Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10323 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 23.11.2014 22:17 Viestin aihe: |
|
|
Tulin peurakytikseltä ja tein kevyttä iltapalaa: hirven sisäfile muusilla ja valkosipuli-herkkusieni-pekonihöystöllä. Aikas hyvää, vaikka itte sanonkin..
_________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
BRjvee Kanta-asiakas
Liittynyt: 04 Elo 2009 Viestejä: 914
|
Lähetetty: 24.11.2014 22:20 Viestin aihe: |
|
|
Hirvenvasan routapaistia, 90-asteisessa uunissa 66 asteiseksi, ja sitten yönsä mausteliemessä makunsa ottanutta. Ruisleipää paistiviipaleiden ja alahuulen välissä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Turisti Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Huh 2004 Viestejä: 611 Paikkakunta: Helsinki
|
Lähetetty: 24.11.2014 22:48 Viestin aihe: |
|
|
Pudejovicky kirjoitti: | Tein pitkällä kaavalla tänään vh-peurasta pataa ja valkosipuliperunoita.
Haeskelin valkosipuliperunoiden ohjetta kun muistelin kaverin joskus pitkällä kaavalla tekemiä perunoita, joissa oli naurettavan paljon työvaiheita, mutta niissä oli maku niin kohdallaan kuin maku voi olla.
Ajattelin niitä peuran ulkofilepihvien kaveriksi, jotka olisin vetäissyt pannulla rosepippurin ja suolan kans, konjamiinit ja tikku perään ja sillä selevä.
Törmäsin kuitenkin yhtä naurettavan monimutkaiseen patareseptiin samasta blogista kuin löysin nuo valkosipuliperunoidenkin ohjeet:
http://ruokasurffausta.blogspot.fi/2013/11/pitkaan-haudutettua-poropataa.html?m=1
http://ruokasurffausta.blogspot.fi/2013/11/maailman-parhaat-valkosipuliperunat.html?m=1
Tehdessä mietin et mahtaa kuitenkin peuran liha mennä hukkaan tällaisella reseptillä kun tulee kaikennäköistä, mutta voi !&%¤#"! et oli hyvää ja peuran maku hienosti vielä tallessa! Nyt on maha pönöllä ja suu messingillä |
Tota samaa tuli kokeiltua viikonloppuna ja sitä syön vielä alkuviikostakin.
Ja kyllä maistui niin pata kuin potutkin. Jännä miten erillään tossa padassa tosiaan säilyi nuo maut, niin peuran, musta pekan ja siiderinkin. Tuota täytyy tehdä muittenkin maisteltavaksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16758
|
Lähetetty: 03.12.2014 22:12 Viestin aihe: |
|
|
Jänistä keiton muodossa. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 04.12.2014 18:10 Viestin aihe: |
|
|
Onnistuuko kokonainen kauriin takajalka savustaa ja kumpi olisi parempi kylmä- vai lämminsavu? Koskaan en ole savustettua kaurista syönyt. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 05.12.2014 10:51 Viestin aihe: |
|
|
JSP kirjoitti: | Onnistuuko kokonainen kauriin takajalka savustaa ja kumpi olisi parempi kylmä- vai lämminsavu? Koskaan en ole savustettua kaurista syönyt. |
Kokonainen onnistuu paremmin lämminsavuna. Kylmäsavuun kannattaa paistit purkaa ja laittaa vain ulko-, sisä-, kulma- ja paahtopaistit. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peura-esari Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Elo 2007 Viestejä: 3209 Paikkakunta: Kaljalla
|
Lähetetty: 05.12.2014 11:47 Viestin aihe: |
|
|
Jussio kirjoitti: | JSP kirjoitti: | Onnistuuko kokonainen kauriin takajalka savustaa ja kumpi olisi parempi kylmä- vai lämminsavu? Koskaan en ole savustettua kaurista syönyt. |
Kokonainen onnistuu paremmin lämminsavuna. Kylmäsavuun kannattaa paistit purkaa ja laittaa vain ulko-, sisä-, kulma- ja paahtopaistit. |
kyllä pyöröpaististakin saa kylmää.. _________________ Nenäpunkki- mikä ihana tekosyy... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSO Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 28 Lok 2008 Viestejä: 94 Paikkakunta: Porvoo
|
Lähetetty: 08.12.2014 12:43 Viestin aihe: |
|
|
Itsenäisyyspäivänä alkupalaksi mateen mätiä, pääruuaksi teeripaisti ja jälkkäriksi puolukkarahkaa. _________________ Turha armoa on viivyttää! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1857 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 31.12.2014 20:33 Viestin aihe: |
|
|
Päivällä tuli väsättyä lihakeitto poron jauhelihasta. Nyt jääkaapissa tekeytymässä tortillarullia peuran palvilihasta ja kylmäsavulohesta.
Nämä kun leikkelee pikku suupaloiksi, niin aivan loistavaa evästä illan istujaisiin.
http://www.kettunet.com/tortillasnacksit/
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35447
|
Lähetetty: 31.12.2014 20:36 Viestin aihe: |
|
|
Kommeeta.
Itellä hirvipaisti ja väsäsin kylkeen punaviinikastikkeen,hiukan jäi kastikkeen maku vajaaksi mutta eipä haittaa kun tuli itselle,kastikkeet näyttävät olevan heikko lenkki meikäläisen ruuanlaitossa,mutta opetellaan. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MPOulu Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Lok 2008 Viestejä: 850
|
Lähetetty: 31.12.2014 21:13 Viestin aihe: |
|
|
heiluri kirjoitti: | Kommeeta.
Itellä hirvipaisti ja väsäsin kylkeen punaviinikastikkeen,hiukan jäi kastikkeen maku vajaaksi mutta eipä haittaa kun tuli itselle,kastikkeet näyttävät olevan heikko lenkki meikäläisen ruuanlaitossa,mutta opetellaan. |
seuraavan kerran ota paloittelusta putkiluita mukaan, katko ne ja paahda uunissa liemijuuresten, tomaattipyreen ja hippusen vehnäjauhojen kanssa ja keitä vuorokausi. Sekaan muutama laakerinlehti ja pippuria. Sitten siivilöit ja keität liemen kasaan.
tuota kun käytät punkkusoosin pohjana niin ei jää maku vajaaksi. _________________ Soft core hunttaaja |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35447
|
Lähetetty: 31.12.2014 21:23 Viestin aihe: |
|
|
Ok,kuulostaa ammattimiehen ohjeelle,pittääpä ensi syksynä ottaa luita jemmaan. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1857 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 31.12.2014 22:31 Viestin aihe: |
|
|
Harmittaa vietävästi kun unohdin sanoa paloittelijalle että olis laittanu luita mukaan... jäi liemet tänä vuonna keittelemättä _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pussihousuelvis Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Hel 2011 Viestejä: 2650
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|