OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Iskikö omaan nilkkaan, eli ns. rekyyli?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Seuratoiminta
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11044

LähetäLähetetty: 17.02.2015 11:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

overkill kirjoitti:
Kyllä jaksaa huvittaa miten elämä voi olla näin vaikeaa. Hommastahan paistaa läpi aika täydellisesti se että maanomistaja haluaa yksin metsästää omilla maillaan peuraa. Jos ei kerran koirajahti sovi omille tiluksille niin aivan varmasti ei sinne mahdu muita ruokintojakaan eli käytännössä koko alue olisi vain hänen käytössään. Ja mietitään nyt että 80 hehtaaria tarkoittaa neliön mallisena alueena noin 900m x 900m... Aika iso piha jos tuota lähemmän ei kukaan saa tulla. Joten kyllä se Pohjolan vertaus mökki tontista ontuu aika lailla. Ja tuskimpa tuo alue on ihan neliön mallinen ja pahimmassa tapauksessa jokin kiilamainen pala joka käytännössä tuhoaa koirajahdin todella isolta alueelta.

Omasta mielestä on kyllä aika fiksu veto seuralta. Jos kerran isolta osalta seuran jäsenistä metsästys käytännössä kielletään niin kyllä se on kohtuuden nimissä kiellettävä sitten kaikilta. Seuran on kuitenkin ajateltava kaikkien etua ei vain yhden maaomistajan. Ja jos maanomistaja vetää maat pois seuralta niin miten tilanne olisi muuttunut sitten siitä ettei alueella voi kuitenkaan metsästää. No varmaan olisi jäänyt pienriista optio mutta ikävä kyllä hirvi ja peura hommat kyllä sotkee pienriista hommia koko ajan.

Joten minun mielipide on kyllä se että kerrankin kuulee jonkin seuran toimivan niinkuin seuran kuuluukin toimia. Tasapuolisesti kaikkia jäseniä kohtaa. Ja ihan turhaan tässä yritetään vetää riitaa "maanomistaja-ei maanomistaja" välille. Sillä nythän on kyse "maanomistaja- koko loppu seura" vastakkain asettelusta. Vai onko Pohjolan mielestä kaikilla maaomistajilla oikeus ja kohtuus vaatia omille mailleen omat säännöt? Herää vain kysymys että mitä ihmettä seuroja sitten enää edes on jos kaikki voivat vain metsästää omilla maillaan? Aivan varmasti kyseisessä tilanteessa kauris on jo seuralta pois kun siinä ei hehtaareja tarvitse tutkia. Ja jos vain peurakin olisi ilman hehtaari rajoitusta niin uskallan kyllä veikata ettei sitäkään kyseisen maanomistajan mailla seuran puolesta metsästettäisi.

Ja tuossahan on nyt melkein paras tilanne nyt mitä voi tapahtua eli yhtenäinen 80 hehtaarin suojelu alue peuroille seuran alueella. Ompahan peuroillakin yksi alue missä olla rauhassa niin loppujen lopuksi kaikkihan tuossa voittivat. Niin metsästäjät kuin riistakin. No yksi maanomistaja voi olla eri mieltä mutta itsehän se oli tuota periaatteessa halunnut.

Kyllä suomi on hieno maa metsästää. Varsinkin suurriistan osalta. Very Happy

Kiitos, ei mitään lisättävää Very Happy
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26217

LähetäLähetetty: 17.02.2015 12:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

nyt kyllä laittelitte ihan omasta nupista vedettyjä arveluja.
toki niitä on vedettävä näillä tiedoilla, mutta ihan muunnettua juttua tuli mm. halu yksin pyytää,,,

jos jollaki ilahduttaa metsästäjän tai koiran näkeminen tuvan ikkunasta,,, olis syytä ymmärtää, sitä se ei todellakaan ole kaikille vaikka isäntä metsästiski. Ja syitä löytyy niin monia kuin henkilöitäkin, tämä olis syytä muistaa. Ja oikeasti edes yrittää neuvotella,,, nyt ei kaiketi ole edes yritetty, jos kertoma pitää.
Kuulostaa myös siltä että ei edes pienintä ajatusta asettua muiden asemaan,,,vaan minulla on oltava oikeus tulla mailles,,, se on nuppi punasena päällä.

Minun mielestä tässä paistaa muutaman jehun ylimielisyys ja näytön halu,,,ettei vaan olis ite koiramies.

näille kuittailioille joilla ei ole mitään oikeaa sanottavaa, phy.... Twisted Evil

muuten asioiden tarkastelu kantilta jos toiselta on ok,, mutta nämä ikuiset räkyttäjät tympii
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
veetee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 5909

LähetäLähetetty: 17.02.2015 12:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En kirjoittanut siitä Jahti-lehden tapauksesta, vaan yleisesti. Näitä on joutunut välillä setvimään. Ns. pitkässä juoksussa sellainen selvä ja kaikkien tiedossa oleva linja on vaan se toimivin. Meillä se on, että maanomistajajäsen vuokraa alueella olevat maansa seuralle. Piste. Vuokraamattomuus katsotaan seuran toiminnan haittaamiseksi. Piste.

Näin meillä. Muut tekevät tavallaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14739

LähetäLähetetty: 17.02.2015 12:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mielestäni kannattaa muistaa, että metsästyksessä tämä peurojen ajometsästys on aika nuorta metsästyskulttuuria ja perinteisesti peurajahti on toteutettu kyttäämällä ja hiipimällä. Tämänkin vuoksi näitä hitsaamisia saattaa sattua. Kohtuullisen tiheästi asutuilla seuduilla peurojen päiväsaikaiset ajojahdit ovat näkyisää puuhaa, eivätkä ne välttämättä passaa kaikkien silmiin. Eli kannattaisi muistaa tämäkin.

Toisaalta, nykytrendihän on se, että peurajahdistakin ollaan tekemässä "with dogs only" -jahtia, eli kenneltoiminnaksi on menossa tämäkin metsästysharrastus.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26217

LähetäLähetetty: 17.02.2015 13:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olit osin oikeassa,,,

Alkaa mennä ajatus sekaisin. Niitä koiria ei haluttu koko tämän sällin metsästysmaille, joista tuo 80 hehtaaria oli vain se pihapiiri...
Eli maanomistaja halusi kieltää yhden metsästysmuodon omilla maillaan, josta ei osaa syytä arvella, koska sitä ei alkutiedoissa kerrottu.
Ja seura rauhoitti "pihapiirin", joko jonkinlaisena kompromissina tai puhtaasti v*ttuiluna, sitäkään ei sanota. Huonosti tuossa on nyt käynyt ja näyttää että vielä huonommin käy.

mutta tuo eka lause hieman ontuu,,,ei ole menny sekasi, oli oikeastaan koko aja ,,,, totta, oli kaiketi esittäny rajoitusta kaikille mailleen,,(paljonko lie)
Loppu kyll passaa hyvinki.
Vaikka outo kompromissi ilman neuottelua... kun tuota lehden juttiua vielä luin, kuulostaa ettei kaveri ole kovin paneutunu metsästykseen,,,, joten sitäkin suuremmala syyllä SEURAN pitäisi lähestyä rakentavassa mielin isäntää (puhui muuten monikossa omistamisestaan, jotta ei päättäne yksin)

ja tälle asialinjn edusajalle vois viellä huomauttaa,,, eikös se olis selkeää ku maattomat perustava oman seuran ja parantavat mailmaa siinä maantien penkalla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JokuUkko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2007
Viestejä: 8366
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 17.02.2015 14:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Heh, ollaanpahan kerrankin rehellisesti eri mieltä asioista jonkun kanssa (meikäläinen ja Pohjola). Toisaalta sama keskustelu taidettiin jo jokin aika sitte käydä toises topicissa. Joten jääköön tämä keskustelu meikäläisen osalta tähän viimeiseen kommenttiin...

Meikäläinen tulee ainakin aina tekemään kaikkensa sen eteen, että seurallani on mahdollisimman paljon metsästysmaita (seuralaisten omistamia ja muiden maanomistajien omistamia) ja että kaikki maat tulee olemaan kaikkien jäsentän käytössä yhtäläisesti. Niin kauan ku minä metsästän...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
veetee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 5909

LähetäLähetetty: 17.02.2015 14:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pohjola kirjoitti:

...
ja tälle asialinjn edusajalle vois viellä huomauttaa,,, eikös se olis selkeää ku maattomat perustava oman seuran ja parantavat mailmaa siinä maantien penkalla.



Juu. Olis. Vähän kuin 'änkyröiden' seura, jossa ei tarvii vuokrata maitaan seuralle, vaan saa mennä muiden maille metsälle. Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
umpikortto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2008
Viestejä: 713

LähetäLähetetty: 17.02.2015 15:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hohhoijjaa.
Kyllä tuossa seura saa katsoa peiliin. Jos isännän kotipalsta on 80 hehtaaria ja ilmeisesti muitakin maita on riittävästi. Jos oisin isäntä ni kyllä vetäsin kaikki maani pois seuralta. Kyllä ne naapuriseuralle kelpaa.Ilman rauhoitustakin voidaan sopia metsästyskäytännöistä seuran alueella. Eli jos isäntä ei halua ajokoiria mailleen ni sinne ei sitte mennä ja piste. Oman seuran alueellakin on lampureista johtuvia rajoituksia koirien käyttöön laidunkauden aikana. Syitä voi kuvitella olevan vaikka minkälaisia ja niihin on sopeuduttava. Tai sitte ollaan ilman maita niinkuin tuossakin käynee.
Maattomat täällä räksyttää tasapuolisesta jäsenyydestä ja sen varmasti saavat ku maat siirtyy naapuriseuroihin.
Miksikähän maattoman on vaikea saada seuran jäsenyyttä... oiskohan se tuo räksytys...
Seurat joissa on maattomat vallanpitäjinä kokevat nimenomaan seuran olevan se kylän ylin vallankäyttäjä... nimismiehestä ja papista seuraava. Kyllähän ne isännät kuitenki vielä päättää maidensa käytöstä.

Kenenkähän nilkkaan se kopsahtanee tälläkin kertaa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
slowhand
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Lok 2009
Viestejä: 2397

LähetäLähetetty: 17.02.2015 15:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jokaisen nilkkaanhan tuommoset riidat kolahtavat, ei seurassa voi kukaan vedellä minäminä-otteella, oli sitä maata tai ei. Vastakkain on kuitenkin , ei vain maattomien ja maataomistavien, vaan myös maanomistajien keskinäiset intressit.

Ei noissa jutuissa kukaan voita, uhota kyllä voi aina...mutta tuon jutun juuri on minusta hieman epäselvä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
siru8
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Tou 2004
Viestejä: 2903
Paikkakunta: merikarvia

LähetäLähetetty: 17.02.2015 15:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuossa jutussa mielestäni nyt puuttuu meiltä lukijoilta se ratkaisevin tieto.
Miksi maanomistaja halusi osittain rauhoittaa seuralle vuokranneet maansa.
Voi tietysti olla "vika" maanomistajassa, mutta voi siellä vuokraoikeuden käyttäjissäkin kaikenlaisia pöljiä olla. Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
jussi72
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Jou 2004
Viestejä: 1629

LähetäLähetetty: 17.02.2015 16:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

umpikortto kirjoitti:
Hohhoijjaa.
Kyllä tuossa seura saa katsoa peiliin. Jos isännän kotipalsta on 80 hehtaaria ja ilmeisesti muitakin maita on riittävästi. Jos oisin isäntä ni kyllä vetäsin kaikki maani pois seuralta. Kyllä ne naapuriseuralle kelpaa.Ilman rauhoitustakin voidaan sopia metsästyskäytännöistä seuran alueella. Eli jos isäntä ei halua ajokoiria mailleen ni sinne ei sitte mennä ja piste. Oman seuran alueellakin on lampureista johtuvia rajoituksia koirien käyttöön laidunkauden aikana. Syitä voi kuvitella olevan vaikka minkälaisia ja niihin on sopeuduttava. Tai sitte ollaan ilman maita niinkuin tuossakin käynee.
Maattomat täällä räksyttää tasapuolisesta jäsenyydestä ja sen varmasti saavat ku maat siirtyy naapuriseuroihin.
Miksikähän maattoman on vaikea saada seuran jäsenyyttä... oiskohan se tuo räksytys...
Seurat joissa on maattomat vallanpitäjinä kokevat nimenomaan seuran olevan se kylän ylin vallankäyttäjä... nimismiehestä ja papista seuraava. Kyllähän ne isännät kuitenki vielä päättää maidensa käytöstä.

Kenenkähän nilkkaan se kopsahtanee tälläkin kertaa...


Juu ennen oli asiat paremmin. Kun nimismies, opettaja, pankinjohtaja, pappi ja suurimmat isännät päätti miten pitäjässä eletään ja touhutaan. Siinä eivät mäkitupalaiset, rengit, torpparit ja muut maattomat ei paljon räksyttäneet.
Nyt on kaikenlaista demokratiahömppää jo metsästysseuroissakin. Kyllä se olisi asiat oikein niin, että maattomat pääsee korkeintaan ajomiehiksi, kun isännät jahtaa.

Jäi hommat vähän kesken vuonna 17, kun noita sosialisteja vaan jostain sikiää. Silloin annettiin räksyttäjille omaa maata. Itse saivat kaivaa paikan hiekkakankaan reunaan, niin räksytys loppui kertalaakista.

PS. Tulin juuri omasta metsästä puuhommista kotiin. On vuokrattu seuralle vastikkeetta koko plantaasi. Mutta eihän minua isännäksi lasketa, palkkatyöläinen ja rahalla maat ostanut. Perimällä tai naimakaupalla serkun kanssahan ne maat pitää saada.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14739

LähetäLähetetty: 17.02.2015 16:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä tosiasia on se, että metsästysseuratoiminnan kulmakivi yksityismailla on yksityisen maanomistuksen kunnioitus. Tämä rupeaa yleensä rakoilemaan siinä vaiheessa kun seuran liittymissäännössä poiketaan maayhteyden vaatimuksesta. Eli tavanomaisesti tämä tapahtuu silloin kun joku älypää saa päähänsä, että seura "ukkoutuu" tai "pitäisi saada lisää nuoria harrastuksen pariin". Tällöin vapaamatkustajia alkaa ilmaantua ja seuran toiminnan perusajatus alkaa hämärtyä.

Kuten umpikortto tuossa mainitsi, on tällaiset isännän vaatimukset maankäytön suhteen hyvin tavanomaisia yksityisseurojen alueilla. Ja en näe kyllä mitään syytä miksei näitä kunnioitettaisi. Jos seura näkee asiallisena sen, että se vetää tiukkaa linjaa yhdenvertaisuuden suhteen, niin yleensä ollaan lirissä, ennemmin tai myöhemmin. Yleensä jokin syy tällaiselle erityisvaatimukselle on ja näitä pitäisi pystyä kunnioittamaan.

Metsästän alueella jossa on perinteisesti ollut melko isoja ja yhtenäisiä yksityismailla toimivia metsästysseuroja. Viimeisten parinkymmenen vuoden aikana näistä osassa on kuitenkin tapahtunut selkeää muutosta yhtenäisyyden suhteen, johtuen juuri siitä, että maattomia on otettu mukaan seuratoimintaan. Kannattaa muistaa, että kun seuraan pääsee jäseneksi, noudatetaan sitä jäsenehtoa mikä liittymishetkellä on ollut voimassa. Täten kun pirulle antaa pikkusormen...

Tahdon vain tällä sanoa, että meidän suunnalla isoja ja toimivia metsästysseuroja on hajonnut sisäisiin riitoihin ja isot maanomistajat ovat lohkaisseet maita omiksi seuroikseen. Tulevallekin jahtikaudelle on taas naapuriseurassa tapahtumassa muutaman tuhannen hehtaarin muutos. Ja kaikki vain siitä syystä, että maanomistajia ei kuunnella tai kunnioiteta. Kun tähän yhdistetään se, että asenne näillä vekkuleilla on sama kuin heidän pyytäessään missä hyvänsä vastikkeettomassa paikassa, on soppa valmis. Ja jokaisella jäsenellä on yhtenäiset oikeudet, oli maata tai ei.

Pahinta on se, että meidänkin seurassa nousee tämän tästä ajatus, että jäseneksi tulemista pitäisi helpottaa. Tämä ei kuitenkaan minulle aivan avaudu, sillä jäseniä meille tulee tasaiseen tahtiin nykyiselläänkin. Ehkäpä nämä ovat jopa niitä joiden myötä toiminta jatkuu pidemmällekin kuin nuorisotoiminta-ajan loppuun asti...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
veetee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 5909

LähetäLähetetty: 17.02.2015 17:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nimrod on unohtanut asian tarkastelustaan maanomistajajäsenien yhtäläisen kohtelun. Kun joku vaatii vuokraussääntöön erilaista kohtelua muihin verrattuna, niin se nimenomaan poikii sitä eripuraa seuran sisällä: "miks Arska saa jättää osan maistaan vuokraamatta metästääkseen siellä ainoastaan kavereineen, vaan saa jäsenenä tulla vapaasti meidän maille?"

Tai jäsenelle on 40 ha vuokrattua maata seuralle, ja tullut isännän lisäksi seuraan pojat ja vävyt , 4 kpl. Sitten ostaa toiselta jäseneltä 30ha lisää ja haluaa pitää sen ainostaan omassa käytössään. Vaan mitä sanoo siihen seuran vanhapoika, reilut 200 ha ? Paljon hän voi 'rauhoittaa' itselleen. Seuran maat on kohta kuin tilkkutäkki. Poikkeuksia ja kompromisseja ja sovitteluja? Pohjaton suo.

Täytyy olla todella vankat perustelut jos haluaa olla vuokraamatta jäsenenä maitaan seuralleen.

Ja edelleen tää oli yleisellä tasolla, ei kommenttia siihen Jahti-lehden tapaukseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
umpikortto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2008
Viestejä: 713

LähetäLähetetty: 17.02.2015 17:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

veetee kirjoitti:
Nimrod on unohtanut asian tarkastelustaan maanomistajajäsenien yhtäläisen kohtelun. Kun joku vaatii vuokraussääntöön erilaista kohtelua muihin verrattuna, niin se nimenomaan poikii sitä eripuraa seuran sisällä: "miks Arska saa jättää osan maistaan vuokraamatta metästääkseen siellä ainoastaan kavereineen, vaan saa jäsenenä tulla vapaasti meidän maille?"

Tai jäsenelle on 40 ha vuokrattua maata seuralle, ja tullut isännän lisäksi seuraan pojat ja vävyt , 4 kpl. Sitten ostaa toiselta jäseneltä 30ha lisää ja haluaa pitää sen ainostaan omassa käytössään. Vaan mitä sanoo siihen seuran vanhapoika, reilut 200 ha ? Paljon hän voi 'rauhoittaa' itselleen. Seuran maat on kohta kuin tilkkutäkki. Poikkeuksia ja kompromisseja ja sovitteluja? Pohjaton suo.

Täytyy olla todella vankat perustelut jos haluaa olla vuokraamatta jäsenenä maitaan seuralleen.

En näe tuossa sovittelussa pohjatonta suota vaan metsästäjän pohjattoman kateuden!

Nimenomaan sovittelemalla saadaan yhtenäisiä alueita ja jyrkällä asenteella tilkkutäkkejä. Olen jäsenenä useissa seuroissa samoin kuin maita on useammalla seuralla....miten sovitaan ja parhaiten saadaan yhtenäisiä alueita hirvieläinten pyyntiin. Osa maista on kaikelle metsästykselle ja osa vain hirvieläinten pyyntiin. Näin on täällä kaikissa seuroissa eikä tuo ainakaan hajoita, päin vastoin.

Onko mielestäsi oikein jos maanomistaja tekee riistapellon, kauriiden ruokintapaikan,kosteikon vesilinnuille ym ja sinä meet tasavertaisuuden nimissä sinne kytisteleen tai lasket koirasi sinne ajamaan tasavertaisuuden nimissä....täällä ainakin siitä syntyis sota
Kyllä näistä on pakko päästä sopuun tai tyytyä kohtaloonsa

Ja edelleen tää oli yleisellä tasolla, ei kommenttia siihen Jahti-lehden tapaukseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
umpikortto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2008
Viestejä: 713

LähetäLähetetty: 17.02.2015 17:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

veetee kirjoitti:
Nimrod on unohtanut asian tarkastelustaan maanomistajajäsenien yhtäläisen kohtelun. Kun joku vaatii vuokraussääntöön erilaista kohtelua muihin verrattuna, niin se nimenomaan poikii sitä eripuraa seuran sisällä: "miks Arska saa jättää osan maistaan vuokraamatta metästääkseen siellä ainoastaan kavereineen, vaan saa jäsenenä tulla vapaasti meidän maille?"

Tai jäsenelle on 40 ha vuokrattua maata seuralle, ja tullut isännän lisäksi seuraan pojat ja vävyt , 4 kpl. Sitten ostaa toiselta jäseneltä 30ha lisää ja haluaa pitää sen ainostaan omassa käytössään. Vaan mitä sanoo siihen seuran vanhapoika, reilut 200 ha ? Paljon hän voi 'rauhoittaa' itselleen. Seuran maat on kohta kuin tilkkutäkki. Poikkeuksia ja kompromisseja ja sovitteluja? Pohjaton suo.

Täytyy olla todella vankat perustelut jos haluaa olla vuokraamatta jäsenenä maitaan seuralleen.

En näe tuossa sovittelussa pohjatonta suota vaan metsästäjän pohjattoman kateuden!

Nimenomaan sovittelemalla saadaan yhtenäisiä alueita ja jyrkällä asenteella tilkkutäkkejä. Olen jäsenenä useissa seuroissa samoin kuin maita on useammalla seuralla....miten sovitaan ja parhaiten saadaan yhtenäisiä alueita hirvieläinten pyyntiin. Osa maista on kaikelle metsästykselle ja osa vain hirvieläinten pyyntiin. Näin on täällä kaikissa seuroissa eikä tuo ainakaan hajoita, päin vastoin.

Onko mielestäsi oikein jos maanomistaja tekee riistapellon, kauriiden ruokintapaikan,kosteikon vesilinnuille ym ja sinä meet tasavertaisuuden nimissä sinne kytisteleen tai lasket koirasi sinne ajamaan tasavertaisuuden nimissä....täällä ainakin siitä syntyis sota
Kyllä näistä on pakko päästä sopuun tai tyytyä kohtaloonsa

Ja edelleen tää oli yleisellä tasolla, ei kommenttia siihen Jahti-lehden tapaukseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Seuratoiminta Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5  Seuraava
Sivu 4 Yht. 5

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com