OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Budjettikivääri ilmahirveen?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Ilmakiväärit
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
EeeKoo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Lok 2008
Viestejä: 2571

LähetäLähetetty: 19.02.2014 02:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hammerli AR20 mallin saa 7,5 joulen tehoilla Saksasta alla 700 euron. Laukausmäärä on noilla tehoilla kohtuullisen messevä, yli 200 yhdellä täytöllä.

AR20 on melko puhtaasti staattisen 10 metrin asennon ase, ei niinkään sovellu nostoihin. Lisäksi ase on etupainoinen ja ylipäätään painavahko, joten ehkä enemmän perinteistä metsäpyssyä muistuttava peli voi olla parempi.

Saksalainen kauppias myy myös Weihrauch:n HW100 kivääriä, tavallisella tai peukalonreiällä. 7,5 joulen versiossa yhdellä täytöllä ampuu yli 300 laukausta. Ase ja pumppu ovat noin 980 euroa + postikuluja parikymppiä. Tuossa ei tosin vielä ole kiikaria. Tätä on lisäksi sitten kolme eri pituutta, pitkä normaali, karbiini.

Jälleen kerran toki peränsäädön puuttumien voi olla ongelma.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 7285

LähetäLähetetty: 19.02.2014 08:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

RiUDE kirjoitti:
Miten paljon keskiverto metsästyksen varjolla ilmakiväärillä harjoitteleva saa irti rt-mallista? Verrattuna "normi" aseeseen.

Sanoisin että isoin juttu on kiikariura myös latausaukon etupuolella, vetaa tätä ja edellä olevaa std mallin kiinnitystä:

Perälevy on valmiiksi nostoon sopiva ja tukki paremmin pitkän käden otteelle sopiva.

9.3x622 kirjoitti:
Itse jos ilmahirveen asetta valitsisin, niin lähtisin katselemaan enemmän sellaista perinteistä kivääriä muistuttavaa asetta.

Noilla sporttereillahan radalla moni muutenkin ampuu, kyllä se samalla tapaa reenistä käy ja ampumataitoon auttaa. Itse ainakin 95% laakeista on noilla ratatukkisilla, mutta osuu se vaan mettämallillakin kun sen kouraan ottaa, hyvillä mielin uskaltaa jahtiin lähteä. Toki nuo alutukkiset on vähän avaruusajan aseen näköisiä, mutta jos sen kestää niin ihan aseen olosia ne on. Kehitys on vaan menny niin että alkaa uudet vakavat kilpa-aseet olemaan pelkastään niitä.
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16180

LähetäLähetetty: 19.02.2014 08:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En epäile, etteikö homma toimi. Itse vaan tykkäisin enemmän perinteisistä ilmakivääreistä pienoishirvessä. Muuten tulee tuolla Hämmlerillä treenattua.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 7285

LähetäLähetetty: 19.02.2014 08:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ai niin, vielä RT -mallista, siinä on vakiona jäykempi jousi jolla sa laukaisun jonnekin +500g tasolle, noissa ik. malleissa jäädään noin puoleen tuosta.
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Visakoivu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Kes 2005
Viestejä: 318

LähetäLähetetty: 02.03.2014 12:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko kellään heittää ohjetta ja kuvaa miten tuo 600:n latausläppä muutetaan kotikonstein kiikarille sopivaksi?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Valto.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2014
Viestejä: 1850

LähetäLähetetty: 06.05.2019 03:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vanha aihe, mutta heitetään nyt omakin kommentti kokemuksineen.

Eli ostin itselle tuollaisen FWB 600, jossa oli jo 4x32 Tacon kiikari paikoillaan. Latausaukko oli napattu rälläkällä lyhemmäksi ja laitettu hiukan korkeammat jalat. Hintaa paketille tuli 300€.

Ase oli siistissä kunnossa, mutta tiivisteet oli hapristuneet ajan saatossa. Puolisen vuotta reilun ammuskelin menemään, mutta sain lopulta inspiraation kaivettua ja vaihdoin tuon vajaalla 50€ tilatun tiivistesarjan paikoillleen. Eli kaikki tiivisteet meni uusiksi ja samalla rasvailin nivelet ja putsasin joka nippelin. Kiikari oli hiukan heppoisesti kiinni, koska noilla jaloilla kiikari jää aika taakse, ellei molempia jalkoja kiinnitä säätötornien ja okuläärin väliin. Näppäsin sitten samalla tuollaisen hiukan korottavan 11mm kiskoon kiinnittyvän picatinny kiskon paikoilleen ja siihen tuollaisen yksiosaisen offset jalan. Asennus ei ole juurikaan edellistä korkeampi, mutta nyt kiikari on hiukan tukevammin kiinni. Poskipakka on ylipäätään aika matala kiikarin kaveriksi, mutta kaapista löytyi neopreeninen sukka ja sen alle vaahtomuovin pala. Nyt on aika hyvin tuo poskipakkakin kohdallaan. Näiden huoltojen yhteishinta tiivisteineen noin 70€.

Ase on tarkka kuin mikä. Tuelta ammuttuna napsuu täysin yhtä reikää 10m matkalta, eli ampujassa on vika jos ei osu. Painoa kaikkineen 5,4kg eli aivan oikean aseen painoinen, hyvässä tasapainossa kaikin puolin, todella hyvä laukaisu hyvillä säädöillä ja tuntuu kelpaavan tuolle matkalle kaikki tähän mennessä kokeillut kuulat. Kiikari on omaan makuun samea ja tarkka silmän paikasta. Siihen pitäisi vaihtaa Hawke vantage 3-9x50 tai 2-7x32. Molemmat on noin 85€ tähtäimiä ja yksi sellainen on jo kaapissa, eli laatu on tiedossa. Omaan makuun laadultaan erittäin hyvä ilma-aseen tarpeisiin. Kirkas kuva, paralaksin saa säädettyä riittävän lähelle, testattu ison kiväärin päällä rekyyliä kestäväksi vaikka tuossa puristeilma-aseessa ei rekyyliä olekkaan ja sopivan hintainen tuohon tarkoitukseen. Enää pitäisi päättää sopivampi suurennos.

Lisäksi hommasin tuollaisen ilmahirvi radan 300€. En nyt löydä netistä juuri vastaavaa mallia, mutta tuo moving range 2000 on todella lähellä. Siihen on nyt napsuteltu joitain satoja laukauksia ja täytyy myöntää, että hupaista hommaa ja mielestäni vehkeet on oikeen sopivat tuollaiseen harjoitteluun. Vielä jos sen kiikarin vaihdan, niin kokonaisuudessaan hintaa on kertynyt noin 750€ ja on ase jolla ei osumat riipu kuin perän takaa, muutaman tunnin vaivan näöllä liki uuden veroiseksi huollettu ase, varsin kelvollinen hirvirata säätyvällä nopeudella, valmiilla suojapelleillä ja vaikka sisäkäyttöön sopivan kokoisena, sekä asiallinen kiikari käyttötarpeeseen nähden. Minusta tuo on varsin hyvä kokonaisuus hinta/laatu suhteeltaan.

Puristeilmatoimisuutta en ole kokenut minkään asteiseksi ongelmaksi, enkä vaihtaisi pcp aseeseen, ellen saisi yhtä tarkkaa ja muuten laadultaan vastaavan tasoista asetta lippaallisena ja korkeintaan kaksinkertaiseen hintaan. Cz 200 voisi olla vaihtoehto, jos löytyisi valmiiksi pidemmällä tukilla ja raskaampana. En kuitenkaan koe, että tuosta lataamisesta olisi juurikaan haittaa. Kiikarin kiinnitys on vieläkin vähän sellainen, että parempiakin vaihtoehtoja olisi, kun tuolla edessäkin olisi kiikarille urat. Mutta meneepä se noinkin aivan hyvin ja rekyylittömämä tuossa ”ratakäytössä” menisi heppoisammallakin kiinnityksellä. Ja poskipakka saisi olla napsun korkeampi, mutta senkin kanssa pärjää.

Kaikkiaan sanoisin, että uskallan suositella kyseistä asetta, vastaavan tyyppisiä ratoja ja harrastusta ylipäätään. Mukavaa puuhaa tuntuu olevan, kehityksen huomaa aika äkkia, halpaa ja helppoa harjoittelua kotioloissa, eikä nuo vehkeet kaikkineenkaan nyt niin järin kalliita ole. Jos ajattelee, että tuo rata nyt kestää varmaan useita vuosia ja ase varmasti vielä toiset 30-40 vuotta, niin halpaa hupiahan tuo on.

Edit: Nyt on kiikariksi vaihdettu Hawken Vantage 2-7x32. 3-9x50 Vantage jäi muihin tarpeisiin, kun tuon pienemmän paralaksi säätyi lyhimmillään noin 3,5m ja isommassa 7,5m. Eli päädyin tuohon pienempään, jos joskus innostuu vaikka sisätiloissa harjoittelemaan 5m matkalta, niin saa tuon paralaksivirheen pois. Edelleen täytyy sanoa, että noille matkoille ja tuohon käyttötarkoitukseen vaikuttaa olevan erittäin laadukas kiikari hintaluokkaansa nähden. Ei sitä tietysti auta noiden V8 tai Z6i kanssa alkaa vertailemaan, mutta 10m matkoille nyt ei tarvitse ihmeellistä tötteröä ollakkaan. Selvä ero tuntuu kuitenkin olevan tuon ja vanhan tascon välillä. Päivä kirkastui aivan uudelle tasolle ja nyt näkee heti kunnolla mihin tähtää ja mihin niitä uusia reikiä ilmaantuu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Ilmakiväärit Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com