OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Ruhonleikkaus: Perustaitoja vaiko specialistihommaa?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... , 40, 41, 42  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11308

LähetäLähetetty: 07.11.2024 12:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla oli nyljetty ja suolistettu kun aloin.
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17154
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 07.11.2024 15:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kannattaa aina mainita viestissä onko kyseessä mitä lajia leikattava on, tuossakin nyt yksi leikkaa hirvenvasaa ja toinen kauriinvasaa ja kolmas jo peuraa....

Tuota lahtivajan tms kauheaa pesuhommaa kanssa hiukan vierastan kun puhutaan valmiin riiputetun ruhon leikkuuhommasta, itse teen leikkuut keittiössä ja ei siinä kyllä kovin pitkään mene kun pöydän siivoaa, pyyhii pinnat ja laittaa leikkuulaudat tiskikoneeseen. Veikkaan että siisteys nyt sitäluokkaa kumminkin ettei yhdelläkään nylkysuulilla nyt sukkasilteen olla ja asuta. Ja meillä senverta antiikkista että lämmintä lihanleikkuutilaa ei ole kopilla, yksi syy miksi kotona mieluummin.

Sahaahan en käytä koko leikkuussa missään vaiheessa eli putua ei tule, rämmäleet ämpäriin ja irrotetut luut lihalaatikkoon, ei tule sotkua. Leikatut lihat laitan dynoihin ja sitämukaa jääkaappiin kun laatikko täyttyy eli pöydällä vain pieni osa lämpimässä, loppuruho pala kerrallaan viileässä tällä välin.


Minusta ei asioita kanna tehdä turhan vaikeita ja monimutkaisia kun ei ole pakko.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 21434
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 07.11.2024 16:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos vie peuran roikkumaan lahtivajalle niin riippumatta siitä missä palastelet, tulee siivottavaa lahtivajan lattia ja roikotuskinneri, leikkuulauta, minissään yksi veitsi (itsellä kaksi) yksi laatikko lihalle ja vähintään kolme vatia jauhelihalle ellei suoraan pussita sekä jauhelihamylly ja veitsenteroitin.
_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 21434
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 07.11.2024 16:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Valtava ajansäästö saadaan sillä että ei punnitse ja kirjaa painoja. Ja jauhelihat jättää kokonaan tekstittä.
_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17154
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 07.11.2024 16:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tuhola kirjoitti:
Valtava ajansäästö saadaan sillä että ei punnitse ja kirjaa painoja. Ja jauhelihat jättää kokonaan tekstittä.


Kaikki on vihkossa ja joka pussi paino&laatu&pvm tyyliin:

Peura/pukki 10/24 kulmapaisti 1.1kg

Ottaa mitä ottaa mutta mukava on tietää mitä syö.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17154
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 07.11.2024 17:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tuhola kirjoitti:
Jos vie peuran roikkumaan lahtivajalle niin riippumatta siitä missä palastelet, tulee siivottavaa lahtivajan lattia ja roikotuskinneri, leikkuulauta, minissään yksi veitsi (itsellä kaksi) yksi laatikko lihalle ja vähintään kolme vatia jauhelihalle ellei suoraan pussita sekä jauhelihamylly ja veitsenteroitin.


Juu toki kun nyljetään ja muuta niin sotkua tulee siinävaiheessa.

Enemmän pesuihin melki meneekin kun nylkyyn, vesien lämmityksestä nyt puhumattakaan. Kovilla pakkasilla betonilattia kannattaa peittää tai olla pahemmin likaamatta, sitä kun putsaa niin aikaa menee
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11308

LähetäLähetetty: 07.11.2024 17:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Talven ilta ja yökytiksiin ulkokinneri on parhautta. Suolet takki pois siinä ja elukka pelkiltään sisään. Säästyy aika siivoaminen, verrattuna verettyyn sisätilaan.
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 21434
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 07.11.2024 17:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä on helposti pestävä lattia kyllä. Eihän nuo mitään valtavia ajanhaaskuja ole mutta käsipelissä ku peset tuon listan vehkeet niin menee siinä väkisin x määrä aikaa. Ja jos puhutaan talipallo peuran pakkaamisesta alle kolmeen tuntiin niin tommosilla alkaa olla merkitystä.

Yksi peuran vasa mulla meni 3h 20min sisältäen nylyn ja pazkalla myllyllä. 38kg aikuinen peura tosiaan ilman nylkyä emännän avustamana 4h. 46,5kg peura yksin n 5 tuntia
_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EIVA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Maa 2013
Viestejä: 3349
Paikkakunta: Itä-Suomi

LähetäLähetetty: 07.11.2024 19:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä hirvijahdit perinteisesti on ohi ennen pakkasia mutta jos pakkanen yllättää niin lattialämmöt päälle ja kuumavesivaraajassa on aina 80 asteista kuumaa vettä saatavissa, painepesuri ja paineella tuleva kuumavesi helpottaa pesua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Oskari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2004
Viestejä: 4470

LähetäLähetetty: 08.11.2024 08:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tuhola kirjoitti:
Jos vie peuran roikkumaan lahtivajalle niin riippumatta siitä missä palastelet, tulee siivottavaa lahtivajan lattia ja roikotuskinneri, leikkuulauta, minissään yksi veitsi (itsellä kaksi) yksi laatikko lihalle ja vähintään kolme vatia jauhelihalle ellei suoraan pussita sekä jauhelihamylly ja veitsenteroitin.


Itse investoinut puukkoja useamman, joskus leikattiin porukan hirvetkin, aina kun tylsyy niin kippaan ja uusi veitti käyttöön. Stoola on hyvä apu kun välillä pyhkäisee niin taas hetken leikkaa.
Homman jälkeen veittet pesukoneeseen ja teroitus niin seuraavaa kertaa varten taas valmiina.
Tylsällä puukolla homma ei oikein luonnistu, erilaisia puukkoja näkee käytössä, kokeilemalla löytyy se itselle mieluinen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17154
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 08.11.2024 09:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo samaa hommaa, itse tykkään suht kapeasta noin 150mm terästä joka on puolijäykkä, liian pitkä tai suora ei hanki luistaa kunnolla.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 21434
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 08.11.2024 10:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla on pari kappaletta 13cm giesserin erotteluveistä. Tai yksi oma ja toinen seuralta missä niitä on kasa käytettävissä. Kotona käytän toisena jotain vanhaa ahvenen fileerausveistä vaan ku irrottelen luut. Täytyy nuo hankinnat pyrkiä pitämään kuitenkin aika minimissä. Parilla veitsellä tuntuu pärjäävän ihan hyvin.
_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17154
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 08.11.2024 17:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jenkkien tyyli käsitellä peura on kyllä tosi suoraviivaista monasti, leikkuut ronskia ja joku takakinkkukin saatetaan vaan siivuttaa pihveiksi sahalla niin että luusilmä jää..
.
Kyljet ribseiksi, tai koko lakana luuttomaksi, fileistä kyljyksiä siivuttaa ja niin edelleen....

Jokku hurjat tekee makkaraa suoraan siinä samalla..... Ei siellä mitään rasvoja nypitä jauhelihoista.

Miettiny että onko esimerkiksi vasasta pakko edes koittaa ottaa rasvoja, jättää ja koittaa sulaako se siellä pannulla.

Toki heillä on kova grillauskulttuuri ja vahva maustaminen, meillä se peurakausi alkaa kun grillikausi loppuu
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 21434
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 04.12.2024 18:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko kukaan tavannut mitään toimivaa jauhelihan annostelijaa millä saisi sen 400-500g nätisti kerralla ja sujautettua suoraan pussiin tahrimatta pussin suuta.

Voisi ajatella että jotain ratkaisuja olis viisaat kehittäneet.
_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10355
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 04.12.2024 19:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

0,5 l tuopilla joskus täyttelin. Pitäs vaan pölliä muovituoppi ja pohjaan reikiä, että ilma pääsee pois.
Nykyään käännellyt pussin suut ja kauhalla täytellyt.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... , 40, 41, 42  Seuraava
Sivu 41 Yht. 42

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com