Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17102 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 16.12.2023 20:15 Viestin aihe: |
|
|
Juuri tulin pihalta suolaamasta kylmäsavulohia, 15 filettä a' 1.8kg.
10% suolavettä keittelin 80litraa ja huomenna pitää tehdä toinen satsi niin saa riistalihat suolailla.... On tässä aika talkoo vielä palvuuhommissa...
Itselle tulee joku 5kg joulukinkku, peuran ja kauriin kinkut ja pala kasleria noin lihanpuolta omatekoisen metwurstin lisäksi, lanttu/porkkanalaatikkoa, silakoita, kotijuustoa, kotikaljaa, kylmäsavulohta ja emäntä pitää puolen makealeivonnasta, joulutorttua ja pippareita jonkin tän joulun hittikakun oheen, mikälie sitten vuorossa.
Jos oikein olisi viitseliäs niin hakisi oikeaa lehmänmaitoa maatilalta ja pistäisi riisipuuron ja leipäjuuston tulille..... _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 15050
|
Lähetetty: 16.12.2023 20:21 Viestin aihe: |
|
|
Lihahommat ovat hirvi- ja metsoperusteisia, mutta korvaan laatikot tänä vuonna bataattimuusilla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
zeke Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Kes 2008 Viestejä: 812
|
Lähetetty: 16.12.2023 21:14 Viestin aihe: |
|
|
Nimrod kirjoitti: | ... mutta korvaan laatikot tänä vuonna bataattimuusilla. |
Miksi? (rehellinen kysymys... ajattelin itse myös vähän vaihtaa menuu) |
|
Takaisin alkuun |
|
|
webram Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Tou 2005 Viestejä: 702
|
Lähetetty: 17.12.2023 09:43 Viestin aihe: |
|
|
Mulla on varattuna peuran sisäpaisti, jonka kypsennän SousVidellä. Sen kylkeen teen juuriselleristä "muusilaatikon", sekä monenlaista salaattivaihtoehtoa kevennykseksi.
Tietysti kunnon valkosipulinen kuohukermasoosi kuuluu asiaan!
Kylmäsavu peuraa, sekä -merilohta alkuruoaksi, niin eiköhän noilla yksi mies joulun jo pärjää! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35441
|
Lähetetty: 17.12.2023 10:46 Viestin aihe: |
|
|
Hirveä ja lohta, rva laittaa loput ja on jo vääntänytkin lootat, piparit ja kuivakakut.
Perinteinen meininki. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 15050
|
Lähetetty: 17.12.2023 15:06 Viestin aihe: |
|
|
zeke kirjoitti: | Nimrod kirjoitti: | ... mutta korvaan laatikot tänä vuonna bataattimuusilla. |
Miksi? (rehellinen kysymys... ajattelin itse myös vähän vaihtaa menuu) |
Minä pidän tuota erittäin jouluisena makumaailmaltaan. En toisaalta oikein enää innostu perinteisistä jouluruoista, sillä aikaan nuoruudessa matkailualalla ja ravintolakokkina joulu oli juhlan sijaan sesonki, joten niistä joluruoista sai yliannostusen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 15839
|
Lähetetty: 18.12.2023 17:02 Viestin aihe: |
|
|
Lasimestarin silliä päätin kuitenkin tehdä kun poika sanoi että kyllä hän sitä voisi syödä (maistaa), pelkästään itselle en ajatellut viitsiä. Ja samalla vauhdilla ajattelin tehdä pitkästä aikaa suutarin lohta, koe-erän. Onpa silakkafile hyvissä hinnoissa, prismassa 15 e/kg, ajattelin etten tuohon hintaan osta ja menin cittariin, siellä ei ollut kuin puolitoista vuotta sitten pakastettuja fileitä. Menin sitten nöyränä takaisiin prismaan kun glögitkin oli unohtuneet. Uskoisin että meille tulee vain porkkanalaatikkoa, se pnnistuu aina. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 15839
|
Lähetetty: 18.12.2023 21:51 Viestin aihe: |
|
|
Tästä lähdettiin
Tai ei ihan, silakkafileet pistin päivällä pikasuolaan ja keittelin litkut. Lahtisen terminologiaa käyttäen keittelin lientä sammiollisen, ei ollut liioittelua, ladoin purkkeihin väljästi että maustuu, lientäkin kului (kokkiinkin). Tarkkasilmäinen havaitsee giessermeisseliveitsen silakkalautasen takana, on omiaan juuri tuollaisen puolimädän sillin pätkimiseen, ei oikein muuhun.
Tähän päädyttiin
Suutarinloheen pitäisi ohjeen mukaan laittaa keltasipulia mutta sattui pari sen kokoista punasipulia että riitti tuohonkin. Paljoa ohjeitten mukaan navigoi, näissäkään jutuissa, sen verran kuitenkin että porkkanat jätin pois suutarinlohesta. Puolessa välissä suutarinlohen fileitten "rullausta" poika tuli kysymään "koska noita voisi syödä".
Taustalla näkyvä pakastekalapaketti ei liity tähän tragediaan, tyttärellä on korona ja täytyy laittaa ruokaa huomenna, tuo sai hyväksynnän. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 19.12.2023 09:19 Viestin aihe: |
|
|
late2 kirjoitti: | Ja samalla vauhdilla ajattelin tehdä pitkästä aikaa suutarin lohta, koe-erän. Onpa silakkafile hyvissä hinnoissa, prismassa 15 e/kg, ajattelin etten tuohon hintaan osta ja menin cittariin, siellä ei ollut kuin puolitoista vuotta sitten pakastettuja fileitä. |
Vähän OT-linjaa.
Itselle silakka on jonkinmoinen ”kansallisruoka”, joka yhdistää niin rikkaat kuin ei_niin_rikkaat. Itse muistan, kun isän kanssa haettiin 10 litran ämpärillä rysäsilakkaa suoraan kalastajan paatista, oliskohan ollut 5 markkaa ämpärillinen.
Joskushan on tainnut olla sellainen lausekin, että ”silakasta on moneksi”. Eli silakasta on vuosien saatossa tehty niin arkiruokaa kuin juhlaruokaa. Ja väittäisin, että silakkaa on yllättävän monessa joulupöydässä, joka on ehkä suomalaisista juhlapöydistä se ”ykkönen”.
Itelle meinasi tulla katkokävelyä tänä vuonna kun EU lähti kieltämään silakanpyyntiä. Mielessä oli meilläpäin vuosia sitten toteutunut perinteisen siian rääkipyynnin totaalikielto, sillä verukkeella, ”ettei valaat jää verkkoon”.
Ehkä se silakkakin on sellaista ”perinteistä ihan tavallisten ihmisten ruokaa ja yksi huoltovarmuuden tukijalka vuosikymmenten saatosta”, niin jonkun mielestä sen pyynnin joutaisi kokonaan kieltää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tumpeelo Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Jou 2014 Viestejä: 6113 Paikkakunta: 06/09
|
Lähetetty: 19.12.2023 09:42 Viestin aihe: |
|
|
Silakka on joulupöydän kunkku, ehdottomasti.
Vietän tänä vuonna joulun yksin, joten aika lailla arkiruoalla mennään. Toinen kinkku toki on valmisteilla kun eka tuli syötyä itsenäisyyspäivänä, mutta muuten mennän joulu sushilla ja pizzalla. Ei jaksa yhtä miestä varten alkaa touhuamaan enempää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
longi Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Mar 2007 Viestejä: 283 Paikkakunta: NURMIJÄRVI
|
Lähetetty: 14.11.2024 01:09 Viestin aihe: |
|
|
Aihe alkaa kohta oleen ajankohtainen, perinteinen leivinuuni kinkku nyt tietenkin, toki pienin mahdollinen mitä löytyy. Meinasin myös lämminsavustaa peuranpaistin kokonaisena, ehkä kylmäsavu kaloina ainakin kirre ja hauki.
Vaimo tekee lasimestarin sillin ja saaristolaisleivän. Laatikot jääköön niitä saa jo duunin joululounaalla tarpeeksi. Puikulapotut ja kinkun liemestä kastike. Riimihärkä hirven sisäfileestä kruunaa. Toki pitää olla mätimousse saaristoleivän päälle. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peltsu Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 7261
|
Lähetetty: 14.11.2024 01:25 Viestin aihe: |
|
|
Traktori |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17102 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 14.11.2024 08:38 Viestin aihe: |
|
|
Peltsu kirjoitti: | Traktori |
Mitenkä meinasit valmistaa ja tarjoilla? _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jalluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Kes 2009 Viestejä: 1249
|
Lähetetty: 14.11.2024 19:19 Viestin aihe: |
|
|
Toivottavasti ei mitään. Pask#&a juhla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|