OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Saaliin omiminen

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Koirat yleensä
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
muu uan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Mar 2013
Viestejä: 934

LähetäLähetetty: 09.11.2014 12:07    Viestin aihe: Saaliin omiminen Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä on reeverillä alkanut olla pahoja ongelmia saaliin omimisen kanssa, jos koira ehtii ensin kiinni rusakkaan, niin ainoastaan minä saan sen pois ja ei todellakaan anna helpolla kiinni, muilla ei ole mitään asiaa koiran lähelle
Jos ampuja olen minä niin suolistuksen aikana jokainen minun lähelle yrittävä saa osakseen murinaa/hammasta..Evil or Very Mad

On koitettu lähes kaikkea mitä kuuklesta/koirakuiskaajilta/niksipirkasta löytyy. Mihinkään herkkuun ei ole kiinnostusta, ei edes saaliin sisältä löytyviin, lähin vartti menee pelkässä adrenaliini höyryssä ja sen aikana kiinnostaa vaan jussin tai revon repiminen kappaleiksi ja minun suojeleminen.

Mutta jos ampuja nappaa saaliin kiinni ennen kuin koira ehtii paikalle,
seuraa koira häntä heiluen perässä ja odottaa makupaloja kun on perkuun aika. Question

Vihtavuoren serttiä en ole koiralle tarjoamassa, mutta mahdollinen sähkön käyttö on alkanut kuullostaa vaihtoehdolta, vai onko jotain muuta patenttikeinoa saada luupäinen ja isopallinen 2,5v uros uskomaan että mikä on sopivaa ja mikä ei?

Koira tuli meille hiukan vanhempana joten pentukoulutus jäi väliin ja aikaisemmista koiristani poiketen on kyllä melkoinen alfa käytökseltään, tietää kyllä kuka on pomo mutta muistaa aina välillä kyseenalaistaa, varsinkin muilta perheenjäseniltä.

edit:Ennen metsästin pääasiassa yksin joten tuota ylisuojelua ei tullut huomatuksi aikoinaan nyt kun seurana on muitakin niin on alkanut häiritä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ippetti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Elo 2007
Viestejä: 3598

LähetäLähetetty: 09.11.2014 12:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mites jos kotioloissa jokin lihaisa herkkuluu, niin ärrääkö se silloin vieraalle? Jos ärrää niin sillä saatte hyvin toistoja. Eli alistat koiran ja annat vieraan ottaa luun käteensä kun annat koiralle hyväksyvän eleen, niin vieras antaa luun koiralle takaisin. Pian tuon jälkeen siis ihan muutama minuutti, vieras koittaa ottaa luuta uudestaan. Jos ei ärrää niin vieraan pitää kehua ja rapsuttaa koiraa. Hetken vieras ihmettelee luuta ja antaa sen takaisin taputusten kera ja koira jätetään luunsa kanssa rauhaan. Jos ärrää, niin ensiksi murahdat koiralle, jos Se ei tuo mieleen äskeistä alistamista, niin alistat uudestaan niin monta kertaa toistaen että vieras saa sen luun hakea ilman murinoita. Kun tuo onnistuu kotona niin Se on helpompi viedä maastotilanteeseen.
_________________
Rapakunnossa oleva etenee hyvin mudassa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
muu uan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Mar 2013
Viestejä: 934

LähetäLähetetty: 09.11.2014 14:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kotona melkein kuka vaan saa ottaa mitä vaan, mutta voisi kyllä koittaa jollain pupun nahalla/päällä.
Minua kyllä suojelee jopa hirven lihoja paloitellessa, silloin kyllä paikalla aina vain kotiväkeä joten ei yleensä ongelmia, vieräille kyllä ärisee.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
k08888
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2011
Viestejä: 697

LähetäLähetetty: 09.11.2014 16:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Auttaaskohan jos ne isot pallit nipsauttais pois?
Ois vähemmän testosteronia järjen kulkua heikentämässä..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
muu uan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Mar 2013
Viestejä: 934

LähetäLähetetty: 09.11.2014 18:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miltä ittestäs tuntuis?Wink
Haen ehkä vähän koulutuksellisempaa konstia, niillä palleilla kun saattaa joskus olla joku arvo.

edit:Oletan että käytökseen on syy remmin tässä päässä, kun ei ole ennen ollut noin kovapäistä koiraa, muutoin haukku on muodoiltaa että nenältään soiva peli, josko se sorkkakin kelpaa hetkittäin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jokuvaan
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 13 Tam 2009
Viestejä: 40

LähetäLähetetty: 12.11.2014 09:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

omalla kohdalla oli aikoinaan suomenpystykorva joka tahtoi omia kaiken. esim hirven kaadolle ei ollut asiaa muilla kuin minulla tai isälläni. mutta suolistukseenkin sai kavereita kun joka kerta kun uusi ihminen tuli kaadolle ja koira näytti hampaita niin niskasta kiinni ja pöllyytys. no tämä ihminen sai sen jälkeen olla kaadolla ja koiraa ehkä palkittiin sitten herkulla, tosin sama piti toistaa kutakuinkin joka kertaa kun uusi ihminen oli tulossa kaadolle. mutta kuitenkin kouluttamalla rankaisua kun murisee ja näyttää hampaita ja palkinto kun sietää muita kaadolla. tämän toiminnan pitää olla johdon mukaista ja jatkuvaa niin saatta jopa oppia joskus...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Monkey B
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Hei 2010
Viestejä: 1775

LähetäLähetetty: 12.11.2014 17:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mitä itse teet/miten suhtaudut, kun koira murraa muille?
Miten koiran tottelevaisuus muuten, onko kohdillaan? Voisiko koiran viedä muutaman metrin päähän kaadosta maate ja se odottaisi siellä suolistuksen jne ajan, kunnes sillä on lupa tulla.
Ensin tietty harjoittelet ihan muualla tuon makoilun varmaksi, sitten riistalla. Sen jälkeen voisit lahjoa pari kaveriasi apuihin, ja he kokeilisivat sinun läsnäollessasi samaa, että saavtko he koiran sivuun ja maate odottamaan. Koiraanhan ei tarvitse koskea tässä lainkaan. Irti-käsky opetetaan varmaksi, että koira irrottaa kaikista löytämistään "aarteista" (tässä on alkuopetuksessa vaihtokauppa kova sana, opeta koira vaihtamaan se aarre johonkin vielä hienompaan, mitä sinulla on antaa tilalle). Kun koira on irrottanut saaliista, käsky tänne, jolla kutsutaan koira muutaman metrin päähänä, maahan ja paikka. Palkinnoksi paikalla makaamisesta voisi ainakin aluksi saada sitten jotain roippeita suolistuksesta tmv.

Työtä se varmasti vaatii, mutta omalla kohdallani ainakin ajattelen asian niin, että mun koiria ei pöllyttele kukaan muu kuin minä. Muita ihmisiä ne tottelee kyllä, kunhan painokkaasti käsketään niillä käskysanoilla jotka niille on opetettu.

Sinun koirasta en tiedä, mutta jos on vähänkään epävarmuutta luonteessa, niin vieraiden antamat tukkapöllyt on mahtava tapa lisätä koiran varautuneisuutta ja epäluuloa. Pian se on kaikkien niiden pölläyttelijöiden ja alistajien ranteissa kiinni ja sitten pidetään hautajaiset, kun koira "yhtäkkiä" muuttui vihaiseksi...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tukelius
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Elo 2008
Viestejä: 3311
Paikkakunta: Mynämäki

LähetäLähetetty: 12.11.2014 17:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ajatuksen tasolla... Kuinka hyvä pitää koiran olla että ihmiselle vihainen koira viedään seuruejahtiin?
_________________
pillinaru@gmail.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Jurig
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Lok 2008
Viestejä: 369

LähetäLähetetty: 12.11.2014 18:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aika samoilla linjoilla ku Monkey. Koira vaan sivummalle paikalleen.
Jos ei onnistu ni kannattaa harjoitella.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jokuvaan
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 13 Tam 2009
Viestejä: 40

LähetäLähetetty: 13.11.2014 09:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tarkennetaan itsekkin että isäntä pöllyyttää jos pöllyyttä jos Monkey B viittasi minun kommentin pöllyyttämisiin. ieli isänän tehtävä on kouluttaa koiran tottelevaisuus semoiseksi että metsästys onnistuu muidenkin kanssa jos kerran haluaa muidenkin kanssa metsässä kulkea. tuo pystykorvan koulutukseen ei sen kummemiin oltu keskitytty(oli pääasiassa isäni koira) nykyisille omille koirille olen opettanut hyvät perus tottelevaisuuden, eivät näyttele hampaita ja saa autoon kun tulee pois metästä eikä tarvitse juoksuttaa koiraa auton perässä, eikä ryntää autosta pois heti kun luukku on auki vaan pääsiassa odottavat luvan hypätä pois.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ajava
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Kes 2008
Viestejä: 1251

LähetäLähetetty: 13.11.2014 22:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Perus lappalaisen kuiskauksella koiran koulutus pitäisi onnistua.Mikäli ei ota onkeen turpeeseen ja miettii onko uuteen enempi intoa.En viittaa tähän keskusteluun vaan sivusta,kun noita vaarallisia koiria päivittäin näkee omistajilla.Ei pitäisi normaali perheellä olla käyttöä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MNi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Elo 2012
Viestejä: 243
Paikkakunta: ROI

LähetäLähetetty: 15.11.2014 22:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Positiivisella vahvisteella eteenpäin. Vaihtariharjotuksia (otan sulta luun näin ja nyt saatkin namia noin). Koira pois tilanteista jossa tiedät että se jurraa.

Se sähkö ei ole mikään ratkaisu mihinkään. Äkkiä saat pelkoaggressiivisen omivan koiran minkä kanssa ollaan syvällä suossa, eikä enää niin vaan noustakaan ylös.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Koirat yleensä Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com