OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Sirkulaattoreista kokemusta?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
veskuna
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Maa 2004
Viestejä: 262
Paikkakunta: Pohjois Korea

LähetäLähetetty: 21.12.2017 23:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Huomenna ajattelin kokeilla kalan kypsennystä tuolla Sainsare:lla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
perehn
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 12 Syy 2004
Viestejä: 103
Paikkakunta: Kirkkonummi

LähetäLähetetty: 10.02.2018 16:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Anova löytyy. Ainoa mikä siinä on ”vikana”, etten hommanut aikaisemmin. Suosittelen suussasulavasti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jaatinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2017
Viestejä: 678

LähetäLähetetty: 10.02.2018 17:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vähän on ollut ristiriitaiset fiilingit tuosta. En tosin ole vielä kovin moneen koittanut, mutta esim kauriin kareeseen en saanut mitään etua, ehkä vähän jopa heikomman lopputuloksen kuin pannu/uuni metodilla.
Pidemmän kypsytyksen vaativia paloja en ole vielä koittanut. Ehkäpä se etu vielä niissä sitten selviää.
Onhan tuossa muovipussissa kypsentämisessä tietysti sekin hyvä puoli kun pusseista irtoavat hormoonihäiriköt jättävät aikaa naisten vokottelusta pidempien kypsennysaikojen seurailuun.

Lainaus THL:n sivuilta:
"Useiden ftalaattien epäillään olevan haitallisia miesten hedelmällisyydelle. Eläimillä ftalaattien aiheuttamia vaikutuksia kutsutaan ftalaattisyndroomaksi, ja niitä ovat mm. ulkoisten sukupuolielinten ja lisäkivesten epämuodostumat, piilokiveksisyys, heikentynyt siemennesteen tuotanto, yleinen hedelmällisyyden lasku ja feminisaatio eli naaraspuolisten sukupuoliominaisuuksien kehittyminen. Ihmisillä on havaittu, että ftalaateille altistuminen on yhteydessä samankaltaisiin vaikutuksiin ja lisäksi keskivartalolihavuuteen, insuliiniresistenssiin ja käyttäytymishäiriöihin."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jaatinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2017
Viestejä: 678

LähetäLähetetty: 10.02.2018 18:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Täytyykin koittaa nyt sitten samointein kun kerran muistin kapineen olemassaolon. Tarkoitus oli fritata kanan koipipaloja, mutta kai noista pari liikenee pussiinkin. Vähän epäreilu kisa, mutta tuleepa tuommoinenkin lihapala testattua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jaatinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2017
Viestejä: 678

LähetäLähetetty: 10.02.2018 23:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No drumstikkejä tuli sitten tehtyä kolmella tapaa. Vasemmalla sousvide 64 astetta, sen jälkeen fritattu, keskellä sousvide 64 astetta ja grillivastus, ja viimeisenä pelkkä fritti. Tässäkin ehkä ymmärrän ison valmistusmäärän edellisenä päivänä kypsennyksen. Ja sitten seuraavana päivänä frittaus. Muuten en nää kyllä eroa/etua sussulla. Raflassa varmasti hyvä peli.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jarza_S



Liittynyt: 11 Tam 2019
Viestejä: 2
Paikkakunta: JÄMSÄ

LähetäLähetetty: 11.01.2019 23:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joulun alle tuli hankittua sirkulaattori myös. Parin harjoituksen jälkeen teinkin joulupöytään pitkulaisesta hirven paistipalasta riistaherkku. 55 astetta ja 40 tuntia, ennen tarjoilua toholla väri pintaan. Hyvää oli ja kypsyys oli tasainen ja sopiva.

Nyt oliskin tuolla puolikas hirvenvasan sydäntä. Koitan tässä arpoa mikä mahtaisi olla tuolle sopiva lämpötila. Kattilassa suolavedessä oon tavannu keitellä sitä pari-kolme tuntia.

Kypsäksi tuon haluaisin niin Vähän mutuarvioinnilla heittäisin reilu 60 astetta. onko mielipiteitä.
_________________
Jari
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jaatinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2017
Viestejä: 678

LähetäLähetetty: 12.01.2019 22:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

https://www.fusionchef.de/en/sous-vide-recipes/meat/sous-vide-venison-heart
Esim tuolla peuransydän 62.5c 90min

Norm Kingin mukaan 60c kunnes murea.

Aikamoisia heittoja sydämen kanssa näemmä, en ole koskaan itse tehnyt. Koittaisin ehkä kompromissina tuota ekaa, ja lähtisin siitä säätämään.
Saahan sen koepalan aina vakuumiin tai minigrippiin uudelleen.
Veikkaan kyllä, että rakenne on ihan jotain muuta kuin mihin olet tottunut tuon parin tunnin keittämisen jälkeen.
Täytyypä koittaa itsekin kun osuu pumppu käsiin, lempilihoja kuitenkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com