OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

metsäkauris
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 79, 80, 81  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
jansir
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Hel 2016
Viestejä: 715
Paikkakunta: Napapiirin antisankari

LähetäLähetetty: 18.05.2016 10:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo on jo kotieläin, muutaman vuoden pyörinyt tuossa takapihalla. Ei raaski ampua, tai en varmaan saakaan kun taajamassa asun ja lähin naapurikin tuossa 20 m päässä.. Pitänee varmaan verrata kuvia viimevuotisiin että kasvaako vai pieneneekö sarvet.. Ja samalla kun kattoo kuvat niin ehkä löytyy edestäkin päin kuva. On se vaan kumma kun nuo tottuu asujiin niin saa rauhassa käydä terassilla tupakalla ja kauriit alta 10 m päässä syövät..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ekohippi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Hel 2015
Viestejä: 3778

LähetäLähetetty: 18.05.2016 11:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyybi se täällä taas, sori.

Voisinko jollain parantaa pikkupukin ja minun kohtaamismahdollisuuksia?

Kuulopuheiden mukaan muutaman kauriin lauma hengailee vanhan mummolan kulmilla, syksyisin ainakin mummon (rip) hyvien omenapuiden katveessa. Alueella olen liikkunut rapian nelkyt vuotta, joten seutu tuttua, mutta kauriin kanssa polkumme eivät siellä ole vielä kohdanneet. Paikan nykyinen omistaja on sellainen tuuliviiri, että jahtailen hissukseen, ettei saatua lupaa ainakaan peruta, eli sinne en halua mitään kiinteätä rakennella. Vanha maatalomiljöö, mutta talonympäryspellot ovat koivulla, eli ei aavoja aukeitakaan tarjolla. Onko vanha kauraa + omenaa tarjolle ja kytikseen-ohje voimassa, vai kannattaako muutakin kokeilla?
_________________
"Älä valita verojen korkeutta vaan iloitse siitä, että ne ovat nyt alhaisemmat kuin koskaan vastaisuudessa"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mettäkala
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2014
Viestejä: 1863
Paikkakunta: SuomiFinland

LähetäLähetetty: 19.05.2016 12:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oli tuossa taannoin joku pienisorkkainen tonkinut peltoa ja minä tietysti toiveikkaana tätä kevään kaurispukkijahtia silmällä pitäen kiikutin kameran pellon reunaan. Aamulla sitten kamerasta kortti talteen ja istumaan koneen ääreen ja korttia auki. No peurahan se sitten olikin... Enpä ole tuolla nähnyt livenä vielä koskaan kumpaakaan, joten ihan positiivista tuokin havainto.

Kysymys liittyy oikeastaan siihen, että jos peura tuon pellon on hyväksi havainnut niin onko siihen mitään saumaa odottaa kauriita? Lähialueilla niitä käytettävissä olevan tiedon valossa pitäisi vähissä määrin olla, mutta viihtyykö nuo samoilla apajilla?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
overkill
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 1479

LähetäLähetetty: 19.05.2016 13:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo kauriin kevät jahti on hiukan kinkkinen homma tietyiltä osin. Jostain syystä kauriiden elintavoissa tapahtuu aika suuri muutos juuri samaan aikaan kuin keväinen pukki jahti alkaa. Kauriit kulkevat ruokinnoilla vielä viikkoa kahta ennen jahdin alkua ja kaikki tuntuu liiankin helpolta. Mutta käytös muuttuu niin että ruokintojen kiinnostus loppuu lähes kokonaan ja eläimet alkavat käyttämään luonnon ruokaa ja etenkin jotain kasvia metsistä koska edes pelloilla kauriita ei näe samalla lailla kuin muutamaa viikkoa aikaisemmin. Ja oudon tästä tekee sen että olen ihan saman asian huomannut Oulun seudulla ja eteläisessä suomessa tapahtuvat ajallisesti hyvin samaan aikaan vaikka terminen kevään eteneminen ei olekaan tasan noiden alueiden osalla. Tosiaan kauriiden liikkuminen on todella helppo arvata vielä huhtikuun lopulla mutta Tuokokuun puolen välin jälkeen monesti tuntuu niin kuin kaikki kauriit vain katoaa.

Nyt pari päivää sitten ampumani pukin mahan aukaisin ihan tarkoituksella ja toivoin että siitä näkisi mitä ruokaa se on syönyt jos asia olisi siitä hiukan selvinnyt. Mutta mahat oli täynnä vain vaalean vihreää epämääräistä mössöä niin ainakaan minä en siitä visuaalisesti pystynyt oikein mitään sanomaan. Mutta ruokinnoilla tarjottavaa kauraa ei näkynyt ollenkaan.

Joten jos kauris pukin kaatoon haluaa mielestäni tarkkailu pitää aloittaa jo hyvissä ajoin viimeistään huhtikuussa. Kannattaa seurata mitä eläimiä ja missä ne yleensä oleskelee. Yleensä nämä reviirit on kohtuullisen tiukat ja pukit pysyvät kyllä omilla alueillaan. Tämä luonnollisesti koskee vain isompia pukkeja ja nuoret pukit vaeltelevat vähän missä sattuu. Ja erityisen tärkeänä pitäisin sitä että tietää millaisia pukkeja alueella elää jotta osaa kohdentaa jahdin juuri oikeaan eläimeen. Ja minun mielestä kauriin jahdissa parasta onkin se yhden tietyn yksilön jahtaaminen ja etenkin ruokintojen ulkopuolelta. Kauriin ampuminen talvella ruokinnalta on mielestäni verrattavissa teloitukseen. Mutta jos nyt vasta on aloittamassa keväistä pukki jahtia niin hiukan olen sitä mieltä että se juna kerkesi mennä jo tältä keväältä. Toki on alueita missä kanta on niin vahva että voidaan ampua enempi summittaisesti joku mikä vain kohdalle sattuu jahtiin kyllä vielä kerkeää mutta mitä olen suomen kauris kantaa itse nähnyt niin tälläistä aluetta ei omalle kohdalle ole vielä sattunut.

Mutta mettäkalan kysymykseen onko sama pelto kauriille peuroille hyvä niin suurella todennäköisyydellä kyllä. Mutta suosittelen kiertelemään nyt pellon reunat läpi ja etsi paikkoja missä kauris on hangannut sarvia ja merkannut reviiriään. Eli ohuita alle 1cm paksuisia taimia tai oksia ja yleensä niiden alta on viela sorkalla raaputettu maata. Pukki merkkailee reviiriään tällä keinoin ja se on varma merkki pukin olosta alueella. Ja itse lähtisin sopivana ajankohtana hiljaa hiippailemaan näitä alueita läpi ja etsimään lepäävää pukkia. Kun vain liikkuminen on riittävän varovaista pääsee lepäävää kaurista yllättävän usein todella lähelle ja kun kauris huomaa lähestyjän niin todella useasti se nousee aluksi ylös ja jää katsomaan vähäksi aikaa jolloin on aika tunnistaa eläin ja tehdä ratkaisu ampumisesta tai antaa kauriin mennä. Ja jos kyttääminen tuntuu itselle mieluisammalta vaihtoehdolta niin menee näille etukäteen tiedustelluille paikoille odottamaan aamulla ennen auringon nousua. Jostain syystä pidän kaurista ainoana sorkkaeläimenä suomessa jonka jahdin kannalta aamukytistelyt on parempi kuin ilta. Toki tämä voi olla vain sattumien summa mitä itselle on tapahtunut. Pikku pukkien osalta homma on vähän hankalampaa kun ne eivät vielä merkkaile reviriään samalla lailla ja voivat olla paljon laajemmalla alueella. Mutta samoilla keinoin lähtisin niitäkin hakemaan. Ja jahtina tuo hiljaa hiippailu on kyllä yksi mielenkiintoisimmista jahtityyleistä millä kauriita voi jahdata.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Quad vadis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2011
Viestejä: 2629

LähetäLähetetty: 19.05.2016 14:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuntuu liikkuvan aamusta iltaan, koko valoisan ajan.
Nurmilla ja orasmailla viihtyvät hyvin. Vihreä kelpaa, eikä sattumaa onhan tuossa uudessa kasvustossa ihan älyttömät D-arvot! Maistuu talven paastoamisen jälkeen.

Juur pistin taas yhen pötkölleen, huilas nurmella varjossa. Ei näkynyt kun pää ja karvaset pikkutapit.

Mutta olipa taas hieno kokemus! Hiipimista, ryömimistä ja odottamista. Hyvän ampumapaikan löytämistä, ja naps. Cool
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
NoVoeHelevetti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 6357
Paikkakunta: Akaan seurakuntanuoret

LähetäLähetetty: 06.06.2016 16:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

NoVoeHelevetti kirjoitti:
Pitäsköhän alakaa kattomaan sarville paikkaa seinältä, jonkunväristä mitalia pitäs jo irrota. Tuota on nyt kasvateltu pari vuotta, sen mitä tuon on voinut yksilöidä. Taitaa olla tuon osalta kevväällä aika antaa tilaa seuraajalle. Smile
http://imgur.com/Vb1WmPk


Jaahas. Ja kissan persiiseen se tuo taisi päätyä. Reviiriä ei ole edes merkkailtu tälle vuotta ja riistakamerassa käy vain ylivuotinen nahkasarvinen pukki. Jos olis heikommat hermot ni vituttais.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hylkeensurma



Liittynyt: 29 Tam 2016
Viestejä: 5

LähetäLähetetty: 10.06.2016 19:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

On tosiaan tuon ajankohdan haarukointi aika vaikea vaikka selkeä kulkureitti on olemassa. Isosarvinen tuntuu olevan aika viekas eikä kulje kellon perässä. Nyt tosin kun kiima lähenee, niin tuntuu käyvän enempi esillä, sekä menee etä tulee samaa polkua. Onkos kellään kokemusta/mielipiteitä noista hajustimista?
Poltettavaa kusenhajut? Anisöljy?
Ruokapaikalle ei jää ainakaan aterioimaan, ei vaikka mitä olis tarjolla.
Kohtapa se on toki ohikin tämä yritys, ja toiveissa on syksyn revanssi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kark
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 16 Maa 2016
Viestejä: 27
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 22.06.2016 08:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä kauriskanta on ainakin etelässä vahva. Työmatkalla Hesan keskuspuistossa tänään pukki meni naaras perässään ulkoilutien yli ihan kaikessa rauhassa 20metrin päässä. Paikasta on Finlandia-talolle linnuntietä puolisentoista kilometriä! Kaupunkilaisten puutarhapalstat tarjoavat ravintoa kyllä yllin kyllin.
_________________
I shot Bambi`s mother but I did not shoot Cecil The Lion
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Drosselhof
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 03 Jou 2013
Viestejä: 21

LähetäLähetetty: 14.07.2016 15:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kumpaa paukkua alan miehet käyttäisitte kauriille? Tällä hetkellä löytyy kahta 308 paukkua:

-Norma Nosler Ballistic Tip 9.7 g / 150 gr
-Norma Oryx 11.7 g / 180 gr

Olisi tarkoitus tänä syksynä aloittaa kaurisjahti. Ampumamatka on semmoiset 60m-100m kytikseltä. Aikomus sijoittaa laukaus keuhko- sydän -alueelle. Toki haulikko passissa mukana jos sattuu läheltä käppäilemään...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9980
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 14.07.2016 16:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Drosselhof kirjoitti:
Kumpaa paukkua alan miehet käyttäisitte kauriille? Tällä hetkellä löytyy kahta 308 paukkua:

-Norma Nosler Ballistic Tip 9.7 g / 150 gr
-Norma Oryx 11.7 g / 180 gr

Olisi tarkoitus tänä syksynä aloittaa kaurisjahti. Ampumamatka on semmoiset 60m-100m kytikseltä. Aikomus sijoittaa laukaus keuhko- sydän -alueelle. Toki haulikko passissa mukana jos sattuu läheltä käppäilemään...


Ei se jää kummallakaan kuolematta, jos hengenpaikoille osuu. Noille matkoille ei lentoradallakaan ole mitään merkitystä.
Joka tapauksessa Ballistic Tip on noista se kauriin kokoiselle otukselle optimaalisempi vaihtoehto,
jos samalla paukulla ei tarvitse lähteä hirvijahtiin.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tiger
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 2852
Paikkakunta: Sjoki/KäMä

LähetäLähetetty: 14.07.2016 16:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Drosselhof kirjoitti:
Toki haulikko passissa mukana jos sattuu läheltä käppäilemään...


Miks haulikko mukana? Eikö kiväärillä kuole lähelle?
_________________
Syön ammuttua lihaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Drosselhof
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 03 Jou 2013
Viestejä: 21

LähetäLähetetty: 14.07.2016 17:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ballistic Tipin kannalla olis ollutkin, mutta kiitos uskonvahvistuksista Smile

Sen takia haulikko mukana koska olen huomattavasti kokeneempi haulikon kanssa, no ei sillä nyt lähietäisyydelle ole väliä ja kuoleehan se kauris lähellekin kiväärillä, mutta ajattelin että about. 15 metriin mukavempi ampua haulikolla kuin kiväärillä mikäli mahdollisuus tulee.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tiger
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 2852
Paikkakunta: Sjoki/KäMä

LähetäLähetetty: 14.07.2016 21:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No joo tyylillään kukin. Itestä tuo vaan tuntuu turhalta värkkäämiseltä. Ei kai se haulikko tee mitään paremmin ku kivääri? Viimesyksynä ammuin ständiltä kuusipeuran vasaa alle kymmeneen metriin, hyvin osu ja kuoli vaikka kiikari oli kohistettu 150 metriin.
_________________
Syön ammuttua lihaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Drosselhof
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 03 Jou 2013
Viestejä: 21

LähetäLähetetty: 14.07.2016 21:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuplapostaus vahingossa, saako kommentin poistettua?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rebe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Hei 2009
Viestejä: 586

LähetäLähetetty: 17.07.2016 23:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ite tykkään kans haulikosta. Kyllä se kiväärilläkin kuolee, mutta haulikolla parempi ampua peitteisessä maastossa liikkuvaa eläintä. Kymmeneen metriin nyt alkaa kyllä osumaan jo vaikkei suuremmin tähtääkään putken läpi.
_________________
"Annosa vulpes haud capitur laqueo"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 79, 80, 81  Seuraava
Sivu 33 Yht. 81

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com