OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mitä riistaruokaa söit tänään
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 130, 131, 132 ... 134, 135, 136  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 4730
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 18.09.2017 19:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kerroppas joku hyvä kastike ohje? Joku tuollainen mikä keitellään linnun luista että saa fileille hyvän kastikkeen.

Oikeastaan voisit laittaa reseptin joka annoksesta minkä teet Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1369
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 19.09.2017 07:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Very Happy

No tämä kastike tuli helposti. Kuumalle pannulle sorsan rangat ja koivet ja paahdetaan niihin väriä. Sekaan lohkottuja kasviksia, meillä punajuuri, nauris, porkkana, sipuli, valkosipuli, timjami ja laakerinlehti. Lisätään nestettä niin että kasvikset peittyvät ja sekaan yksi kanaliemikuutio. Keitellään kasaan ja siivilöidään. Suurustetaan hieman ja tarkistetaan maku. Tarkoitus oli lattaa sekaan hieman karpalomehua, mutta maku oli jo niin hyvä ilman ettei kannattanut hyvää enää tuunata.


_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Pionki
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 04 Syy 2017
Viestejä: 43

LähetäLähetetty: 19.09.2017 10:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

^tuo ei kyllä kaipaisi kanaliemikuutiota. Kun malttaa kiehutella ajan kanssa, saa makua vaikka miten monen kuution edestä ilman keinoaineita.
_________________
All the things I really like to do are either illegal, immoral, or fattening.
~Alexander Woollcott~
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 4730
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 19.09.2017 10:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pitääpä testata. Olisi sorsaa ja "viimeinen" teeri pakkasessa.

Onko fox tehnyt mitään pataruokaa vaikka kokonaisista tavin rintafileistä? Niitäkin olisi kasa ja oli vähän ajatusta jos jotain sellaista tekisi. Pitäisi vaan keksiä mitä siihen laittaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1369
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 19.09.2017 13:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No joo, olisi voinut mennä ilmankin mutta tällä kertaa näin.

Ei ole tullut käytyä oikeastaan vuosikausiin vesilintujahdissa niin että olisi tullut enemmän saalista, joten niistä ei ole tullut patoja tehtyä. Metsoja ja teeriä kyllä tehnyt palapaistina Burgundin padan tyylisesti, ja toimii erinomaisesti. Miksipä tuo ei onnistuisi vesilinnustakin. Itse yleensä paloitellut lihan sopiviksi suupaloiksi ja ottanut lihoihin väriä pannulla ennen pataan laittoa.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1369
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 23.09.2017 01:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli taas tehtyä setti hirvipullia. Nyt tuli tehtyä kermainen kastike jossa omenaa ja karpalohyytelöä. Luulin jo että kastikkeeseen
tuli liikaa hyytelöä ja soosista liiankin makeaa. Mutta kun pallerot kypsyivät loppuun uunivuoassa soosissa, niistä irtosi hivenen
lihasnestettä niin että lopputulos oli aikaslailla muikea ja liika makeus poissa. Osaan tuli turhankin tummaa pintaa, kun paistelin
kahdella vähän liian kuumalla pannulla ja meinasi kiirus tullla kääntelyssä. Siitäkin huolimatta perheeltä tuli tiukkaa vastarintaa,
kun laitoin osan pakkaseen pohjoisen linnustusreissua varten Smile


_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1369
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 23.09.2017 12:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Edellisen kastikkeen lähtohtaisena ideana oli Tommy Myllymäen kirjan kermakastike. Tuota vain tuli tehtyä sovellettuna niin kuin
monestikin reseptejä vähän sen mukaan mitä kaapista löytyy. Anjovisliemi jäi pois, mustaherukkahyytelö vaihtui karpalohyytelöksi
ja vasikanfondi lihaliemeksi jne... Yleensäkin kokkailussa haeskelen resepteistä uusia ideoita mitkä sitten muokkautuvat ja jalostuvat
omaan keittiöön. Ja se on tarkoitus myös omien sivujeni ruokaosiolla. En oletakaan että monikaan tekisi kirjaimellisesti juuri reseptin
mukaan, vaan tärkeintä on idean ja johtolangan löytäminen, jonka jokainen kokki muovaa oman keittiönsä makujen ja keittiöstä
löytyvien tarveaineiden mukaiseksi.

Jo reseptiä lukiessa saatoin maistaa riistapyöryköiden kera kermaisen, inan verran makeahkon ja hennon karpaloisen kastikkeen sopivan
siihen erinomaisesti. Ja toimii, kannattaa vaan varoa ettei kastikkeesta tule liian makea. Maistellen maustelu.... Nuorin poikakin tuumi
että tää kastike on ihan parasta Smile


_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 6885

LähetäLähetetty: 23.09.2017 14:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jänistä yksinkertaisella tapaa: "Joka keitetyn paistaa...."

Eli jalat kattilaan kasvisliemeen ja vajaa pari tuntia kannen alla mureaksi (nuori ja hyvin raakakypsytetty jänis).

Sitten kasariin voin kanssa ja pinta ruskeaksi. Yksinkertaista ja hyvää. Kaksivuotias tytärkin imeskeli luita erittäin tyytyväisenä lauleskeltuaan ensin ruokaa odotelleesaan "mikset enää hyppele..."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
eräjorkki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Lok 2008
Viestejä: 511
Paikkakunta: savon syvämmessä

LähetäLähetetty: 03.10.2017 19:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirven sisä filettä.
No eipä meillä muuta syyväkkään kuin hirvee ja villisikaa. Työ hommissa kun käy syömässä lounas paikossa niin on se sika vainaja joskus aika hyvää vaihtelua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1369
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 11.10.2017 18:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Guinness-oluella ryyditettyä hirvimiespihviä, raikas tuoresalaatti leipäjuustolla, parsakaalia ja karpalohyytelöä.


_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1369
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 13.10.2017 17:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirviburger Razz


_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 15650

LähetäLähetetty: 02.11.2017 20:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirvenlihasta makaroonilaatikkoa, kun ei muuta ehtinyt. Mustaherukkahyytelöä, kun äiteeltä sain purkin. Ihan ok sätös.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1369
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 04.11.2017 20:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Metsopaistia, uunikasviksia, keitettyä parsakaalia ja mustaherukkahyytelöä.


_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Havumetsä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Syy 2012
Viestejä: 507
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 05.11.2017 21:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Metsäkauriin sisäfilettä kermakastikkeessa ja oman maan puikuloista pottumuusi siihen kylkeen
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
metsiäinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Tam 2014
Viestejä: 165

LähetäLähetetty: 06.11.2017 00:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pitkästä aikaa suurustettua peurapataa. Kylläpä hiveli makunystyröitä. 👍
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 130, 131, 132 ... 134, 135, 136  Seuraava
Sivu 131 Yht. 136

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com