OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kokoomus asekiellon asialla, Romakkaniemi valehtelee!
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Harrastuksemme mediassa
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
admin
Site Admin


Liittynyt: 04 Maa 2004
Viestejä: 1373

LähetäLähetetty: 22.12.2016 22:10    Viestin aihe: Kokoomus asekiellon asialla, Romakkaniemi valehtelee! Vastaa lainaamalla viestiä

Facebookissa "näyteltiin" tänäänkin mielenkiintoista näytelmää. EU-komissaari Jyrki Kataisen kabinettipäällikkö Juho Romakkaniemi (kok) jatkoi väitteitään sosiaalisessa mediassa, ettei EU ole halunnut kieltää mitään.

Aseita tuntevan näkökulmasta väitteet voi tiivistää yhteen sanaan; soopaa.

Romakkajärvi päätyi tuomitsemaan kaikki kriitikot tietenkin trolleiksi ja bannasi sivunsa näkyvyyden muilta kuin anti-gun -liikkeeltä.

Huomisen Ilta-Lehti luultavasti julkaisee Romakkajärven pitkän ja sekavan vastakommentin (se näkyy kelle näkyy fb:ssa) allaolevaan artikkelliin, mutta sitä odotellessa.....

Lainaus:
EU:n asedirektiivistä tuli kokoomuksen keskinäinen riita

EU-komissaari Jyrki Kataisen pääavustaja väittää, ettei komissio edes vaatinut sellaista asedirektiiviä, jota Suomessa on tiukasti vastustettu.


EU:n komissio näyttää pääosin häviävän kiistan unionin uudesta asedirektiivistä.

Komission alkuperäinen tavoite oli kieltää kaikki puoliautomaattikiväärit, jopa kaikki puoliautomaattiset ampuma-aseet. Suomessa yksin kiväärikielto olisi merkinnyt muun ohessa vapaaehtoisen reserviläistoiminnan loppumista, ainakin ampumaharrastuksen osalta.

Komission pyrkimykset joutuivat vastatuuleen jo alkuvaiheessa. Suomen itsenäisyyspäivälle 6.12. osuneessa EU:n komission ja parlamentin neuvotteluissa komission päätavoitteet tyrmättiin.

Suomessa komission epäonnistuminen on johtanut mielenkiintoiseen poliittiseen operaatioon.

Kokoomuksen entisen puheenjohtajan, nykyisen EU-komissaari Jyrki Kataisen kabinettipäällikkö Juho Romakkaniemi (kok) väitti sosiaalisessa mediassa, ettei EU ole halunnut kieltää mitään.

- EU ei aivan varmasti "halua" kieltää, tai ole kieltämässä, reserviläisten kivääreitä. Olipas tämä juttu surullinen esimerkki heikosta journalismista. Ja vielä ikävämpi esimerkki EU-vastaisuutta lietsovasta, vääristelevästä, "EU-haluaa kieltää..." -otsikoinnista. Kolme vuosikymmentä sellaista "journalismia" oli yksi suurimmista tekijöistä Iso-Britannian EU-eroon johtaneessa negatiivisessa mielenmuokkauksessa, Romakkaniemi kirjoitti Facebook-sivullaan 10.12., kommentoiden Ilta-Sanomien samana päivänä julkaisemaa, direktiiviesitystä kritisoivaa artikkelia.

Romakkaniemi nimitteli lapsellisiksi väitteitä komission halusta kieltää puoliautomaatit.

- Romakkaniemi valehtelee, vastasi europarlamentaarikko Jussi Halla-aho (ps) Romakkaniemen Facebook-sivulla. Halla-ahon näkemys saa tukea Suomen sisäministeriöstä.

Petteri Orpo kehotti vastarintaan

Suomessa EU:n komission tavoitteet paljasti ennakkoon sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg suurimpia ampujien järjestöjä edustavan ampumaharrastusfoorumin seminaarissa lokakuussa 2015.

Kansliapäällikkö korosti välittävänsä silloisen sisäministeri Petteri Orpon (kok) terveiset. Hän varoitti komission tavoitteena olevan kaikkien puoliautomaattiaseiden kiellon.

Orpon terveisten mukaisesti Nerg vetosi ampujien järjestöihin, jotta nämä toimisivat direktiiviesitystä vastaan.

Päivi Nergin ja Petteri Orpon näkemykset julkisti ensimmäisenä Iltalehti lokakuun lopulla.

Puoliautomaattikiellon uhka otettiin Suomessa hyvin vakavasti. Muun muassa puolustusministeriö katsoi sen vaarantavan maan puolustuskykyä. Asedirektiivi-neuvotteluihin osallistuneet sisäministeriön asiantuntijat painottivat erityisesti tämän kohdan torjumista.


Puoliautomaattikielto sai Suomessa myös tukea. Sitä kannatti esimerkiksi kansanedustaja, entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd) tasan vuosi sitten julkaisemassaan blogikirjoituksessa. Kabinettipäällikkö Juho Romakkaniemi ja muut EU:n edustajat eivät tuolloin kiistäneet tietoja komission tavoitteista.

Katainen kannatti

Komissaari Jyrki Katainen kannatti puoliautomaattikieltoa vielä marraskuun lopulla. 23. marraskuuta järjestetyssä suomalaisten europarlamentaarikkojen ja komissaarin tapaamisessa Katainen ilmoitti, että "komission jäsenenä kannatan komission kaikkia linjauksia. Yhdyn siihen näkemykseen, että ihmisten nurkissa ei pitäisi olla sotilasaseita", Katainen linjasi.

Puoliautomaattiaseet tosin eivät ole sotilasaseita, eikä varsinaisiin sotilasaseisiin, eli automaattiaseisiin saa Suomessa aselupia kuin harvinaisissa poikkeustapauksissa.

Asekeräilijät voivat luvan saada. Poliisin tarkan seulan läpikäyneitä, automaattiaseiden keräämiseen luvan saaneita on noin tuhat. Ampuma-aselupa puolestaan on 650 000 suomalaisella.

Kabinettipäällikkö Juho Romakkaniemen selitys siitä, ettei EU:n komissio olisi alkujaankaan mitään puoliautomaattikieltoa vaatinut, syntyi siis tilanteessa, jossa komissio näyttäisi pääosin häviävän taistelunsa.

Lippaista osa luvanvaraisiksi

Tällä hetkellä komissio näyttäisi olevan saamassa läpi vaatimuksensa kiväärien yli 10 patruunan lippaiden luvanvaraisuudesta. Ne olisivat periaatteessa kiellettyjä, mutta ampujalla olisi oikeus rekisteröidä aseensa kategoriaan, jossa isommat lippaat ovat sallittuja.

Pistoolien lippaissa suurin sallittu patruunamäärä olisi 20. Yleensä pistoolien lippaat ovat tätä pienempiä, joten pistoolilajeihin direktiivi näyttäisi vaikuttavan hyvin vähän.

Sen sijaan toiminnallisissa ampumalajeissa, kuten reserviläisammunnoissa, kivääreissä käytetään 20-30 patruunan lippaita.

Äskettäin julkistettujen tietojen mukaan Suomen armeija on myynyt kansalaisille noin miljoona suomalaiseen Sakoon ja muihin venäläiseen AK-47-malliin perustuviin kivääreihin sopivaa, 30 patruunaa vetävää lipasta. Niiden luvanvaraistaminen olisi siis iso operaatio.

EU:n asedirektiivi on vielä hyväksyntää vailla, ja myös 6. joulukuuta saavutettuun neuvottelutulokseen saattaa ilmaantua muutoksia.

MIKKO NISKASAARI


lähde:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/201612222200044893_uu.shtml?ref=juurinyt_desktop

Romakkaniemen toimien valossa Kokoomuksen imago maanpuolustukseen positiivisesti tuhtautuvana puolueena on kärsinyt ankaran kolauksen.


Viimeinen muokkaaja, admin pvm 22.12.2016 23:03, muokattu 2 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15262

LähetäLähetetty: 22.12.2016 22:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo, Kari piirsi aikanaan Kokoomuksen edustajalle kypärän päähän, nyt on jutut sitä tasoa että joku vauvanpotta olis sopivampi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tapsakansa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Hei 2010
Viestejä: 1931
Paikkakunta: Gone America

LähetäLähetetty: 22.12.2016 22:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

https://snag.gy/iotXhU.jpg
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 12965

LähetäLähetetty: 23.12.2016 00:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minkä laittaa nettiin sinne myös jää. Romakkaniemi ei ole vielä ymmärtmy asiaa joka opetetaan nykyään jo peruskoulun ala-asteella. Samaa sarjaa isäntänsä Käteisen kanssa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
rum
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Maa 2009
Viestejä: 2100

LähetäLähetetty: 23.12.2016 01:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Persuja seuraavatkin vaalit!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12154

LähetäLähetetty: 23.12.2016 08:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Solifer kirjoitti:
Minkä laittaa nettiin sinne myös jää. Romakkaniemi ei ole vielä ymmärtmy asiaa joka opetetaan nykyään jo peruskoulun ala-asteella. Samaa sarjaa isäntänsä Käteisen kanssa.
Tunnustaako valehdelleensa? Ei varmasti. Väittääkö unohtaneensa? Ehkä, tätä ainakin poliitikot hatrastaa joskus. Vetäytyykö hiljaisuuteen? Luultavasti, poliitikkojen ja etenkin virkamiesten yleisempi reaktio. Niinkuin meidän tavan tallaajienkin.

Tommosella pelillä ne kaikki muutkin direktiivit kai sitten syntyy. Kaameeta hommaa. Vaan niinhän joku viisas jo vuosikymmeniä sitten sanoi: "älä koskaan mene katsomaan miten makkaraa tai lakeja tehdään".

Makkaroissa tosin riittää jos maistuu hyvälle. Huono lopputulos ei ole kovin haitallinen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Unforgiven
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tou 2005
Viestejä: 2819

LähetäLähetetty: 23.12.2016 08:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ennen tiesi poliitikon valehtelevan kun suu liikkui. Nyt sonta suolletaan nettiin.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tapsakansa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Hei 2010
Viestejä: 1931
Paikkakunta: Gone America

LähetäLähetetty: 23.12.2016 10:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Romukkiniemikin on ilmeisesti löytänyt tälle palstalle, ja/tai se kiertää jo muuallakin. Tuo intterwebistä löytämäni kuvankaappaus on kuulemma virheellinen ja asiaton:

Lainaus:
Tällainen kuvakaappaus siis kiersi aseharrastajien foorumeilla ja Facebookissa. Siinä yhdistetään jännästi kaksi eri asiaa:

1) Tässä tämän päivityksen aiheena olevassa Iltalehden jutussa väitettiin, että minä olisin jossakin sanonut, että "EU ei ole halunnut kieltää mitään". Totesin että en ole sellaista missään sanonut. -> koska totta kai asedirektiivin lähtökohta oli, että EU:n tasolla kielletään monia eri asioita.

Sitten kuvakaappauksessa on yhdistetty osa Ilta-Sanomien juttua käsittelevää kommenttia parin viikon takaa. Ilta-Sanomat väitti siis otsikossaan, että EU haluaa kieltää reserviläisten kiväärit. Totesin että ei varmasti halua tai ole kieltämässä.

Nyt sitten jollakin omituisella logiikalla ja tuolla eri tekstejä sekoittamalla kuvalla joku yrittää esittää, että nämä kaksi eri juttuja kommentoivaa toteamustani olisivat jotenkin ristiriidassa?

Eivät kyllä mitenkään ole - ainakaan Aristoteleen logiikan mukaan.

Koko tämäkin episodi kertoo surullista tarinaa joidenkin kuumapäisten aseharrastajien kyvyttömyydestä käydä asiallista keskustelua.


Äidinkielen Laudaturin ylioppilaana olen melko "kahveella" tästä viestinnästä.

Haluamme kieltää ihan pikkiriikkisen, mutta emme reserviläisten kivääreitä kuitenkaan. Onko tämä ymmärrettävissä niin, että "emme me kivääreitä halua kieltää, kiellämme vain lippaat ja lukot"?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
veetee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 5909

LähetäLähetetty: 23.12.2016 11:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Romakkaniemi ja Käteinen on jo historian perusteella sellainen yhdistelmä, että pitäisi lakkauttaa kuin se - mikä se ny olikaan - olematottoman yhdistyksen tapainen.

Eli noilla näyttäis olevan varsin pitkä historia yhdessä, eikä mitenkään mairitteleva - jatkuu samoilla linjoilla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Projakt
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Lok 2016
Viestejä: 2051

LähetäLähetetty: 23.12.2016 12:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

veetee kirjoitti:
Romakkaniemi ja Käteinen on jo historian perusteella sellainen yhdistelmä, että pitäisi lakkauttaa kuin se - mikä se ny olikaan - olematottoman yhdistyksen tapainen.

Eli noilla näyttäis olevan varsin pitkä historia yhdessä, eikä mitenkään mairitteleva - jatkuu samoilla linjoilla.


Kolmesta iloisesta kaks? Jesper, Kasper kuka olis Joonatan? Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tapsakansa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Hei 2010
Viestejä: 1931
Paikkakunta: Gone America

LähetäLähetetty: 23.12.2016 13:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Romakkaniemen seinällä EU-hankejohtaja Lahesmaa kommentoi:

https://snag.gy/eH5zbT.jpg

Oliko tuo uhkaus? Jos, niin kehen se kohdistuu?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15262

LähetäLähetetty: 23.12.2016 13:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuon reserviläispoikkeuksen vahva esiintuominen "äänestäjille" (en muista kylläkään koskaan äänestäneeni Kataista tai Romakkaniemeä) on aika vastuutonta, mutta ehkä hyvinkin linjan mukaista. Suomessa käytössä olevaa reserviläisyyttä ei taida monessa EU-maassa olla, ja asia taisi tulla aika yllätyksenä jopa näille suomalaistaustaisille virkamiehille.

Reserviläispoikkeuksen muotoilu direktiiviin tuntuu vaikealta ja vastenmieliseltä ja ilmeisesti viimeisimmässä versiossa tuota on taas jotenkin epämääräistetty. Ilmeisesti EU:ssa on vaikea ymmärtää että jossain voi reserviläiset harjoitella ammuntaa omalla ajalla, omilla pyssyillä ja paukuilla, ilman että PV tai edes MPK tms. organisaatio sitä järjestää. Ja jos se jää direktiiviin epämääräiseksi se antaa kotimaisille pyssynkieltäjille enemmän liikkumavapautta. Joka tapauksessa tuossa jää iso rooli kotimaiselle lainsäädännölle, reserviläisyys tarkoittaa kuitekin joka maassa vähän eri asiaa, Suomessakin tulkita voi venyä siitä että kuulut johonkin reserviläiskerhoon tai -kiltaan siihen että pitää olla sodanajan sijoitus ja PV antaa jonkin lausunnon siitä että pitäisi harjoitella myös omilla pyssyillä. Katainen ja Romakkaniemi eivät toivottavasti määrittele Kokoomuksen kantaa asiaan, onhan esim. Orpo ollut ainakin kommenteissa vahvemmin Suomen edun kannalla.

Urheiluammuntapoikkeus on selkeämpi ja yhtenäisempi EU:n alueella, on ammuntalajeja joita harrastetaan laajalti EU:ssa, kansallinen sooloilu tuolla alueella on vaikeampaa, vaikka sitäkin joku varmaan haluaa. Ja täytyy muistaa että pääosa reserviläisten ammunnasta on urheiluammuntaa, esim. SRA ja palvelusaseammunnat ovat ResUL:in ampumaurheilulajeja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15262

LähetäLähetetty: 23.12.2016 13:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tapsakansa kirjoitti:
Romakkaniemen seinällä EU-hankejohtaja Lahesmaa kommentoi:

https://snag.gy/eH5zbT.jpg

Oliko tuo uhkaus? Jos, niin kehen se kohdistuu?
Onhan tuolla aika raakaa ja vähän henkilöönkäyvääkin kommentointia ollut, tietysti voisi miettiä onko tuon tason virkamiehet ihan tehtäviensä tasalla jos jaksaa kiukutella facessa lukuisissa aiheissa ja kirjoituksissa. Ja miettiä voisi sitäkin että onko oikeasti kiihkoilua puolustaa laillisesti hankittua omaisuuttaan ja harrastuksiaan, joista ei ole ollut Suomessa eikä kovin monessa muussakaan EU-maassa mitään ongelmia. Ja että ne haluttaisiin kieltää vaan siksi että muutama todellisuudentajunsa menettänyt EU-virkamies niin haluaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ohimeni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tou 2012
Viestejä: 262

LähetäLähetetty: 23.12.2016 15:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voisi aloittaa itse yksi gt/vuosi.
https://twitter.com/petulahesmaa

Romuska on sen verran oikeassa, että EU ei ole kieltämässä vaan Junkkerin komissio Käteisineen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
veeteetee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Tam 2005
Viestejä: 636
Paikkakunta: Satakunta

LähetäLähetetty: 23.12.2016 17:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Väkivaltaisia fantasioita ja alkoholiongelma = Bryssälän kermaa Twisted Evil
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Harrastuksemme mediassa Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com