Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35429
|
Lähetetty: 21.12.2017 08:17 Viestin aihe: |
|
|
Ittellä ei joulu nappaa, enimmäkseen turhaa hössötystä ja hermoilua, rva on vääntänyt töittensä lomassa jo toista viikkoa kaikenlaisia jouluruokia ja räättejä ja hermoilee ehtiikö nyt kaiken, onneksi tekee maksalaatikkoakin mikä onkin ainoa jouluruoka torttujen ohella jota syön.
Paras joulunaika olisi kun ottaisi mahdollisimman loivasti ja tekisi vähimmän mahdollisen, kiireisen arjen keskellä hosujille ei vain tule mieleen että jouluna voisi pitää lomaa.
Kuusen hommaan jostain ja nostan sisälle, sen verran panostan enkä ole koskaan suostunut ottamaan vastaan lahjoja, ei tarvitse niidenkään takia kenenkään stressata. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Mörran Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Elo 2015 Viestejä: 136 Paikkakunta: Varsinais-Suomi
|
Lähetetty: 21.12.2017 20:52 Viestin aihe: |
|
|
Päivystystä ja varautumista. Tammikuun alkupuoleen pidempää vapaata...
Kaurista palviin, maksalaatikkoa, rouskusalaatti, siinä noi mitä ehtii. Kalaan ei kerinnyt, niin niitä vähän vähemmän. _________________ Luonto, onko sinne menemistä? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
KHaivula Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Kes 2013 Viestejä: 2915
|
Lähetetty: 22.12.2017 15:22 Viestin aihe: |
|
|
TKH kirjoitti: | Uskomattoman paljon ihmiset vetää noita raakoja kalatuotteita. Savulohi on itsellä pöydässä ja sekin mieluiten aurajuustolla kuorrutettuna.
Sipulin syönnistäkin saa vähintään mahahaavan vitutuksen lisäksi. |
Nyt tarkoitus kokeilla uudenlaista "raakaa kalaa".
Muistelin että Metsällä-sarjassa tekivät rautufileistä hyvännäköisen annoksen niin että kuumensivat sesaammiöljyä (muistaakseni) ja sillä sitten valelivat lautaselle levittyjä filesiivuja. Päälle sitten sitruunaa, limeä ja muut maustaat - ja eiku syömääm. Tuolla "kypsytystavalla" oli joku hieno nimikin, mutta kun ei muista tuollaisia.
Tuota siis ajattelin kokeillä siialla, kun appivanhemmat tulee huomenna käymään. Pääruuaksi sitten hirvenvasan ulkofilepihjejä.
Aatoksi sitten se perinteinen savustettu hirvenpaisti ja riimulihaa vasan sisäfileestä, salaisella lisämausteella terästettynä (metaxxaa) :
Eiköhän noilla närästys saada aikaiseksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
teve Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Mar 2007 Viestejä: 140
|
Lähetetty: 22.12.2017 19:27 Viestin aihe: |
|
|
"Keittokinkkua" Hirven paistista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 25.12.2017 07:40 Viestin aihe: |
|
|
Tänä vuonna uutuutena oli joku venäläisperäinen zydeemi vaimon tekemänä. Sillä on ollut tapana tehdä jouluna aina joku yksi uusi joulupöydän tarjottava.
Lautasella oli sektoreittain kapriksia, punajuurta, suolakurkkua ja sillihakkelusta smetanassa. Itse en ole mikään rosollin ystävä, mutta totesin että tästä tulee meitin perheen rosollin korvike. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 25.12.2017 07:47 Viestin aihe: |
|
|
Kinkun ympärillä meillä kattaus pyörii, mutta helposti tuo kinkku jää sivurooliin.
Laatikoita oli aika rivi; porkkana-, lanttu-, peruna-, maksa-, la lihaperunasoselaatikko! Keitettyä perunaa meillä ei ole ollut joulupöydässä aikoihin.
Tiedä sitten, onko toi kalapuoli jotain satakuntalaista perua; lipeäkala, kylmäsavulohi, graavi, himosilakka, valkosipulisilakka ja uutena rapusilli + mateen ja kirjolohen mädit.
Ja salaatit päälle 😄 |
|
Takaisin alkuun |
|
|
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 15769
|
Lähetetty: 30.12.2017 08:03 Viestin aihe: |
|
|
Meni joulu vähän vaisusti kun kökkäilen kipsi jalassa, jäi lasimestarinsillitkin tekemättä. Oli vähän puhetta että vois jotain silakkasysteemiäkin tehdä, jäi nyt ainakin väliin. Mutta vaimo osti omin käsin kaupasta pikkukinkun, se oli hyvä, melkein liiankin pieni. Porkkanalaatikon tein, oli aika syötävää, joulun jälkeen vaimo pongasi tarjouksesta Kokkikartanon porkkanalaatikkoa, lapsetkin sanoi "tää on parempaa kuin isin tekemä". Mutta toinen pikkukinkku on nyt uunissa, tulee vaihtelua, lähinnä hirveä on viikolla syöty. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 23.12.2018 15:02 Viestin aihe: |
|
|
Pikkukinkku uunissa. Ekaa kertaa meillä tommonen "luuton lihapallo", joku viljaporsaan herkkukinkku.
Tänä vuonna vaimolla suunnitelmissa joku "raikas pororulla" alkupalasettiin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vekev Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Jou 2016 Viestejä: 15775
|
Lähetetty: 23.12.2018 15:04 Viestin aihe: |
|
|
Huominen näyttää ku käyn kaupassa vaeltamassa, tänään kaurista vielä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Berkele Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Hei 2006 Viestejä: 2232 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 23.12.2018 21:01 Viestin aihe: |
|
|
Ite ammutuista menee joulupöytään hirven vasan kulmapaisti palvattuna ja emäntä teki maksalootaa samasta elukasta. Hanhen meinasin hauduttaa överiksi kinkun seuralaisena leivinuunissa.
Joululimput leivoin eilen ja ruisleivät tuli just uunista. Oma juuri pelittää loistavasti.
Perinteiset porkkana- sekä lanttuloota on vaimon tekemää. Loput perinneherkut on kaupasta suoraan, mätiä, silliä, rosollia, hillosipulia. Harmi kun ei ole kellaria niin oman maan potut paleltu jo aikaa sitten. Sipulit epäonnistui ja vähäinen sato on jo syöty. Porkkanatki piti ostaa, omat meni parempiin suihin aikaa sitten. Tavoitteeksi vois laittaa, että joskus olis vaikka maitotuotteita ja riisiä lukuunottamatta kaikki ite kasvatettua tai pyydettyä joulupöydässä tarjonnasta tinkimättä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35429
|
Lähetetty: 23.12.2018 21:57 Viestin aihe: |
|
|
Hirvikarjalanpaisti, jo perinne, ja rvan tekemää maksalaatikkoa, meikäläinen pärjää niillä plus uunilohella, muut vetävät kaikki perinteiset. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
VomiT Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Elo 2018 Viestejä: 354 Paikkakunta: Joensuu
|
Lähetetty: 23.12.2018 22:18 Viestin aihe: |
|
|
Hirvikarjalanpaisti, omaa kylmäsavulohta ja kylmäsavuhirveä, perinteinen kinkku (kylmäsavustettu sulaessa), porkkana- ja lanttulaatikko. Aika perinteistä siis. Just vedettiin hirven maksaa ja sydäntä voissa pannulta (suola, mustapippuri). Ei paha!
Millä v...lla nuo teinit (17 ja 19) opettais noille herkuille? Makaronilaatikko ja makaroni jauhelihakastike, tortillat jauhelihalla tai kanan FILEsuikaleilla.... S...nan herkkuperseet... Jos ei oo noita, nii leipää - mitä vaaleampi sen parempi... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Berkele Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Hei 2006 Viestejä: 2232 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 23.12.2018 23:23 Viestin aihe: |
|
|
VomiT kirjoitti: | Hirvikarjalanpaisti, omaa kylmäsavulohta ja kylmäsavuhirveä, perinteinen kinkku (kylmäsavustettu sulaessa), porkkana- ja lanttulaatikko. Aika perinteistä siis. Just vedettiin hirven maksaa ja sydäntä voissa pannulta (suola, mustapippuri). Ei paha!
Millä v...lla nuo teinit (17 ja 19) opettais noille herkuille? Makaronilaatikko ja makaroni jauhelihakastike, tortillat jauhelihalla tai kanan FILEsuikaleilla.... S...nan herkkuperseet... Jos ei oo noita, nii leipää - mitä vaaleampi sen parempi... |
Mahtaa olla tuossa vaiheessa jo myöhäistä. Me ollaan syötetty lapsille pienestä asti aivan kaikkea hyvin tehtyä ruokaa ja laajalla rintamalla ovat oppineet pitämään sellaisistakin ruuista, mitkä aluksi eivät ole maittaneet. Vanhin poika (7v) on hämmästyttävän ennakkoluuloton ruuan suhteen. Se syö sushit ja etanat yms erikoiset, mitä monet aikuisetkin kavahtaa. Saattaa se syödä ison annoksen vaikkei tykkääkään. On oppinut siihen että saattaa vähitellen alkaa maistumaan. Parhaiten näyttää kaikille uppoavan kuitenkin hyvät perusruuat. Pyyntönä tuleekin monesti "lihaa ja perunaa".
Jokaisen pojan lempparileipä on iskän ruisteleipä. Siinä ei oo muutako juurta, ruisjauhoa, vettä ja suolaa. Ja se on pinnasta kovaa ku elämä, sisältä happaman suolaista mutta pehmeää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vekev Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Jou 2016 Viestejä: 15775
|
Lähetetty: 24.12.2018 08:54 Viestin aihe: |
|
|
On noii meidän teini likat kanssa melko nirsoja, mut kun tekee myöhässä safkat ni uppoo mikä vaan. Onneksi ovat joulun Äidillään ni ei tarvii mitää joulu juttuja tehdä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 24.12.2018 09:08 Viestin aihe: |
|
|
Ei meilläkään jälkikasvulle putoa jouluruuista oikein kuin kinkku, graavi ja kylmäsavulohi.
Laatikot on aika nounou, vaikka joka vuosi "pakotetaankin" maistamaan kaikkea.
Joskus miettinyt, että mitähän aikanaan noilla on "joulupöydän herkkuina"... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|