OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hallinto-oikeus: Aselupa ei ollut rauennut...

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
esakuni
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 09 Mar 2019
Viestejä: 67

LähetäLähetetty: 25.01.2024 13:31    Viestin aihe: Hallinto-oikeus: Aselupa ei ollut rauennut... Vastaa lainaamalla viestiä

Hallinto-oikeuden ratkaistavana oli kysymys siitä, oliko poliisilaitos voinut pitää aselupaa rauenneena siten, että sen oli tullut ampuma-aselain 91 §:n nojalla päättää aseen ottamisesta poliisin haltuun. Poliisilaitoksen päätöksen perustelujen mukaan hankkimislupa oli vanhentunut aseen poliisille esittämisen hetkellä ja tällä perusteella aseen hallussapitoon oikeuttava lupa oli rauennut. Muutoksenhakijan aselupa ei ollut rauennut poliisilaitoksen päätöksestä ilmenevillä perusteilla. Hallinto-oikeus kumosi poliisilaitoksen päätöksen lainvastaisena. (Vailla lainvoimaa 25.1.2024)

https://oikeus.fi/hallintooikeudet/hameenlinnanhallinto-oikeus/fi/index/hallinto-oikeudenratkaisut/hameenlinnanhao19.1.20241012024.html
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jalmari Kolu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Maa 2012
Viestejä: 157

LähetäLähetetty: 25.01.2024 14:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvä. Nuo päivämäärät ovat hyvä pitää omassa muistissa. Ihan joka paikassa tuo näyttö ei onnistu aikataulun mukaan. Joissakin voi sopia puhelimitse.
Käytin vuosi sitten korjattua kivääriäni näytössä ja näytön vastaanottaja ei tiennyt kuinka merkintöjen ym. kanssa pitäisi toimia. Aseeseen oli vaihdettu piippu ja asianmukaiset todistukset mukana. En tiennyt minäkään.Näytön vastaanottaja soitti naapurikuntaan josta sai selkeän ohjeistuksen ja ohjeisti minut kanslian puolelle saatesanoilla:" Sanot naisille että Asiantuntija X:n mukaan on toimittava näin." Homma bueno.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 13000

LähetäLähetetty: 25.01.2024 15:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Se mikä tässä on jännää on se, että poliisi on lainvastaisesti ohjeistanut vuosikaudet kansalaisia väärin aselupa-asioissa. Sama ohje on lähtenyt kaikille aseluvansaajille joka kertaa ja aina yhtä väärässä muodossa ilmesesti ainakin vuodesta 2017 alkaen.
Käytännössä Poliisi on ohjeistuksellaan rajoittanut 12kk voimassaolevan aseluvan voimassaoloaikaa omavaltaisesti ilman että sillä on ollut tällaiseen rajoitukseen laillista oikeutta.

Sama käytäntö on ollut koko maassa joten voitaneen olettaa että sylttytehdas on Asehallintoyksikkö ja siellä yksittäinen viranhaltija. Toivottavasti hänet on päästetty jo eläkkeelle sotkemasta enempää asioita.

Kun seuraavan kerran joku sanoo että ei yksittäisellä kansalaisella ole valtaa niin muistellaanpa tätäkin episodia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Larsen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2012
Viestejä: 2884

LähetäLähetetty: 29.01.2024 14:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Poika ei saanut varattua aikaa ostetun aseen näytölle 30 vuorokauden aikana, koska aikoja ei ollut sähköisessä varausjärjestelmässä. Sanoin pojalle, että laittaa varmuudeksi poliisille sähköpostikyselyn ja varmistaa, että voi viedä aseen näytettäväksi ajalle joka on yli 30 vrk jälkeen. Poliisilta tuli kuittaus, että aseen voi näyttää myös tuon ajan jälkeen ja nyt varattu aika on ok. Poika meni sitten asenäyttöön ja poliisi alkoi puhumaan mahdollisesta sakosta, koska asetta ei ole tuotu näytettäväksi lain vaatimassa aikarajassa. Onneksi olin mukana ja kerroin pojan olleen poliisin asian tiimoilta yhteydessä ja saanut luvan tuoda aseen näytettäväksi yli määräajan. Poliisi tokaisi, että enpä tiennyt ja asia on sitten ok. Eipä paljoa anteeksi pyydellyt käytöstään nuorta miestä kohtaan. Ei myöskään näytä tieto kulkevan poliisien keskuudessa. Poliisilla asiointi on yhtä arpapeliä. Joskus saat luvan viikossa ja nyt omassa lupaprosessissa on jo kohta mennyt 2 kk eikä viesteihin vastailla, eikä aselupaa näy. Hyvä hallintotapa ei näytä koskevan aseharrastajia. Poliisi on valittanut resurssi- ja rahapulaa jo kohta 20 vuotta ja samalla vetänyt vessanpöntöstä alas satoja miljoonia epäonnistuneisiin tietokonejärjestelmiin. Erittäin epäpätevää ja huonoa johtamista kauttaaltaan niin Pohassa kuin eri poliisilaitoksissa. Kuraportaan alin kasti eli poliisin lupavirkailijat saavat sitten kuulla tiskillä asiakaskunnan jatkuvaa turhautumista, mikä taas ei paranna heidän työhyvinvointia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 13000

LähetäLähetetty: 29.01.2024 17:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pohan IT-hankkeet eivät ole 26 vuodessa kovin hyvin onnistuneet. Sähköistä aseluparekisteriä lupailtiin jo 1998 nykyisen aselain säätämisvaiheessa. Muutama kuutio on vettä Vantaajoessa virrannut ja vieläkään ei ole valmista. Rahaa on kyllä poltettu ja paljon.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12170

LähetäLähetetty: 30.01.2024 14:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aseluvista kun maksetaan kustannusperusteisesti, niin kyllähän se palvelu pitäis olla korkealla prioriteetillä, eikä kategoraissa "tehdään kun muilta hommilta joudetaan".

On siellä poliisissakin varmasti ajoittain kiirettä itse kullakin, toivottavasti. Mutta Kun tuosta maksetaan ihan merkittävä raha, niin tuohon pitäis varmuudella löytyä resurssit.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 13000

LähetäLähetetty: 30.01.2024 18:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei poliisi kerkiä kun pitää tehdä vihapuhevalvontaa netissä ja muuta tärkeää.

Tosiasia on että Schengen-sopimuksen jälkeen Suomen tiukka aselaki ei ole koskenut enää kuin lainkuuliaisia kansalaisia. Jos joku tappaa toisen luvattomalla asella niin han saa taposta tuomion ja luvattomasta aseesta ei mitän extraa. Pelkästä luvattoman aseen hallussapidosta taas selviää pienillä sakoilla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Projakt
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Lok 2016
Viestejä: 2095

LähetäLähetetty: 26.02.2024 11:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei rauennut lupa tässä tapauksessa:
https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/241990ad-00c1-413b-a9a6-d177f334bdc2

"Yrittäjä Joel Harkimo sai sakkorangaistuksen ampuma-aserikkomuksesta. Harkimo oli ostanut Tikka-merkkisen kiväärin yksityishenkilöltä 6. toukokuuta 2023.

Hän ilmoitti aseen hankkimisesta poliisille vasta 17. joulukuuta 2023, eli ilmoitus oli myöhässä yli 7 kuukautta."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com