OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Lintukastike

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Nilkki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Maa 2004
Viestejä: 162
Paikkakunta: Lounais-Suomi

LähetäLähetetty: 29.11.2005 19:21    Viestin aihe: Lintukastike Vastaa lainaamalla viestiä

Kuinka tehdään maittava lintukastike. Seuraava osittain eralle-netti tyylillä kuvitettu keittokirja antaa viitteitä nille, jotka arvostavat hyviä riistaruokia.




Alku on lainattu lapinmiehen lintukeiton ohjeista. Eli otetaan pyssy ja ammutaan kuikka, tässä tapauksessa toki lähdetään pyytämään metsälintua. Ja koska pyyntitaidot ovat rajalliset täytyy metsään tunkea jo aikaisin aamusta.



Välillä täytyy oikein kartasta katsoa, että missä ihmeessä oikein ollaan. Onkohan tätä lampea edes merkitty karttaan? Noh etiä päin...



Ammutaan ensimmäinen hollille tuleva tirppa ja niin pyyntimiehistä tuleekin saamamiehiä.

Ei muuta kuin saaliin kanssa kotiin.
_________________
Ceterum censeo EU esse delendam

Älä tuhlaa rahojasi, vaan ryyppää ja rällää ne!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nilkki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Maa 2004
Viestejä: 162
Paikkakunta: Lounais-Suomi

LähetäLähetetty: 29.11.2005 19:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt on saalis käsitelty ja lihat otettu talteen.



Ohhoh, mistähän kuvaan on mehupullo eksynyt, no on se sentään jo alkanut vähän käymään. Kaikkia lihoja ei tarvitse kastikkeeseen käyttää, kun tehdään kahden hengen ateria.



Liha leikataan sopivan kokoisiksi suikaleiksi tai kuutioiksi. Tämän jälkeen ne maustetaan suolalla ja pippurilla vahvasti.




Kuumennetaan voita pannulla ja ruskistetaan kitkaleet siinä "sopivan" ruskeiksi maun mukaan. Tämän jälkeen lihat laitetaan sivuun ja ruskistetaan vuorostaan ruokalusikallinen vehnäjauhoja pannulla. Kun jauhot on ruskistuneet lisätään kuumaa vettä samalla sekoittaen.



Tämän jälkeen lihanpalat hautumaan kastikkeen joukkoon miedolle lämmölle ja kastike maustetaan valkopippurilla. Haudutusaika on jonkunverran pitempi kuin kanalla, mutta lyhyempi kuin naudalla.
Lopuksi tarkistetaan maku ja lisätään loraus kermaa.




Ja ei muuta kuin syömään


_________________
Ceterum censeo EU esse delendam

Älä tuhlaa rahojasi, vaan ryyppää ja rällää ne!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jarih
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 2086
Paikkakunta: Kirkkonummi

LähetäLähetetty: 29.11.2005 19:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä


_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Merilinnustaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3408
Paikkakunta: Hanko

LähetäLähetetty: 29.11.2005 20:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä tuon kanssa mehut maistuu...
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com