OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

KARUMIESTEN MARTTAKERHO - KOTA
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5 ... 11, 12, 13  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
H-k
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 08 Jou 2016
Viestejä: 94

LähetäLähetetty: 01.03.2018 10:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

AnttiSn kirjoitti:
Riippuu missä, mihin aikaan ja miten kulkee. Itselle on riittänyt ihan kepoinen paneeli, jossa usb-liitäntä. Saan tuolla ladattua puhelimen ja tarvittaessa gopro-kameran. Itselle tärkeää paino, kun liikkeellä lihasvoimin. Näyttää tuo kuvan kamiina sille, etten ihan heti ois omiin reissuihin ottamassa matkaan. Ehkä jos painon voisi tiputtaa noin 20-osaan nykyisestä voisi alkaa harkitsemaan asiaa!

Sen verran on kiinnostavia nuo ompeluprojektit, että kait se joutuu itekin joskus tulevaisuudessa, jos/kun aikaa on, jotain väkertämään. Kota olisi varmasti hyvä projekti aloittaa...


Juu aattelin sen sähkön siten, että kun kota muodostaa perusleirin, niin jättää sinne powerbankin tai akun. Siellä sitten joutas se latautua omia aikojaan. Se mitä paneleita ja muita testaillut, niin latausajat tahtoo venähtää. Akku ratkaisi tuo että saa sitä virtaa vauhdilla tarvittaessa pukattua.

Joo tuo kuva on vaan esimerkin takia Laughing, jos itselle niin retkikaminathan tietenkin käytössä ja tuo piippupuhallin pitäs saaha pienennettyä n.säilykepurkin kokoiseksi. Minulla nykyisin kamina on samantapainen kuin intissä on käytössä, onhan se tehokas ja sekin hyvä puoli ettei tarvi tuhkia juurikaan poistaa vaan toimii päiväkausia tyhjentämättä. Liian painava sekin tosin on, vaikka veneellä tai autolla kuljetus niin v1tuttaa lyhyttäkin matkaa sitä raahata.

Ihan järkeväähän se on itse värkkäillä näitä asumuksia, vaikkakin esimerkiksi nykyisin saa noita ulkomaankotia kohtuu edullisesti tarjouksesta, esimerkiksi tuokin on listahinnaltaan 300 https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/mega-horn-iii-kotateltta

Kuitenkin jos ostamaan rupeaa niin kantsii miettiä huoltohommiakin. Ainahan voi kamppeet mennä rikki ja korjaus saattaa olla vaikeaa tai mahdotonta noissa ulkomaanromppeissa. Johan täältä suomenmaaltakin löytyy ja vaikka tuntsakota taitaa olla vallan mainio, peruskampe jonka voi korjatakkin jos hajoaa.

Itsetehtynä nämä hommat on siitä hyviä ettei tuu semmosta paikkaa, etteikö korjaus ois mahollista, eihä soo ku korjata Smile Kynnys muutella tarvittaessa on myöskin matalampi, jos homma hoituu.

Katesauman teon vaan opettelet ja ompeleen. Piipun läpivientiin kantsii kiinnittää huomiota, mikäli aiot kaminan käyttöön ja lisäksi ovi kannattaa miettiä kunnolla. Kastevaate on hyvä, pienemmissä kodissa monesti ommeltu 0.5 metrin korkeuteen. Monesti tulee kondensioveden kanssa ongelmia, mutta jos kahdesta pahasta pitää valita, eli vedon tunteesta ja kondensiovedestä, ni kyllä sen vedon haluaa poistaa kun eihän sitä kondesiovettäkään loppupeleissä mitenkään isoja määriä ole

Nyt tähän omaan oon tarvikkeita hommanut shelbystä, kilpailukykyiset hinnat ja nopea toimitus. https://www.shelbyoutdoor.com/?language=fi
Päivä pari sitten tuli lisää materiaalia

Otin pikkupätkän tuotakin kangasta mitä aattelin sisäkodaksi, aika valkosta tuo valkoinen Laughing Saas nähä viittiikö tuosta tehdä kun pysyyköhän kuinka kauan valkoisena leirielämässä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Machete
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hel 2014
Viestejä: 381
Paikkakunta: Kaukana ja kauempana

LähetäLähetetty: 04.03.2018 10:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse laittaisin valkoisen sisäpuolen. Paskottuuhan se, mutta tuo sen verran enemmän valoisuutta sisäpuolelle likasempanakin, että on ihan suotava ominaisuus pimeinä syy- ja talvi-iltoina.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
HAK
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 13 Lok 2014
Viestejä: 106

LähetäLähetetty: 11.03.2018 13:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

AnttiSn kirjoitti:
Riippuu missä, mihin aikaan ja miten kulkee. Itselle on riittänyt ihan kepoinen paneeli, jossa usb-liitäntä. Saan tuolla ladattua puhelimen ja tarvittaessa gopro-kameran. Itselle tärkeää paino, kun liikkeellä lihasvoimin. Näyttää tuo kuvan kamiina sille, etten ihan heti ois omiin reissuihin ottamassa matkaan. Ehkä jos painon voisi tiputtaa noin 20-osaan nykyisestä voisi alkaa harkitsemaan asiaa!.


Minkälaisia lataus aikoja ja minkälaisilla paneeleilla saa syksyllä? Jokin systeemi olisi tarpeellinen kyllä millä saisi puhelimen ja pannan ladattua. Vaikkakin niin, että latauttaa se powerbankin perusleirissä ja sitten yön aikana sillä pantaa, kapulaa ja puhelinta. Hieman epäileväinen olen ollut syyskeleillä näiden lataustehon riittävyydestä. Riippuu kelistä tottakai.. Minkälaisia kokemuksia syyskeleillä paneeleiden toimivuudesta?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
H-k
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 08 Jou 2016
Viestejä: 94

LähetäLähetetty: 08.04.2018 12:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

HAK kirjoitti:
Hieman epäileväinen olen ollut syyskeleillä näiden lataustehon riittävyydestä. Riippuu kelistä tottakai.. Minkälaisia kokemuksia syyskeleillä paneeleiden toimivuudesta?


Eikös se ole wateista kiinni? Ebaysta katselin että jos itse tekee niin 30w paneli tulee maksamaan. 12 ekeä, jos pari semmosta niin kait sillä huonommassakin valossa jotain tekee?

Tässä tuli tuosta kodasta 9 palaa kymmenestä ommeltua kiinni. Viimeiseen palaan rupesin vetoketjua ompelemaan, niin hokasin miksi kesken aikoinaan tämä(kin) homma jäänyt. Täys !&%¤# tuo minun ompelukone. Hirveä sääteleminen jos vähääkään materiaalit tai materiaalien paksuus muuttuu. Pitänee pistää tämä jäihin kunnes saa kunnon koneen itselle ostettua
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JyrpäJooseppi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Syy 2022
Viestejä: 259

LähetäLähetetty: 21.09.2022 11:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Viikon reissun metsässä tein ja yöpymisvarusteina oli loue ja pop-up teltta, toki mukana oli myöskin retkisänky. Pop-up teltan käytöstä vuosia ja muistikuvan mukaan se oli iso. Reissussa sitten rupesin sänkyä sinne laittamaan niin eihän sitä mitenkään järkevästi sinne saanut.Rolling Eyes Loue'en kanssa samat ongelmat kuin aina. Näennäisestä helppoudesta huolimatta se on työläs pystyttää. Menee aika risujen etsinnässä ja myöskin pitäisi olla jotain pystypuita jotta saat jiiriin homman.



Siinä viikon aikana oli sitten aikaa miettiä että pitää näihin hommiin saada muutos, eli nopeampi pystytys, helppous oli hakusessa.

Ensimmäisenä ostolistalle kiiloja jotta ei tarvi risuja etsiä. Netistä katselin niin Tokmannilla oli halvalla myytävänä kiiloja, Punaisiksi anodisoituja profiilikiiloja joissa oli päissä valmiiksi punainen narunpätkä jotta helpommin maasta löytää ne. Sieltä myöskin löytyi Tarppi, 3x3 kooltaan.


Hyvän tuntuinen kampe, ainoa puute ettei keskellä ole kuin yksi kiinnityspiste. Tarpin hyvä puolihan on monipuolisuus. Louteen voi pystyttää vain yhdellä tavalla, tarpin kanssa mielikuvitus vaan rajana. Toki louteen kanssa pitää myöskin luovuutta käyttää ja kun luovuus loppuu niin airot ja mela avuksi Very Happy


Eli Tarpilla + kiiloilla sain tuollaisen pikasuojajutun kuntoon, vallankin kun se pakattuna meni siihen samaan repun sivutaskuun missä loue aiemmin ruukasi majailla.

Seuraavaksi piti ruveta pohtimaan entäpä jos jotain parempaa suojaa tarvii. Iso joukkueteltta ja iso kamina on ja niitä nyt ei viitsi ottaa matkaan kun ei vaan tarvi niin isoa tilaa.

Kärkkäisellä oli sitten kamina (139€) tarjouksessa. https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/newstove-ultrakevyt-telttakamiina-keittotasolla?id=101855038&gclid=EAIaIQobChMI0MbqqLCl-gIVDqmyCh1o4AL2EAQYASABEgLqk_D_BwE niin sieltäpä sitten tilasin.


Ekaa koepolttoa tuossa touhuilen. Jalat oli hankala saada ekaa kertaa paikalleen mutta kyllähän ne meni kun ähräsin. Jotkut ovat taitelleen noista jalkoja jotta paremmin menee paikalleen mutta siinä on sitten se vaara että ne myöskin irtoavat tahattomasti sitten helpommin. Piippuun kiinnitin hitsaussuojamattoa joka kestää 550c. Matto lämpeni johonkin 60 asteeseen. Periaatteessa asumuksen katon läpi noinkin onnistuisi eritys.

Seuraavaksi asumuksen vuoro, motonetistä hokasin tarjouksen, kota satasella joten hain sen. https://m.motonet.fi/fi/tuote/5506712/Woodlander-Tiipii-5-hengen-teltta
Halpahan tuo ja ei tietty mikään huippu, esim vedenpitävyydestä ei mitään tietoa.

Tuotahan ei ole tarkoitettu kaminan kanssa olemaan ja enpä pahemmin stressaa siitä itseäni Laughing Kyllä noihin ohuisiin kankaisiin kaikkiin reikiä kipinät tekevät ja saattavat palaakkin vaikka pitäisivät olla palosuojattuja.

Päätin kaminan paikaksi teltan toisen puolen niin että ovet ovat molemmin puolin. Ajatuksena että itselläni on teltan toinen puoli asuintilana ja toinen puoli on varattu kaminalle ja romuille.

Kaminan läpiviennissä ei kokeilemani piippuun kääritty suoja välttämättä edusta helppoutta kun se pitäs aina siihen kiinnittää joten jotenkin muuten piti homma hoitaa. Ensimmäisenä koiralta katosi vesikuppi:D


Sitten vaan läpivienti paikalleen. Piipunpäähän tein tiheästä verkosta suojan, sen kiinnitys pitää vielä muuttaa sellaiseksi että menee painamalla paikalleen eikä tarvi klemmaria.


Läpiviennissä on ulkopuolella pelti, teltan oma kangas, hitsausmatto, muotoon ommeltu hitsausmatto ja pelti. Lisäksi läpivienti on tehty huppuun joten kankaasta huipulle lähteviin liinoihin ompelin suojamatot. Tuntus toimivan kun kokeeksi kunnon lämmöt pistin päälle. Maavaatteeseen tein myöskin kaminalle reiän ja ompelin vahvistukset leikkauskohtaan.


Nyt ois homma ilmeisesti kunnossa, teltan pystytyskin menee n 6 minuutissa, eli ei kovin mahottomia. Rahaa paloi 100+140+50= vajaa 300 ekeä, ei nyt kovin mahottomasti kun nyt pitäs pärjätä miltei kaikissa ajateltavissa olevissa tilanteissa Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
JyrpäJooseppi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Syy 2022
Viestejä: 259

LähetäLähetetty: 21.09.2022 20:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vähä katselin mitä romppeita on ompelutarvikkeissa, näkyi olevan ommeltavaa tarranauhaa aika monta metriä. Siitäpä sitten se ajatus lähti, jospa vähän pimppais tuota motonetin kotaa. Siinä on pieni taittuva lieve maanrajassa, jospa siihen ompelis tarranauhan toisen puolen ja maavaatteeseen toisen. Sais täysin vedottoman seinän ja kun teltan liepeen laittaa maavaatteen alle niin periaatteessa mahdollinen kondensiovesi pääsisi valumaan maavatteen alle. Oviaukon kodalle tietty ei tarranauhaa koska pitäähän sitä ilmaa jostain päästä sisälle.

Toinen harkinnassa oleva juttu ois kaminan kodalle tehdä teltanseinään reikä ja ommella maavaatteeseen pieni tunneli joka päätyisi kaminan juureen. Sitä en sitten tiedä kuinka järkevä homma koska tavallaan ois järkevää että korvausilma kerkeäisi lämpenemään kodan ilmatilassa ennen paloa.

Kolmas mitä harkitsen on se, että kun toi kota oli niin halpa, niin jospa tekisin siitä sisäteltan. Pitkään miettinyt tuplaseinärakennetta teltoissa/kodissa niin toi olisi kustannustehokas aihio siihen. Pitänee vähän mittoa ja miettiä. Rakenteen pitäs olla sellainen että kun ulkokodan pystyttää niin toi motonetin kota sisällä menisi ulkokodan jiiriin laitossa myös samalla jiiriin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
mijuta
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 25 Hei 2012
Viestejä: 90

LähetäLähetetty: 22.09.2022 07:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse en ole vielä saanut aikaiseksi hankkia omaan kotaani kamiinaa, kun se on jäänyt sangen vähälle käytölle ja piipun läpivienti puuttuu. Tuo olikin kevyt kamiina ja hyvällä hinnalla teit kaupat. Laitatko käyttökokemuksia, kun niitä kertyy. Erityisesti kokemukset kamiinan kestävyydestä ja käytettävyydestä kiinnostavat, eli millaisia kompromisseja valmistaja on tehnyt saadakseen painoa alas, kun hintaluokka hieman lupaa pahaa.

Samasta syystä kiinnostaa, kuinka toteutit piipun läpiviennin. Pystyisitkö laittamaan siitä pari lähikuvaa tarinan kanssa?

Hieno homma, että olet löytänyt mieluisen majapaikan ja vielä edullisesti Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JyrpäJooseppi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Syy 2022
Viestejä: 259

LähetäLähetetty: 22.09.2022 19:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

mijuta kirjoitti:
Itse en ole vielä saanut aikaiseksi hankkia omaan kotaani kamiinaa, kun se on jäänyt sangen vähälle käytölle ja piipun läpivienti puuttuu. Tuo olikin kevyt kamiina ja hyvällä hinnalla teit kaupat. Laitatko käyttökokemuksia, kun niitä kertyy. Erityisesti kokemukset kamiinan kestävyydestä ja käytettävyydestä kiinnostavat, eli millaisia kompromisseja valmistaja on tehnyt saadakseen painoa alas, kun hintaluokka hieman lupaa pahaa.

Samasta syystä kiinnostaa, kuinka toteutit piipun läpiviennin. Pystyisitkö laittamaan siitä pari lähikuvaa tarinan kanssa?

Hieno homma, että olet löytänyt mieluisen majapaikan ja vielä edullisesti Smile

On toi kamina ainakin valmistusteknillisesti tosi hieno, eli hyvin suunniteltu valmistus Laughing Ei varmasti mee kuin nips ja naps kun kamina valmis ja kate valmistajalle saadaan aika hyväksi. Eli jos jotain huippua niin valmistukseen on uhrattu paljon ajatuksia Laughing

Tavallaanhan niitä hyviä ja huonoja puolia on ne mitä ruukaa olla pystykaminassa. Aiemmin mietin etten enää pystykaminaa hommaa mutta ku oli niin halpa että samapa soli laittaa. Tämän kaminan huonoja puolia minusta on se ettei ole irrallista arinaa. Tästä koituu pari huonoa juttua. Ekana se että tuhkien tyhjennys on aika pölinää kun arinan läpi pitää ravistaa. Toinen se että se syö kuljetustilaa kaminan sisältä, piippu kun kulkee sisällä niin arinattamuudesta johtuen yhden piipun mitta on 26 cm.
Jos isompi kota on niin ei tuo 2.8m kokonaiskorkeus riitä ja tarvii lisäpaloja piippuun. Isompi tila irrotettavan arinan takia mahdollistaisi sen ettei lisämittaa tarvittaessa ylimääräisi piipunpaloja tarvisi kuljettaa kaminan ulkopuolella. Nykyään tosin on titaanirullapiippuja alle satasella myytävänä ja niillä saa lisämittaa. Itselleni ne ei passaa ku hakusessa on nopea leirin pystytys, kaikenlainen värkkääminen pitää saada pois ja perinteinen palapiippu on yksinkertainen, toimintavarma ja nopea tapa saada suoja.

Huono juttu on palotilan korkeus, kun polttopuita tekee niin se 26cm alkaa olemaan yhden klapin maksimimitta. Ihminen kun luonnostaan on laiska apina niin pitempi tulipesä tietäisi vähemmän sahattavaa ja onhan siinä sekin että kun nukkumaan laittaa ja jos tulet haluaa jättää niin pitemmät klapit pienellä vedolla palaisivat pitempään.

Jalkojen kiinnitys on huono juttu, saattavat irrota. Pitänee joskus porata pikku reiät ja vaikka uistinlaatikosta neljä peruketta. Tappi perukkeeseen kiinni ja toinen pää jalankorvalliseen. Kun jalan laittaa paikalleen niin tappi reikään niin ei pitäs jalka irrota jos vahingossa vaikka törmää kaminaan. Kun jalan ottaa pois niin tappi jää perukkeen varaan roikkumaan ja ei huku. Kun kaminalle tuli kuljetuslaukku mukana niin eipä se haittaa jos siellä laukussa neljä peruketta tappeineen vapaana on.

Huono juttu on irrotettava kansi tulisijan päällä, tai enneminkin se on muotoiltu pikkasen huonosti. Keskellä oleva kolo pitäs olla vähän isompi että kannen saa helpommin nostettua ja lisäksi kaipailin ketjua jotta kansi jäisi roikkumaan kun sen nostaa pois.

Kamina on kasattu heftaamalla tigillä. Luultavammin joskus heftit pettävät mutta eipä se varsinainen ongelma ole kun voihan ne heftata uudelleen.

Muuten kyllä ihan hyvä peli, helppo sytyttää, vetää hyvin. Kivasti toimi kun kunnon hiilloksen sain niin laitoin vedon kokonaan pois ja lisää puita. Sen verran luukkujen välistä ilmaa otti että kohtuu pitkän ajan paloi.

Kaikkihan on aina kompromisseja. Keveys on etu jos meinaa kantaa tai siirtää ja keveys on haitta koska se tarkoittaa ohuita materiaalivahvuuksia, jos haluaa vaikka liian isoa tilaa lämmittää niin ei tuolla välttämättä hyvin käy ja lisäksi ohuemmat materiaalit ovat tietty heikompia kolhuja ja muita kohtaan.

Vaakamallin kaminaa alunperin suunnittelin, 5-6 sadan hintaista. Tuo nyt oli halvempi ja saman asia kyllä ajaa eli lämpöä saa, että sikäli onnistunut ostos oli Smile

Jos haluat kaminalle helpolla läpiviennin niin tilaa toi:
https://www.erikoistukku.fi/kamiinan-piipun-lapivientipelti-ovaali-2kpl-p-7505.html
Samaan tilaukseen myös toi:
https://www.erikoistukku.fi/nova-mega-horn-piipun-lapivienti-p-6060.html
Omaan kotaan sitten ompelet tuon suoraa kiinni tai käväse kangaskaupasta tarranauhaa niin saat siitä irrotettavan.
Kiinnitykseen käytä pop-niittejä jossa leveä kanta ja vastapuolella korialuslaattoja eli niitä normaali rikkoja jotka ovat leveämpiä.

Eipä tuossa minun tekemässä läpiviennissä ole mitään ihmeellisempää. Aiemminhan oli kuva josta käy ilmi oleellinen. Ulkopuolelle pyöreämpi palanen ja sisälle se missä suorakaiteen mallinen osa on. Sisäpuolen palasessa on reikä pienempi kuin ulkopuolen, tarkoituksen se että piippu vastaa vain sisäpalaseen, hitsausmatot kun välissä niin lämpö metallikontaktilla pääsee ainoastaan niiteistä ulkopuolen palaseen ja siksi uskalsin suoraa alkuperäiseen kankaaseen sen kiinnittää. Suorakaiteen mallinen kohta sisäpalassa tulee alaspäin. Tarkoituksena olla aputuki muotoon ommellulle hitsauskankaalle. Välistä kun on tuulenpuuskia tai myrskyää niin viistot pinnat saattavat yllättävän paljon elää ja muotokangaspala estää tahattomat kontaktit piippuun. Lisäksi siellä on suorakulmion mallinen pala jonka tarkoitus on estää piipun läheisyydessä suoraa ylöspäin menevän lämpösäteilyn haitallisia vaikutuksia läpiviennin tuntumassa. Myöskin hitsaussuojan ompelin varmuuden vuoksi kuormaliinoihin jotka kodassa joka kulmasta menevät huipulle asti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
JyrpäJooseppi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Syy 2022
Viestejä: 259

LähetäLähetetty: 24.09.2022 19:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaivoin aikoinaan tekemäni joukkueteltan esiin ja katselin vähän että jos talven tullen jotain pientä huoltoa siihen tekisi.

Ainakin kipinänreikiä löytyi. Pitänee jostain korjauskangasta kaivaa esiin. Kangas on ohutta materiaalia, jotain nylonia varmaankin ja toisella puolella on liimapinta. Kuvassa vasemmassa ylänurkassa on edellisiä korjauksia. Muistaakseni 2005 teippailin ne joten ihan kestäväkin korjaus on. Kangasarkista leikataan kaksi sanankokoista pyöreää palaa ja paikat painetaan yhtäaikaa korjattavan kankaan molemminpuolin.

Piipun läpivienti pitänee myöskin uusia. Yks pyyntikaveri tykkää alkoholista ja leirielämästä, sen aikaansaannoksia ovat Laughing Omassa käytössä läpivienti todennäköisesti olisi kestänytkin kun minulle riittää teltassa jotain 20 astetta lämmintä Very Happy

Aikoinaan ompelin myöskin sulkuläpän piipunreijälle, sekin näköjään tuulessa päässyt piippuun osumaan. Pitää kait poistaa koko läppä kun sitä ei vaan tarvi. Jos teltta on käytössä niin aina silloin myöskin kamina on mukana.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
JyrpäJooseppi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Syy 2022
Viestejä: 259

LähetäLähetetty: 28.09.2022 21:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Taidan taas langeta perisyntiini eli suunniteluun, eipä toi joukkueteltan huoltokaan ole niin helppo olla kun aikansa mietiskelee Very Happy Vois nimittäin samalla vähän päivittää sitä.
Joukkueteltassahan on tietty omat ja huonot puolet, huonoista mainittakoon vaikkapa se että tarvitsee laitakeppejä, jos pitempään ilman lämmitystä niin sadevesi tahtoo kertyä katon kaltevan pinnan alaosaan pussille ennen pystysuoraa osuutta, matalahko kulkuaukko.
Matalahkosta kulkuaukosta tulikin mieleen että silloin kun tein telttaa niin suunnittelin sen metrin pystysuoralle seinälle, varulta tein teltan siten että sen voi myöskin pystyttää puolen metrin pystysuoralla seinämällä. Silloin käytin telttaa matalana pystyssä ja tuumasi että hyvä on, tarvittaessa saa matalana pystytettyä. Eipä vaan ole sitten ollut tarvetta. Niin tai olihan sitä... ...19 vuotta myöhemmin kun yksinään olin reissussa ja arvelin etten tarvi niin paljoa tilaa ja voi matalana pystyttää eli noin:

Sitä nimittäin huomasi että tosiaan mennyt 19 vuotta. Oviaukko kun oli 0.5 metriä korkea niin ei tällä iällä enää tuntunut kulku ollenkaan kätevältä Laughing

Sinänsä oli kyllä mielenkiintoista todeta että muutenkin oli kuin eri teltta 0.5 metriä matalampana. Toi kamina oli täysin ylimitoitettu kun sisäpuolen ilmatila oli niin paljon pienempi. Lisäksi kun sen ylimääräisen 0.5 metrin seinämän käänsi teltan sisälle liepeeksi niin viihtyisyys huomattavasti parani, ei käynyt enää vinkka maanrajasta.

Nyt sitten kun huoltoa tuohon miettinyt niin olen mietiskellyt että samalla pitäisi vähentää tarvittavien laitatolppien määrää, saada kulkuaukkoa korkeammaksi ja ilmatilaa pienemmäksi. Jos vaikka korkeana pystyttää niin kyllä kaikki yli kahden metrin menevä korkeus on turhaa lämmityksen kannalta. Pärjää pienemmällä kaminalla ja vähemmillä puilla jos pieni ilmatila. Maavaate myöskin pitää tuohon telttaan tehä, saa ylimääräiset vedot pois ja motonetin kodan ansiosta huomasin kuinka paljon maavaate helpottaa pystytystä. Kertaalleen pystytin motonetin kodan ilman maavaatetta ja aika äheltämistä kun maavaate ei ollut määrittelemässä pohjan muotoa. Kaltevalle katonosalle pitänee myöskin myrskylenkit lisätä, niitä monesti tullut kaivattua kun kovempi puhuri on.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Peltsu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 6472

LähetäLähetetty: 28.09.2022 22:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JyrpäJooseppi kirjoitti:


Kärkkäisellä oli sitten kamina (139€) tarjouksessa. https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/newstove-ultrakevyt-telttakamiina-keittotasolla?id=101855038&gclid=EAIaIQobChMI0MbqqLCl-gIVDqmyCh1o4AL2EAQYASABEgLqk_D_BwE niin sieltäpä sitten tilasin.


Kevytkamina haussa. Kannattaako tuollaista ostaa ?

Eli toimiiko sutjakkaasti vai meneekö hermot.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JyrpäJooseppi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Syy 2022
Viestejä: 259

LähetäLähetetty: 29.09.2022 07:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peltsu kirjoitti:
JyrpäJooseppi kirjoitti:


Kärkkäisellä oli sitten kamina (139€) tarjouksessa. https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/newstove-ultrakevyt-telttakamiina-keittotasolla?id=101855038&gclid=EAIaIQobChMI0MbqqLCl-gIVDqmyCh1o4AL2EAQYASABEgLqk_D_BwE niin sieltäpä sitten tilasin.


Kevytkamina haussa. Kannattaako tuollaista ostaa ?

Eli toimiiko sutjakkaasti vai meneekö hermot.

Toimii sutjakkaasti ja ei mene hermot. Sehän on vähä mitä hakee, kompromisseja kuitenkin täytyy tehdä. Jos rosterikaminaa haluaa niin tuossa hintaluokassa alkaa miltei ainoa järkevä vaihtoehto olemaan. Toimii ja helppo sytyttää. Jalkoihin pitää joku lukitus rakennella. Tuosta mainoskuvasta näkee kaminan rakenteen

Itseäni eniten häiritsee kiinteä arina, tavallaan kuljetustilaa jää paljon käyttämättä kun tuhkatila on aina tyhjä. Lisäksi aika näyttää miten tuo kiinteä arina kestää. Jos keveyttä haluaa niin hommaamalla titaanirullapiipun (80 ekeä) saa painoa pois entisestään.


Jos tätä vertaa vaikka rosterisissikaminaan ( https://www.varusteleka.fi/fi/product/sa-sissiteltan-kamiina-ilman-piippua-ylijaama/64900 ) niin Nova käytettävyydeltään, toimivuudeltaan ihan eri planeetalta, paljon parempi. Aikoinaan tuollainen sissikamina ollut niin kestävydeltäänhän tuo on omaa luokkaansa, saa yrittää ylikuumentaa tai vaikka hakata petäjän kylkeen niin toimii mutta siihenpä se sitten jää, muu huonoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34779

LähetäLähetetty: 29.09.2022 07:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Puitellaanko tuosta tuhkat noiden reikien kautta ulos, miten vedonsäätö toimii vai pitääkö se kehitellä itte?
Olisi tällaiselle satunnaisyöpyjälle ja budjetille sopiva.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JyrpäJooseppi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Syy 2022
Viestejä: 259

LähetäLähetetty: 29.09.2022 09:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

heiluri kirjoitti:
Puitellaanko tuosta tuhkat noiden reikien kautta ulos, miten vedonsäätö toimii vai pitääkö se kehitellä itte?
Olisi tällaiselle satunnaisyöpyjälle ja budjetille sopiva.

Joo ei soo ku ylösalaisin ja ravistaa. Tuhka tulee vedonsäätöaukosta sekä arinan läpi pakotilaan, sieltä sitten poistuu isosta luukusta sekä pyöreästä reiästä. Kantsii myötätuuleen ravistaa kun aika pölinää.

Vedolle on yksi reikä ja alimmainen pieni luukku säätää sitä. Sytyttäessä luukku auki ja kun palaa niin luukku käännetään vaan lähemmäksi kaminan pintaa. Toi mun yksilö palaa ihan hyvin vaikka vetoluukun pistää kokonaan kiinni. Yksinkertainen ja toimivalta vaikuttava ratkaisu.

Tosin olen vähä mietiskellyt että pitää joskus testailla pikku muutoksia tehdä jotta saisi maksimoitua minimipuumäärällä maksimi lämmitusteho.

Maksimi lämmitystehoonhan liittyy esim kaminan sijainti.
Nykysuuntaushan tuntuu olevan lämmitettävissä kangasasumuksissa sijoittaa lämmönlähde aika sivuun asumuksen keskiöstä. Näin tietty ainakin pienemmissä asumuksissa saadaan järkevää hyötytilaa enemmän mutta siinä sitten menetetään lämpöä harakoille. Piippu kun miltei väistämättä on silloin aika lyhyen matkaa asumuksen sisätilassa ja piipusta saatava lämpösäteily suuremmilta osin sijoittuu asumuksen ulkopuolelle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34779

LähetäLähetetty: 29.09.2022 09:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niinpä, itte ajattelin pistää sen keskelle kotaa, yhdelle ukolle jää hyvinkin tilaa ja kylmemmässä voi lämmintä tilaa jopa rajata väliseinällä.
Piipun soisi toki olevan suunnilleen kolmimetrinen niin kipinät lentävät hiukan etäämmälle kankaasta.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5 ... 11, 12, 13  Seuraava
Sivu 4 Yht. 13

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com