OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

metsästyspuku
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 62, 63, 64 ... 110, 111, 112  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
kenppi
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 10 Syy 2016
Viestejä: 49

LähetäLähetetty: 20.09.2016 19:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Samaa katselin itsekin, eli saattaisi M koko olla sopivampi vaikka mittojen puolesta L pitäisi olla passeli. Itsellä tosin on kädet sen verran pitkät että jääneekö hihat lyhyeksi.

Tosin hyvää ei saa tunnetusti halvalla, mutta jos edes sinne päin Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kenppi
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 10 Syy 2016
Viestejä: 49

LähetäLähetetty: 23.09.2016 17:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli tilattua JJ:n Geronimo pro asu. Jospa tuo olisi ihan hyvä, vaikkei mikään kallis ollutkaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sukolin
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 18 Elo 2013
Viestejä: 96

LähetäLähetetty: 23.09.2016 23:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Varustelekasta tuli homattua venäläinen gorka 3k jagel puku.
Linnustuksessa on tullut käytettyä ja todella hyvin istuu päällä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sänkipelto
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Tou 2015
Viestejä: 12

LähetäLähetetty: 25.09.2016 13:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hei kompassia tukena käyttävät. Huomaatte varmaankin, että jos uudessa puvussanne on magneettikiinnityksiä, niin kompassi heittää näiden vaikutuksista melkoisesti.
Itselläni kävi näin, mutta onneksi kaveri ihmetteli täysin eri suuntaani omaansa verrattuna..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pirulainen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Hel 2008
Viestejä: 1077

LähetäLähetetty: 25.09.2016 19:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Supe kirjoitti:


Lunhagseista oli puhe, vaimolla ja monella on sellaiset, ne missä takamus shoellerin joustavaa kangasta, alkuhuuman jälkeen palaute ollut vähän huonoa, ts. tulee kylmä läpi, ei pidä vettä ollenkaan eli kun istuu niin heti läpi ja sääsket syö läpi. Malli itsessään on hyvä.



tuli ostettua yleiskäyttöön Lundhags Traverse housut, joissa persus ja polvialue on just tuota shoelleria.

Istuvuudeltaan parhaat reisitaskuhousut mitä olen ikinä omistanut, ja voin kertoa, että löytyy kaapista aika monet.... Reisarit päihittää päivittäiskäytössä farkut, koska taskuihin saa puhelimet ja lompakot ja nuuskapurkit, kynät ja paperit yms. Varsinkin silloin kun ei ole takkikelit.

Etsin koko ajan sellaisia reisareita, joissa lahkeet EI ole mitkään purjeet tai pussihousut, ennemminkin tyköistuvat.

Esim. varustelekan myymät saksan ylijäämät on hyviä istuvuuden suhteen, ei oo kovin leveät. Ongelmana on sitten väritys, maastokuosi ei toimi ns. toimistolla. Olen muutamat sellaiset värjänyt mustiksi, ja toimii siviilissä ihan hyvin. Hupaisa sivuseikka, riistakameran kuvassa camokuvio näkyy selkeänä pimeäkuvissa siitä huolimatta Laughing


Toinen ongelma istuvuuden lisäksi on se, että monesti ne reisitaskut on mallia "roikkuu polvissa" ainakin tällaisella persjalkaisella. Sitten kun sinne tunkee tavaraa niin rojut hakkaa kävellessä pahimmillaan kirjaimellisesti polviin Laughing Näissä housuissa taskut on enempi tuossa reiden etuosassa. Toisella puolella sisällä vielä pienempi verkkotasku, johon menee puhelin juuri passelisti. Ainoa miinus on nuo tarranauhalla olevat läpät, sais olla vetskarilla, tämä vaan henkilökohtainen mieltymys.



Näissä Lundhagseissa on vielä erikseen positiivisena ominaisuutena se, mikä monesta, etenkin farkusta puuttuu, ja osasta reisareitakin: etutaskujen ( ei siis reisitaskujen) materiaali on samaa kangasta kuin housutkin. Näin ollen avaimet ym. ei kuluta heti reikiä niihin. Germaani-ylijäämä on varusteltu samoin paksulla taskukankaalla.

Vetäisin 5km pikkulenkin nämä uudet pökät jalassa, ja on kyllä hyvän oloiset kerta kaikkiaan.

Eräkäyttöön voi hyvin olla että tuo joustokangas ei oo paras mahdollinen koska kangas hengittää/voi olla kylmä, ja ei varmaan pidä vettä kannolle istuttaessa. Mutta yleiskäyttöön toistaiseksi nappihankinta. Verkolliset tuuletusventtiilit reisien sivulla on ylimääräinen plussa.

Jos jollakulla on jostain näistä Lundhagsien tai muiden valmistajien mallista kokemusta, ennen kaikkea siitä, miten tuo jousto-osuus shoeller kestää kulutusta ja säilyttää ns. joustonsa pesujen jälkeen, niin kommentoikaa ihmeessä.
_________________
Vapaan miehen oikeus on kusta luontoon -Veikko Huovinen-

-Marlinisti-Jouskaripelle-
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2969

LähetäLähetetty: 25.09.2016 20:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Omat treverset olleet koko kesän lähes päivittäisessä käytössä. Lisähuomiona että kerran menin naamalleni asfaltille ja housuun tuli pieni reikä. Alkukesästä sattui kyseinen tapaus ja koko kesän olen tilannetta seurannut, mutta ei ole levennyt yhtään. Myös koiranpenikka tykkää repiä ja roikkua housunlahkeissa, mutta ei tiedä lundhagsit mitään. Todella mukavat ja vaikuttavat kestäviltä. Ja aivan ykköshousut alkusyksyn kanalintujahtiin ja koirankoulutus reissuille kesällä. Nyt viileämmillä keleillä on ollut käytössä Lunhagsin antjah pöksyt tai sastan wolf housut ja hyvin toimivat kummatkin. Atjaheissa ei noita joustopaneleita ole, mutta muuten vaikuttavat kestäviltä housuilta. Käyttömukavuus ei pääse lähellekkään treversejä, mutta erilaiseen käyttöön asialliset housut. Ja nuo joustopanelit ei ainakaan omissani ole tienneet käytöstä tai pesusta mitään eikä housut uudelle häpeä tuota pientä reikää lukuunottamatta. Tykkään myös enemmän näiden treversejen taskuista ja lahkeiden kiristyksestä kuin antjah housujen. Eli jos saisin itse päättää, niin treverse housuihin kun laittaisi noista antjah housuista polvesta alaspäin olevan osuuden tällä treversen lahkeenkiristyksellä, niin olisipa mellevät housut. Ehkä takapuoli voisi olla myös antjah housujen vedenpitävää kangasta ja laittaisi tuonne alaselän ja reisien sivuille sekä takareiteen tuota joustopanelia jotta liikkuvuus säilyy, mutta istumaosa pitää vettä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 25.09.2016 21:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä niistä joustavat osat joskus menee löysiksi mutta vaatii melkein päivittäistä käyttöä jonku vuoden. Itsellä kolmet mutta ehkä ne halvimmat lundhagsit on parhaat missä tuuletuksen haaroissa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2969

LähetäLähetetty: 27.09.2016 00:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko kellään kokemusta noista fritidsfabriken.se myymistä revolution race vaatteista? Miten jos vertaa vaikka lundhagsin housuihin, niin ollaanko laadullisesti jäljessä vai yltääkö samalle tasolle? Kokemukset eri malleista kiinnostaa ja jos on vaikka useampia housumalleja käytössä, niin kiinnostaisi tietää vähän eroja. Itselle miettinyt ns. arkihousuiksi kotiaskareisiin ja koiran koulutukseen, ja mikäli hyviä ovat, niin kai niitä voisi lundhagsien kaverina kuivankelin jahdeissa käyttää.

Ja itsellä ruotsi taipuu vähän heikosti, ja google kääntäjä kääntää huonosti, joten nuo eri mallien erot on jääneet vähän epäselviksi. Onko housut vettähylkiviä vai vedenpitäviä ja kokonaan vaikko osittain. Ja osa ei ilmeisesti pidä vettä ollenkaan. Ja miten nuo joustopanelit menee? Onko samanlaista joustavaa kuin vaikka lundhagsien joustopanelit, vai jotain himpun joustavaa kangasta?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ahku
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 18 Lok 2004
Viestejä: 70
Paikkakunta: pirkkala

LähetäLähetetty: 28.09.2016 08:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli hommattua Pinewoodin Mufflon puku ku halvalla sai.(eräkoira).
Onko kellään tommosta? Tulee lähinnä hirvipassi käyttöön ja muutenkin
ulkona hillumiseen. On senverran väljä, että mahtuu lämpöstä alle. Saas nähdä
kuinka pitää vettä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
nikheiser
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 05 Hel 2014
Viestejä: 68

LähetäLähetetty: 28.09.2016 22:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Muutama metsäreissu takana fjellun lappland hybrid housut ja drev takki päällä. En osaa kyllä valittaa oikeestaan mistään, housunlahkeen vetoketjut on näppärät jos meinaa kuuma tulla, sama homma takissa. Taskuja on riittävästi molemmissa, polvisuojat laitoin niihin tarkoitettuihin taskuihin ja olipas miellyttävää tunkata kiinni olevaa autoa kun sai pehmyin polvin kontata auton alla. Very Happy Tätä settiä voin kyllä suositella aktiiviseen metsästykseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fr0z
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Huh 2011
Viestejä: 2396

LähetäLähetetty: 29.09.2016 07:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eräkellarista tuli ostaa pätkäytettyä Beaskinin Ursus kääntö fleesetakki ja tuntuu äkistään kyllä oikein kivalta. Takkia toki on mainostettu hiipimisjahtiin ja siitä saakin kyllä varmaan puolenmetrin matkalta molemmilta puolilta selästä vetoketjut auki jotta ilma varmasti kiertää. Mutta kun takissa on täysin äänettömällä vetolenkillä varustettuja vetoketjuja, niin miksi ihmeessä siihen on pitänyt laittaa myös hirveää helinää liikuttaessa pitäviä vetoketjuja?

Nooh, Paracord narusta vetolenkkeihin "jatkot" ja sopivasti vetolenkin juuresta asti pyörittäen, niin hiljeni vetoketjujen helinät hienosti pois. Ja on muuten taskuja aivan pirusti... ja molemmilla puolilla omat.

Tälläinen...
https://www.erakellari.fi/image_view.php?name=4/laajakuva_Bearskin-Ursus-Takki-oranssi-vihrea-0699900009154-2.JPG
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Esox
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 26 Tam 2016
Viestejä: 13

LähetäLähetetty: 29.09.2016 09:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

On kyllä uskomattoman vaikeaa ensimmäisen metsästyspuvun hankkiminen, kun budjetti on rajallinen (max 350 €) ja kokemusperäistä tietoa näistä vaatteista aika vähän…
Metsästysmuotona on jousimetsästys, noin 50% varmaan passissa istumista, toinen puoli sitten metsässä kulkemista ja veneessä/kajakissa istumista.

Tärkeitä ominaisuuksia mielestäni olisivat:
Kankaan hiljaisuus (pitää päästä lähelle riistaa)
Vedenpitävät housut (kajakissa vettä tulee syliin aina, myös konttaamaan voi metsässä välillä joutua..)
Jonkinlainen maastoväritys

Näitä olen kokeilut päälle ja niistä huomioita:

Sasta Peura
+ Tosi mukava ja hiljainen
- Ei vedenpitävä

Sasta Wolf Camo
+ Mukava, hiljainen
- Liian kallis…

Hunters Element asut (Varusteleka)
- Sadevaatetyyppisiä, ei kovin hiljaisen tai mukavan tuntuisia

Fjällraven Drev
- Ei vedenpitävä

Deerhunter Almati
- Kangas paksua ja rahisevaa (onko camokuosissa sama kangas?)


Housujen ja takin ei tarvitse mielestäni olla samaa sarjaa, kestän pienet värierot.. Very Happy

Onko näistä kokemuksia? Lähinnä hiljaisuus ja vedenpitävyys kiinnostaa:

Rivers west ranger takki
http://www.erakoira.fi/tuote/ranger-vedenpitava-fleece-takki-rivers-west/005600/

Pinewood bear apg housut
http://www.erakoira.fi/tuote/metsastyshousu-bear-apg-pinewood/008979/

Bearskin bearlight takki
https://www.erakellari.fi/eravaatteet-ja-kengat/tuote/bearskin-bearlight-kuoritakki/0699900008836/


Tai joitain muita hyviä vaihtoehtoja?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Putukiffeli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Hel 2009
Viestejä: 1636
Paikkakunta: Uusimaa

LähetäLähetetty: 29.09.2016 09:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Esox kirjoitti:
On kyllä uskomattoman vaikeaa ensimmäisen metsästyspuvun hankkiminen,


Itse ostin ekan settini erätukulta kun sai suunnilleen budjetillasi alusvaatteet, välikerraston, kalastuspuvun, kalvopuvun ja lippalakin. 10 vuotta käytin niitä joka reisulla ja pesinkin kalvopuvun ekan kerran vasta 10 vuoden käytön jälkeen Very Happy

Yhtä täydellistä asua ei ole olemassakaan, vaan aina pitää tehdä kompromisseja kerrospukeutumisen suhteen, ja/tai takki auki kulkien.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TRYKON
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Syy 2006
Viestejä: 280

LähetäLähetetty: 29.09.2016 10:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko kellään käytännön kokemusta tuosta JJ Geronimo osakalvopuvusta? Onko liiian kuuma kanakoirahommiiin. Etsin alkusyksyn pukua. Keväällä noita myytäneen taas puoleen hintaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lyde
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Syy 2007
Viestejä: 19
Paikkakunta: v-viheltämä

LähetäLähetetty: 29.09.2016 11:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Valto. kirjoitti:
Onko kellään kokemusta noista fritidsfabriken.se myymistä revolution race vaatteista? Miten jos vertaa vaikka lundhagsin housuihin, niin ollaanko laadullisesti jäljessä vai yltääkö samalle tasolle? Kokemukset eri malleista kiinnostaa ja jos on vaikka useampia housumalleja käytössä, niin kiinnostaisi tietää vähän eroja. Itselle miettinyt ns. arkihousuiksi kotiaskareisiin ja koiran koulutukseen, ja mikäli hyviä ovat, niin kai niitä voisi lundhagsien kaverina kuivankelin jahdeissa käyttää.

Ja itsellä ruotsi taipuu vähän heikosti, ja google kääntäjä kääntää huonosti, joten nuo eri mallien erot on jääneet vähän epäselviksi. Onko housut vettähylkiviä vai vedenpitäviä ja kokonaan vaikko osittain. Ja osa ei ilmeisesti pidä vettä ollenkaan. Ja miten nuo joustopanelit menee? Onko samanlaista joustavaa kuin vaikka lundhagsien joustopanelit, vai jotain himpun joustavaa kangasta?


Ite tilasin ko firman Silence Pro housut. Olivat housut paikallaan lintujahdissa n.+10c kelissä. Ei satanut mutta oli välillä vähän nihkeetä. L-koko istui hyvin jalkaan 185cm/90kg jantterille. Käyttelen housuja myös kotioloissa koiralenkeillä yms. Tämä malli ei ole vedenpitävä, on hyvin hengittävä materiaali. Lahkeet ja persus on hieman paksummasta kankaasta. Seuraavaksi ajattelin kokeille mallia jossa on vedenpitävyyttä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 62, 63, 64 ... 110, 111, 112  Seuraava
Sivu 63 Yht. 112

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com