Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
kuhnakakkonen Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2024 Viestejä: 263
|
Lähetetty: 26.01.2024 11:29 Viestin aihe: |
|
|
Samanlainen peli kuin leipäkone kolkytvuotta sitte. Ullakon täytettä tänään. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
säkki Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Lok 2010 Viestejä: 129 Paikkakunta: p-pohjanmaa
|
Lähetetty: 26.01.2024 11:30 Viestin aihe: |
|
|
Esimerkiksi nyt kun oli hirven ulkofile sulana jääkaapissa niin kolmena päivänä tein nuita "käristetikkuja" eri lisukkeilla. Nopeasti ja helposti hyvää ja jopa terveellistä. Pikkusen joutuu kattomaan ettei vaimo huomaa että tuota masiinaa ei ole kertaakaan pesty siinä välissä.
Saunakaljoissaan väsättiin lohta soutukaverin kanssa niin kyllä siinä linjattiin että on tämä sen verran pätevä kampe että ensikesänä lohensoutuleirissä on pieni aggregaatti ja airfryer mukana. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
dxman ***
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 7527
|
Lähetetty: 26.01.2024 12:18 Viestin aihe: |
|
|
Lainaus: | Kotioloissa olen miettinyt tuon pömpelin tiskaamisen ”hankaluutta”. Tavallaan kori ja kaukalo pitää tiskata erikseen ja noi on kumminkin tilavuudeltaan yli 5 litraa. Koneeseen en ole laittanut. Poika oli katsonut jotain juutubevideoita ja jollain oli tuommoinen asuntoautossa ja sitä ei kuulemma pesty koskaan… |
Mulle on muotoutunut tapa jossa kaukaloon ja koriin lasketaan vettä juuri sen verran,että korin alaosa täyttyy. Sipaus astianpesuainetta. Muutama pyöreäytys tiskiharjalla, kori veks ja samoilla vesillä muutama pyöräytys kaukalossa tiskiharjalla. Vedet viemäriin ja suihkepullosta etikkaa molempiin kohteisiin ja paperilla kuivaksi.
Ne airfryerpaperit on ihan must,niin ei tarvi joka välissä olla pesemässä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 26.01.2024 13:16 Viestin aihe: |
|
|
Airfryerin myötä itselle selvisi vasta, että "leivinpaperin käyttö" voi olla jotenkin elämää suurempi kysymys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10315 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 26.01.2024 13:24 Viestin aihe: |
|
|
dxman kirjoitti: |
Ne airfryerpaperit on ihan must,niin ei tarvi joka välissä olla pesemässä. |
Käytän itsekin, mutta taas hieman kyseenalaista homman järkevyyttä, kun eikö koko vehkeen ajatus ole, että se safkan läpi painuva ilma friteeraa...
Se on taas astetta lähempänä tavan kiertoilmauunia, kun eväät on siinä paperivuoassa. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
dxman ***
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 7527
|
Lähetetty: 26.01.2024 13:45 Viestin aihe: |
|
|
Toki niinkin,mutta... esmes vaikkapa pari ryynimakkaraa. Kehtaisko laittaa tavan uunia lämpemään? Mikro? No joo.. ei tule rapeaa pintaa.
Airfryer? Jees... ja paperin päällä. Ei varsin tarvitse sitä friteerausta niinkään. Toinen juttu on mausteiden kanssa. Ainakin itse vetelen reilulla kädellä myös suoraan pöhöttimeen, niin ei ole niin tarkkaa ku on joku suoja alla.
Onko Lahtisella YT:t menossa kun on alkanut ilkeilemään? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 15836
|
Lähetetty: 26.01.2024 14:05 Viestin aihe: |
|
|
Vaimo tuosta airfryeristä puhunut, itse vähän epäilevällä kannalla. Osin siksi että tuli tehtyä liian pieni keittiö ja jostain pitäisi luopua, mun ruuanlaitto on kuitenkin yleensä 3-4 hengelle, ihan mikään pieni käristin ei tarvisi olla. Saa nyt nähdä, ehkä kun pääsee lapsista eroon niin kapa ja tarve voi paremmin kohdata. Mutta vähän airfryer-hengessä on tarkoitus käryttää kiertoilmauunia. Lidlissä on itämaiset viikot, tytär on höpönä noihin, osti eilen jotain taikinakuorisia juttuja jotka pitäisi oikeastaan vissiin uppopaistaa. Suunnitelma on pyöritellä vähän öljyssä ja pistää kiertoilmalle uuniin. Ostin kuitenkin perinteiset perjantaipizzat, jos ei onnistu. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 26.01.2024 14:34 Viestin aihe: |
|
|
Ite hommasin 5.5 litran kannulla.
Jo tuollainen on ulkomitoiltaan "aika paljon jotain leivänpaahdinta isompi".
Ja melkein tällä kokemuksella sanoisin, ettei kumminkaan minkään neljän hengen aterioiden värkkäämiseen riittävän iso.
Varsinkin, jos on jo keittiö missä kiertoilmauunit sun muut, niin koko perheen panoksen tekemiseen mielestäni ei mikään optimi-investointi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10315 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 26.01.2024 14:41 Viestin aihe: |
|
|
Tuohan toimii perheen kokkauksessa niin, että pöhistät sillä ranut, paistat pihvit pannulla ja kastikkeen kattilassa.
Ei ihme, että ranutehtaat käy ylikierroksilla. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 26.01.2024 15:28 Viestin aihe: |
|
|
kuhnakakkonen kirjoitti: | Samanlainen peli kuin leipäkone kolkytvuotta sitte. Ullakon täytettä tänään. |
Aika näyttää.
Arvelisin, että samaa on aikanaan sanottu vaikka kahvinkeittimistä, tai vedenkeittimistä, tai mikroaaltouuneista jne. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 26.01.2024 19:35 Viestin aihe: |
|
|
Tämä nyt on tähän aiheeseen ihan täyttä oftopikkia, mutta menköön.
Meillä on aina syöty kotona hyvää ruokaa, siis ihan mukula-ajoista asti. Oon ollut vähän toisella kymmenellä, kun isä pääsi hirviporukkaan, silloin sinne ei todellakaan menty. Tuo ei ainakaan huonontanut tilannetta, vai syökö joku mieluummin telkkää kuin hirveä…
Meikäläistä kokkailu alkoi kiinnostamaan varmaan ”joskus”, sitä ennenkin laitoin paljon riistaruokaa ettei kuollut nälkään.
Ehkä muutama johtotähti itsellä kokkailuissa, jotka kiinnostaa laiterintamalla:
- Onko tehtävissä paremman makuista
- Onko tehtävissä samantasoista nopeammin ja helpommalla
- Onko tehtävissä samaa settiä halvemmalla
- Voiko oppia jotain uutta
Seuraavat voivat aiheuttaa verisuonen katkeamisen päässä (Warning Warning)
Muijja oli alkanut ostelemaan tommoisia, jumankeuta punaviiniäkin saa halvemmalla.
Investoin!
Tämä on on ilmeisesti jotain trendijuttua, koska naiset kuntosalilla olivat ihan hekumoissaan, ”kun vedin smoothieni kasseista”
Salilla avautui ihan uusi maailma smoothiekoneen myötä. Se on melkein ovia levennettävä kotona!
Käsittääkseni tuo Airfryer on vähän samanlainen kuin mikroaaltouuni tai ilmalämpöpumppu oli aikaan maailmalla. Suomeen tuli viiveellä ja nyt haetaan lähinnä sitä, mihin on järkevä käyttää. Itse en ihan täysin usko, että nämä uudet vermeet ovat täysin humpuukia, jos heti ei alakaan rokkaamaan omalla käyttömallilla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Patruuna Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Mar 2022 Viestejä: 3119 Paikkakunta: Koillismaa
|
Lähetetty: 26.01.2024 20:28 Viestin aihe: |
|
|
Blenderit ollu aika rajulla käytöllä aikoinaan. Pitäis syödä vaan ei jaksa niin sekoittimeen rahkaa, kaurahiutaleita 80-100g, protskujauhoja, maitoa ja vaikka jotain hedelmiä tai marjoja ja öljyä tai pähkinöitä. Helppo ruoka ja nopea kulauttaa alas. Sellainen pakollinen laite keittiöön vähän niin kuin riisikeitin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 15836
|
Lähetetty: 26.01.2024 20:32 Viestin aihe: |
|
|
Tuon näköinen vatkutin meillä näyttää olevan vielä tiskipöydänjatkeella, tiedä mitä sillä tehdään. No, tytär tekee joskus pirtelöitä. Leivänpaahdin näyttää kadonneen. Kahvinkeitintä meillä ollut vuosiin, saa parempaa kahvia kun keittää vedenkeittimellä ja laittaa kahvisuppilolla kuppiin, ja juo sitten pois. Joskus kun suunniteltiin keittiön kalusteita keittiösuunnittelija vastusti pitkää rosteritiskipöytää, sanoin "kyllä siihen pitäisi peura mahtua niin ettei vuoda lattialle kummastakaan päästä". Kuten kirjoitin, keittiöstä tuli liian pieni, tiskipöytä vei vissiin liikaa tilaa, jää vähemmän tilaa noille lisälaitteille. Ei se peltiosakaan ihan liian suuri ole. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 26.01.2024 20:33 Viestin aihe: |
|
|
Patruuna kirjoitti: | Sellainen pakollinen laite keittiöön vähän niin kuin riisikeitin. |
Porukoille hommasin tuollaisen aikoja aikoja sitten, olisivatko kerran käyttäneet.
Ite keittänyt moisella riisit varmaan pian 20v, kattilahommat meni nolliin jos moinen saatavilla.
Aika hyvä esimerkki ihan "yhden asian vermeestä", joka omaan käyttöön vakiintui 6-0. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 26.01.2024 22:11 Viestin aihe: |
|
|
late2 kirjoitti: | Joskus kun suunniteltiin keittiön kalusteita keittiösuunnittelija vastusti pitkää rosteritiskipöytää, sanoin "kyllä siihen pitäisi peura mahtua niin ettei vuoda lattialle kummastakaan päästä". Kuten kirjoitin, keittiöstä tuli liian pieni, tiskipöytä vei vissiin liikaa tilaa, jää vähemmän tilaa noille lisälaitteille. Ei se peltiosakaan ihan liian suuri ole. |
Pari keittiötä teetättänyt omaan kotiin.
Jos nyt tekisin, seisoisin ensin peilin edessä.
Myöntäisin sen, että harastan metsästyksen lisäksi kokkailua. Ja metsästyksessä on ihan joka hommaan oma dedikoitu kalusto.
Sama näkyy jo ihan jahtimökilläkin. On riisinkeitintä, vedenkeitintä, munankeitintä, kahvinkeitintä, kuivuria, paahdinta, hellaa, uunia, mikroa
Tekisin semmoisen keittiön, jossa pöytäpinnat vapaat ja tingeltangelit kaapeissa helposti kehiin vedettävissä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|