Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Repesorsa ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 9356 Paikkakunta: Sieltä
|
Lähetetty: 07.04.2015 15:03 Viestin aihe: |
|
|
Henkka. kirjoitti: | Voihan sitä tietysti noinkin sanoa, jos pitää marketin tiskillä viikon maannutta kasvatettua norjanlohta ainoana oikeana kalana. Minä en taas arvosta tuota norjalaista pätkän vertaa mutta haukea kylläkin. Helvetin hyvä kala. |
Missä kohdassa puhuin kassilohesta? Näytäpäs minulle se. Ja hauki on paska kala, sanot sinä sitten vaikka mitä ja vaikka se sinuun niin kovasti näyttää sattuvankin.
(Selkeästi taas kaveri, jonka lukutaito on puutteellinen joka saralla.) |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Henkka. Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Kes 2012 Viestejä: 2546 Paikkakunta: Pirkanmaa
|
Lähetetty: 07.04.2015 15:17 Viestin aihe: |
|
|
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Repesorsa ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 9356 Paikkakunta: Sieltä
|
Lähetetty: 07.04.2015 17:09 Viestin aihe: |
|
|
Niin, sitähän minäkin, etten missään. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 11.04.2015 15:41 Viestin aihe: |
|
|
Ahvenet lähti savustumaan...
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 11.04.2015 19:05 Viestin aihe: |
|
|
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Repesorsa ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 9356 Paikkakunta: Sieltä
|
Lähetetty: 11.04.2015 21:23 Viestin aihe: |
|
|
kivineva kirjoitti: | Ahvenet lähti savustumaan... |
Nyt on hyvä kala tulilla... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 12.04.2015 15:05 Viestin aihe: |
|
|
Repesorsa kirjoitti: | kivineva kirjoitti: | Ahvenet lähti savustumaan... |
Nyt on hyvä kala tulilla... |
Ei ole, niistä tulee maha kipeeksi, sittei mahu enää ees kalja sisuksii. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 12.04.2015 16:09 Viestin aihe: |
|
|
No nyt on taas kivinevalla hyvät eväät
Kerroppas miten savustat ne tommosella kaapilla, kun minä en ole oikein onnistunu. Olen saanu ahvenesta parempaa "huoltoaseman" savupöntöllä vaikka kaikesta muusta on tullu parempaa tuollaisella "oikealla" savukaapilla. Mitenkä aika? Entä lämpötila? Mitenkä savun kanssa? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 12.04.2015 18:39 Viestin aihe: |
|
|
Lonely Rider kirjoitti: |
Kerroppas miten savustat ne tommosella kaapilla, kun minä en ole oikein onnistunu. Olen saanu ahvenesta parempaa "huoltoaseman" savupöntöllä vaikka kaikesta muusta on tullu parempaa tuollaisella "oikealla" savukaapilla. Mitenkä aika? Entä lämpötila? Mitenkä savun kanssa? |
Jaa eikait tuohon mitään kummempää ole.
Mulla on ovi raollaan ja räppänä auki alussa. Sitten vasta luukut kiinni kun kalanpinta on selvästi kuivunut. Lämmöt alle sata. Sen jälkeen kun luukut on kiinni, niin ihan pikkutulilla ei saa olla "kuumaa liekkiä". Joskus olen polttanut muutaman tuoreen katajan oksan. Tuoreella lepällä pitäisi tulla kaunis väri, mutta en kyllä samanlaista väriä saa mitä pikkupöntössa parilla sokeripalalla.
Sisälämpömittaria voi käyttää, niin kalat ei pääse kuivumaan. Täysin kypsä kala tais olla 65-asteessa.
ja on tuo pikkupönttö hyvä - ainakin maasto-oloissa.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 06.06.2015 19:19 Viestin aihe: |
|
|
Harrastukset kelin mukaan... Passeli keli kylmäsavulle, vaikka vähän kosteaa onkin.
Tuli kokeiltua tuommosta leikkuuta & ripustusta. Leikkuutyylin apinoin tuolta https://vimeo.com/69705378
Tavoitteena on löytää mahdollisimman vaivaton tapa ripustaa lohta hygieenisesti kylmäsavuun. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 06.06.2015 20:40 Viestin aihe: |
|
|
Joskus meinannut myös samaa tapaa kokeilla. Aikoinaan näin sellaisen pätkän missä savustuksen jälkeen purkittivat vielä savustetut fileet. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 06.06.2015 21:01 Viestin aihe: |
|
|
Kokeile hakua sanalla reksaus _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 06.06.2015 21:27 Viestin aihe: |
|
|
Savustus on vielä pahasti kesken, mutta nyt on jo saavutettu omakohtainen ennätys. Koskaan ennen en ole päässyt näin pitkälle ilman että joku kaloista putoaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 07.06.2015 23:55 Viestin aihe: |
|
|
Tommosia suiroja Tuo oli hyvä kokemus leikellä ja riiputtaa niitä noin. Pidän niitä vielä jääkaapissa jonkun aikaa että kuivuisivat lisää. Olis hyvää snacksiä kun ne suikaleet olis sellasia sopivan napakoita
Eka kerta kun roikotin lohta niin ettei mitään pudonnu koko savustuksen aikana |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rihlamies Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Syy 2009 Viestejä: 264 Paikkakunta: Kuhmo
|
Lähetetty: 14.06.2015 22:24 Viestin aihe: |
|
|
Tuli ostettua tuollainen metallinen savustuskaappi, ja nyt tarviis löytää siihen lämpömittari. Mistäs löytyis edullisesti sellainen mittari, jonka sais kiinnitettyä ovipeltiin porattuun reikään? Asteikko sais olla max 150 asteeseen asti, että olisi riittävän tarkka luettavaksi. _________________ Kannattaa pyytää, vaikka ei saiskaan... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|