OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Tukki drillinkiin...mutta millainen?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Yhdistelmäaseet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11045

LähetäLähetetty: 14.01.2019 15:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:


-Tukin pituus toki pitää tehdä kuskin mukaan, haulikkopuoli on tukin osalta drillingissä se tärkeämpi kuin luotipuolen virheetön sopivuus. Tai ainakin minun kokemusten mukaan.

Niin, eikö drillingin idea vähän katoakin, jos on tukiltaan täydellisesti sopiva luotipuoli (kiikarilla), niin haulikolla ampuminen on melko hankalaa.
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wilkastus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 347

LähetäLähetetty: 14.01.2019 19:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itselläni lähtökohtaisesti toiveena on juurikin se, että ase on peruskäytössä haulikkomainen eli soveltuu mahdollisimman hyvin nopeisiin laukauksiin kohti lentävää/juoksevaa maalia. Haluaisin kuitenkin sen option, että perä on (säätöpakalla) kohtuullisen hyvä myös luotipiipun ja sisäpiipun kanssa touhuiluun. Haulikon perän mitoittamisesta ittelläkin on kohtuullisesti kokemusta=mielipiteitä. Jonkunlainen kompromissi tuo varmaan on haulikon ja kiväärin mittojen kesken, jos hyvää yleisperä aletaan veistelemään.

Kiekkohommiin sekä sorsa- ja yleisjahtiin (hauli ja luoti) on jo muuta "sopivampaa" kalustoa (liikaakin), joten pakottavaa tarvetta yleisaseelle ei sinänsä ole. Jotenkin vaan tykkään tuosta drillingin kanssa touhuilusta. En kuitenkaan niin paljon, ettenkö haluaisi laittaa sen osumaan mahdollisimman hyvin Laughing

Jaa Ville hallittee näköjään mua paremmin kuukkelin käytön. Joskus kattelin Krieghoffin Saksan sivustoa, mutta en löytänyt kuin ratahaulikon tukkeja myynnissä, mutta löytyi sieltä näemmä Trumpfinkin tukki. Voishan tuota piruuttaan sieltäkin kysäistä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
VeturiVille66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Tam 2005
Viestejä: 4774
Paikkakunta: Nääsmaa

LähetäLähetetty: 16.01.2019 17:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En tiedä, että miten tuttu toi maahantuoja on sulle.
Tässä video liikkeestä ja äänessä itse Wili;

https://www.youtube.com/watch?v=N_M_6Qkm2zM

Että ei se sen peikompi ole. Ei pure.
Videolla parin minuutin jälkeen näkyy drillinkien tukit paremmin ja perälevyt. Sinne vaan kokeleen erilaisia vaihtoehtoja. Ei tarvi ostaa kenenkään sikaa säkissä.

Tämmöinen vinkki ihan yleisesti kaikille ja tietenkin wilkastukselle.

ps. Wili kyllä bamlaa ihan puhdasta suomeakin.
_________________
Pumppaaminen on kivaa.
Asuuhan ne ihmiset iglussakin.
Muija on ihan peräänkatottava...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Supe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Tou 2014
Viestejä: 4812

LähetäLähetetty: 16.01.2019 18:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minusta haulikkomuodolla. Jos on varaa niin tekee mittojen mukaan. Puolareissahan on se hyvä kun on ne shimmit, saa kulmat kohdalleen.

Kiväärille: perään jokin siisti nostettava tuki. Esim. sellainen, mikä on parin tapin varassa, ohut tukin päälle taivutettu muovi (kydex tms), päällä jokin kangas. Voi nostaa kun ammutaan kiväärillä. Ja voi ottaa kokonaan pois tappeja myöten, reikiin jotkut hienot nastat (kaiverrettu luu, hopea tms levy näkyy päälle). Kiväärillä ei ole niin kiire. Tosin aina voi heittää jonkun korokkeen (paksut kintaat).

Kyse on vähän siitäkin pitääkö pysyä klassisen näköisenä vai voiko olla modernia ilmettä. https://www.thefirearmblog.com/blog/2018/07/11/italian-futur-k6am-adjustable-ou-shotgun-stock/
_________________
das Endziel ist mir nichts, die Bewegung ist mir alles
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
massimo85
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Elo 2006
Viestejä: 1536
Paikkakunta: Mikkeli

LähetäLähetetty: 16.01.2019 21:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pitäis tuo drillinki valmistaa samaan tyyliin perän osalta, kuin benellin päällekkäinen. Sais kaikille käymään, kätisyydestä riippumatta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
pihkat
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Syy 2007
Viestejä: 4611

LähetäLähetetty: 16.01.2019 22:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jukka Immonen tehä näpsäyttää, just sellasen kun haluat.
_________________
Voi pihkat
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16673

LähetäLähetetty: 16.01.2019 22:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

pihkat kirjoitti:
Jukka Immonen tehä näpsäyttää, just sellasen kun haluat.


Niin tekee ja teki.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2969

LähetäLähetetty: 17.01.2019 09:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itselle sommittelisin ehdottomasti haulikkoammuntaan optimoidun tukin. Luotipuolella pystyn ampumaan kohtalaisesti käytännössä millä tahansa tukilla, mutta haulikko ampuu perällään niin vahvasti että panostaisin siihen. Luotipuolella tähdätään kuitenkin vahvasti silmällä eikä niinkään tuntemuksella, joten siinä voi vähän hieroa.

https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/kalix-teknik-cr2-saadettava-poskipakka-puiseen-tukkiin-puu-tukkeihin

Tuon tyylisen poskipakan jos saisi vielä paikalleen, niin uskoisin pystyväni ampumaan kohtalaisesti haulikolla myös refleksitähtäimen, aimpointin tai vaikka 1-6 tai vastaavan kiikarin kanssa molemmat silmät auki myös haulikolla, kun saisi passattua vaan poskipakan sopivalle korkeudelle. Itsellä ei ole muuten niin tarkkaa tuo haulikon tukin mitoitus, jos vaan poskipakka on sopivalla koskeudella ja ase passaa muuten edes suunnilleen. Nostan aina aseen poskelle ja liuvutan siitä hieman taakse päin olalle, joten se poskipakka on itselle haulikossa tärkein. Toki muutkin asiat vaikuttaa, mutta kuten sanoin, niin uskoisin pystyväni ampumaan tuolla pienellä korotuksella kohtalaisesti. Samalla saisi nostettua poskipakan riittävän ylös isomman optiikan kanssa jos tulee tarvetta kytistelyyn. Tuossakin itselle se poskipakka on taas se tärkeä seikka. Toki vetopituus pitää myös olla jokseenkin oikea ja sivuvääryys, perän pudotus jne, mutta nehän on ainakin siellä päin jos tukki on itselle tehty ja poskipakkaa vaan korotetaan tarpeen mukaan. Saattaisin jopa kallistaa hieman pistoolikahvaa ja tehda tuosta kahvasta hieman jyrkemmän. Toki voi tuottaa hankaluuksia kahden liipaisimen kanssa. Itselle olen haaveillut yhdellä liipaisimella varustettua, joten siksi tuotakin olen harkinnut.

Omat kokemukset perustuu siis pelkästään haulikkoon, kivääriin ja rihlakkoon. Drillingeistä ei ole kokemusta, mutta itse pitäisin sitä haulikko puolta perän kannalta tärkeämpänä yhdistelmäaseissa ja luotipuolen kanssa kyllä pärjää. Ei kai se nyt aivan mahdottoman huono sopivuus ole luotipuolellekkaan jos aseessa on omien mittojen mukaan tehty haulikko ammuntaan sopiva tukki. Toki riippuu varmasti ampuma-asennosta, mutta ainakin oma tyyli on haulikkoammuntaan muutenkin hieman kiväärimäinen, joten itselle sopisi aika varmasti hyvin tuollainen ratkaisu.

Itse pitäisin näissä yhdistelmäaseissa hieman haastavana sitä, että ase tulisi saada hyvin tasapainoon, jotta haulikkoammunta onnistuu oikeasti hyvin. Siihen kiinnittäisin itse aika paljon huomiota. Etutukin muotoilu on taas omasta mielestä ehkä kaikkein eniten maku ja tottumis kysymys. Voi siinä tietysti olla eroja mikä on mihinkin tarpeeseen paras, mutta omasta mielestä se on silti enemmän makuasia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wilkastus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 347

LähetäLähetetty: 17.01.2019 20:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

9.3x622 kirjoitti:
pihkat kirjoitti:
Jukka Immonen tehä näpsäyttää, just sellasen kun haluat.


Niin tekee ja teki.


No tämä oli hyvä muistutus myös, ihan potentiaalinen vaihtoehto tämäkin. Muistelen täällä joskus nähneeni kuvia ihan asiallisista tukeista kyseisen tekijän jäljiltä. Laittakaa joku mallikuva näytille.

Tuossa tuli esille yksi tähän projektiin liittyvä ongelma eli se, että pitäisi tietää, mitä haluaa Laughing Eli jos tehdään perä metsästyshaulikon tarkoilla mitoilla, niin kuinka passeli se on (säätöpakalla) luotipuolen ammuntaan tai päinvastoin mitoitettuna. Millä logiikalla olette tukkine mitoittaneet, esim. Immoselta tukin tilanneet?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 2969

LähetäLähetetty: 17.01.2019 20:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tervonen on myös tehnyt noita drillinkien periä ja varmasti osaa asiansa. Siitä en ole varma onko jo ehtinyt heittää hommat pois vai vieläkö tekee tukkeja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Yhdistelmäaseet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com