007 22:26    Viestin aihe: Kokki kolmosen korneri--------> Vastaa lainaamalla viestiä

Idea on siis että olen koonnut tähän yhteen ja samaan paikkaan tältä foorumilta useimmat (lue: ne mistä sai selvää) ohjeet ja reseptit kokkaamisen saralta.
Olen omalla kädelläni valikoinut tähän reseptit ja se että juuri sinun omasi ei tullut välttämättä valituksi ei tarkoita että en arvostaisi reseptiäsi, elämä vain on.
Uskoakseni ketään kenen reseptiä olen lainannut tähän ei haittaa tämä koska muutenkin ovat esillä netissä mutta ilmoitus vain ja poistetaan häiritsevä resepti.
Muotoilut hävisi kaikki kun wordilla tuon tein ja tänne liitin että uusiksi menee pitkälti mutta laitetaan nyt tällainen "projekti vaiheessa" jo tänne...


__________Teeri__________

Kermateeri

Ensin kaiva teeri pakkasesta ja anna sen sulaa vähäsen ja sitten keittele jonkun 45min että lihat lähtee irti nätisti. Paloittele lihat ja laita sipulia paistinpannulle ja ruskista ne voissa. kun lihat ovat ruskeita niin juomalasillinen vettä mihin pari ruokalusikkaa vehnäjauhoja sekoitettuna lihojen sekaan, vielä vettä ja mausteita.
Anna sitten muhinoida siinä pannulla melko kauan ja sitten vielä kermaa jonkun verran sekaan ja vielä vähän aikaa annoin muhinoida.
Sitten vaan lautaselle pottumuusin ja puolukan kanssa.



Teeri-marinadi

1. Täkät irti luista.

2. Paloitellaan loput roippeet ja laitetaan kattilaan kylmään veteen ja kuumennetaan kiehuvaksi. Kattila toviksi pois hellalta ja kaavitaan vaahto pois.

3. Lisätään kattilaan halutut mausteet: katajanmarjaa, tinjamia, salviaa, maustepippuria, laakerinlehteä, sipulia, porkkanaa.... mitä nyt itse keksiikään.

4. Keitetään miedolla lämmöllä pitkään. Siis tunteja mieluusti. Välillä voi lisätä nestettä hieman. Kun keitos alkaa maistaessa oikeasti maistumaan halutulta, niin siivilöidään luut ja muut moskat pois. Lihat koivista yms. voi kaapia nyt pois ja nakata kattilaan takaisin.

5. Otetaan tuoreet porkkanat, perunat ja sipulit. Ensin porkkanat ja potut kattilaan ja sitten hieman myöhemmin sipulit. Nyt voi laittaa myös sulatejuuston nokareita sekaan. Tarkista suola myös.

6. Leikataan täkät sopiviksi paloiksi, maustetaan suolalla ja halutuilla aineksilla (täkät on myös voinut tällä välin marinoitua jossain liemessä). Kun potut alkavat olla kypsiä, nakataan leikotut täkkälihat keittoon ja otetaan saman tien kattila pois levyltä.

7. Annetaan seista tovi hellalla, mutta ei kiehuteta enää.

8. Syödään suihin ja nautitaan mehevistä täkkäpaloista sekä täyteläisestä liemestä.



Teeri-keitto

Ensin vettä kiehumaan.
Kattilaan teeri kokonaisena, pari sipulia, pari pieneksi pilkottua porkkanaa, pätkä silputtua purjoa, suolaa, mustapippuria, katajanmarjoja sekä tuoretta timjamia sekaan.
Keittele sitä hiljalleen kunnes liha on sen verran pehmennyttä että se irtoaa luista.
Teeri pois kattilasta ja luut pois ja lihat sopivan kokoisiksi pilkottuna takaisin kattilaan. Sitten vielä 4-5 perunaa sekaan kiehumaan ja lopuksi reilu puoli pakettia Koskenlaskijaa pilkottuna vielä sekaan. Vielä muutama tupsu tuoretta persiljaa perään ja kannen alle muhimaan.



Teeri-keitto liemessä

- Katajanmarja
- Tinjamia
- Salviaa
- Maustepippuria
- Laakerinlehteä
- Sipulia
- Porkkanaa
- Perunaa

1. Täkät irti luista.

2. Paloitellaan loput roippeet ja laitetaan kattilaan kylmään veteen ja kuumennetaan kiehuvaksi. Kattila toviksi pois hellalta ja kaavitaan vaahto pois.

3. Lisätään kattilaan halutut mausteet: katajanmarjaa, tinjamia, salviaa, maustepippuria, laakerinlehteä, sipulia, porkkanaa.... mitä nyt itse keksiikään.

4. Keitetään miedolla lämmöllä pitkään. Tunteja mieluusti. Välillä voi lisätä nestettä hieman. Kun keitos alkaa maistaessa oikeasti maistumaan halutulta, niin siivilöidään luut ja muut moskat pois. Lihat koivista yms. voi kaapia nyt pois ja nakata kattilaan takaisin.

5. Otetaan tuoreet porkkanat, perunat ja sipulit. Ensin porkkanat ja potut kattilaan ja sitten hieman myöhemmin sipulit. Nyt voi laittaa myös sulatejuuston nokareita sekaan. Tarkista suola myös.

6. Leikataan täkät sopiviksi paloiksi, maustetaan suolalla ja halutuilla aineksilla (täkät on myös voinut tällä välin marinoitua jossain liemessä). Kun potut alkavat olla kypsiä, nakataan leikotut täkkälihat keittoon ja otetaan saman tien kattila pois levyltä.

7. Annetaan seista tovi hellalla, mutta ei kiehuteta enää.

8. Syödään suihin ja nautitaan mehevistä täkkäpaloista sekä täyteläisestä liemestä.



Takuumurea teeri

1, Lämmitetään aamulla leivinuuni
2. Myöhään illalla, kun lämpömittari näyttää vajaata 200 astetta, valmistellaan paisti
* Täkkä, jalat, siivet ja selkäpalat ruskistetaan valurautapannulla tai -padassa. Selkäpala kannattaa käyttää, koska siitä irtoaa liemeen makua.
* Pintaan hieraistaan suolaa ja vähän pippuria. Ruskistetut palat laitetaan kannelliseen uunivuokaan. Sekaan myös sipuli, pari porkkanaa, mausteeksi lipstikkaa ja persiljaa. Päälle kaadetaan paistinpannussa kiehautettu vesitilkkanen. Vettä lisätään niin paljon, että lihat lähes peittyvät (ehkä vielä vähän suolaa).
3. Mennään emännän viereen nukkumaan
4. Aamulla n. 100-asteisessa uunissa odottaa takuumurea lintupaisti
5. Syödään heti, jos jaksetaan. Toinen vaihtoehto on ottaa lihat luista irti ja suurustaa liemi kastikkeeksi kerma-jauhosuuruksella. Pannaan jäähtymään ja lämmitetään illalla herkkuruoaksi.
Lisäkkeeksi suositellaan pottuvoita ja puolukkahilloa.



Teeri kaljan kera

- Teeri
- Marinadi
- Suola
- Riistamaustetta
- Sipulia
- Läskiä/voita
- Kaljaa 12x

Marinoin linnun, annan olla jääkaapissa yön yli, (valmista marinointikastiketta kaupasta)
lintu kannelliseen pataan, ja hieman suolaa ja riistamaustetta pintaan.
Sipulia joukkoon ja mahdollisesti läskiä tai voi nokare.
Lisäksi kaljaa, ja loput 11pll voi juoda odotellessa.
Pikkaisen vettä lisäksi niin ,että lintu peittyy melkein kokonaan.
uuni n.170-200 astetta ja kypsennetään niin, että liha irtoaa hyvin, ja ei muuta kuin syömään.



Teerisilava

Itse laitan jäisenä lastuksi veistettyä silavaa+ ruokalusikallinen voita pannuun jossa ruskistat teerenpalat ja sitten kannelliseen valurautapataan.
Mausteiksi jauhettua merisuolaa ja joko 5-7 (yht.) katajanmarjaa ja/ tai kokonaista maustepippuria. Rehuiksi porkkanaa ja sipulia. Uunissa kypsäksi, vettä kannattaa lisätä pataan. Riiputusaika ja -lämpötila vaikuttavat uunissa vietettävään aikaan. Minulla ei olisi kanttia paistaa vakiolämmöllä koko aikaa, itse lähtisin 175:stä ja jossain puolentoista tunnin jälkeen kohdalla heittäisin 120 astetta ja lisäisin pataan pari desiä.



Pekoniteeri

-4 rinta filettä
-1paketti pekonikuutioita
-kermaa
-koskenlaskia tuorejuustoa
-suolaa
-paprikamauste
-pippuria

Kuutioi fileet pieniksi kuutioiksi
ruskista kuutiot ja mausta mieleiseksi.
Lisää pekoni kuutiot
hauduta vedessä noin tunti
lisää kermaa ja juustoa
anna hautua noin 30min



______Hanhet ja sorsat______



Paahdettu hanhi

Ensin kynitään hanhi... Sitten irrotetaan rintafileet. Jalat ja muut irtoavat lihat otetaan myös talteen.
Tämän jälkeen murskataan ranka ja paahdetaan se uunissa. Uuniin voi paahtamisen ajaksi laittaa mukaan sipulia/porkkanaa ja lanttua lohkottuna kuorineen makua antamaan. Paahtamisen jälkeen lähdetään riistaliemen tekoon aikaa ja vaivaa säästämättä. Vettä, paahdettu ranka ja tilpehöörit kattilaan ja keittämään.
Aikaa keittämiseen saa varata tarpeeksi... Tuntien jälkeen siivilöidään liemi ja aloitetaan liemen kasaan keittäminen. Tässä vaiheessa voidaan tehdä liemen "maustamista". Itse lähtisin ehkä tavoittelemaan jotain tummaa kastiketta esimerkiksi riistaliemipohjaista punaviinikastiketta. Ekaksi tehdään perus punaviinisoossin alkutaival ja lihaliemen asemasta käytetään syntynyttä riistalientä. Perinteiseen punaviinisoossiin erotukseksi lisäisin loppuveiheessa hieman hienonnettua timjamia ja katajanmarjaa, antaa mielestäni riistalle sopivan vivahteen...

Nyt kun on tärkein eli kastike tehty niin sitten siirrytään itse asiaan:
Lisäkkeeksi metsäsieni paistos ja Patate al Forno eli italialaiset rosmariiniset paistinperunat.
Patate al Forno: Uuniin sopivia perunoita, tuoretta rosmariiniä, basilikaa, valkosipulia ja oliiviöljyä. Pestään perunat ja viipaloidaan ne kuorineen. Laitetaan perunat uunivuokaan ja sekaan rosmariinit, basilika, murskattu valkosipuli ja kaadetaan reilusti oliiviöljyä päälle (1 kg perunoita vaatii 1.5 dl oliiviöljyä). Maustetaan vielä reilulla vuorisuolalla ja mustapippurilla. Uunissa noin 200 astetta ja kilo perunoita vaatii noin 50 minuuttia -kokeilemalla ja maistamalla selviää

Metsäsienipaistos: Hiennonnettua sipulia, metsäsieniä (kanttarellejä ja jotain muuta) ja pekonia. Freesaa sienet, kuullota sipuli ja sipulin seassa pekonikuutiot. Tämän jälkeen sekoitetaan ainekset ja maustetaan.

Itse hanhi:
Hanhen rintafileet ruskistetaan valurautapannulla jonka jälkeen siirretään uuniin 175-200 asteeseen. Riippuen hanhen koosta paistoaikaa uuniissa voisi olla reilu 10 minuuttia riippuen halutusta kypsyysasteesta (mitä kypsemmäksi paistat sitä kuivempaa saat, tosin paistolämpötilan pudotus auttaa tähän).... Uunista ottamisen jälkeen maustaminen suola, pippuri ja sitten hetki folioon vetäytymään. Itse ehdottomasti nauttisin hanheni roseena eli mediun kypsänä!
Foliosta ottamisen jälkeen rintafileet siivutetaan poikkisyyn viistosti leikaten ja laitetaan LÄMMITETTYYN tarjoiluastiaan ja kiikutetaan muilla tilpehööreillä varustettuun pöytään...
Tarjoillaan sopivan voimakasmakuisen eli tuhdin punaviinin kera.




Punaviiniä hanhen kera


Ensin nyljet hanhen.
Sitten hanhi savipataan 150 astetta uuniin 3tuntia, nestettä ja pippuria suolaa.
Sitten lihat putsataan luista, haulit otetaan pois tarkkaan.
Sitten uudestaan samaan pataan, punaviini ensin kokille loppu pataan,
mausteita mistä suu pitää. Puolituntia hauduttaa, sienet ruskistaa pannussa sipulin kera, minkä jälkeen kerma mukaan.
Kastike tehdään punaviinistä mikä oli haudutuksessa, sienet tarjotaan
lisukkeena, hyvän puikulaperunan kera.




Kermasorsa

3 heinäankkaa
- 3-5 puolennyrkin kokoista perunaa
- 3-5 porkkanaa
- 1-2 sipulia
- 2-3 kpl 2desin ruokakermaa

(mausteet yleensä oman maun mukaan)

- suola
- pippuri
- rakuunaa vähän
- aromisuola
- 100-150 grammaa voita

Valmistus

Paloittele lihat suuhun sopiviksi kuutioiksi, samoiten perunat ja porkkanat, sipuli paloitellaan pieneksi silpuksi tai renkaiksi pääasia että makua tulee.
Laita uuni 175 asteeseen. Ota uunivuoka johon laitat: lihat, perunat, porkkanat ja sipulit, jonka jälkeen maustat ne ja sekoitat keskenään, niin että mausteet on tasaisesti joka puolella. "Sörsselin" voi antaa vähän aikaa olla jääkaapissa, jotta mausteet imeytyisivät hiukan, ei kumminkaan pakko. Ennen uuniin laittoa kaada kermat joukkoon, niin että kerma on sotkun tasassa. Lopuksi vielä voinokareet ruuan päälle, kansi päälle ja tavara uuniin keskituhdille. 2 tunnin päästä valmis nautittavaksi.



Grillattu tavi

Kuumalla grillillä tai suoraan valurautapadassa luuttomista rintapaloista "pinta umpeen" kuitenkaan polttamatta lihaa yltiöpäisesti.
Pippuri ja suola lihaan.
Sipulia suurina paloina ja pari valkosipulinkynttä kevyesti veitsen lappeella rutistettuna sekaan. Kaada päälle kermaa mutta älä peitä lihoja kokonaan. Terveelliseksi tiedetty voi ei varmaan haittaisi.
Tämän jälkeen pata kannella varustettuna uuniin vaikka 120 asteeseen muutamaksi tunniksi. Kiehuttaminen runsaassa liemessä on iso eiei koska siinä touhussa tahtoo mennä liha aivan muusiksi.
Lihoja voi välillä käännellä niin ei ainakaan kuivu mikään kohta.
Jatkuva kyttääminen ja liemen maistelu on muutenkin aina paikallaan näissä hommissa.
Loppuvaiheessa kaada loput kermapurkista pataan ja vilauta vielä joukkoon lihaliemikuution puolikas tai mieluummin sitä pulloversiota (vasikan buljonki käy mielestäni vaikka ruokajuomaksi, on se niin hyvää). Lyhyt haudutus niin että liemi on tasainen ja maistuu hyvälle. Oikein voinen , raa'alla sipulilla viritetty perunamuusi on mielestäni nro uno lisäke tähän kohtaan.

Ja jos nyt välttämättä voi leikellä lautaselle kypsää kotimaista tomaattia muka keventämään. Ja ehkä keräkaalta oikein ohuena suikaleena.
Tuo valurautapata on kyllä ihan kurko näissä hommissa kun samalla kipolla voi ruskistaa pinnan ja hauduttaa.
(Ja kun haluaa hifistellä niin alkuruuaksi sienikeitto, jälkiruuaksi vaniljakermajäätelöä Mud Cake:n päällä kahvin ja konjakin kera. Ja vaikka viineistä pitäisikin niin kyllä täysi-ikäinen suomipoika juo tämän ruuan kanssa huurteisen tai pari.)



Smetanasorsa

Irroita sorsista lihat, paloittele ja ruskista palaset. Laita kattilaan. Ruskista porkkanat ja sipulit(sopiva määrä) isoina lohkoina ja laita myös kattilaan. Kaada kattilaan sen verran vettä että ainekset peittyy ja kaada sekaan purkki tomaatti murskaa. Pippuria ja suolaa maun mukaan. Valkosipulit meinas unohtua(2-3 kynttä). Pienennä ne sekaan. Lihaliemikuution tai fondia voit myös lisätä. Nosta kattila hellalle, pistä kansi päälle ja keitä noin kaksi tuntia. Tarkkaile ettei kuivu. Lisää vettä tarpeen mukaan. Vartti ennen poisottamista lisää sekaan purkillinen smetanaa. Keitä perunoita ja eikun ääntä kohti.



Sorsa a`la aurajuusto

-kolmen sorsan rintalihat
-iso sipuli
-lohko Aurajuustoa
-2,5 dl ruokakermaa
-loraus vettä


Pilkon lihat paloiksi ja silppuan sipulin. Ruskistan lihat pannulla sipulin kanssa. Sekaan murennan Aurajuuston ja annan sen sulaa kokonaan ennen kerman sekaan laittamista. Tarvittaessa sekaan loraus vettä ja annan hautua vielä muutaman minuutin kannen alla (sammutan lieden).



Folio sorsa

-rintalihat irti ja halki ohuiksi
-folion päälle ensin kerros pekonia
-kerros sorsaa, pippurilla ja suolalla
-kerros pekonia
-vuorotellen niin kauan kuin riittää
-päälle vielä aimo nokare voita
-folio kiinne ja uuniin pariksi tunniksi



__________Kyyhky__________


Kyyhkynen polskii marinadissa

- Leikkaa lihat irti luista, noin sormenpään kokoisiksi paloiksi.

- Pistä lihat pieneen muovipussiin, mukaan jotain yleislihamaustetta, sitruunamehua, öljyä ja loraus sherryä (Sherry ei välttämätön, sattuu vaan olemaan kaapissa kunnei sitä muutenkaan tule käytettyä). Imaise ilmat pois ja anna marinoitua hetkenaikaa.

- Leikkaa sipuli lohkoiksi.

- Täräytä pataan voita ja öljyä, kuullota sipuli pehmeäksi ja nakkaa kyyhkysenlihat ruskistumaan. Ruskista + kypsennä kevyesti.

- Nakkaa pataan Valion 5% Creme fraiche itämainen curry, tavara on tuommoisessa kermaviilitöntön näköisessä purkissa. Mukaan halutut mausteet, pieni loraus sitruunamehua ja mahdollinen lihaliemikuutio. Anna kuplia kevyesti pitkän Carillo+vesi+jäät aperitiivin juomisen ajan.

- Tarjoile riisin kanssa.

Kastikkeesta tulee erittäin paksu ja maku on voimakkaasti curryinen. Ei missään nimessä kannata tarjoilla sille, joka hakee nimenomaan riistaelämystä. Vaihteluna tai riistanmakua kavahtavalle yksi vaihtoehto tässä tämä.



Wokki kyyhkynen

Thai-tyyppisiä kastikkeita nyt on mitä erilaisia, mutta tässä käytössä pestotyylinen kastike. Sisältää valkosipulia, chiliä ja basilikaa noin pääsääntöisesti.



Nuudelit ja normaali keittämisrutiini.



Rehuthan ne siinä ja yhden nuoren linnun rintafileet leikattuna. Kuvassa mukana myös thai-kalakastike, niin mukavan tuoksuinen että.. heh.



Alkuun "pestokastike" kiehautetaan öljyssä..



.. ja sitten ruskistetaan lihat..



Tässä välissä ei ehdi ottaa sitä kuuluisaa keppanaa.. noin viiden minuutin kuluttua rehut myös pannuun ja freesaantumaan.



Jep, sitä mukavan tuoksuista kalakastiketta, joka nimestään huolimatta on suolan korvike, hiukan mukaan suolaksi ja makua antamaan.



Taas meni muutamat minuutit ja seuraan jo joutaakin kookosmaito, tuo thaikeittiön makea helmi..



Hiukan pienellä lämmöllä hetken kiehautusta ja loppu häämöttää..



Wau.. olin yllättynyt kuinka hyvin kyyhky sopii wokkiin. Kyyhkyn vieno maku ei karannut mihinkään, siellä se on missä pitääkin. Jos ei ole tottunut vahvoihin mausteisiin, niin omassa suussa voi maut hiukan karatakkin chilin alle, mutta harjoittelu tekee tässäkin mestarin




Kyyhkyn rinta

Lisänä valko- ja viherpippuria, timjamia, rosmariinia ja intiaanisuolaa




Pilkotaan sekaan sipulia, porkkanaa ja palsternakkaa.


Hellalla paistopinta, kasvikset ja kastikeliemi ja kerma sekaan ja uuniin.


Kaveriksi muussia ja hyvää viiniä

Leikkaa rintalihat irti,nuiji pihveiksi,voitele oliiviöljyllä ja ripottele suolaa ja pippurisekoitusta molemmille puolille ja eiku grillille paistumaan muutamaksi minuutiksi






Kyyhky

Ensin muutamaksi päiväksi (unohtuivat jääkaappiin) marinaadiin. Sitten voita ja oliiviöljyä pannulle ja paistumaan.
Piston puolessa välissä kääntö ja suolaus myllystä. Sitten hetken päästä sekaan neljä murskattua valkosipulin kynttä ja lopuksi purkillinen aitoa kermaa.






Kyyhky

Ota rintapalat ja aseta ne vastakkain, tai tee yksittäiseen rintapalaan "tasku" johon laitetaan väliin tuorejuustoa, esim. ruohosipulin tai kanttarellin makuista. Kääräise ympärille pekoniviipale tai pari. Ruskista syntyneet tekeleet kuumassa pannussa voissa läpikotaisin. Siirrä tekeleet matalaan vuokaan vieri viereen. Kaada sekaan kermaa( myös smetanaa voi laittaa hieman niin että tekeleet ovat ainakin osittain kerman peitossa. Mausteita voi laittaa joko kerman sekaan tai ripotella päälle. Suolaa ei hirveästi kannata lisäillä sillä pekoni on itsessään aika suolaista.Hauduttele tunti-puolitoista uunissa miedolla lämmöllä. Onnistuu myös grillissä,tietenkin haudutusvaihe jää pois....





Pikaohje kyyhkylle

Leikkaa rintalihat kyyhkystä irti, huuhtele ja kuivaa sitte suola ja pippuri kevyesti hieromalla pintaan ja kuumalle pannulle tilkka öljyä ja lihat sekaan, ruskista kauniin värisiks, pienennä lämpöö reilusti ja lisää voita reilu palanen sekaan, paista molemmin puolin muutama minuutti, valmista tuli, hieman juhlavamman version saat noista lisäämällä kermaa paiston lopussa niin tulee kastikekki siin samalla, mukaan paistetua perunaa, puolukka tai pihlajanmarja hilloa




Kyyhky kuumassa padassa

Seuraava resepti onnistuu mureasta, pienen linnun täkkä ja koipilihasta.

Lihat pienittynä kuumaan pataan, jossa tietenkin rasvaa(=voi+öljy). Nopea ruskistus, sekaan pilkotut potut ja sipulia, sekä muita vihanneksia jos maistuu. Pyöräytys ja sekaan vettä ja lihaliemikuutioita maun mukaan(jos olet itse keittänyt luista lientä, niin sitten sitä). Eli jos tykkää "aidosta riistan mausta", vähemmän lihalientä ja enemmän suolaa. Nestettä tässä vaiheessa vaan sen verran että peittyvät. Mausteina riittää mielestäni lihaliemi/suola ja mustapippuri, mutta jokainen makunsa mukaan.

Kun potut ovat kypsiä lämpö pienelle ja sekaan rasvaista sulatejuustoa, suosikkini on Mesikämmen. Sekoittele varovasti kunnes juusto on sulanut täysin, tarkista suola ja ruisleivän kanssa naamariin.



______Peura & hirvi______




Hirvestä kylmäpaisti leikkeletyyppisesti


Otetaan esim. hirven pyöröpaistia hitaasti ja kunnolla kypsytettynä. Käy siihen muukin paisti tai selkäfile.
Marinoi hitaasti (1 vrk jääkaappilämmössä) sulatettu paistipala mieleisessäsi liemessä. Toinen vuorokausi paista paistopussissa tai foliossa miedolla lämmöllä (1 tunti n 200 ja 6-8 tuntia n 100 astetta).
Jos pussi tai foliosi ei "ulos puhalla" isosti höyryä saati yhtään nestettä, ei paistikaan kuiva. Vuotavan folion voi vielä tässä vaiheessa jäähdytyksen jälkeen ujuttaa Isoon Paistopussiin, ellei tappele lisäfoliota päälle.
Anna paistin "asettua" ja jäähtyä uunista oton jälkeen. Liikaa kuivunutta voi pikkuisen parantaa pirskottamalla päälle vettä ja käärimällä kelmuun imeytymään.
Kun/ jos tarkoitus on tehdä leikkelettä, voi paistin pistää keskeltä poikki, leikata ohuen siivun ja tarkistaa maun.
Korjausta suolan puutteeseen voi tehdä valamalla suolavettä päälle ja hieman uudestaan lämmittämällä.
Esillepanoon raaputa alapuolelle mahdollisesti jäänyt "nestekuona" ja isosti törröttävät pintasäikeet pois, leikkaa liha poikkisyyhyn 2-3 mm viipaleiksi ja asettele tarjoiluasetille/alustalle. Jotkut mallikuvat näyttää leikkelyasteen johonkin puoliväliin.




Peuranlihakeitto n. 4 hengelle


- Suola
- Maustepippuri
- Valkopippuri
- Selleri
- Porkkana
- Lanttu
- Purjosipuli
- Valkosipuli
- Perunoita

Peuran niska on aivan erinomainen vanhanajan lihakeiton raaka-aine:
Pilkotaan sopivankokoisiin paloihin ja laitetaan kiehumaan kattilaan väljässä vedessä.(pari senttiä vettä yli palojen) Kun vesi alkaa kiehua, niin silloin pitää olla tarkkana! Pienennä heti lämpö ja ota kauhalla se ruskea vaahto pois sitä mukaa kun sitä nousee pintaan.(sen pitää kyllä kiehua koko ajan, mutta ei porisemalla. Näin saat kirkkaan liemen.)
Kun tämä on tehty, niin lisää keitokseen suola ja mausteet (maustepippuri ja valkopippuri yleensä riittää) Nyt on aikaa pilkkoa kasvikset! (Se saa rauhassa muhia tunnin verran) Pieni pala selleriä, muutama porkkana, pala lanttua ja yksi purjosipuli. (Ei se valkosipulikaan pahaa tee, jos siitä tykkää.) Lisää ne keitokseen ja ala kuorimaan perunoita. Pilko perunat n. 2*2 cm:n kokoisiksi (pienemmätkin käy), ja laita ne keittoon kiehumaan. Vähän ennen, kuin perunat on kypsiä, niin leikkaa joukkoon runsaasti persiljaa!
Bon appetit.

Raaka-aine


Paloiteltuna kattilassa. Ei muuta, kuin tulta alle:


Vaahto pois


Tarvittavat lisukkeet. (ei ollut purjo, Piti tyytyä noihin tavallisiin)


Rehut pilkottuna


Lihat eroon luista ja niiden pienentäminen


Perunat pilkottuna


Loppusilausta vailla


Bon appetit




Peurapaistos yhdelle hengelle


- Yksi peuran sisäfile
- Nokare peuran rasvaa
- Pieni sipuli
- Pieni punasipuli
- 3 valkosipulin kynttä
- Ruokalusikallinen hienonnettua kuivattua kanttarellia,
- Suolaa
- Pippurisekoitusta
- Yksi iso peruna
- Vajaa desi kermaa
- Valurautapannu ja siihen kansi.



__________Rosvopaisti__________



rosvopaisti

Suolat vaan pintaan aika reippaasti, pippuria ja ehdottomasti tuoreita yrttejä (basilika yms. niin ja tietty valkosipulia)
Aikapuolesta hyvä nyrkkisääntö 1h/kg +n:1h siinäpä se, oon joskus
pitäny kauemminki kuopas et olis varmasti kypsää.
Kuoppa kannattaa tehdä hyvin n:1m syvyys , n:1m leviä, muista laittaa kivet kuoppaan huolella, riittävästi ja lämmitä hyvin kivet siinä on onnistumisen taika.
Koittaa voi laittaa myös juureksia yms. Itse oon laittanu kinkun paisto pussiin perunaa kokonaisena , porkanat puoliks, lanttua pilkottu ehkä 4 osaan, sipulit puoliks, valkosipulinkynsiä, perään öljyä ,suolaa ,pippuria ja hunajaa, sit kieritään märkiin sanomalehtiin ja folioon.





Rosvopaisti

Minä olen laittanut hiekkamaahan noin metrin kuopan ja sinne kiviä, sellaisia isoja pyöreitä ja pienempiäkin.Isot kait varaa paremmin mutta pienet on hyvä olla mukana, isot on olleet noin päänkokoisia.
Lihan sekaan en ole laittanut muuta kuin suolaa ja pippuria.Liha folioon ja märkiä sanomalehteä ja päälle märkä lakana.Aika paksu nippu siitä tulikin.
Meillä on tulet noin 4-5 tuntia ja sitten "ravistetaan" hiilet sinne kivien sekaan.Päälle siitä vierestä lämmintä hiekkamaata ja lopuksi joku 50 senttiä hiekkaa.Itse en ole koskaan pitänyt tulta kuopan päällä.Sitten vaan malttia ja odottelua.Minä olen laittanut kuoppaan paahtopaistia ja sipuleita ja joskus jopa perunoita( yleensä kypsyy vaan liikaa).






Rosvopaisti

Kaivettiin hiekka/kivi maahan kuoppa semmonen joku yli puol metriä syvä .. ja tarpeeks levee joka rippuu miten ison lihamötikän sinne haluaa tuupata ja kun kuoppa oli sopeva niin ensin seinät vuorattiin tiileillä tiilet kuoppaan samoinpäin kun tulevat talonseinäänkin..
3 kerrosta tiiliä päällekkäin ja sitten tiilien päälle sopivankokoisia kiviä ja lopuksi kuopan pohja tasaiseksi ja pohjalle laattamaisia kiviä ja lapiollinen soraa ja sitte notski kuoppaan 03,30-09,00 väliseksi ajaksi ja sitten laitoimme lihat folioon ja märkiä sanomalehtiä päälle ja lopuksi vielä päälle paksunpaa folioa, kun ei ollu verkkoo

Lihoina oli hirven sisäfilettä ja yksi paisti ehkä 600gr ja yksi sian paisti ja pekoonia päälle että lähtee rasvat liikkeelle .ettei hirvenlihat kuivu ja lihojen sekaan reilusti suolaa ja pippuria lisäksi me laitoimme porkkanoita, sipulia ja valkossipulia. kaikki meni halki poikki paistiin tyylillä eli saavat olla tosi reilun kokoisia.. siitä sitten muodostui semmonen kiva nyytti ja kun oli nuotiosta otettu melkein kaikki hiilet pois ..pohjalle jätettiin vähän hiiliä ei todellakaan palioa ja sitten paketti koloon.. ja kuopasta nostettu hiekka päälle kerroksittain hiiliä ja hiekkaa ja sitten kun kuoppa on tasaantunut että on hiekka maan tasalla niin sytytettiin nuotio kuopan päälle että sai paistaa siinä makkarat.

Lihat olivat kuopassa 09,00-16,00 välisen ajan . ja kypsää oli.... sen hiekan minkä sielt kuopasta kaivaa kannattaa jättää ihan siihen viereen että nuotio lämmittää sitä hiekkaa mutta ei ole pakko koska meillä näin ei ollut ja hiekka oli kylmää.mutta kun lihoja otettiin pois niin kyllä oli hiekka kuumaa .. sen vielä sanon että kun lihoja alkaa ottamaan pois niin kannattaa olla todella varovainen kun sitä hiekkaa lapio että ei folioon tule reikää .joka tarkoittaa sitä että hiekka menee lihoihin... tähän tarkoitukseen on hyvä semmoonen lasten muovinen hiekkalapio ..ei siis semmoiset ihan pienet vaan suurinpiirtein kenttälapion kokoinen....



_________Fasaani__________



Fasaani

2 Fasaania (n. 400g/lintu)
4 Sipulia
1 Paketti läskiä (kastikeliha)
1 Paketti Amerikan pekonia
2kg Perunoita
Maitoa (perunamuusiin)

Mausteet tietysti oman maun mukaan. Tässä tapauksessa: suolaa, timjamia, voita & öljyä

Esivalmistelut: Kuori perunat, ja viskaa ne kattilaan ja pilko sipulit , ja pistä ne vuokaan.


Seuraavaksi otetaan elukoihin pikaisesti väriä pintaan & perunat kiehumaan, ja uunin voipi laittaa lämpiämään 150 asteeseen



Elukat pois pannulta, ja rasvaisempaa lihaa tilalle (huom. tarkoitus on vain saada savunmakua läskiin pekonista, joten älä loppuun asti paistele)



Nostele läskiä hieman sipuleiden päälle & linnut siihen päälle ...



Timjamia & suolaa...



Tässä vaiheessa voi tarkastella perunoiden fyysisen tilan, ja nostella loput läskit lintujen päälle



Perunat pahoinpidellään tuollaisella vempaimella, jälkeenpäin lisätään kourallinen voita, ja maitoa



Kurkistetaan uuniin parin tunnin päästä



...Avot

ruokajuomaksi kolmannen veroluokan olutta oman maun mukaan.



_________Hauki_________




Hauki

Paistamalla pannussa, runsaassa voissa, sitruunapippurin kera.
Pelkät fileet




Hauki

Tee marinadi öljystä, valkoviinistä, sitruunamehusta, suolasta, tillistä ja pippureista. Fileoi hauki ruodottomaksi ja nahattomaksi ja uita pannulle sopivia kalapaloja jääkaapissa marinadissa tunteroinen.
Pyörittele korppujauhoissa ja paista voissa kullanruskeaksi.




Hauki

Sitruunapippurilla maustetut haulifileet uunivuoan pohjalle ja päälle esimerkiksi tämän suuntaista:

- sitruunaruohotahnaa fileiden päälle (löytyy kaapista, piti kokeilla ja sopi hienosti)
- purjoa viipaleina reilusti
- tuoretta tilliä reilusti
- tomaattia viipaleina, pinta peittoon
- purkillinen smetanaa levitetään päälle
- juustoraastetta kokonaisuuden päälle, ei kuitenkaan liikaa
- valkoviiniä pohjalle, ei niin paljoa että hauki keittyy siinä

Vuoka uuniin siksi aikaa että kypsyy



__________Grillaus__________



Grillatut rintalihat

Linnun rintaliha folioon mausteiden ja voin kera ja tikun nokkaan paistumaan



Mettällä nuotiolla..

Mulla ku se pannu on aina mukana niin tapaan pistää lihat paloiks ja suolan vain hieraisen pintaan ja jos pippuri on mukana niin senkin sitte vaan, pannu kuumaksi ja reilusti voita ja lihat mukaan, Joskus oon sientäki laittanu maastos ku on löytyny, paista lihat melkein kypsiks ja ny tulleeki tärkiä jutska, kotua oon ottanu kermapurkin mukaan lähties ja nyt se sitte sekaan ja kuumaksi sillä tavalla että värikin muuttuu tummemmaksi ja siinä se konsti, kermasta tuli riistanmakunen höystö ja lusikalla suuhun.



Grillaus nopealla kaavalla

Rintapalat huoneen lämpöön puolituntia ennen paistamista. Paistoa pari minuuttia pannulla molemmin puolin, väri pintaan ja sen jälkeen folioon vetäytymään kymmeneksi minuutiksi



_Yleispäteviä ohjeita/ vinkkejä_





Linnun rintafileet


Hieman jäisistä fileistä leikkaat poikkisyin 2-3 mm paksuja siivuja. Siivut käytät kuumalla pannulla ottamassa väriä ja panet ne sen jälkeen kattilaan muutamaan desiin vettä hiljalleen kiehumaan.
Sitten pannulle pari nyrkin kokoista sipulia pilkottuna + puoli pakettia pekonia, kuullota ne kunnolla ja kattilaan lihojen sekaan.
Viipaloit 3-4 isoa herkkusientä ja käytät ne pikaisesti pannulla ja nekin kattilaan.
Sekaan vielä lihaliemikuutio ja pippuria yms. maun mukaan. Suolaa ei tarvitse laittaa, pekonissa ja lihaliemikuutiossa on riittävästi.
Anna kattilan porista reilu puolisen tuntia, sen aikana teet sopivat lisukkeet, perunat tai riisit ja salaatin. Muijille pitää olla salaattia ja sillä saa aika hyvin pisteet kotiin.
Lisää kattilaan hieman suurustetta, esim Maizenaa ja purkki kermaa. Se on sitten siinä. Vielä lisäksi pullo sopivaa vinkkua.



Riekko- keitto

Pakkasessa oli vielä yksi riekko..


Juureksia mukaan, perunaa, porkkanaa, lanttua, selleriä, palsternakkaa, purjoa, sipulia ja pari valkosipulin kynttä.


Riekko hiukan pieneksi ja kattilaan kiehumaan pariksi tunniksi kunnes liha irtoaa helposti. Mausteena laakerin lehteä ja timjamia.


Vihannekset pieniksi.


Lihat irti luista kun olivat kypsyneet. Keitinliemen siivilöin harsokankaan läpi.


Keitinliemeen kaikki vihannekset ja lihat edelleen kypsymään. Kypsyyttä säätelin leikkaamalla hitaammin kypsyvistä vihanneksista pienempiä paloja kuin nopeasti kypsyvistä. Mukaan pippureita ja suolaa. Pakkasesta laitoin vielä mukaan muutamia viime syksyllä kasaan keitettyjä riistamaustekuutioita.


Noin tunnin keittelyn jälkeen jälki oli tämän näköistä.


Valmis annos



Coq au Vin

Viinikukkoa varten poimimme kaupan pakastealtaasta kokonaisen broilerin, joka sulatettiin ja pilkottiin osiin. Sen jälkeen paistettiin pannulla puoli pakettia suikaloitua pekonia, josta irronneessa rasvassa ruskistettiin kananpalat ja kanojen jälkeen vielä rasiallinen tuoreita herkkusieniä sekä muutamia puolitettuja salottisipuleita ynnä hieman valkosipulia. Porkkanaa olisi voinut viipaloida pannulle myös, jos sitä olisi sattunut jääkaapista löytymään. Pekonit, sipulit, sienet ja kanat hulautettiin pannulta vieressä odottavaan pataan, jonne lorotettiin myös pullollinen punaviiniä. Osa punaviinistä vedettiin pataan pannun kautta, jotta saatiin pannulle tarttuneet maut varmemmin talteen.

Mausteeksi ropsautettiin suurin piirtein ruokalusikallinen kanafondia, suolaa, pippuria sekä tuoreita yrttejä. Bouquet garnin yrtit eli persilja, timjami & laakerinlehdet sopivat tähänkin keitokseen mainiosti. Sitten vaan pata uuniin (tai miksei hellallekin) porisemaan vajaaksi tunniksi suhteellisen miedolle lämmölle. Kanaa kannattaa kurkkia välillä, jottei se mene liian kypsäksi. Liemi jäi tällä kertaa jostain syystä hieman luiruksi. Ehkäpä ensi kerralla pyörittelemme kananpalat jauhoissa ennen pannulle laittamista.

Viinissä sienten ja sipulien kanssa uitettu kana kohtasi lautasella kauhallisen pilahviriisiä. Pilahvia tehtäessä on tapana kuullottaa raakaa riisiä öljyssä/voissa, jonka joukkoon voi pilkkoa myös pienehkön sipulin. Riisin määrä valitaan luonnollisesti syömämiesten mukaan niin kuin yleensäkin riisiä keitettäessä. Kun riisi on saatu kuullotettua, lisätään kattilaan riisin määrään suhteutettu annos kuumaa liha/kasvislientä ja heitellään mahdollisesti perään vielä suolaa ja erinäisiä yrttejä. Annetaan porista niin kauan, että liemi on imeytynyt ja riisi kypsää. Seuraavalla kerralla taidan lisätä riisien joukkoon vielä purkillisen tomaattipyrettä



A`la pekonin kera

Leikkaa pekoni puolen sentin tikuiksi, paista tikut "kuiviksi" paistinpannulla ja ota tikut pois rasvasta, paista luuttomat rintalihat pekonin rasvassa noin kaksi minuuttia per puoli, mausta suolalla ja mustapippurilla, ota lihat pois pannulta ja laita lihat folioon, jossa kypsyminen jatkuu. Kaada pekonirasva pois pannulta mutta elä huuhtele pannua ettet menetä makuja, kaada 2 dl kuohukermaa pannulle, lisääjoukkoon pekonisuikaleet, 1-2 rkl mustaherukkahyytelöä ja vähän suolaa ja mustapippuria keitä kastiketta niin kauan, että se paksunee. Nyt lihat lautaselle, keitetyt puikulapotut kaveriksi ja kastike lihojen päälle



Haudutettu riistapata viikinkien tapaan

Otetaan erilaisia riistalihoja. Mukana yleensä on hirveä, peuraa, jänistä sorsia ja metsälintuja, joskus useampia toisinaan vain paria riistalaatua. Isommista otuksista parhaita ruhonosia ovat lavat, kaulat, niskat, potkat jne. Pienemmät leikataan sopivan kokoisiksi, esim. kokonainen jänis leikataan neljään-viiteen palaseen jne. Lihat leikataan isoiksi, noin nyrkinkokoisiksi palasiksi. Kannattaa pyrkiä leikkaamaan mahdollisimman paljon poikkisyiden. Lisäksi tarvitaan sopiva määrä sian kylkeä tai kasleria.
Syöjämäärästä riippuen lihaa varataan yhteensä 5 - 10 kiloa.

Otetaan iso pata tai kattila. Siinä voidaan alkajaisiksi kuulotella kokonaiset sipulit (useita), mukaan lisäksi isoina paloina lanttua, naurista, porkkanaa ja palstenakkaa. Samalla ruskistetaan paistinpannulla lihojen pintaa, ja lisätään ne astiaan. Mukaan sopivasti karkeaa merisuolaa. Kun kaikki lihat on ruskistettu ja lisätty pataan, nostellaan niitä siten että juurekset ja lihat saadaan sopuisasti sekaisin. Tässä vaiheessa mukaan voi heittää hieman yrttejä esim tuoretta basilikaa, tinjamia, kynsilaukkaa jne. ja lisätään vettä liemeksi päällimmäisten lihojen tasolle. Kansi kiinni.

Pata lihoineen laitetaan hyvin lämmitettyyn paistinuuniin/takkaan myöhään illalla ja annetaan olla muhimassa yön yli. Lämpötilan pitää olla vielä aamullakin 60-70 astetta. Se saa edelleen hautua rauhassa ruoka-aikaan asti (aamulla voidaan ottaa maistiainen ja testata suolan määrä). Sitten myöhemmin kun vieraat ovat saapuneet, keitetty kokojyväistä ohraa ja tehty salaatit valmiiksi (myös hapankaali sopii hyvin salaatiksi) tuodaan pata pöytään ja nostellaan lihat sekä liemi lautasille, keitetyn ohran kostukkeeksi (voi tehdä ohran sijaan myös keitetyn perunan kera). Ruokajuomaksi sopii hyvin olut litran tuopeissa. Erittäin hyvä juoma on myös perinteinen sima.

(ruoka voidaan hauduttaa myös päivän aikana sähköuunissa. Silloin pitää lämmittää liedellä pata kiehuvaksi, nostetaan n. sata asteiseen uuniin hautumaan vähintään 6-8 tunnin ajaksi. Alkuvaiheiden (noin parin tunnin) jälkeen pata ei saa enää kiehua, koska muuten lihat hajoavat.
Samaan reseptiin voi käyttää myös hevosen, lampaan ja naudanlihaa lisättynä sopivalla määrällä sikaa.)



- Kerma on hyvä korvike vedelle riistää haudutettaessa-



- Linnuille olen aina lisännyt paljon valkosipulia. Ainakin sorsalle sopii, kuin nyrkki silmään-



- Hirveliha käristykseen ku heittääpi valkosipulia ja curry:ä ni jopa on hyvää.. Tietty voissa paistetaan ja suolaa sopivasti..
Cyrryn kans vaan tarkkana että ei polta ku siitä tuloopi kitkerää-


Viimeinen muokkaaja, wannabetuner pvm 16.10.2007 18:58, muokattu 19 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mutteri
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 14 Syy 2006
Viestejä: 42
Paikkakunta: Lappeenranta

LähetäLähetetty: 10.10.2007 08:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvä juttu kun kokosit.Hyviä ohjeita sellaisenaan tai vähän sovellettuna oman maun mukaan.Eikä tartte koko foorumia selata-oisko tullut koskaan kaikkia näitä huomattuakaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jersu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Hei 2006
Viestejä: 1519
Paikkakunta: seinäjoki

LähetäLähetetty: 11.10.2007 14:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tälläästä kaivattiin. Helepottaa aika hyvin ku ettii jotain reseptiä tai jotain apuja kokkaukseen kun ei aina viitti sitä samaa tehrä. Jos saan niin annan yhren "nekatiivisen" palauttehen.... Elikkä olis voinu vaikka harkita sellasta jotta laittaa vaikka eri "väli otsikoita" esim... Kanalinnut ja tämän jäläkeen ohjeita teeristä, riekoista, pyista ja kaikista mitä tuos oli... Mutta tällänen on kyllä loistava.....
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
wannabetuner
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 11 Elo 2007
Viestejä: 45

LähetäLähetetty: 15.10.2007 09:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

juup muokataan ku eheritään mutta mettästys ja työt (ehkä emäntäkin Wink) menöö edellä niin niiden ehdoilla Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 15.10.2007 13:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kun olen saanut kunnian päästä mukaan noihin resepteihin, niin jos poistat kuvatekstit tai koitat saada kuvat mukaan, niin se vähän selkiyttäis juttuasi. Muuten hieno homma!!! Jos mun taidoista on jotain hyötyä, niin ota yhteyttä vaikka YV:n muodossa.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wannabetuner
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 11 Elo 2007
Viestejä: 45

LähetäLähetetty: 16.10.2007 06:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ehdottomasti laitan kuvat tuohon mukaan kunhan vain saan aikaiseksi.
Oli niin pramian näköösiä kokkauksia että... Razz
Siinä olis vähän muokkausta jo, teerikokkailut olis ensimmäisenä, varmaan nyt keskityn juuri tuohon että kuvat toimimaan ja kaikki saisi järjestettyä omille paikoillensa niin sitten ulkoasua sivistyneeksi ja lopuksi tarkistella kieliasut.
Pari "savolaista" ohjetta tuossa olikin joista murretta hieman siistin, ei murteessa sinällänsä mitää pahaa muttakun ei siitä saanut mitään selevää Very Happy Very Happy Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
poikamehto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Mar 2006
Viestejä: 2217
Paikkakunta: Koillismaa

LähetäLähetetty: 30.03.2014 14:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

nostampas tämmösen aiheen pinnalle kun tuli vastaan ohjeita ehtiessä Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 30.03.2014 16:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En muusta tierä mittään mutta savuroipelinkoipea olis tarjolla tänään! Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com