OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Sako 85 projekti - valmista tuli

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Aseiden rakentaminen ja huolto
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
-TripleX-
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 19 Kes 2009
Viestejä: 61
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 21.10.2017 12:56    Viestin aihe: Sako 85 projekti - valmista tuli Vastaa lainaamalla viestiä

Noin vuosi sitten jahtikauden päätyttyä tuli ajatus vaihtaa piippu omassa Sakolaisessa 11" noususta 10 tuumaiseen. Kun kaliiberi on 300 WM, niin tuo 11" rajaa osan mielenkiintoisista luodeista pois valikoimasta (mm. Barnes LRX 200gr). Lisäksi olisin alunperinkin halunnut aseen Varmint mallisena, mitä ei kuitenkaan muutamia vuosia sitten ollut Sakolla mallistossa. Kun asiaa pyöritteli mielessä ja katseli sopivia piippuvaihtoehtoja niin aina tuli päädyttyä sellaiseen, jossa profiili on alkuperäistä reilusti paksumpi ja piippu myös hieman pidempi. Koska alkuperäisessä on ollut alusta saakka Hollandsin suujarru, niin sellainen tulisi myös uuden piipun nokkaan.
Kun oli selvinnyt millaisen piipun haluan niin ostin Riistamaalta Lothar Waltherin kangen (Big bull), josta sorvattiin Ensio Firearmsin Rikun toimesta TRG:n profiililla 650 mm mittainen piippu ja pesitettiin 300 WM kaliberissa lähettämäni mallipatruunan (ruuditon ja nalliton) mukaiseen ylimenoon. Riku myös kiinnitti suujarrun paikalleen.

Kun ase oli Rikun hoivissa niin sovin samalla uuden tukin valmistuksesta Meri-Lapissa operoivan Lasse Smedsin kanssa. Kävimme yhdessä suunnitelman yksityiskohdat lävitse ja sovimme tiiviistä yhteydenpidosta mikäli tulee puolin taikka toisin kysyttävää. Kun ase palasi Sastamalasta niin se jatkoi matkaansa Kemiin. Vierailin pariin otteeseen Lassen luona seuraamassa tukin valmistumista ja tarkastimme sopivuutta (otepituudet ja käden asettuminen kahvalle). Kaikki toiveeni oli alusta saakka otettu huomioon ja työnjälki miellytti silmää jo puolivalmiissa tukissa. Tukkiaihio on ristiinlaminoitua koivua ja Lassen omin käsin värjäämä. Pinta on öljytty 10 kertaa ennen kuin se luovutettiin minulle. Alla ja vasemmalla kyljellä on mustaa Oulun työstökeskuksen UIT kiskoa bipodia ja hihnalenkkejä varten. Perässä on kaksi paikkaa Uncle Mikesin push type hihnalenkeille.

Kesällä myös iski tarve päivittää aseen päälle kiikari ja uutuus S&B Polar T96 4-16x56 oli ominaisuuksiltaan sellainen, jota kaipailin tuohon Sakolaisen niskaan. Erinomaiset hämäräominaisuudet ja riittävän laaja variaabeli alue suurennoksessa sekä valaistu ristikko. Asennusmahdollisuus Sakon pitkän lukkoaktion päälle aiheutti muutamia kysymyksiä, mutta niihin tuli valmistajan edustajilta vastaus seuraavana päivänä kun laitoin S&B:n nettisivuilla kysymyksiä niille osoitettuun kenttään. Kiikari siis meni tilaukseen Finnaccuracylta.

Nyt on aseen kanssa yksi ratareissu paleltu ja piippua sisäänammuttu laukaus kerrallaan 15 kutiin saakka, jonka jälkeen ammuin 2 kolmen laukauksen sarjaa välillä puhdistaen. Vanhalle piipulle ladatut 185 gr Scenarit meni sadalta metriltä melkein samaan reikään, mutta 180 gr Barnes TTSX vanhalla latauksella ei antanut oikein hyvää käyntiä. Tosin ampuja alkoi olla jo kohtalaisen kylmillä sormilla varustettu jatkuvan puhdistussession vuoksi.

Painoa aseella on 5,3 kg ja kiikarin sekä jalkojen kanssa 6,3 kg.

Toivottavasti kuvat näkyy.

Olen projektiini ja sen lopputulokseen erittäin tyytyväinen ja kokemus em. ammattilaisten kanssa toimiessa oli erinomainen. Luottamus ko. seppien toimintaan on sen verran vahvaa, että he ovat jatkossakin valintani mikäli vielä projektikärpänen sattuu iskemään.

Melkoinen ero on piipuissa kun työntää VFG puhdistustulppaa lävitse. Uudessa ei juurikaan ole kohtia, joissa tulppa takertelisi edes vähäsen. Vanhaa on toki ammuttu kohtuullisesti, mutta kyllä siitä tuntuma puikkoon on aivan erilainen.







Paikatut reiät on ammuttu yksitellen ase välillä puhdistaen ja kiikaria on siirretty myös välillä. Tähtäyspisteenä käytin mustan neliön vasenta yläkulmaa.

Kun vapaa-aikaa liikenee niin tälle kokeillaan löytää käypää yhdistelmää Lapua Scenar-L 220 gr, Hornady BTHP 208 gr ja Barnes LRX 200 gr luodeilla ja aluksi N165 ruudilla. LRX:n vaihtoehtona on Nosler Accubond LR 210 gr.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16669
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 21.10.2017 16:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nätti peli, yksi puuttuu, hinta?

-Mullakin on smedsin tukki näköjään, en tarkalleen tiennyt.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Elan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 8928

LähetäLähetetty: 30.10.2017 20:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minulla on 15 vuotta sitten hankittu Laurosen tukki ja se näyttäisi äkkiseltään olevan täysin samanlainen tuossa kuvassa olevan tukin kanssa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Honkila
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Mar 2012
Viestejä: 2637
Paikkakunta: Kainuu

LähetäLähetetty: 30.10.2017 22:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ihmekkös tuo, onhan tuo tukki tehty laurosen ex koneilla ja ohjelmilla. Viimeistely tietysti sepän käsialaa..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Aseiden rakentaminen ja huolto Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com