OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Valoa pimeyteen!! mikä Srva-valaisin joulupukin konttiin?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Jaatinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2017
Viestejä: 629

LähetäLähetetty: 13.01.2019 01:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Daa. Varmastkin niin sen sitten täytyy olla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 1275

LähetäLähetetty: 13.01.2019 04:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Saahan niitä mitata mutta nyt puhuttiin silmällä havaittavasta matkasta. Se voi joku heijastin kiilua sillä matkalla, eli valo heittää sinne asti, mutta ei sinne silmällä näe. Ja vaikka seisoisi siellä luvatun etäisyyden päässä, niin saattaisi jopa nähdä sillä takaa tulevalla valolla, mutta koska valoa on niin paljon enemmän lähempänä, niin silmälle se maksimi heitto näyttää pimeältä vaikka siellä vähän valoa olisikin. Eli jos sen luvatun heiton puolittaa, niin ollaan yleensä suunnilleen siinä haitarissa mihin tuolla näkee todellisuudessa. Nimimerkillä tällä hetkellä on kaapissa ja juuri äsken oli pellolla käytössä yli 100m heittävä otsalamppu (valostore), kyseinen javelot ja yli 1000m heittävä hakuvalo. Ja ei sitä luvattua matkaa näe yhdelläkään paljaalla silmällä. No ehkä otsalamppu saattaa olla lähellä, mutta mitä enemmän heittoa luvataan, niin sitä ronskimmin tuosta saa ottaa pois mitä todellisuudessa paljaalla silmällä näkee. Jo sinne +500m tuollaisella yli 1000m heittävällä on vähän siinä ja tässä paljalla silmällä. Esimerkiksi silmät kiiluu, mutta ei sinne oikeen näe vaikka vastaavassa paikassa elukat näkee päivällä. Kiikareilla kyllä näkee mutta vähän heikosti niilläkin. Ehkä siitä sen 2/3 matkasta saattaa kiikareilla nähdä, mutta ei ne päivää tee sinne luvatulle etäisyydelle.

Minusta tuo javelot ei ole pahan kokoinen kapistus aseeseen kiinnitettynä. Hajavaloakin on ihan jokseenkin tuollaiseksi thrower tyyliseksi ja tuohon saa diffuusorin lisävarusteena. Eli voi pitää valokeilaa isona, ja tarvittaeessa myös se heitto löytyy jos sitä tarvitaan. Toinen vaihtoehto on esimerkiksi laajalle levittävä otsalamppu päässä ja thrower aseessa. Riippuu vähän tähtäimistä jne että heijasteleeko sitten tuo otsalamppu takaisin kiikarista ja häiritsee sillä tavalla.

Se on sitten jokaisen oma valinta raskiiko ostaa tietyn hintaista lamppua tai mitä tahansa muuta. Yleensä aina halvemmalla saa myös käyttökelposta, joskus jonkun mielestä myös parempaa. Oma näkemys on että monikin tavara tuntuu köyhästä kalliilta, toisille se ei taas maksa käytännössä mitään. Ja se on jokaisen oma valinta haluaako laittaa enemmän rahaa että saa yleensä vähän parempaa vai onko sellainen juttu missä näkee viisaammaksi säästää. Joku ostaa vain Zeissin tai Swaron optiikkaa ja toinen pärjää täysin jahtijakeilla, tascoilla ja vastaavilla. Sen sanon että tuo javelot on aika laadukas lamppu monessa mielessä. Siihen en ota kantaa onko se paras srva valaisin tai onko se parempi kuin reilusti halvempi siinä käytössä. Jonkun mielestä varmaan on ja toisen mielestä ei. Makuasioita sanoi musti kun....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Supe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Tou 2014
Viestejä: 3703

LähetäLähetetty: 13.01.2019 09:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Uskotteko sokeasti myyjien itsensä tekemiin mittauksiin? Hih hoijaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Quod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Elo 2013
Viestejä: 199

LähetäLähetetty: 13.01.2019 12:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt tarkoitukseni oli tuoda esille sitä, että valostorella on ollut jotai dataa esittää valmistajan antamien arvojen lisäksi ja näitä arvoja on voinut vertailla eri tuotteiden kesken. Missään kohtaa en ota kantaa niiden luotettavuuteen.
Tiedossa on myös se, että silmällä havaittava matka on huomattavasti lyhyempi mitä ilmoitettu. Sillä tuohon aijemmin kirjoitin siihen sävyyn, että javelotin valo teho on täällä risukossa riittänyt. Meilläpäin ne haavakot tuuntuu aina menevän sinne tiheimpään risukkon oli sitten auton tai metsästäjän kuulan haavoittamia.
Tähän mennessä käsieni läpi on mennyt useampi edullinen ja pari vähän kalliimpaakin lamppua. Jotkut näistä halvoista ovat olleet ihan kelvollisia ottaen huomioon hinnan ja mihin tarkoitukseen hankittuja, kun taas osan kanssa on tullut pettymyksiä jopa halvalla hinnalla. Kalliimpien kohdalla on yksi pettymys ollut ja sekin oli rikkinäinen tuote jonka takuu sitten hoiti kuntoon.
Javelotista voin nyt vielä sen verran kertoa, että mielestäni ihan kelpo kapula ja täytti sen mitä siltä olin odottanut. Aika näyttää nyt sitten mitä sen kesto on.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
taulunpuhkoja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 296

LähetäLähetetty: 13.01.2019 13:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jaatinen kirjoitti:
Miksi joku haluaa srva toimintaan hemmetin painavan ja isolla heijastimella olevan 2x18650 Javelotin piipun alle?
Miksi valo on tyyppiä thrower?
Minne srvamiehet tarvitsevat 1000m kantamaa? Naapurikylän hirviin?
Anteeksi kun kyselen tyhmiä.

Vastaavia valoja yhdellä 18650 akulla saa 30 eurolla kaukosäätimen kanssa.
Srva käyttöön olisi huomattavasti järkevämpi spill tyyppinen lamppu.


Minulla on tuo lamppu. Käytännössä valaiseen n. 300 metriä lumisessa maisemassa niin, että sieltä hyvin erottaa asiat. 300 - 400 metriä ehkä, mutta sen yli ei pysty sanomaan kohteesta. Olen järven yli pilkko pimeässä testaillut valaisinta ja 800 - 1000 metrin päästä saa jotain vastetta silmälle takasin, mutta ei sieltä mitään erota.

Tarkoitan edellä kirjoitetulla sanoa, että valmistajan ja myyjien ilmoituksesta puolet pois kantavuudesta, niin ollaan lähellä totuutta. Siinä mielessä tuo lamppu piipun alla puoltaa paikkansa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 1275

LähetäLähetetty: 13.01.2019 13:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Supe kirjoitti:
Uskotteko sokeasti myyjien itsensä tekemiin mittauksiin? Hih hoijaa

Siihen voi ainakin näköjään luottaa sokeasti että perinteinen suomalainen skeptisyys ei petä koskaan. Ja vastauksena kysymykseen, en luota sokeasti myyjien tekemiin mittauksiin, mutta valostoren mittauksiin luotan aika paljon.

Ensinnäkin olen ollut liikkeessä paikan päällä näkemässä miten noita mittauksia tehdään, millainen kalusto siinä on käytössä jne. Eli nuo käyrät ja käppyrät ei ole tuulesta temmattuja vaan niitä oikeasti mitataan asiallisella laitteistolla.

Toisekseen laite ei välttämättä ole absoluuttisen tarkka. Sehän riippuu täysin laitteen kalibroinneista jne. Mutta olen nähnyt kun noita mitataan ja jos kaksi lamppua on mitattu peräkkäin vehkeisiin välissä kajoamatta, niin minä en usko että myyjän laitteistokin olisi niin puolueellinen että ymmärtäisi näyttää toisten myymälle lampulle huonompia lukemia. Se onko lumenit esimerkiksi prikulleen oikeen, niin ei välttämättä. Käppyröitä voi tietysti rukata tietokoneella jälkeen päin, mutta sen verran avoimesti noita mittauksia tekevät että en vaan usko siihen.

Kolmanneksi empiirisin kokein itse ostamalla ja vertailemalla jos jonkin sorttisia lamppuja keskenään väitän valostoren arvojen olevan ehkä kaikkein lähimpänä totuutta. Tämä sillä perusteella, että yleensä valostoren lampuissa on ilmoitettuja lumeneja vähiten suhteessa todelliseen kirkkauteen ja tuo jos joku olisi typerää että mainostetaan todellista määrää vähemmän kun oma mittauslaitteistokin löytyy asian selvittämiseen. Kiinalampuissa lumeneita on heti tuhansia liikaa, saattaa olla äkkiä kymmenkertainen määrä todelliseen verrattuna. Myös valmistajien ilmoittaman määrät on toisinaan aivan järkyttävän paljon todellisuutta korkeampia, toisinaan taas varmasti suht koht lähellä totuutta.

Neljänneksi valostore on kuitenkin myyjäliike eikä valmistaja. Tai no lumonite taitaa olla samaa puljua, eli se on ymmärrettävää jos lumoniten tuotteita kehutaan tavallista enemmän. Vastaavasti esimerkiksi valostoren valikoimmasta löytyy nuo srva käyttöön suunnatut Olight ja Fenix. Kummatkin ovat toisten valmistamia, joten en näe pienintäkään syytä miksi myyjäliikkeen pitäisi rukata esimerkiksi mittaustuloksia toisen eduksi. En nimittäin jaksa uskoa että myyntikatteissakaan olisi merkittävää eroa noiden lamppujen välillä. Myyjäliikkeen näkökulmasta ajateltuna pitäisin tärkeänä sen että asiakkaat ovat mahdollisimman tyytyväisiä ostokseensa, suosittelisivat liikettä muille ja tulisivat ostamaan lisää. Silloin kovin raju tulosten manipuloiminen kopsahtaa herkästi omaan nilkaan ja liiketoiminta jää lyhyeksi kuin kanan lento. Myyjäliikkeen etu ylipäätään on se, että tuotevalikoima on kattava jolloin jokaiseen tarpeeseen löytyy jotain, myytävät tuotteet on laadukkaita jolloin asiakkaat ovat tyytyväisiä ja liike säästää pitkän pennin reklamaatioiden käsittelyissä ja hinnat ovat kilpailukykyisiä. Eli jos itsellä olisi vastaava lamppukauppa, niin minäkin haluaisin selvittää mitkä tuotteet ovat hintaluokkansa ja kategoriansa parhaita ja myisin vain niitä. Se olisi asiakkaiden etu, oma etu ja pitkässä juoksussa luultavasti tuottoisin strategia. Vastaavaa toimintaa tekee esimerkiksi Jussinmäki, joka ottaa kuvat vuosittain todella kattavasta valikoimasta lisävaloja. Kaikki valot kuvataan samoilla kamera-asetuksilla peräjälkeen samassa paikassa. Se on vain heidän etu, että asiakas voi siitä omin silmin katsoa miltä mikäkin valo näyttää ja tehdä ostopäätöksensä sen mukaan. Luultavasti asiakas saa silloin sellaisen kuin haluaa ja se on aina myyjäliikkeen etu.

Suhtaudun yleensä itsekkin varauksella moniin asioihin, mutta olen kyllä huomannut että aivan kaikki eivät myöskään yritä kusettaa ihan joka asiassa. Tässä esimerkiksi toin ilmi kaksi yritystä valokaupan alalta ja itse uskon näihin jopa huomattavasti enemmän kuin esimerkiksi monien lehtien tekemiin vertailuihin, joissa ei lyödä faktaa tiskiin vaan joku toimittaja kokeilee ja kertoo oman mielipiteensä. Minusta nuo jutut voi aika usein jättää aika vahvasti omaan arvoonsa. Se on kuitenkin mielipide ja mielipiteeseen voi vaikuttaa se jos kaverilla on tällainen, isällä oli tämä merkki kun itse oli pieni, tämä merkki mainostaa meidän lehdessä isolla rahalla ja maahantuojan edustaja on hyvä jätkä jne. Mitattu tai jotenkin muuten selvässä vertailussa tutkitut erot on omaan makuun uskottavampia. Ja jos vielä miettii että olisiko se edes kauhean kannattavaa tässä nykyajan maailmassa sormeilla kuinka vahvasti näitä tuloksia? Saako testin suorittaja jotain merkittävää etua peukaloimalla tuloksia? Vaikkapa nyt esimerkkitapauksissa niin eipä oikeastaan. Hehän voivat lopettaa huonomman tuotteen myynnin ja ottaa paremman tilalle. Ja nykyään löytyy niin paljon eri vertailuja netistä, että kovin räikeä kusetus paljastuu äkkiä ja se on aika iso imagotappio liikkeelle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Quod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Elo 2013
Viestejä: 199

LähetäLähetetty: 13.01.2019 13:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Valtolta paljon asiaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
Sivu 3 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com