OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Majava

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Over&Under
***


Liittynyt: 23 Syy 2004
Viestejä: 363

LähetäLähetetty: 23.12.2004 17:18    Viestin aihe: Majava Vastaa lainaamalla viestiä

Kertokaahan hyväksi maistettuja majavareseptejä.
Jahti lehdessä oli muutama, mutta kaikki alkoivat tyyliin "Upota majava maitoon ja liota siellä." Mielestäni maistui ihan hyvälle ilman liottamistakin.
Lisäksi ko. lehti on hävinnyt johonkin, joten se siitä.
Keväällä otettiin kiireessä vain selkäfileet ja takajalat talteen, ruskistus ja uuniin. Voiko majavasta tehdä esim. käristystä samaan tapaan kuin tuolla näyttää telkästä olevan ohjeet?
_________________
jepjep...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Petteri_N
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 1180

LähetäLähetetty: 12.01.2005 20:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Noniin, tässä yksi varma resepti.

Tarpeet:

- Jokin osuus majavasta. Esim. selästä saa aika ison annoksen.
- Suolaa, pippurisekoitusta ja rosepippuria
- Voita
- Sipuli 2-3 kpl
- Porkkanoita
- Myös muut juurekset tervetulleita maun mukaan
- Pekonia tai läskistä sianlihaa
- Tummaa olutta mallia porter tms., toki myös tummempi lager käy hätätilassa.
- Maitoa
- Soijakastiketta
- Mesikämmen -sulatejuustoa


Ohje:

Irrottele lihat luista ja erottele myös tarkkaan rasvat pois lihoista. Voit paloitella lihat kuutioiksi, kuten karjalanpaistissa.

Ota kaksi isoa astiaa, toiseen kaadat maitoa ja toiseen olut/soijakastike seosta. Seos voi olla esim. suhteesa 9/1 (olut/soija).

Nakkele lihanpalat aina maitoon sitä mukaan kun saat ne eroteltua luista ja rasvasta. Kun kaikki lihat on eroteltu, sekoita hieman lihoja maidossa ja anna niiden virua siinä n. 30 min. - 1 tunti.

Ota iso valurautapata ja kuumenna se levyllä niin että voi tirisee pohjalla.

Ota sitten lihanpaloja maidosta ja "dippaa" ne olut/soija seoksessa. Nakkaa lihat tämän jälkeen pataan ruskistumaan. Samaan läjään voit nakella kuullottumaan myös sipulia. Ruskista pikaisesti, mausta pippurisekoitteella ja suolalla ja lisää muutaman minuutin päästä vettä niin että lihat uivat kunnolla vedessä.

Lisää sianlihat/pekonit (huomaa suolankäytössä, että pekonit ovat suolaisia).

Iske uuniin 150 asteeseen pariksi tunniksi. Lisää tämän jälkeen juurekset, anna olla tunti. Laske sitten vielä uunin lämpöä noin sataan asteeseen ja lisää sulatejuusto. Anna muhia vielä puolituntia - tunti.

Tarjoile keitettyjen perunoiden, karpalohyytelön ja voimakkaan punaviinin kera.

Jälkiruuaksi uunibanaania, jonka sisälle on tungettu suklaata. Vaniljajäätelöä pala siihen kaveriksi.

Voi olla, että illalla on vaimoväen taholta vientiä kammarissa Smile

Kannattaa käyttää muuten kumihanskoja... syyn tietää kun on nylkenyt yhdenkään majavan...
_________________
Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jetset
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 1485
Paikkakunta: Kainuu

LähetäLähetetty: 12.01.2005 21:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jokos Petteri herkistelee......
Vieläkö on monta yötä massejahtiin...
_________________
Laavulla nukkuu parhaiten
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tursas
***


Liittynyt: 06 Syy 2004
Viestejä: 2643

LähetäLähetetty: 12.01.2005 22:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Petterin olisi pitänyt julkaista tämä "Reaaliaikaisena eräkeittiönä".
Suojellaan nyt sen verran yksityisyyttä, että ne illallisen jälkeiset tapahtumat saa jättää kuvaamatta Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fange
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 1325
Paikkakunta: Inarista etelään

LähetäLähetetty: 25.01.2005 11:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ismo karhun matalassa virrassa kirjassa on jotain majavan lihasta mutta ei oo reseptiä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Ahonlaita
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Tam 2016
Viestejä: 81

LähetäLähetetty: 22.02.2019 20:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitos reseptistä, hyvää tuli!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
viisasverneri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Syy 2008
Viestejä: 946

LähetäLähetetty: 22.02.2019 20:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ainoa majava, jota olen syönyt, oli perinteinen rosvopaisti. Siitä elukasta ei jäänyt kuin muistot, mutta hyvät sellaiset. Taisi olla syksyllä ammuttu, joka valmistettiin seuraavana kesänä. Kaverilla oli loistava kastike, jonka reseptiä ei suostunut kertomaan,
Rosvomajavan lisäksi pöydässä oli keitettyä perunaa, jotain vihreää ja edellämainittu kastike. Ruokajuomaa ennen, jälkeen ja ateriankin aikana nautittiin aavistuksen enemmän kuin kohtuus on.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com