OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Rosvopaistin teko

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
teurastaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Hei 2004
Viestejä: 261
Paikkakunta: laihia

LähetäLähetetty: 03.08.2005 01:45    Viestin aihe: Rosvopaistin teko Vastaa lainaamalla viestiä

niin elikkäs miten ootte tehneet rosvopaistin

millaiseen maastoon kuoppa ?
kuinka syvä kuoppa?
mitä pohjalle kiviä vai tiiliä vai kenties jotain muuta.
kuinka isoja kiviä ?
mitä lihojen sekaan ( riippuu tietysti lihasta ) mutta esimerkiksi hirvi ?
miten paketoitte lihan folio märkä sanomalehti ja taas folio vai miten?
ja kauanko nuotiota pidetään kuopassa? ja kun nuotiot on pidetty niin otetaanko hiilet pois kuopasta vai laitetaanko "paketti" hiilien päälle ...jos otetaan hiilet pois ja sitten paketti kuoppaan niin laitetaaanko kuumat hiilet paketin päälle ja sitten kuopasta tullut hiekka , vai toisin päin ????
ja lopuksi vielä nuotio haudan päälle vai tehdäänkö!?? ite ajattelin tehdä ja nuotiota pidetään siinä niin kauan kun lihat ovat kypsiä (joka riippuu taas lihojen koosta)

kertokaahan.. ite ajattelin kokeilla paistin tekoa jossain vaiheessa
_________________
Tuota nyt siinä!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
sergei the eagle
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 20 Huh 2005
Viestejä: 28
Paikkakunta: Nikinoja

LähetäLähetetty: 03.08.2005 07:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minä olen laittanut hiekkamaahan noin metrin kuopan ja sinne kiviä, sellaisia isoja pyöreitä ja pienempiäkin.Isot kait varaa paremmin mutta pienet on hyvä olla mukana, isot on olleet noin päänkokoisia.

Lihan sekaan en ole laittanut muuta kuin suolaa ja pippuria.Liha folioon ja märkiä sanomalehteä ja päälle märkä lakana.Aika paksu nippu siitä tulikin.

Meillä on tulet noin 4-5 tuntia ja sitten "ravistetaan" hiilet sinne kivien sekaan.Päälle siitä vierestä lämmintä hiekkamaata ja lopuksi joku 50 senttiä hiekkaa.Itse en ole koskaan pitänyt tulta kuopan päällä.Sitten vaan malttia ja odottelua.Minä olen laittanut kuoppaan paahtopaistia ja sipuleita ja joskus jopa perunoita( yleensä kypsyy vaan liikaa).

Auttoikohan tämä mitään....
Sergei
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ruutiukko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 951
Paikkakunta: Suomen Demokraattinen Kansantasavalta

LähetäLähetetty: 03.08.2005 08:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Just sama meininki kun Sergeillä, sattumalta kaverini oli just tehnyt tiilistä oikein kunnon montun, kun eilen vähän grillailtiin illalla niin näytti sen.

Hitaasti, hitaasti... kuuden tunnin tulet ja saman verran kypsytystä. Monttuun voi laittaa oikeastaan mitä tahansa mutta suola ja pippuri riittää hyvin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
micke b
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Elo 2004
Viestejä: 255
Paikkakunta: Häme/Keski- Suomi

LähetäLähetetty: 03.08.2005 08:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Moro

Pääosiltaan samalla reseptillä kun Sergei, tosin ite oomme pitäny nuotiota paistin päällä loppuun saakka.

Hirvenlihan sekaan ollaan laitettu läskiä suolan lisäksi.

Rosvopaisti on melkolailla oltava hiekkamaassa. Anoppilassa olen pari kertaa kokeillu tehdä savimaassa eikä siitä oikein tule kyllä mitään. Toisella kerralla tosin kaivoin kunnon kolon ja vuorasin sen kuupallisella hiekkaa mutta oli nihkeetä siltikin.

Kannattaa merkitä missä kohdin paisti oikiasti lymyilee poisoton helpottamiseksi.

Tässä rupeaa kuola ja vaahto oikein valumaan asiaa ajatellessa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
teurastaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Hei 2004
Viestejä: 261
Paikkakunta: laihia

LähetäLähetetty: 03.08.2005 16:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

no eiköhän noilla jo johonkin asti päästä kiitos ! ... mutta lisä "reseptejä" otetaan vastaan Very Happy
_________________
Tuota nyt siinä!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Vonkamies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1471
Paikkakunta: Suomi

LähetäLähetetty: 03.08.2005 20:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

uusimmas mettäkalas o reseptejä rosvopaistiin.
_________________
Sako Finnlight aito Suomalainen
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Service-75
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Jou 2004
Viestejä: 201
Paikkakunta: Alkaa P:llä,loppuu a:lla

LähetäLähetetty: 03.08.2005 20:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

itte oon käyttäny tätä http://members.surfeu.fi/ittelliset/rosvokuvat.htm
ja googlellahan löytyy lisää,hakusana vois olla niinki yllättävä ku rosvopaisti
_________________
Eat right,stay fit,die anyway!!!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
teurastaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Hei 2004
Viestejä: 261
Paikkakunta: laihia

LähetäLähetetty: 04.08.2005 10:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Service-75 kirjoitti:
itte oon käyttäny tätä http://members.surfeu.fi/ittelliset/rosvokuvat.htm
ja googlellahan löytyy lisää,hakusana vois olla niinki yllättävä ku rosvopaisti


toki sillä kuuklellaki löytäs ..mut ajattelin että jos teillä olis joku hyvä lisä keino, koska noissa googllella haetuissa on yleensä se perinteinen ohje.. ja kaikillahan on jotain omia poppaskonsteja
_________________
Tuota nyt siinä!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
teurastaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Hei 2004
Viestejä: 261
Paikkakunta: laihia

LähetäLähetetty: 04.08.2005 18:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vonkamies kirjoitti:
uusimmas mettäkalas o reseptejä rosvopaistiin.


siitä se ajatus sitte lähti
_________________
Tuota nyt siinä!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
teurastaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Hei 2004
Viestejä: 261
Paikkakunta: laihia

LähetäLähetetty: 08.08.2005 01:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

noniin tehtiin sitte paisti lauantaina ja täytyy myöntää että hyvää oli vaikka ekakerta olikin toi paistin teko
_________________
Tuota nyt siinä!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Loikka
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 948
Paikkakunta: Kotimaa

LähetäLähetetty: 08.08.2005 12:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

teurastaja kirjoitti:
noniin tehtiin sitte paisti lauantaina ja täytyy myöntää että hyvää oli vaikka ekakerta olikin toi paistin teko


Kerro toki vähän tarkemmin miten homma meni? Ihan vaan mielenkiinnosta haluaa tietää!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
teurastaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Hei 2004
Viestejä: 261
Paikkakunta: laihia

LähetäLähetetty: 09.08.2005 03:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kaivettiin hiekka/kivi maahan kuoppa semmonen joku yli puol metriä syvä .. ja tarpeeks levee joka rippuu miten ison lihamötikän sinne haluaa tuupata Very Happy ja kun kuoppa oli sopeva niin ensin seinät vuorattiin tiileillä tiilet kuoppaan samoinpäin kun tulevat talonseinäänkin Very Happy .. 3 kerrosta tiiliä päällekkäin ja sitten tiilien päälle sopivankokoisia kiviä ja lopuksi kuopan pohja tasaiseksi ja pohjalle laattamaisia kiviä ja lapiollinen soraa ja sitte notski kuoppaan 03,30-09,00 väliseksi ajaksi ja sitten laitoimme lihat folioon ja märkiä sanomalehtiä päälle ja lopuksi vielä päälle paksunpaa folioa . kun ei ollu verkkoo Sad lihoina oli hirven sisäfilettä ja yksi paisti ehkä 600gr ja yksi sian paisti ja pekoonia päälle että lähtee rasvat liikkeelle .ettei hirvenlihat kuivu ja lihojen sekaan reilusti suolaa ja pippuria lisäksi me laitoimme porkkanoita, sipulia ja valkossipulia. kaikki meni halki poikki paistiin tyylillä eli saavat olla tosi reilun kokoisia.. siitä sitten muodostui semmonen kiva nyytti Very Happy ja kun oli nuotiosta otettu melkein kaikki hiilet pois ..pohjalle jätettiin vähän hiiliä ei todellakaan palioa ja sitten paketti koloon.. ja kuopasta nostettu hiekka päälle kerroksittain hiiliä ja hiekkaa ja sitten kun kuoppa on tasaantunut että on hiekka maan tasalla niin sytytettiin nuotio kuopan päälle että sai paistaa siinä :Dmakkarat Very Happy lihat olivat kuopassa 09,00-16,00 välisen ajan . ja kypsää oli.... sen hiekan minkä sielt kuopasta kaivaa kannattaa jättää ihan siihen viereen että nuotio lämmittää sitä hiekkaa mutta ei ole pakko koska meillä näin ei ollut ja hiekka oli kylmää.mutta kun lihoja otettiin pois niin kyllä oli hiekka kuumaa .. sen vielä sanon että kun lihoja alkaa ottamaan pois niin kannattaa olla todella varovainen kun sitä hiekkaa lapio että ei folioon tule reikää .joka tarkoittaa sitä että hiekka menee lihoihin... tähän tarkoitukseen on hyvä semmoonen lasten muovinen hiekkalapio ..ei siis semmoiset ihan pienet vaan suurinpiirtein kenttälapion kokoinen.... noniin siihenhän kehkeytyi ihan kunnon stoori muttä näillä mentiin ..kysy jos jäi kysyttävää... kun alkaa tuo jahtikausikin ihan näillä tunneilla niin voisi kokeilla kyyhkyä mutta huomattavasti lyhyemmällä paisto ajalla. Rolling Eyes Rolling Eyes no siinähän se mutta kysy lisää jos jotain jäi puuttumaan
_________________
Tuota nyt siinä!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
sergei the eagle
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 20 Huh 2005
Viestejä: 28
Paikkakunta: Nikinoja

LähetäLähetetty: 09.08.2005 07:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvä, että onnistui ja tuli hyvää.NAM Razz
-Sergei-
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ville
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 193
Paikkakunta: Askola

LähetäLähetetty: 09.08.2005 08:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Myö vuorattiin kuopan kivet vielä savella ennenkuin poltettiin tulia. Myös eines vuorattiin savella ja poltettiin tulia siinä päällä. Hyvä tuli.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com