OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Nyt riistapeltoja tekemään.
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 22, 23, 24
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Riistan hoito ja -laskenta
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
timhoe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2011
Viestejä: 885

LähetäLähetetty: 25.10.2017 11:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pitää nappailla kuvia tulemaan, kun tässä vaan ennättää. Pelto onnistui hyvin noin kaikkinensa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
timhoe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2011
Viestejä: 885

LähetäLähetetty: 25.10.2017 21:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Noh, hemmetin foorumi vai mistä ahdistanee, kun ei suora kuvien liittäminen toimi dropboxin puolelta. Josko noista linkeistä pääsisi kuitenkin katsomaan ruutuja.

Ja niin, tässäpä kesän reportaasi omalta plantaasilta. Ihan ensiksi pitää todeta samat sanat kuin mitä tähän ketjuun kirjoitin alkukesällä, että kevät oli todella vaikea. Meillä satoi maan valkeaksi lunta, räntää ja rakeita vielä kesäkuun puolella, joten aiemmat haaveeni apilan kylvämisestä hyvissä ajoin kesäkuun alussa sai haudata ihan täysin. Kun kävin keväällä katsomassa maisemia, niin peltohan oli itsessään tosi hyvässä kunnossa. Lämpötilat vaan oli niin karut, että siemeniä ei tarvinnut edes miettivän kylvävänsä.

https://www.dropbox.com/s/861yje7wev139e4/Riistapelto1.JPG?dl=0

Vein siinä rospuuton aikaan pellolle uudeksi ruokinta-automaatiksi tuollaisen ison tynnyrin, minkä sain sosialisoitua itselleni viime syksynä. Samassa yhteydessä rakensin isomman jyvälaarin alle, ja kunnollisen huopakaton päälle. Tuon kun latoi keväällä täyteen evästä, niin siinä oli kyllä puluille mitä syödä. Itämisen merkkejä ei tullut vasta kuin ihan loppukesästä, kun kaikkinainen kosteus puski joka paikasta sisään.

https://www.dropbox.com/s/jxcg3odxygfzse6/Automaatti.JPG?dl=0

Varsinaisen kylvön sain tehtyä vihdoin ja viimein vasta kesäkuun viimeisillä päivillä. Siemeneksi valitsin ihan tavallista valkoapilaa, kun alkuperäinen siemenen toimittaja teki oharit sekoituksen toimittamisen kanssa. Miulla oli käytössä vanhasta rullaäkeestä rakennettu miesvetoinen äes yhdellä rullalla, jonka päällä pidin mäntyropsia painona. Rullasin sillä pellon moneen kertaa pitkin ja poikin, ja siinä maaperän saikin aika hyvin auki.

Kylvöjen jälkeen menikin hyvä tovi ennen kuin apila rupesi nousemaan, kun tokihan se piti sitten kuivua ihan täysin, kunnon sateita ei ollut pitkään aikaan. Kaikesta huolimatta apila lähti kuitenkin lopulta nousemaan, ja pirun hyvin nousikin. Mukana tuli myös rikkakasvia, mm. vesiheinää, mutta niiden kanssa pärjättiin.

https://www.dropbox.com/s/eamlynsrnas198u/Riistapelto2.JPG?dl=0

Kitkin pellon käsipelissä kahteen kertaan kesän aikana, ja siinä se apila pääsi valtaamaan alansa vallan hyvin. Rikkakasveja ei onneksi paljoa tullut, lähinnä tuo pari vuotta sitten jo kertaalleen muokattu alue oli sellainen, mihin niitä nousi. Apila on noussut vehreänä ja kamerakuvien perusteella se on kyllä riistalle maistunut hyvin; paikalla on ollut niin kyyhkyjä, teeriä kuin jäniksiä. Vahtihommat jäi todella vähille ja kelitkin oli jokseenkin aina vasten, niin eipä tuolta tullut pudotuksia tälle syksylle. Pääasia kuitenkin, kun hommat onnistui ja tavoiteltu kohderiista on ottanut paikan omakseen.

Haaskaraunio on taas ladattu täyteen hirven keuhkoja, suolia ja kalaa, ja paikalla on myös joku kymmenen litraa omppuja. Nyt vaan odotellaan parempia aikoja ja katellaan josko kamera lähettäisi jotain kivaa kuvaa. Loppuun kameran lähettämä kuva reilun viikon takaa, eli aika vehreänä kasvaa edelleen.

https://www.dropbox.com/s/j4xxog5ft4aosq2/Riistapelto3.JPG?dl=0
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mpro
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 20 Maa 2017
Viestejä: 30
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 06.12.2017 23:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Parin maanomistajan kanssa porissu ja suunnitelmissa olisi riistapelto hanhille. Mikä olisi hyvä kaveri ohralle? Palaset ois noin hehtaari ja toinen kaksi hehtaaria.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Hei 2007
Viestejä: 2519
Paikkakunta: Hamina

LähetäLähetetty: 04.03.2018 19:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mitä mieltä ootte tosta peura-kauris-dianasta, mitä Eräkontti myy? Onko paras seos pelkästään kauriita ajatellen? Viljelyalaa n. hehtaari ja pitäisi olla myös talvea ajatellen syötävää.

/Antti
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Benellimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Kes 2016
Viestejä: 209
Paikkakunta: Karhukaupunki

LähetäLähetetty: 07.03.2018 12:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtis kirjoitti:
Mitä mieltä ootte tosta peura-kauris-dianasta, mitä Eräkontti myy? Onko paras seos pelkästään kauriita ajatellen? Viljelyalaa n. hehtaari ja pitäisi olla myös talvea ajatellen syötävää.

/Antti


Kyseista seosta on tullut kylvettyä noin kolmisen vuotta ainakin ja omat kokemukset ovat ainakin positiiviset. Lumien tultua vaikka kauraa ja porkkanaakin on tarjolla niin lumenalta on kaivettu useista kohdista pellosta pureksittavaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Riistan hoito ja -laskenta Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 22, 23, 24
Sivu 24 Yht. 24

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com