OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Teeren / metson rintaa leikkeleeksi

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
KHaivula
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Kes 2013
Viestejä: 2921

LähetäLähetetty: 13.02.2025 12:19    Viestin aihe: Teeren / metson rintaa leikkeleeksi Vastaa lainaamalla viestiä

Hei.

Rouvalla on kokeilussa dieetti jossa pyritään välttämään suolaa. Kaupan leikkeleissä sitä on reippaasti, mutta kun leivän päällä pitäisi olla jotain lihaakin.

Ajattelin jos kokeilisi teeren ja meton täkistä tehdä leikkelettä, mutta miten se kannattaisi tehdä?

Sousvideetä ajattelin ensin, vai olisiko parempi uunissa jossa pussissa valmistaa? Sousvideellä voisi pysyä mehukkaampina.

Yhdeksi ongelmaksihan tulee se miten saa leikattua tarpeeksi ohuita siivuja.

Onko jollain antaa vinkkejä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10530
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 13.02.2025 14:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tulee noita peuranfileitä syötyä riimilihana. Tosin laiskusissani en jaksa kovin monimutkaisia ohjeita noudattaa, vaan helpoimman kautta.

Tässä kuva viimeisestä tuotoksesta, aihioina peuran ulkofileen ohuet päät:





Leikkasin kalvot melko tarkasti pois, sitten elmukelmua lautasen päälle (reunat estää konjakin valumisen),
johon fileenpätkät paksu ja ohut pää vastakkain, jolloin muodostui suht tasapaksu pötkö.
Meiran pippuriseos myllystä jokunen rouhaisu molemmille puolille, samoin suolaa (jonka siis jätät tietysti pois).
Loraus Meukowia lihan päälle ja kääritään kelmu tiukalle lihan ympärille, useampi kierros, niin tulee pyöreä pötkö.

Tämä jääkaappiin illalla, seuraavana aamuna kääntö ja illlalla kolmeksi vartiksi pakkaseen.
Kelmut pois ja leikataan siivuiksi. On hyyää leivänkin päällä, vaikka nyt söinkin keksien kera.

Saattaisi luonata teeren fileestäkin, eikä olisi kuivaa, niin kuin se harmillisen usein kypsentämisen jälkeen on. Wink
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11429

LähetäLähetetty: 13.02.2025 16:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mä oon viimeajat syöny sisäfileet tartarina. Pirun hyvää helpolla.
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com