Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
jarih Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 2086 Paikkakunta: Kirkkonummi
|
Lähetetty: 23.07.2005 16:18 Viestin aihe: Lintukeitto |
|
|
Tässähän oli puhetta lintukeitosta aiemmin. Ajatuksissa oli kirkaslieminen keitto, hiukan funteerattuani ja kokilta ideoita kysyen syntyi seuraava liemi.
Pakkasessa oli vielä yksi riekko..
Juureksia mukaan, perunaa, porkkanaa, lanttua, selleriä, palsternakkaa, purjoa, sipulia ja pari valkosipulin kynttä.
Riekko hiukan pieneksi ja kattilaan kiehumaan pariksi tunniksi kunnes liha irtoaa helposti. Mausteena laakerin lehteä ja timjamia.
Vihannekset pieniksi.
Lihat irti luista kun olivat kypsyneet. Keitinliemen siivilöin harsokankaan läpi.
Keitinliemeen kaikki vihannekset ja lihat edelleen kypsymään. Kypsyyttä säätelin leikkaamalla hitaammin kypsyvistä vihanneksista pienempiä paloja kuin nopeasti kypsyvistä. Mukaan pippureita ja suolaa. Pakkasesta laitoin vielä mukaan muutamia viime syksyllä kasaan keitettyjä riistamaustekuutioita.
Noin tunnin keittelyn jälkeen jälki oli tämän näköistä.
Valmis annos, joka oli ok näöltään ja maultaan. Lihaa olisi voinut olle enemmän tekemääni kasvismäärään nähden, mutta toimii näinkin kun liemestä tulee hyvä.
 _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Niätämies Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Jou 2004 Viestejä: 711 Paikkakunta: etelä-suomi
|
Lähetetty: 23.07.2005 17:10 Viestin aihe: |
|
|
Itse valmistin viimevuonna lintukeiton kahdesta pyystä ja yhdestä kyyhkysestä. Vihanneksiksi tuli muistaakseni porkkanaa perunaa lanttua ja sipulia sekä tietenkin mausteet suola pippuri rakuunaa jne. maun mukaan...
Valmistustavaltaan meikäläisen keitto ollut oikeastaan yhtään erilainen, ainoastaan tuota lihan irrottamista keittämällä ei tarvinnut tehdä kun olin jo nylkiessä ottanut rintalihat irti rintalastasta, eipä tarvi sitten ruuanvalmistuksessa erikseen keitellä irti, ellei ole jo sitä kokoluokkaa jolloin otetaan myös jalat mukaan ja jänikset tietenkin omana kokonaisuutenaan...
Ainoa virhe tuli noiden lihojen kanssa, joita keittelin ainoastaan tunnin verran jolloin ne jäivät hieman sitkeiksi.
Tässähän taisit keitellä riekonlihoja kaikenkaikkiaan kolmisen tuntia, jolloin ne ei varmaan kovin sitkeiksi jääneet...?  _________________ God dammed. What a fuck is that, is that a squirrel. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
jarih Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 2086 Paikkakunta: Kirkkonummi
|
Lähetetty: 23.07.2005 18:04 Viestin aihe: |
|
|
Jep, tarkoitus onkin, että liha on erittäin kypsää ja hajoaa helposti. Kokki serkkuni kertoi heidän hyödyntävän keitossa erityiseen lintujen hitaasti kypsyvät paikat. Rintalihoja he eivät laita ollenkaan keittoon, sen sijaan esim. siivet, jalat ja rangat. Rintalihat käytetään paremmin niille sopiviin ruokiin. _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 23.07.2005 18:47 Viestin aihe: |
|
|
Nätti keitto, mutta hiukan on "terveellisen" näköinen. Itse freesaisin keitetyt lihat ja juurekset vielä voi-öljy-seoksessa, sitten lisäisin liemen päälle ja keittäisin kypsäksi. Tuolla toisaalla puhuin siitä sulatejuustosta tai kermasta. Sitä sitten jos haluttaa oikein täyteläistä. Linnun lihathan ovat lähes täysin rasvattomia pelkällään.
Mutta tuo jarin ohje on tosi hyvä perusohje mille tahansa lihakeitolle. Ottakaahan opiksi jos kokkailu ei oikein ole vielä selkäytimessä. Ja AINA LOPUSSA MAISTAMINEN ENNEN TARJOILUA! |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Paukku Masa Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Tou 2005 Viestejä: 652 Paikkakunta: Helsinki
|
Lähetetty: 24.07.2005 02:23 Viestin aihe: |
|
|
Retonkimies kirjoitti: | AINA LOPUSSA MAISTAMINEN ENNEN TARJOILUA! |
Siinä on vaan se vaara, että tulee maisteltua vieraidenkin osuus, jos on oikein hyvää!!  _________________ Kahta ei saa kokeilla: Siskoa sormella ja kansantansseja |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
pelimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Tam 2005 Viestejä: 1216 Paikkakunta: Lapinlääni päästä päähän
|
Lähetetty: 25.07.2005 09:41 Viestin aihe: |
|
|
Paukku Masa kirjoitti: | Retonkimies kirjoitti: | AINA LOPUSSA MAISTAMINEN ENNEN TARJOILUA! |
Siinä on vaan se vaara, että tulee maisteltua vieraidenkin osuus, jos on oikein hyvää!!  |
Maistelee pääasiassa vain niitä ruokajuomia niin keittoa riittää mahdollisille vieraille enempi.
Kuuluuko Retonkimiehellä jälkiruuaksi tuo hillakiisseli.
_______________________
 _________________ Ei linna pelota, eikä huorat hurmaa.
https://imageshack.us/i/5fshesrfj |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 25.07.2005 16:51 Viestin aihe: |
|
|
pelimies kirjoitti: |
Kuuluuko Retonkimiehellä jälkiruuaksi tuo hillakiisseli. |
Ei kyllä se hillakiisseli sopii parhaiten ihan pääruoaksi vaan. Jälkiruoaksi voi suunnistaa paikalliseen ravitsemusliikkeeseen aiheuttamaan pahennusta  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
samit71 Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 19 Maa 2005 Viestejä: 73
|
Lähetetty: 19.10.2005 10:00 Viestin aihe: |
|
|
Kiitos jarih resptistä kokeilin juuri sitä ja hyvää oli! Suosittelen muillekkin! |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Vonkamies Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1471 Paikkakunta: Suomi
|
Lähetetty: 19.10.2005 17:33 Viestin aihe: |
|
|
kannattaa malttaa mielensä kun keittelee lintuja; itse tein elämäni ensimmäistä lintukeittoa tossa viikko sitten. Ammuin heinäsorsan ja eikun kotiin keittelemään. Olin niin nälkäinen ja malttamaton päästäkseni uusiin makuelämyksiin että ei se poloinen ehtinyt nauttia kuumasta kylvystä kuin reilut puoli tuntia. Tais olla raakaa mutta hyvää.
Nyt odotellaan koska kasvaa siivet selkään _________________ Sako Finnlight aito Suomalainen |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Riehpan Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Lok 2005 Viestejä: 131 Paikkakunta: enontekiö
|
Lähetetty: 23.10.2005 12:21 Viestin aihe: |
|
|
 _________________ Sylen Syöksen Keihäsvartta Tantereeseen Tärähtämättömään,Kalliohon Kumahtamattomaan,,,,,, |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|