OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Aseseppä hakusessa
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Aseiden rakentaminen ja huolto
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
BlueMarlin
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Maa 2004
Viestejä: 2205

LähetäLähetetty: 15.07.2022 22:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ekohippi kirjoitti:
Tästä syystä olen vienyt näytille pelkän piipun ja sitä ei Riksuun passitettu. Toki edellisestä on jo pari-kolme vuotta... Seuraava tulee tänä vuonna, rapsaan sitten että miten kävi.


Eli seppä pesittää uuden piipun, laittaa kiinni kehykseen, katsoo sulkuvälin yms. ja ruuvaa sitten piipun irti ja sinä viet pelkän piipun näytille?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MikaS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 3849

LähetäLähetetty: 16.07.2022 08:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Irtopiiput on tällä hetkellä aika vaikeita lupateknillisesti.

Henkilöllä A on Tikan kivääriin missä hänellä on vaihtopiippu. A haluaa myydä B;lle sen alkuperäisen piipun, missä sattuu olemaan sama numero, mitä on kehyksessä. Jos A myy sen alkuperäisen piipun, niin alkuperäinen kiväärin hallussapitolupa lakkaa olemasta. Ainoa kuka pystyy nykyään hävittämään aseen osan, on poliisi, joten A; n täytyy hävityttää ase poliisilla, tästä hänelle jää lukko ja runko ja hakea uutta lupaa ( rakentamista varten), jos haluaa sen vaihtopiipun siihen pysyvästi.

Itse olin herra B, mutta tarinan opetus oli että älkää koskaan myykö sitä alkuperäistä piippua. Uskon tosin tässäkään asiassa ei varmaan kaikki harrastajat ole samalla viivalla tässä maassa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JukkaI
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1477
Paikkakunta: metsämaat

LähetäLähetetty: 16.07.2022 11:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

MikaS kirjoitti:
Irtopiiput on tällä hetkellä aika vaikeita lupateknillisesti.


Tuo vaikeus periytyy myös vanhempiin irtopiippuihin.
Itsellä oli juuri tuohon asiaan liittyvä juttu. Joskus 15? vuotta sitten ostin Remington 870 haulikkoon hienon piipun USA:sta yksityishenkilöltä. Kauppaa ei kummallakaan puolella siis tarvinnut mitään viranomaislupia. Elimme aikaa ennen 911 joten posti kantoi mitä asiakkaat sille antoi kannettavaksi.

Suomessa piipun sai ostaa aseeseen johon oli kantolupa ilman mitään lisälupia.
Hain piipun postista ja laitoin sen haulikkoon. Ekassa testissä selvisi, että tätä piippua ei sitten tarvitse enää irrottaa tästä aseesta.
Paljon myöhemmin sitten myin ylimääräisen 870 alkeperäispiipun muistaakseni huuto.net:issä.
En muistanut mutta ostaja oli lähettänyt aseen osan ostoluvan. Olin onneksi laittanut tuon luvan kopion latauspöytäkirjat-mappiin.

Nyt hommasin sitten uuden aseen ja poliisi tarkasti kaikki lupa-asiani kuten kuluukin. Ostolupa tuli kuten kuuluukin. Olin tehnyt joskus ilmoituksen poliisille hankkimastani toisesta piipusta.
Nyt kysyivät asiasta ja kerroin, että olen myynyt sen toisen piipun jo kauan sitten. Tilanne oli hankala ja selasin tuota mappiani ja sieltä löytyikin vanha aseenosan ostoluvan kopio. Lähetin sen poliisiin.
Meni noin viikko ja sain puhelun poliisilta ja ystävällinen ja asiansa osaava poliisi varmensi asian parilla kysymyksellä ja kertoi, että asia on nyt loppuun käsitelty.
Sanoi ilkikurisesti, että minulla on vain yksipiippuinen pumppuhaulikko tästä lähtien.
Hienoa toimintaa poliisilta siivota osin aseenomistajan aiheuttama moka aserekisterissä.
_________________
Jos väittelet idiootin kanssa, varmista ettei hän tee samoin!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
6mm br rem
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Syy 2006
Viestejä: 1588
Paikkakunta: Hämeen reunalla

LähetäLähetetty: 16.07.2022 14:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ollari kirjoitti:
6mm br rem kirjoitti:
Kaikki piipunvaihdot jotka tehdään kaupallisessa tarkoituksessa on tarkastettava. Laillisesti sitten taas ei valmisteta piippuja kuin valmistusluvalla johon nykyään yleensä tulee ehto tarkistuksesta taikka asesepän kaupallisessa tarkoituksessa valmistama piippu joka on tarkistettava. Asealan elinkeinoharjoittajan toiminta katsotaan kaupalliseksi aina koska hän toimii annetun kaupallisen luvan nojalla. Näitä voi koittaa tulkita miten vain mutta tarkistettava on .. Mikäli seppä valmistuksen jälkeen ei tarkista piippua rikkoo hän lakia.
Tuo on minusta luonteva tulkinta. Kauankohan pykälä tuossa muodossaan ollut voimassa? Kun aika yleinen ajatus on, että vaihdettua piippua ei tarvi tarkastuttaa jos asetta ei myy.


Ei siinä ole mitään tulkintaa. Aseseppä ei saa luovuttaa uutta piippua ilman cip tarkistusta. Lueppa voimassa oleva aselaki ja asetus. Uutta lupaahan et tarvitse paitsi jos jätät toisen piipun itselle niin ilmoitus aseen osasta. Muutoin vanhan piipun luovutus poliisille korvauksetta. Ainoastaan poliisi pystyy aseen ja osia hävittämään. Tämä tarkastamattomuus juontaa vanhasta laista.. Silloin moni seppä teki uuden piipun, vanha jäi sepälle..
kaliperi merkattiin eikä muuta.. Sitten oli niitäkin pesityksiä mitkä ei olisi kelvottoman työn takia edes cip leimaa saaneet..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ekohippi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Hel 2015
Viestejä: 3582

LähetäLähetetty: 16.07.2022 14:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

BlueMarlin kirjoitti:
Eli seppä pesittää uuden piipun, laittaa kiinni kehykseen, katsoo sulkuvälin yms. ja ruuvaa sitten piipun irti ja sinä viet pelkän piipun näytille?


Ei tarvitse kikkailla, kun on esittää sepän hyllystä löytyvä T3:sta purettu orkkispiippu (uusi / pelkät painelaakit, asiakas meni uutuuttaan heti paksuun rosteripiippuun). Asennetaan kun on luvitettu, noissa Tikan toleransseilla mitään varsinaista sovittamista ei liene? Seppä puheli että T3-piipuissa on riittävä olkapää "pikavaihtoiseen". Eli se lyö kohdistuspisteet kehykseen ja piippuun, joihin minä vaihtaessani tiukon kulloisenkin piipun. Siis teoriassa, kovinkaan lähitulevaisuudessa tuskin oikeasti alan 9,3-piippua takaisin ruuvailemaan... Minulla nääs tuo vasurius teettää tällaisia liikkeitä että kun tarvitsee aktion, halvemmalla saa koko aseen. Ja toisekseen: anoin luvan piipulle, joten luonnollisesti näytöllä esitän piipun?

Minullakin on piipputarina, joka myös klousattiin ammoisna aikoina (siis runsaan poliisillisen fiduilun kera). Kaverilla oli Remington 1100, kahdella piipulla. Luonnollisesti toinen piipuista oli parempi "käyttöpiippu" ja huonomman sahasi lyhyeksi jne. Tuli aika myydä ase ja siihen mennessä kaverin päästä olivat ykköset ja kakkoset huuhtoutuneet aikapäivää sitten ja lyhyempi oli vaan "varapiippu". Ostaja ei tarvinnut kahta piippua, joten kun aseen mentyä varapiipun omistusoikeus katkesi, niin trokasi sitten mulle sen tumpin. Sitä menin sitten "aseen osan ilmoituksella" näyttämään ja sarjanumeron kohdalla tilanne alkoi näyttämään synkältä. "Tässähän on numero N? Miksi tässä on numero N, kun tässä pitäisi olla numero C!?!". Siinä kohdin konsta ryhtyi samantien soittamaan sille kaverilleni. Heidän puhelunsa aikana asia kävi minullekin varsin selväksi, että väärin meni (siitäkin oli pahoillaan, kun ase meni johonkin muuhun kylään "ei sitäkään sieltä enää takas saa.."). Lopunviimein kun vapaamuotoiset kirjalliset selitykset tapahtumien kulusta oli toimitettu: meidät virallisesti nuhdeltiin ja synnistä päästettiin. Tapahtui maaseudulla vuosituhanteen vaihteen seutuvilla ja luonnollisestikin pienien kuvioiden osalliset tunsivat kaikki toisensa. Eli vähän kuin "vanhempi kyläpoliisi" työnsä puolesta haukkui huolettomasti tärkeitä asioitansa hoitaneet juipit Laughing Oppi tuli otettua.
_________________
"Älä valita verojen korkeutta vaan iloitse siitä, että ne ovat nyt alhaisemmat kuin koskaan vastaisuudessa"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
BlueMarlin
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Maa 2004
Viestejä: 2205

LähetäLähetetty: 16.07.2022 16:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No tuossa Ekohipin tapauksessa tilanne on hieman eri, kun piippu on toisen aseen kanssa koeammuttu eli on edes jollain tavalla testattu piilevien materiaalivikojen selvittämiseksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ekohippi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Hel 2015
Viestejä: 3582

LähetäLähetetty: 16.07.2022 21:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eikä minulla siis Cippaamista vastaan mitään ole. Noudatan ohjeita ja Riksuun menee jos/kun käsketään, tällä kertaa sepän tai lupaviranomaisen käskyä noudattaen.
_________________
"Älä valita verojen korkeutta vaan iloitse siitä, että ne ovat nyt alhaisemmat kuin koskaan vastaisuudessa"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Aseiden rakentaminen ja huolto Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6
Sivu 6 Yht. 6

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com