Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
MikaS Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 3985
|
Lähetetty: 22.04.2023 12:54 Viestin aihe: |
|
|
Tuttu pakasti sahtia, sulamistuote meni hyvin päähän. Loppu olikin pelkkää "vettä" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tumpeelo Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Jou 2014 Viestejä: 6115 Paikkakunta: 06/09
|
Lähetetty: 01.09.2023 11:47 Viestin aihe: |
|
|
Olihan tuo taas vaivan väärtti hankkia päänsärky ja parit liskojen yöt
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17105 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 01.09.2023 12:44 Viestin aihe: |
|
|
Kohta jo saa pistää saunan asemiin.....
Jos lihaa ilmaantuu niin parikertaa voisi päräyttää ennen joulua savut ilmoille.
Siksens hommaa että se 50-70kg pitää satsinpäälle saada lihaa. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17105 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 01.09.2023 13:41 Viestin aihe: |
|
|
Niin juu ja hyvälle näyttää palvit!!!! _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tumpeelo Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Jou 2014 Viestejä: 6115 Paikkakunta: 06/09
|
Lähetetty: 01.09.2023 13:57 Viestin aihe: |
|
|
Tänks.
Hakemista tuo homma vielä on. Kasslerit päästelin sisälämmöltään 80c ja ulkofleet 63c. Enskerralla otetaan pari astetta alaspäin ainakin kasslerista. Nyt oli kasslerista lähtenyt jo liikaakin rasvaa..
Uuni ei tainnu lämmetä koko savustusaikana kertaakaan yli 70c. Vasta lopussa nostin niin ylös et sai 80c sisälämmön kiinni mittariin.
20h-24h meni savustaessa, poislukien esilämmitys. Kätevä kyllä tommonen 10-15L vesiallas kaapissa, kun ei tarvi liikoja stressailla lämpöjen karkaamisesta ja kaapin palamisista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17105 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 01.09.2023 14:56 Viestin aihe: |
|
|
Liian kuumana käy jos rasva karkaa... Muistaakseni 81 astetta tms oli raja.
Palvaus perustuu piiiiiiitkään aikaan ja matalaan lämpöön, se ei ole paistamista ja saadut sisälämmöt eivät kerro totuutta.
Ja pitää lihojen antaa jäähtyä, ei passaa lämpösenä sorkkia.
Mulla ne kilon pikkulihat siinä 17-18h ja isot kinkut tyyliin 24-27h, yllättävän vähän sitä vaihtelua on esimerkiksi 6kg ja 12kg kinkuilla, aika samaan tahtiin valmistuu.
Itse pistän possunkylkeä seuraavalla kerralla ritilöille testiin, toki riistaa eniten.... Ja lohta, se se vasta on erimoista kuin millään muulla kypsennettynä.... _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tumpeelo Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Jou 2014 Viestejä: 6115 Paikkakunta: 06/09
|
Lähetetty: 01.09.2023 15:33 Viestin aihe: |
|
|
Juu, pikkulihojahan nuokin on. 1kg paremmalla puolella hätinä ja lihat vietti vuorokauden kylmälaukussa suoraan uunista. Senkin jälkeen 2 -3 vuorokautta vakuumissa jääkaapissa.
Tarkoituksella pudottelen kasslerista ylimääräset rasvat veks, kun en tykkää liian rasvaisena. Nyt läks inan verran liikaa, joten pitää vaan löytää sopiva tiputuslämpö seuraavaan kertaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jviitaniemi Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 22 Lok 2015 Viestejä: 56
|
Lähetetty: 01.09.2023 15:34 Viestin aihe: |
|
|
Onko kukaan savustanut naudan briskettiä? Mulla olis kokonainen black anguksen brisket ja aattelin seuraavaan satsiin laittaa sen..
Oon vähän miettinyt jos esikypsentäis sen sirkulaattorilla
Ja lopuksi antais savua.
Onko tuhoon tuomittu? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tumpeelo Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Jou 2014 Viestejä: 6115 Paikkakunta: 06/09
|
Lähetetty: 01.09.2023 15:48 Viestin aihe: |
|
|
Kerran oon yrittänyt. Jäi mauttomaksi ja tuli sitkasta. Ei sitä turhaan sanota savustuksen kuningaslajiksi.
Viimeinen muokkaaja, Tumpeelo pvm 01.09.2023 15:53, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jviitaniemi Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 22 Lok 2015 Viestejä: 56
|
Lähetetty: 01.09.2023 15:51 Viestin aihe: |
|
|
Juuri tuon takia ajattelin sirkulaattoria ensin alkuun. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tumpeelo Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Jou 2014 Viestejä: 6115 Paikkakunta: 06/09
|
Lähetetty: 01.09.2023 15:55 Viestin aihe: |
|
|
Veikkaan ettet saa siihen kunnollista barkkia sirkulaattorin jälkeen. Vaan onko sille sittten enää tarvettakaan, onkin kysymys joka selvinnee testaamalla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jviitaniemi Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 22 Lok 2015 Viestejä: 56
|
Lähetetty: 01.09.2023 15:57 Viestin aihe: |
|
|
Niin siinä voi hyvinkin käydä.
Ehkä parin viikon päästä laitan pöntön tulille, ilmottelen tänne
Miten meni.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17105 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 01.09.2023 17:37 Viestin aihe: |
|
|
jviitaniemi kirjoitti: | Onko kukaan savustanut naudan briskettiä? Mulla olis kokonainen black anguksen brisket ja aattelin seuraavaan satsiin laittaa sen..
Oon vähän miettinyt jos esikypsentäis sen sirkulaattorilla
Ja lopuksi antais savua.
Onko tuhoon tuomittu? |
Siis ensin savu ja sitte sirkulaattoria mutta vaatii vielä grillauksen päälle.... Lopputulos voi olla aika pettymyskin jos briskettiä on jossain syönyt.
Briskettiä tehdessähän lämmöt ovat huomattavasti korkeammat noin 130c ja siinä mausteet pintaan ennen kypsennystä, savussa jotain tyyliin 10h ja sitten butserspaperiin käärintä ja vielä toiset 8h siinä....
Että prosessi on ihan omansa noiden kanssa, sanovat viisaammat ettei suomilihaa kannata edes tehdä vaan ulkomainen parempaa ilmeisesti maissiruokinnan vuoksi.... Rasvan sijainti ja koostumus vissiin. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Mkiko Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 24 Tam 2020 Viestejä: 20
|
Lähetetty: 09.09.2023 10:45 Viestin aihe: |
|
|
Löytyykö forumilta ketään kuka olisi kokeillut savustus- ja sous vide-meininkien sekoittamista?
Tuusulan lihasavustamo laittoi lapun luukulle keväällä ja korvaavan palvelun puuttessa piti ruveta pohtimaan vaihtoehtoisia ratkaisuita peuranlihan jalostukselle.
Nykyisestä asumismuodosta johtuen palvaus ei ole vaihtoehto joten rupesin miettimään, että mitähän tulisi jos savustaisi lihaa "vähän" ja miedossa lämmössä, minkä jälkeen vakuumiin ja sirkulaattorilla sitten lämmöt pitkän ajan kuluessa kohdilleen. Googlettelin ja tämähän on jollain tapaa suosittua jenkeissä eli porukka grillaa/savustaa ja hoitaa lämmityksen sirkulaattorilla. Jotkut savustaa ennen ja toiset jälkeen sous vide -hoitoa.
Sitten kysymys Valmetille natriumnitriitin käytöstä eli millaisella väkevyydellä vedätte? 40mg/kg, 150mg/kg vai jotain väliltä? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jyrkkä D Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Lok 2008 Viestejä: 6242
|
Lähetetty: 09.09.2023 12:16 Viestin aihe: |
|
|
Mkiko kirjoitti: | Löytyykö forumilta ketään kuka olisi kokeillut savustus- ja sous vide-meininkien sekoittamista?
Tuusulan lihasavustamo laittoi lapun luukulle keväällä ja korvaavan palvelun puuttessa piti ruveta pohtimaan vaihtoehtoisia ratkaisuita peuranlihan jalostukselle.
Nykyisestä asumismuodosta johtuen palvaus ei ole vaihtoehto joten rupesin miettimään, että mitähän tulisi jos savustaisi lihaa "vähän" ja miedossa lämmössä, minkä jälkeen vakuumiin ja sirkulaattorilla sitten lämmöt pitkän ajan kuluessa kohdilleen. Googlettelin ja tämähän on jollain tapaa suosittua jenkeissä eli porukka grillaa/savustaa ja hoitaa lämmityksen sirkulaattorilla. Jotkut savustaa ennen ja toiset jälkeen sous vide -hoitoa.
Sitten kysymys Valmetille natriumnitriitin käytöstä eli millaisella väkevyydellä vedätte? 40mg/kg, 150mg/kg vai jotain väliltä? |
Kyllä mä pistän ekaksi sous videen ja päälle savun. Pinta jää paljon houkuttelevammaksi niin päin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|