OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mitä riistaruokaa söit tänään
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 137, 138, 139
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Kömy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Hel 2008
Viestejä: 747

LähetäLähetetty: 07.02.2018 22:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Quad vadis kirjoitti:
Kävin Kiinalaisessa lounaalla, tuskin ne kaupanlihaa oli. Lajimääritys jäi vajaaksi Very Happy
Laughing Laughing
_________________
Kyllähän se kuula lentää!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Quad vadis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2011
Viestejä: 2059

LähetäLähetetty: 10.02.2018 11:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Laitoin peurasta tavallisesti jauhikseen menevät ”roiskeet” rullalle ja saunaan. Sulassa sovussa potkat, niska, kyljet ja rasvattomaksi putsattu leikkosilppu.

Aika toimivaa settiä! Viikonlopun pärjää hyvin tällä kinkulla Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ramiwolf
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 26 Jou 2017
Viestejä: 63
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 11.02.2018 11:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tein riistakäristystä reilun kilon satsista, josta 1/3 kaurista ja 2/3 osaa hirveä.
Ja iso satsi perunamuusia samalla kertaa.

Kun lipsahti hieman liikaa suolaa tuohon käristyksen sekaan, niin lisäsin vain vettä n. 6 desiä nesteen sekaan, niin saatiin juuri passeli suolaisuus.
Samalla kun otin talteen lopussa tuon n. 6 dl ylimääräistä nestettä tuostä käristyksen seasta, niin siitähän saatiin loistavaa lientä mm. lihapullien tekoa varten.
Pakkaseen tuo neste vain pienissä purkeissä, niin on sitten käyttövalmis satsi "lihalientä" odottamassa makuja antamaan seuraavaan ruokaan.
Käytin suolana karkeaa Himalajan suolaa, jolloin kun en malttanut odottaan tuon suolan sulamista kokonaan ennen sen lisäämistä, niin lipsahti sitä hieman liikaa tällä kertaa, otetaan opiksi ensi kerralla.

Jälkiruuaksi tein banaaniomenalettuja sekä testasin banaanilettuja, joissa oli aineksina vain blenderillä soseutettua banaania ja pelkkää kanamunaa.
Aika yllättävää, että tuosta banaanista ja pelkästä kanamunasta tulee aivan letun makuista/näköistä tavaraa, tosin hieman banaanilta maistuen.

Eikä välttämättä edes tarvitse hilloa kyytipojaksi.
Kannattaa paistaa pieniä lettuja ja käyttää mietoa lämpötilaa etteivät nuo letut pala ja hajoa kääntäessä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lyrurus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Jou 2004
Viestejä: 1406
Paikkakunta: Muurame

LähetäLähetetty: 11.02.2018 12:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Currysorsaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ramiwolf
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 26 Jou 2017
Viestejä: 63
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 11.02.2018 14:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onpas mehevän näköinen tuo Quad vadiksen liharulla.
Voisi kuvitella makujenkin olevan kohdillaan.
Suolaahan tuo tietysi vaatii, mutta mitenkäs muuten tuo valmistussessio on toteutettu, mm. lämpö ja aika.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Quad vadis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2011
Viestejä: 2059

LähetäLähetetty: 11.02.2018 15:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ramiwolf kirjoitti:
Onpas mehevän näköinen tuo Quad vadiksen liharulla.
Voisi kuvitella makujenkin olevan kohdillaan.
Suolaahan tuo tietysi vaatii, mutta mitenkäs muuten tuo valmistussessio on toteutettu, mm. lämpö ja aika.


Suolaa on ihan hyvin Wink
Paikallisen palvaamon käryttämä, niillä on se homma hyvin hanskasa! Ihan sama minkä kokkareen sinne vie, niin priimaa pukkaa aina.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1395
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 11.02.2018 19:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Viikonlopun työpaikkaruokailua, hirviburgerit ja bataattiranet. Hyvin kelpas työkavereille Smile


_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Juunas
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Maa 2004
Viestejä: 2262
Paikkakunta: Joensuu

LähetäLähetetty: 12.02.2018 10:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eilen väänsiin aurajuustopeuraa ja meinasi mennä ihan tosissaan yöunet, kun tuli kiskaistua vähän turhan iso satsi iltapalaksi. Eli kilon verran peuran ulkofilettä vajaan sentin paksuisiksi pihveiksi, niille vielä hiukan nuijaa ja pannulle. Suolaa sekä valkopippuria paistetuille pihveille ja tunniksi 175 asteiseen uuniin. Tämän jälkeen purkki ruokakermaa ja 150g pussi Valion murennettua aurajuustoa perään, padasta kansi kiinni ja vielä reilu pari tuntia 125 asteisessa uunissa. Kyllähän siinä monen mielestä varmasti ulkofile raiskattiin, mutta hyvää oli.
_________________
Ei se ota jos ei annakkaan
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1395
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 22.02.2018 19:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirvipataa muusin ja karpalohyytelön kera. Haudutettu leivinuunissa yön yli savupekonikuoren alla.
Liemessä porkkanaa, lanttua, purjoa, lihalientä, punaviiniä, timjamia, maustepippuria, laakerinlehtiä, sipulia ja valkosipulia.














_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
noniin
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Hel 2005
Viestejä: 798

LähetäLähetetty: 22.02.2018 20:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yhhyh... nyt on tiukka setti. Tuo setti menee kokeiluun. Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1395
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 23.02.2018 11:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.kettunet.com/hirvipataa-savupekonikannen-alla/
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
viisasverneri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Syy 2008
Viestejä: 564

LähetäLähetetty: 23.02.2018 19:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Foxin eväs näyttää jälleen kerran siltä, ettei syömättä jäisi. Itse kärventelin vasanmaksaa paistinpannulla. Tervasnuotio toi makuun oman lisänsä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 137, 138, 139
Sivu 139 Yht. 139

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com