OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Oma lataus ja hirvi??
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
338 Lapua Magnum
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Kes 2004
Viestejä: 942
Paikkakunta: Oripää

LähetäLähetetty: 18.08.2005 14:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse olen ehtinyt lataamaan kaikkiaan lyhyen latausurani aikana vasta reilut 10000 panosta (30-06 ja 338lm)ja yhtään syttymätöntä ei ole sattunut itseladattuihin jos ei lasketa niitä noin 5-6kpl jotka jäivät syttymättä aseen iskurin jousen takia (Tikka) Syttyivät ongelmitta kun vika oli korjattu.

Yksi syttymätön on tullut kaikista ampumistani ja sekin on Sako Range 30-06
Ja olempa ollut radalla kun kaverilla Lapuan "tarkkuusladattu" 308:n ratapaukku jäi syttymättä, oli tosin ikääkin jo noin 10v paukulla mutta silti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fc3199
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Jou 2004
Viestejä: 393

LähetäLähetetty: 18.08.2005 17:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiul on oikeassa,yksin jahtipäällikkö ei voi kieltää itseladattujen patruunoiden käyttöä,mutta jos asia otetaan esille laillisesti koolle kutsutussa hirviporukan kokouksessa ja enemmistö päättää näin menetellä, päätös koskee kaikkia ja sitä on myöskin noudatettava.
Toisaalta kyllä päällikkökin voi jahdin turvallisuuteen vedoten kieltää käyttämästä seuruejahdissa a-tarpeita joiden on syytä epäillä aiheuttavan selvän tapaturmavaaran, kuten aikaisemmin mainitsemani pelle pelottoman lataus "338 magnuumiin".

Siinäkin Kiul on oikeassa,että jahdissa on paljon mukavampaakin tekemistä kuin vahdata kenenkään a-tarpeita ja huomautella yleensäkään jokaisesta yksityiskohdasta.
Pääasia,että jahti pyörii mukavasti ja porukka voi rentoutua harrastuksensa parissa, unohtamatta kuitenkaan turvallisuutta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wildmind
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1545
Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka

LähetäLähetetty: 18.08.2005 20:50    Viestin aihe: tyhjää puhetta Vastaa lainaamalla viestiä

uskokaa huviksenne... Porukan omien määräysten rustailu on patruunoiden tai kaliberien suhteen on täysin hengetöntä hommaa...
Varsinkin patruunapuolen suhteen.... asia tuli todistetuksi moneen kertaan jo silloin kun oli oikeesti viranomaisten toimesta määrätty tämä ns. tehdaspatruunoiden käyttöpakko. siihen aikaan syntyi käsitteet NÄYTTÖPAUKKU ja KÄYTTÖPAUKKU. Normaalissa porukassa ei sellaista voutia olekkaan joka taskuja tonkii.... Twisted Evil
Olen silloin aikoinani itse syyllistynyt tähän monien muiden lailla.... Parhaat vinkit laatuluodeista sain silloin -80 luvulla kaverilta joka oli näkyvästi mukana tosi korkeella näissä meidän lainsäädäntötouhuissa Wink Totesi minulle silloin, että joskus kuusikym mentäluvulla saattoi laki olla paikallaan kun tietämys lataustekniikasta oli lähes mitätöntä,,, teknisesti laki vanheni -70 luvun loppupuolella ja juridisesti -80 luvulla... jos nyt joku sakki haluaa osoittaa omaa tyhmyyttään tämmöisillä idiotismeilla tänäpäivänä niin osoittakoon...on edelleenkin mahdollista välttää riitely ja pitää ne näyttö ja käyttöpaukut kunnes idiootit siirtyy vanhainkotiin muistelemaan menneitä Twisted Evil
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Nahkuri
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 13 Lok 2004
Viestejä: 44
Paikkakunta: Kemijärvi

LähetäLähetetty: 18.08.2005 21:37    Viestin aihe: Hirvijohtajalla ei oikeutta edes tarkastaa patruunoita Vastaa lainaamalla viestiä

Hirvijohtajan tehtävät rajattiin elokuun alusta lukien näin:

1) suunnitella käytännön metsästystapahtumat;
2) antaa metsästykseen osallistuville tarvittavat määräykset metsästyksestä ja siinä noudatettavista turvallisuustoimenpiteistä; sekä
3) huolehtia, että pyyntiluvan ehtoja ja metsästystä koskevia säännöksiä noudatetaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kahtto1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Hei 2005
Viestejä: 1706

LähetäLähetetty: 22.08.2005 16:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meidän porukassa ei pahemmin aiheesta ole ollut tappelua. Osasyinä varmaankin mm. se, että hirvi-isäntäkin käyttää itse ladattuja panoksia. Laadustakaan ei pahemmin voi moittia, sillä paikkakunnalla on pari kovempaa asealan harrastajaa jotka lataavat reilusti yli puolet porukan panoksista.

Ostakaa "päättäjille" vaikka rubikin kuutio niin löytyy parempaakin tekemistä kuin panosten laillisuudesta riiteleminen Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Puuhapete
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Kes 2004
Viestejä: 4974
Paikkakunta: Salon emäseurakunta

LähetäLähetetty: 22.08.2005 23:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja mitenköhän se olikaan fc3199?
Kuinka ihmeessä hirviporukan kokouspäätös voi olla kaikkia sitova?
Mikään kokouspäätös jonka hirviporukka tekee estääkseen omien latausten käytön hirvenmetsästyksessä ei voi olla lailla säädettyä kovempi.
Jos tuollaisia päätöksiä olisi voisi esimerkiksi hirviporukka "päättää", että
henkilöauton ajokortilla ei saa ajaa traktoria vaan ko ajokortilla saa ajaa vain ja ainoastaan henkilöautoa.
Samaten porukka voisi "päättää", että hirvikoiran käyttö ei olisi sallittua hirvenmetsästyksessä.
Toisinsanoen millään seura-instanssilla ei ole kielto-oikeutta lain sallimiin pyyntimenetelmiin tai -tapoihin, ainoastaan voidaan antaa suositus ettei omia latauksia käytettäisi metsästyksessä.
_________________
Tänään on se huominen, josta olit huolissasi eilen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fc3199
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Jou 2004
Viestejä: 393

LähetäLähetetty: 25.08.2005 17:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Edelleenkin erimieltä,yhdistyksen päätöksen tekoa ohjaa enemmän yhdistys- kuin metsästyslaki.Metsästyslaki on vain raameina päätöksille.
Yhdistys voi hyvin päättää,että hirvenmetsästys loppuu marraskuun loppuun vaikka lupia olisi käyttämättä,samoin se voi rauhoittaa osia alueestaan vaikka siellä olisi luvallista riistaa.
Yhdistys voi myös päättää,että sen hallitsemalla alueella tapahtuvassa jahdissa jäsenten on käytettävä tehdapatruunoita vaikka metsästyslaki ne sallisikin.
Sen sijaan jos yhdistys päättää,että meidän hirvet sitten ammutaan viisseiskalla päätös on laiton koska laki määrittelee aseelta vaadittavan tehon ja lintupössäkässähän se ei ole riittävä.
Mainitsit tuossa ajokortista,jos perustetaan traktorinajoyhdistys ja se hommaa maa-alueen jäsentensä käyttöön, se voi aivan hyvin ajelun ehdoksi ko alueella panna tehdavalmisteisen traktorin ja h-auton ajokortin vaikka tieliiikennelain mukaan maastossa ei tarvitse korttia ollenkaan,että silleen.

Jos joku kuitenkin haluaa katsoa oliko metsästysseuran päätös oikein hän voi kolmen kuukauden kuluessa jättää oikaisuvaatimuksen paikalliselle oikeusasteelle ja samalla anoa väliaikaisen toimenpidekiellon ko päätöksen suhteen,lopullinen ratkaisu tulee sitten aikanaan kun tarpeeksi aikaa ja rahaa on palanut. Cool

Olis hyvä jos joku viitsisi etsiä vastaavan tyyppisestä kiistasta annetun oikeuden päätöksen ja julkaista sen täällä niin voitais välillä inttää jostain muusta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kuulapää
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Hel 2005
Viestejä: 121
Paikkakunta: pohjos-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 25.08.2005 17:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ongelma taitaa piillä kaverin tutun kaverin tekemissä panoksissa eikä ITSEladatuissa patruunoissa. se jolla lataustaidot ja tiedot ei riitä asiallisiin ja turvallisiin patruunoihin opetelee ennen kun tekee vahinkoa tai ostaa sitte niitä tehdaspatruunoita....[/i]
_________________
sääli on sairaus
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Puuhapete
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Kes 2004
Viestejä: 4974
Paikkakunta: Salon emäseurakunta

LähetäLähetetty: 26.08.2005 13:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ohjaapa tietenkin yhdistyslaki, mutta ei yhdistyksenkään päätökset mene laissa säädetyn edelle tai muutoin kumoa säädettyä lakia tai -asetusta.
Edelliseen on täysin verrattavissa se ikuinen "päätös" metsäkanalintujen kuvilta metsästyksessä.
Tutkiskeleppa vanhoja Jahti-lehtiä, sieltä saat valaisua asiaan.
_________________
Tänään on se huominen, josta olit huolissasi eilen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Oskari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2004
Viestejä: 4223

LähetäLähetetty: 26.08.2005 15:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Samaa mieltä peten kanssa, eihän seura voi kävellä lain yli sen varjolla että kokouksessa on päätetty jotakin sillä eihän silloin lailla olisi mitään merkitystä, eikö se ole sama jos kokouksessa päätetään että hirveä on ammuttava haulikon täyteisellä eikä kiväärillä?? Jos lakia voidaan kokouksella kiertää niin ei oikein sovi meikäläisen päähän.
Aikoinaanhan hirvikokeet piti ampua tehdaspaukulla ja vieläpä hirvisellaisella, aika hölmöä sinäänsä, itselataaminen ei tee paukusta huonoa mutta radalla näkee kyllä sellaisia tehdaspaukulla ampuvia kun ei tahdo saada koetta läpi millään ja tahkoavat sarjat täyteen useaan eri kertaan ennenkuin kortti on taskussa, mielestäni tähän tulisi kiinnittä enemmän huomiota kun patruunan valmistajaan tai valmistustapaan.
Omassa asessa tehdaspaukut on siin 8mk korvissa ja itselataamat 2,5mk korvissa jotenka selvästi halvempia ja itse ammun kaikki ammunnat samalla kuulla kun en viitsi ostaa montaa eri kuulaa ja säätää kiikaria ja aseeni soveltuu ainostaan hirvelle parhaiten, toki kauris ja peurakin sillä kuolee.
Meillä oli seurassa kinaa pöntön käytössä, laki sen sallii mutta kokouksessa päättivät sen kieltää kun laukauksen ääni ei muka kuulu...
Asian kun olisi vienyt pidemmälle niin saisihan sitä käyttää mutten viitsinyt alkaa asiasta takkuamaan mutta päälliiköiden olisi hyvä muistaa kun päätöksiään tekevät että laki on se jota pitää nuodattaa koska joku voi joskus olla tytymätön laittomaan päätökseen ja tulee turhaa riitaa ja seuralle maksettavaa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tursas
***


Liittynyt: 06 Syy 2004
Viestejä: 2643

LähetäLähetetty: 27.08.2005 22:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Puuhapete kirjoitti:
Ja mitenköhän se olikaan fc3199?
Kuinka ihmeessä hirviporukan kokouspäätös voi olla kaikkia sitova?
Mikään kokouspäätös jonka hirviporukka tekee estääkseen omien latausten käytön hirvenmetsästyksessä ei voi olla lailla säädettyä kovempi.
Toisinsanoen millään seura-instanssilla ei ole kielto-oikeutta lain sallimiin pyyntimenetelmiin tai -tapoihin, ainoastaan voidaan antaa suositus ettei omia latauksia käytettäisi metsästyksessä.


fc3199 kirjoitti:
Edelleenkin erimieltä,yhdistyksen päätöksen tekoa ohjaa enemmän yhdistys- kuin metsästyslaki.Metsästyslaki on vain raameina päätöksille.
Yhdistys voi hyvin päättää,että hirvenmetsästys loppuu marraskuun loppuun vaikka lupia olisi käyttämättä,samoin se voi rauhoittaa osia alueestaan vaikka siellä olisi luvallista riistaa.
Yhdistys voi myös päättää,että sen hallitsemalla alueella tapahtuvassa jahdissa jäsenten on käytettävä tehdapatruunoita vaikka metsästyslaki ne sallisikin.
Sen sijaan jos yhdistys päättää,että meidän hirvet sitten ammutaan viisseiskalla päätös on laiton koska laki määrittelee aseelta vaadittavan tehon ja lintupössäkässähän se ei ole riittävä.


Puuhapete on oikeassa. Yhdistys ei voi kieltää itseladattujen patruunoiden käyttöä. Olen varmistanut asian riistapäälliköltä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
338 Lapua Magnum
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Kes 2004
Viestejä: 942
Paikkakunta: Oripää

LähetäLähetetty: 28.08.2005 10:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näkyy tästä aiheesta ainakin juttua tulevan. No itsellä olisi tarkoitus tänään asentaa ja opettaa naapuriseuran "päällikölle" RL 550b mallin käyttö.

Ei ole aikaisemmin edes koskenut latausvehkeisiin ja kommentti oli hyvä kun kerroin että itse ladannut myös metsäpaukut ja esim. 6,5 leikkuri ja 14,3 Partition käy sadalta metriltä samaan pisteeseen. Hän totesi vaan että "ai voiko hirvipaukkujakin ladata itse? ja että miten noi voi käydä samaan pisteeseen kun tahdaspaukut ei käy?

No onneksi innostusta tuntuu olevan harrastukseen ja ainakin näyttää siltä että vaikka kaverilla ikää noin 40v niin silti uskallusta lähteä lataamaan itse ja vieläpä kunnon laitteilla ettei mitään halvinta vasara sarjaa ostanut heti aluksi vaan sanoi että ajatus on se ettei heti tarvitse vaihtaa uuteen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Oskari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2004
Viestejä: 4223

LähetäLähetetty: 28.08.2005 20:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itsellä latausinnostus lähti käyntiin kun nuijapoikana 357.lla ammuskeltiin, iltaisin ja vkon loppuisin käytiin töissä jotenka rahaa ei liikoja ollut ja radalla ruuti paloi. Oli hieman edukkaampaa ladata kun oli kaverin vehkeet ja opastus.
Sittemmin tuli hommattua Lymanin valurautaprässi johon saa 6 kpl holkkeja kiinni ja kestää puristella kiväärin paukkujakin, siskon miehen lee laukesi käsiin ensimetreillä...
Latailen 9.3-62 paukkuja 16,6g sakon luodilla joka ei sakon myyntimiehen mukaan sovellu muutakuin 9.3-53r.ään...
Hyvin on hirvet kaatuneet ja kasa on huonoa ampujaa tydyttävä, käynti sama kun kovalla 15g normalla ja kaverille kun latasin niin sanoi käyvän samaan kun 18,5g lapua, pikkuisen oli hakemista kun luotia ei valmiista lataustaulukosta löytynyt, nopeudet on siinä 730m/s paikkeilla.
Sittemmin on tullut latailtua 38 speciaaliin mutta hankalaa löytää sopivia annoksia kun on 2" piippu aseessa ja liian hidasta ruutia käytössä.
Nyt pitäisi hakea latauksia 7,65 pistooliin joka on 4" piipulla, suupamaus pitäisi saada pieneksi kun reikäpäällä on tarkoitus supille tms antaa pultti otsaan, kovin on vaan vähän valmiita sekoitusia tarjolla 310 ainoa ruuti joka tarjotaan oppaiden mukaan...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com