OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Villi Pohjola Kuru 6645
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
jansir
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Hel 2016
Viestejä: 716
Paikkakunta: Napapiirin antisankari

LähetäLähetetty: 04.10.2016 08:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onkos kukaan käyny tänä vuonna kiroamassa kurua? Pitäisi itse mennä katselemaan paikkoja ensimmäistä kertaa. Kaikki keskustelut täällä kyseisestä alueesta näyttää olevan suurinpiirtein samaa eli ei lintua ja jos näkyi niin naapuripitäjän puolella.. Ja tietenkin kaikki puut kaadettu, porukkaa kuin kärpäsiä pskakasan ympärillä jne...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
liki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Mar 2013
Viestejä: 11243
Paikkakunta: Länsi-Uudenmaan rannikko

LähetäLähetetty: 04.10.2016 09:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli tuolla käytyä. Kyllä siellä väkeä liikkuu muttei kuitenkaan paukkunut kuin Raatteen tiellä kuten eräällä toisella alueella noin samoilla korkeuksilla. Parin n. 4h yrityksen aikana tuli linnuistakin havaintoja mutta kaukaa karkasivat kaikki.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jyrgenismo
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 21 Kes 2012
Viestejä: 10
Paikkakunta: nokia

LähetäLähetetty: 04.10.2016 09:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Käytiin kaverin kans pyörimäs siä itä-aureen tien pohjoispuolella. Riuttajärven nurkilla oli mettoja. !&%¤#"! arkoja olivat. Pari pyytä ja yks rääppöönen poikateeri. Ja nyt viime sunnuntaina kävin lepovuoren nurkilla. Hiljaasta oli. Pari pyytä. Pari teertä ja yks mettoo. Ja yks hirvikärpänen. Pallit meni pataan
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti AIM Osoite
Toopermanni



Liittynyt: 15 Lok 2016
Viestejä: 2

LähetäLähetetty: 15.10.2016 12:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

late2 kirjoitti:
Ei mitään, en pysty kuin asiallisiin vastauksiin. Jos katselit noita paikkoja niin saatoit huomata ettei tuo nevajuotti ollut oikeassa paikassa, en näemmä osaa käyttää enää retkikarttaa, oikea paikka nevajuotille on vissiin 6874965, 3323259, ja sille toiselle paikalle siinä lähempänä lammen rantaa on 6875236, 3323270. Se yksi paikka siellä ylempänä on jotain 6874188, 3316640, ei näytä vaan livenä siltä mitä kartassa. Noin yleisemminkin voisi kommentoida että karttatiedustelu antaa pohjat, kaikki avosuot ei ole (omasta mielestä) lintuja kiinnostavia, jos on vain korkeita kuusia ympärillä niin saattaa olla hiljaista, matalat männyntarrit pienenkin aukeen ympärillä tuntuu paremmalta.

Mutta tämä on pitkälti vaan aamulentojuttuja, jota sopivalla kelillä ei ole ollenkaan. Meillä täällä (n. 50 km etelämpänä) että Virroilla tuntuu puolukat olevan aukeilla tai niiden reunassa, väljässä metsässä. Noita teeret puputtaa, eli tuollaiset paikat kerää väkeä. Aamusta lentelevät noissa paikoissa, syövät maassa, noheva nopeakätinen kaveri noita saa. Pesivätkin yleensä tuollaisissa paikoissa, jotain vanhaa tottumustakin. Saattavat olla pitkin päivääkin, nyt on vaan päivä aika pitkä, menevät varmaan päiväksi jököttämään jonnekin, lähelle tai kauas, tällä kelillä veikkaisin että jonnekin kuusiturriin. Kurun metsät on oikeasti hyvin rikkonaisia, en muista enää mitä oli missäkin, ajeleen joutuu varmaan, kun näkee sopivaa maastoa niin haravoimaan. Onnea matkaan. En tule enää sinne teitä häiritsemään, muualle on helpompi mennä, pari vuotta oli tuonne kausilupa ja tuli noita koluttua, mun mielestä aika hyvä paikka näillä alueilla, lintua hyvin, tietysti jahtaajiakin.


Ite kävin eilen Virroilla tuon iso närhinnevan itä ja länsipuolen koluamassa, eikä edes oravaa näkyny, hirven jälkiä kyllä peijakkaasti.

Isonärhinnevan länsipuoli on hakattu ihan paljaaksi junaradasta pohjoiseen ja viimesetkin kannot revitty, joten sinne ei kannata mennä, tyhjän saa pyytämättäkin.
Vielä pittää kattella tuo alueen pohjoispää, josko sieltä jotain löytäis.
Huonolta näyttää tämä Virtain alue. Ainua positiivisuus, ettei näkyny yhtään hirvikärpästä eikä muita mettästäjiä.

Onko sielä Kuru/itä-aure alueella mitään mestoja joilla kannattis käydä ?
Rusakoita olen lähinnä jahtaamassa ilman koiraa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15317

LähetäLähetetty: 15.10.2016 13:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo, ajat muuttuu, ja metsätkin, kun tuon Närhinevan löysin siinä oli hyvää nuorta metsää ympärillä, tuntui olevan lintuja aika hyvin. Tänä syksynä jahkasin että menisin tuonne käymään, on vaan muuta kiirettä ollut, ei tullut käytyä. Virroilla tuntuu olevan huono lintuvuosi, vaikka "Virrat" ei ole ihan yhtenäinen alue, siellä on hyvin erilaisia alueita. Mutta kaikkialla missä olen kulkenut on tuntunut surkealta. Kurun alue on myös hyvin monipuolinen mutta voi olla että rusakkopaikan löytäminen ottaa koville, metsää nuo valtion maat on.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lyde
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Syy 2007
Viestejä: 19
Paikkakunta: v-viheltämä

LähetäLähetetty: 25.10.2016 15:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kävin pari viikkoa sitten viikonlopun molempina päivinä n. 4 tunnin keikan. Lauantaina Kurun "keskustan" länsipuolella, jossa maasto todella rääseikköä ja hankalaa kulkea, havaintona yksi pyy.
Sunnuntaina suuntana lupa-alueen pohjoisosa josta havainnoksi yksi koppelo tienvierestä. Seisojalla molempina päivinä lisäksi hyvät hajut, joista ei tilannetta saatu aikaseksi.
Sen verran hulluutta on että kauden viimeiseksi viikonlopuksi varasin just luvat uudestaan koittamaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
Sivu 3 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com