OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Ns. siirtyvään haukkuun ampuminen
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
kalmo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Tam 2006
Viestejä: 1641
Paikkakunta: Tampere

LähetäLähetetty: 05.11.2019 14:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ollari kirjoitti:
Lähinnä tulee mieleen, että onko hirvellä siinä mielessä erilainen fysiologia kuin vaikka jäniksellä tai ketulla, että ei kestä nopeampivauhtista ajoa samalla tavalla?


Koska sorkkaeläimet on tiineenä? Koska kettu tai jänis?

Yksi vanhempi harrastaja kertoi vuosia sitten seuranneensa kevätpuolella peuran perässä menevän suokkinsa jälkeä syvässä lumessa, peura oli luonut vasat mennessään. Yksittäinen tapaus, enkä oikeasti tiedä, mutta oletan tämän olevan syy korkeajalkaisten kieltoon sorkalla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jbear
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 5519

LähetäLähetetty: 05.11.2019 14:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Josko tuo on liian laajaa rinkiä tuo hirven kierteleminen ajokin edessä. Sama lähteekö se karkosta vai ajamalla kerrasta se o kumminki väärällä puolella rajaa.
Tosin onhan se ainaki kerra saatu mäykyllä 12 piikkine. Tosin ajoa voisi enemmänki kuvata siirtyväksi haukuksi ja hirven nauruksi.
_________________
The worst Part of Cencorship is *** !
Ei kaikkien arvitse olla idiootteja. Riittää ku enemmistö o -> demokrtia
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kallelep
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Jou 2016
Viestejä: 126

LähetäLähetetty: 07.11.2019 06:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

rillan kirjoitti:
Jos olis aikaa ja tupakkia niin ottaisin het koht ruotsista dreeverin ja tekisin siitä hirven ajajan.


Ei tartte kyl ruotsista hakea sellasta dreeveriä joka hirveä ajaa.
Itellä käytössä tuollainen, niin herkästi syttyy sorkalle. Ajonopeus hyvä 10-16 kmh ja teiden ylityksistä päätellen ei hirvi pidä kiirettä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JasonG
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 15 Huh 2014
Viestejä: 14

LähetäLähetetty: 14.11.2019 22:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

rillan kirjoitti:
Jos olis aikaa ja tupakkia niin ottaisin het koht ruotsista dreeverin ja tekisin siitä hirven ajajan. Näillä haukkuvilla koirilla eteläsuomessa on turhan tylsää hirven metsästys. Ainut kellä on jotain tekemistä on se koiramies. Haukkumista ei käytännössä saa koskaan aikaiseksi vaan ammutaan karkkoja tai sattuma hirviä. Ajavan koiran kanssa olis paljon mielekkäänpää, sais kaikki kuunella sitä ajoa. Nyt 30ukkoa kyttää puhelimesta sen koiran liikettä ja nopeutta, tylsää. Koiran kyl sit pitäis olla täysin hanskassa et tosta jotain tulis. Eli viheltämällä kiini ja uutta hakuun jos menee vieraalle alueelle.


Se, että koira on ajava ei silti hävitä hirven aisteja tai halua säilyttää henkeään. Perinteisesti hirvijahti ei juuri vaadi osallistujilta erämiestaitoja vaan pari avainhenkilöä jahdin suunnittelussa. Joskus se levotonkin passimies pääsee polttamaan ruutia kun hirvi vain sattuu juoksemaan eteen, mutta keskimäärin ne paikallaan jurottavat ja tilannetta lukevat passimiehet hirvet ampuvat. Kukin voi kokeilla sitä koiramiehen hommaa jos se sitten niin mielekästä ja jännää on. Varsinkin jos omaa sellaisen koirakuiskaajan kyvyt että saa pidettyä koiran hanskassa koko ajan, varsinkin sen poukkoileva ajurin joka tottelee vihellystä aina jahtikiimassa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 20260
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 14.11.2019 22:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mitä olen vuosia seurannut niin ei ole mitään merkitystä onko kaatohommiin taipuvainen henkilö passissa vai koiramiehenä. Hän kaataa hirviä yhtälailla molemmissa tapauksissa. Hyvin usein toki kaatomiehet ovat ainakin joskus toimineet koiramiehenä ja oppineet siinä touhussa hirvistä enempi mitä keskimääräinen metsästäjä tietää. Ja se on se avain.

Eipä siinä ole merkitystä silläkään haukkuuko koira hirven perässä vai ei.
_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
iivariiso
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2007
Viestejä: 6929

LähetäLähetetty: 14.11.2019 23:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Samat ukot kaataa hirvet vuodesta toiseen. Näin se on meilläkin ollut ja näyttää tänä vuonnakin olevan. Toki heistä suurin osa on koira miehiä tai entisiä koira miehiä ja se mikä minusta tekee eron muihin on maaston tuntemus. He tietävät mistä hirvet kulkee ja missä ne ruuhkaa oleskella. Sitten on tämä toinen osa porukasta jotka kulkee jopa koko syksyn näkemättä vilaustakaan hirvestä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pykälä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Syy 2019
Viestejä: 877
Paikkakunta: länsi-wenäjä

LähetäLähetetty: 15.11.2019 12:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

On se niin mukavaa istua pilkkijakkaralla 3h ja ohi kulkijat pällistelee "kato hirvimies".Siihen nähden koiramiehen rooli mukava.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
rillan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2009
Viestejä: 141
Paikkakunta: uusikaupunki

LähetäLähetetty: 15.11.2019 15:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

On iso ero missä sitä hirveä jahdataan. Jos hehtaareita on käytössä 10000 tai enemmän vai 3000-5000 hehtaaria. Eteläsuomessa tahtoo nuo seurat olla melko pieniä. Monessa paikassa ei tarvita koiraa lainkaan, pari hyvin maaston tuntevaa ajomiestä. Erittäin harvoin jostaan 500 hehtaarin motista saa haukkuvakoira seisontahaukun, vaan se lähtee saman tien liikkeelle, eli jos olisi se ajavakoira käytössä niin kuulisi minne hirvi menee eikä tarttis kytätä sitä luuria, itse en käytä koko vehjettä enää, koiramiehenä siitä saa ihan tarpeeksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14739

LähetäLähetetty: 15.11.2019 15:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Siirtyvän haukun ja ajon välinen ero on mielestäni ihan selvä, eikä niitä voi sekoittaa toisiinsa. Siirtyvässä haukussa hyvä indikaattori on mielestäni se, että koira pysyy hirvien mukana, olipa se sitten sen sivulla tai nilkoissa pyörimässä. Siinä vaiheessa puhutaan mielestäni ajavasta koirasta kun hirvi jättää koiran jälkeensä ja koira haukkuu koko ajan tullessaan jälkeä perässä. Sekin on mielestäni eri asia jos koira tökkää hirviin ja ne ottavat nopean kaikon jättäen koiran peräänsä. Hirvi toisin sanoen lukee tilanteen ja vaihtaa seutukuntaa ja koira laukkoo turpa kiinni jälkeä pitkin. Tällaisia hirviä sitten saadaan joskus ihan siten, että passimies on oikeassa paikassa ja hereillään. Eli koira saattaa tulla kilometrin perässä.

Osalla koiria tämä hirville meno on niin raju, että näitä kaikkoja tulee. Osa taas tarkkailee tilannetta ja lähestyy hirviä varovasti. Tällöin löytöhaukut ovat usein parempia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
Sivu 3 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com