Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 15366
|
Lähetetty: 05.01.2015 14:21 Viestin aihe: |
|
|
Hirvenpaistia, vaikka laatimassani viikon ruokalistassa olikin merkitty "hirven jauhelihaa" tälle päivälle, eilen vaan yhtä pakastinta siirtäessä löytyi paisti jossa oli vakuumi vähän pettänyt ja oli huurretta pussissa, ajattelin siirtää sen pikaisesti ravintoketjussa eteenpäin. Kastike ihan pussista (olen lopettanut jo omien yrittämisen), pottujen mukana keittelin punajuuria, ne sopivat myös hyvin.
Lapset olivat ehtineet lukea ruokalistan jo eilen ja vähän napisivat kun ei ollutkaan jauhelihaa, soivät kylläkin hyvällä ruokahalulla ja kehuivatkin. Muutenkin on viime aikoina lapsilla kokolihan syöminen onnistunut paremmin, eilen en ehtinyt (viitsinyt) varsinaisesti laittaa ruokaa, heitin vaan karitsan etuselän palasia valurautapadassa uuniin, hyvin meni lampaanlihakin, sitäkin oikeastaan kehuivat (tuo on melkein riistaruokaa, ennen teurastusta käyskenteli naapurin pellolla, treenasin noihin nostoja ja juoksuja). Aika kovilla uhrauksilla tuo koulutus on kyllä mennyt, eilen kun sanoin että voitaisiin syödä hirven kysyttiin heti "onko sisäfilettä". Jonkinlaista maisteluakin vissiin jo harrastavat, vuodenvaihteessa järsittiin naudan sisäfilettä, lapset kommentoivat "hyvää, mutta hirvi on parempaa". |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tzh Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Tou 2005 Viestejä: 162 Paikkakunta: uusimaa
|
Lähetetty: 05.01.2015 20:05 Viestin aihe: |
|
|
nyhtöpeurawrapit.
Painekeittimessä (OPA eco..) tunti, pohjalla sipuila, mustatorvisientä ja pari porkkanaa, oluttölkki ja vähän vettä. Peuran lapa luineen kahtena kappaleena että sai mahtumaan. mustapippuria semmosessa maustepurkissa että saa pois, suolaa ja tais olla truttaus sinappia .
liha silpuksi haarukalla ja osa nesteestä ja kattilan pohjan mössot hienoksi hieromasauvalla ja sillä kostutettiin lihat. lopus nesteet pakkaseen talteen.
valmiswräpille ranskankermaa, sipulia, hapankaalia, puolukkaa (sopi tosi hyvin lihalle), kaninruokaa ja mitä vain oli rouva kaapista pöytään laittanut.
hyvin maistui
ja vähän jäi huomiseksikin (2 kg lapa)
t |
|
Takaisin alkuun |
|
|
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 15366
|
Lähetetty: 05.01.2015 21:36 Viestin aihe: |
|
|
tzh kirjoitti: | nyhtöpeurawrapit. |
Oliko teilläkin sellaista "melkein" riistaruokaa, omasta pihasta ammuttua ? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tzh Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Tou 2005 Viestejä: 162 Paikkakunta: uusimaa
|
Lähetetty: 05.01.2015 23:45 Viestin aihe: |
|
|
late2 kirjoitti: | tzh kirjoitti: | nyhtöpeurawrapit. |
Oliko teilläkin sellaista "melkein" riistaruokaa, omasta pihasta ammuttua ? |
Tällä kertaa haettiin jahtimailta 200 km päästä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
KHaivula Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Kes 2013 Viestejä: 2882
|
Lähetetty: 05.01.2015 23:50 Viestin aihe: |
|
|
Tuolla ´Mitä joulupöytään´tai jonkun muun vastaavan puolella muistaakseni kysyin, mutta koitetaan täältä.
Eli muutama metson täkkä olisi pakkasessa. Törmäsin jossain netin syövereissä reseptiin jossa täkät maustettiin rullattiin ja sisälle kääräistiin jotain riistajauhelihaa. Rullien päälle sitten vielä kerros pekonia. Rulla sitten vielä tiukkaan elmukelmuun ja yöksi jääkaappiin. Siitä sitten tuuamn paksuisia siivuja ja käyttö pannulla.
Näin mä muistaisin että ohje meni, mutta nyt en löydä sitä enää mistään. Voi olla että menis ihan ok näin ulkomuististakin, mutta olisi mukava löytää resepti uudelleen.
Apuja siis tähän kaivattaisiin.
Viimeinen muokkaaja, KHaivula pvm 06.01.2015 00:43, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
metsiäinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Tam 2014 Viestejä: 173
|
Lähetetty: 06.01.2015 00:21 Viestin aihe: |
|
|
Tänään tuli tehtyä hirvestä tomaatilla, juureksilla ja vahvoilla mausteilla höystetty pata. Isännän lempparia..itse en niin tuosta tomaatista padassa piittaisi.. Padan kanssa parhaiten sopii riisi. Tuo vaihtelua tuohon perunan mussuttamiseen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lyrurus Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Jou 2004 Viestejä: 1953 Paikkakunta: Muurame
|
Lähetetty: 06.01.2015 18:23 Viestin aihe: |
|
|
Pyykyyhkymixiä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ollari Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Hei 2006 Viestejä: 12189
|
Lähetetty: 06.01.2015 21:01 Viestin aihe: |
|
|
Kohta menee jäniksen fileitä pannuun.
Edit:
Ja pikkasen liika kauan pannussa. Neste punertaa paksuimmalla kohdalla, vaan liha ei, eli juuri ja juuri kypsän rajamailla. Vaikka ei ylikypsä eikä kuiva, vaan varsin mehevä, niin silti selvästi parempia nää on reilusti mediumksi jätettynä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
CeeCee Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Jou 2004 Viestejä: 4562 Paikkakunta: Siellä missä mooses löysi ensimäisen kiven.
|
Lähetetty: 10.01.2015 15:05 Viestin aihe: |
|
|
Martelin ohjeen mukaista porter paistia hirvestä. Kylläpäs oli hyvää ja kastike varsinkin onnistui erinomaisesti.
Kuva nyt on mitä on...
Paistinpannun jälkeen uuniin 125. Oli paisti vajaan yhden tunnin ja ulosottaessa näytti mittari jo hieman liikaa eli 70 astetta sisälämpö.
_________________ Jos sinulla ei ole koiraa, ei edes yhtä, sinussa ei välttämättä ole mitään vikaa, mutta elämässäsi saattaa olla
Viimeinen muokkaaja, CeeCee pvm 10.01.2015 18:35, muokattu 2 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jkpk Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Hel 2008 Viestejä: 477
|
Lähetetty: 10.01.2015 16:01 Viestin aihe: |
|
|
Teertä kerma kastikkeella ja lohkoperunoilla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tzh Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Tou 2005 Viestejä: 162 Paikkakunta: uusimaa
|
Lähetetty: 10.01.2015 22:48 Viestin aihe: |
|
|
illalliseksi reilun kokoinen hirven sisäfilepihvi (47C), mustatorvisieni-kerma-kastike, peruna-bataattimuusia, lämpimiä kasviksia al-dente, mustaherukkahyytelö ja pihlajanmarjahyytelö, ja joku merlot 2006
röyh
t |
|
Takaisin alkuun |
|
|
PieniValkoinenMetsästäjä Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Syy 2012 Viestejä: 908
|
Lähetetty: 10.01.2015 23:14 Viestin aihe: |
|
|
Peura-stroganoffia ja perunamuusia |
|
Takaisin alkuun |
|
|
umpikortto Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2008 Viestejä: 713
|
Lähetetty: 10.01.2015 23:42 Viestin aihe: |
|
|
Burgeria, eli pikakäryä hirvenvasan paistista paahdetun ruisleivän päälle.
Ja tietenki reilusti voita ja painikkeeksi kylymää maitoo...
Ei tuntunu köyhälle |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lyrurus Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Jou 2004 Viestejä: 1953 Paikkakunta: Muurame
|
Lähetetty: 10.01.2015 23:47 Viestin aihe: |
|
|
Pilkotulla sipulilla terästetty currykastike sopii paistetulle kuhalle hämmästyttävän hyvin. En olisi uskonut. Kunhan kokeilin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
metsiäinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Tam 2014 Viestejä: 173
|
Lähetetty: 11.01.2015 00:30 Viestin aihe: |
|
|
Tänään oli (uunissa, suolaliemessä, esikypsennetystä) rusakosta kastiketta, jossa oli mm. tomaattia, varsiselleriä, suolaa, mustapippuria ja kermaa.. Helvakon hyvää oli!! Tällä kertaa passas perunatkin hyvin kastin kanssa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|