OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Peurasalami/metwurstin valmistus....

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 11595
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 11.02.2019 12:35    Viestin aihe: Peurasalami/metwurstin valmistus.... Vastaa lainaamalla viestiä

Selailin aiheita ja jotain oli mutta ei täsmälleen...

Eli miten tehdä kestomakkaraa?

Ravintoketjun huipulla oli hyvä aloitussetti...

http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2014/02/Riistasalami-kotitekoinen-kestomakkara-meetvursti-metvursti-meetwursti.html?m=1

Steve tekee näin...

https://youtu.be/7O_5KVr7Nxs


Teollisuuden perustietoa

https://snellman.fi/fi/meidan-tapamme/meetvurstin-valmistaminen-vaatii-aikaa-ja-ammattitaitoa/


Annahildan Blogi aiheesta...

http://isoaidinreseptilla.blogspot.com/2010/08/lihamakkara-metvurst.html?m=1

Poroverkon opetussetti

https://www.slideshare.net/mobile/Poroverkko/kestomakkaroiden-valmistus


Eli näillä nyt alkuun pitäs päästä. 6kg peuranlihaa on leikkona pakkasessa ja 3kg silavaa noin yhtäkkiä ajateltuna tulisi... Kuoreksi kaavailin keinokuorta hengittävyyden takia ja löysin asialliset sivut aiheeseen...

http://www.saksavorst.ee/fi/osasto/kuoret_suolet/keinokuoret/

Ja tuolta löytyy hapate ja nitriilisuola samalla kertaa... Toinen vaihtoehto on tuo valion piimä joka tuolla mainittiin.


-oma jääkaappi hommalle ja kylmäsavuvastus sähköllä täytyy hommata... Lämpö ja kosteusmittaria, ajastinkelloa jne...

Nyt saa muutkin ottaa kantaa miten edetä jos tietoa on...
_________________
kolmipiippu ja paikkatakki...benelli ja ajokki...🐶 houmeristi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Quad vadis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2011
Viestejä: 2287

LähetäLähetetty: 11.02.2019 13:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lihamaisteri savonlinnassa tekee suunmyötästä metukkaa. Kysäses siltä.http://www.lihamaisteri.net/metsastajat.htm
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MikaS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 3443

LähetäLähetetty: 11.02.2019 21:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään reilu 21kg Metsärannan lihaan Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 11595
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 11.02.2019 21:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

135kg puhdasta(rasvatonta) leikkoa odottaa makkarantekoon lähtöä tehtaalle mutta kokeilen oman pikkusatsin nyt ensin... Kattoo miten luonaa.

Tilasin kamat, näkee nyt miten käy... Asialliset sivut oli kyllä vironpojilla.

Tuolla lihamaisterilla oli metukkaa listoilla 10e/valmiskilo, en yhtään ihmettele kun prosessi kestää viikkotolkulla... Tosta mein satsista tulis semmoset 1300e makkarat jos tuolla teettäs... Kuka sanoo että halpaa ku makkara.
_________________
kolmipiippu ja paikkatakki...benelli ja ajokki...🐶 houmeristi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
phh
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2004
Viestejä: 239

LähetäLähetetty: 12.02.2019 09:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
135kg puhdasta(rasvatonta) leikkoa odottaa makkarantekoon lähtöä tehtaalle mutta kokeilen oman pikkusatsin nyt ensin... Kattoo miten luonaa.

Tilasin kamat, näkee nyt miten käy... Asialliset sivut oli kyllä vironpojilla.

Tuolla lihamaisterilla oli metukkaa listoilla 10e/valmiskilo, en yhtään ihmettele kun prosessi kestää viikkotolkulla... Tosta mein satsista tulis semmoset 1300e makkarat jos tuolla teettäs... Kuka sanoo että halpaa ku makkara.


Pekka Puska on ihmeissään, kun vetäset tuon toistasataa kiloa makkaraa neljään kuukauteen Mr. Green

Raakamakkaraa on tullut aiemmin tehtyä, tätä pitää varmaankin kokeilla seuraavaksi. Nuo ilmakuivatut kinkutkin vaikutti mielenkiintoiselle, muistan lukeneeni helsinkiläisestä kaverista, joka valmisti näitä kerrostalon ullakolla. Laitetaan tämäkin työjonoon, jos botuli ei tapa metukkaa maistaessa..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 11595
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 12.02.2019 10:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eipäs takerruta pikkuseikkoihin!!! Tottakai sitä ny satakiloo syä jos hyvää o....

-Sinänsä epäonnistuminen on täysin mahdollista mutta oikea bakteerikanta, polttoaineeksi sokeria, reilu suola ja pikkusen alkoholia sekä oikea kosteus/lämpö niin eiköhän se siitä. Kylmäsavu vielä lisäksi parantanee mahdollisuuksia....
_________________
kolmipiippu ja paikkatakki...benelli ja ajokki...🐶 houmeristi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Quad vadis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2011
Viestejä: 2287

LähetäLähetetty: 12.02.2019 11:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen ain kovasti ihmetellyt, miten nuo tuolla euroopassa pysyy hengissä.

Maggarat ja lihat kuivataan kosteisa lämpimissä kellareissa tai pahimmillaan desinfioimattomissa luolissa.

Torilla lihat ja kalat on ilman roiskesuojia ja kylmäkoneet on mitä on. Vihannekset on meikäläisen mittapuun mukaan jo ylikypsiä, eli biojätettä.

Missään tapauksessa kysymys ei voi olla siitä, että ihminen saattaa sopeutua olosuhteisiin ja jopa voida paremmin jos kaikkea ei tehdä Eviran ja THL:n ylihygieniaohjeiden mukaan Very Happy Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 6437

LähetäLähetetty: 14.02.2019 11:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Etelä Amerikassa lihat oli todella lämpimässä, kärpäset pörräs niissä, liha erittäin mureeta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1583
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 18.02.2019 20:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Quad vadis kirjoitti:
Olen ain kovasti ihmetellyt, miten nuo tuolla euroopassa pysyy hengissä.

Maggarat ja lihat kuivataan kosteisa lämpimissä kellareissa tai pahimmillaan desinfioimattomissa luolissa.

Torilla lihat ja kalat on ilman roiskesuojia ja kylmäkoneet on mitä on. Vihannekset on meikäläisen mittapuun mukaan jo ylikypsiä, eli biojätettä.

Missään tapauksessa kysymys ei voi olla siitä, että ihminen saattaa sopeutua olosuhteisiin ja jopa voida paremmin jos kaikkea ei tehdä Eviran ja THL:n ylihygieniaohjeiden mukaan Very Happy Very Happy


Hyvä kysymys kyllä... eikä taida myöskään yhtä paljon allergioita kun suomessa löytyä mistään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com