OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Savustus ja palvauskalusto
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
MikaS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 3985

LähetäLähetetty: 22.04.2023 12:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuttu pakasti sahtia, sulamistuote meni hyvin päähän. Loppu olikin pelkkää "vettä"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tumpeelo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2014
Viestejä: 6115
Paikkakunta: 06/09

LähetäLähetetty: 01.09.2023 11:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olihan tuo taas vaivan väärtti hankkia päänsärky ja parit liskojen yöt Mr. Green









Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17105
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 01.09.2023 12:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kohta jo saa pistää saunan asemiin.....


Jos lihaa ilmaantuu niin parikertaa voisi päräyttää ennen joulua savut ilmoille.

Siksens hommaa että se 50-70kg pitää satsinpäälle saada lihaa.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17105
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 01.09.2023 13:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin juu ja hyvälle näyttää palvit!!!!
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tumpeelo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2014
Viestejä: 6115
Paikkakunta: 06/09

LähetäLähetetty: 01.09.2023 13:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänks.

Hakemista tuo homma vielä on. Kasslerit päästelin sisälämmöltään 80c ja ulkofleet 63c. Enskerralla otetaan pari astetta alaspäin ainakin kasslerista. Nyt oli kasslerista lähtenyt jo liikaakin rasvaa..

Uuni ei tainnu lämmetä koko savustusaikana kertaakaan yli 70c. Vasta lopussa nostin niin ylös et sai 80c sisälämmön kiinni mittariin.

20h-24h meni savustaessa, poislukien esilämmitys. Kätevä kyllä tommonen 10-15L vesiallas kaapissa, kun ei tarvi liikoja stressailla lämpöjen karkaamisesta ja kaapin palamisista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17105
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 01.09.2023 14:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Liian kuumana käy jos rasva karkaa... Muistaakseni 81 astetta tms oli raja.

Palvaus perustuu piiiiiiitkään aikaan ja matalaan lämpöön, se ei ole paistamista ja saadut sisälämmöt eivät kerro totuutta.

Ja pitää lihojen antaa jäähtyä, ei passaa lämpösenä sorkkia.

Mulla ne kilon pikkulihat siinä 17-18h ja isot kinkut tyyliin 24-27h, yllättävän vähän sitä vaihtelua on esimerkiksi 6kg ja 12kg kinkuilla, aika samaan tahtiin valmistuu.

Itse pistän possunkylkeä seuraavalla kerralla ritilöille testiin, toki riistaa eniten.... Ja lohta, se se vasta on erimoista kuin millään muulla kypsennettynä....
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tumpeelo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2014
Viestejä: 6115
Paikkakunta: 06/09

LähetäLähetetty: 01.09.2023 15:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juu, pikkulihojahan nuokin on. 1kg paremmalla puolella hätinä ja lihat vietti vuorokauden kylmälaukussa suoraan uunista. Senkin jälkeen 2 -3 vuorokautta vakuumissa jääkaapissa.

Tarkoituksella pudottelen kasslerista ylimääräset rasvat veks, kun en tykkää liian rasvaisena. Nyt läks inan verran liikaa, joten pitää vaan löytää sopiva tiputuslämpö seuraavaan kertaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jviitaniemi
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Lok 2015
Viestejä: 56

LähetäLähetetty: 01.09.2023 15:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko kukaan savustanut naudan briskettiä? Mulla olis kokonainen black anguksen brisket ja aattelin seuraavaan satsiin laittaa sen..

Oon vähän miettinyt jos esikypsentäis sen sirkulaattorilla
Ja lopuksi antais savua.
Onko tuhoon tuomittu?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tumpeelo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2014
Viestejä: 6115
Paikkakunta: 06/09

LähetäLähetetty: 01.09.2023 15:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kerran oon yrittänyt. Jäi mauttomaksi ja tuli sitkasta. Ei sitä turhaan sanota savustuksen kuningaslajiksi. Laughing

Viimeinen muokkaaja, Tumpeelo pvm 01.09.2023 15:53, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jviitaniemi
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Lok 2015
Viestejä: 56

LähetäLähetetty: 01.09.2023 15:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juuri tuon takia ajattelin sirkulaattoria ensin alkuun.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tumpeelo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2014
Viestejä: 6115
Paikkakunta: 06/09

LähetäLähetetty: 01.09.2023 15:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Veikkaan ettet saa siihen kunnollista barkkia sirkulaattorin jälkeen. Vaan onko sille sittten enää tarvettakaan, onkin kysymys joka selvinnee testaamalla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jviitaniemi
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Lok 2015
Viestejä: 56

LähetäLähetetty: 01.09.2023 15:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin siinä voi hyvinkin käydä.
Ehkä parin viikon päästä laitan pöntön tulille, ilmottelen tänne
Miten meni..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17105
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 01.09.2023 17:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jviitaniemi kirjoitti:
Onko kukaan savustanut naudan briskettiä? Mulla olis kokonainen black anguksen brisket ja aattelin seuraavaan satsiin laittaa sen..

Oon vähän miettinyt jos esikypsentäis sen sirkulaattorilla
Ja lopuksi antais savua.
Onko tuhoon tuomittu?


Siis ensin savu ja sitte sirkulaattoria mutta vaatii vielä grillauksen päälle.... Lopputulos voi olla aika pettymyskin jos briskettiä on jossain syönyt.


Briskettiä tehdessähän lämmöt ovat huomattavasti korkeammat noin 130c ja siinä mausteet pintaan ennen kypsennystä, savussa jotain tyyliin 10h ja sitten butserspaperiin käärintä ja vielä toiset 8h siinä....


Että prosessi on ihan omansa noiden kanssa, sanovat viisaammat ettei suomilihaa kannata edes tehdä vaan ulkomainen parempaa ilmeisesti maissiruokinnan vuoksi.... Rasvan sijainti ja koostumus vissiin.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mkiko
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 24 Tam 2020
Viestejä: 20

LähetäLähetetty: 09.09.2023 10:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Löytyykö forumilta ketään kuka olisi kokeillut savustus- ja sous vide-meininkien sekoittamista?

Tuusulan lihasavustamo laittoi lapun luukulle keväällä ja korvaavan palvelun puuttessa piti ruveta pohtimaan vaihtoehtoisia ratkaisuita peuranlihan jalostukselle.

Nykyisestä asumismuodosta johtuen palvaus ei ole vaihtoehto joten rupesin miettimään, että mitähän tulisi jos savustaisi lihaa "vähän" ja miedossa lämmössä, minkä jälkeen vakuumiin ja sirkulaattorilla sitten lämmöt pitkän ajan kuluessa kohdilleen. Googlettelin ja tämähän on jollain tapaa suosittua jenkeissä eli porukka grillaa/savustaa ja hoitaa lämmityksen sirkulaattorilla. Jotkut savustaa ennen ja toiset jälkeen sous vide -hoitoa.

Sitten kysymys Valmetille natriumnitriitin käytöstä eli millaisella väkevyydellä vedätte? 40mg/kg, 150mg/kg vai jotain väliltä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jyrkkä D
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2008
Viestejä: 6242

LähetäLähetetty: 09.09.2023 12:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mkiko kirjoitti:
Löytyykö forumilta ketään kuka olisi kokeillut savustus- ja sous vide-meininkien sekoittamista?

Tuusulan lihasavustamo laittoi lapun luukulle keväällä ja korvaavan palvelun puuttessa piti ruveta pohtimaan vaihtoehtoisia ratkaisuita peuranlihan jalostukselle.

Nykyisestä asumismuodosta johtuen palvaus ei ole vaihtoehto joten rupesin miettimään, että mitähän tulisi jos savustaisi lihaa "vähän" ja miedossa lämmössä, minkä jälkeen vakuumiin ja sirkulaattorilla sitten lämmöt pitkän ajan kuluessa kohdilleen. Googlettelin ja tämähän on jollain tapaa suosittua jenkeissä eli porukka grillaa/savustaa ja hoitaa lämmityksen sirkulaattorilla. Jotkut savustaa ennen ja toiset jälkeen sous vide -hoitoa.

Sitten kysymys Valmetille natriumnitriitin käytöstä eli millaisella väkevyydellä vedätte? 40mg/kg, 150mg/kg vai jotain väliltä?


Kyllä mä pistän ekaksi sous videen ja päälle savun. Pinta jää paljon houkuttelevammaksi niin päin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Seuraava
Sivu 10 Yht. 12

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com